Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fubenalvo

32 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Novotrade-del több adásban is foglalkoztunk már, a vállalat korábbi kulcsemberei közül vendégünk voltak többen is Kiss Donától Révbíró Tamáson át Mérő Lászlóig, legutóbb pedig a cég egykori igazgatóját, Rényi Gábort is megszólaltattuk - de még mindig vannak jó néhányan, akik egy egész…..
Két éve követem a Hungame blogot, és egyre nagyobb tisztelettel adózom azelőtt, hogy a bloggazda, Várady Zsolt kitartóan bővítgeti. Jelenleg már ez a legteljesebb online lista/gyűjtemény magyar fejlesztésű videojátékokról, annak ellenére, hogy simán lehet még bővíteni. Most elhívtuk Zsoltot, és…..
fubenalvo 2019.11.28 07:42:44
P@manson karcsi: kerestem, nem volt időm rá több, te megtaláltad, köszönöm. ;)
fubenalvo 2019.11.28 09:58:17
@Generic Jingle: zseniális. köszönöm, már mennek is fel az oldalra! ;)
fubenalvo 2019.11.28 23:34:57
@Skeez: A következő checkpoint-os találkozón megihatunk valamit ;)
@lefty: aaa az észkerék természetesen fent van, kevesen vagyunk akik nem játszottak vele anno :D hungame.blog/2017/04/11/eszkerek/
@Generic Jingle: Nagyon szépen megköszönöm, közbe én is megpróbálom előásni ha lesz egy kis időm.
Az elmúlt egy-két hétben egész sokat alakult a NeonCode második részének jövőképe. Mivel egész komoly szerepet fognak kapni az akciórészek, így nem biztos, hogy azok a kalandjáték mechanikák amik működtek az első részben, itt is megfelelőek lennének. Ezért most elkezdtem legyártani előre minden…..
A Flux Caves megjelenése óta sokat rágódtam azon, hogy mihez is kezdjek. Többször nekifutottam egy Flux pályacsomagnak, de nem igazán jöttek a puzzle ötletek. Olyan kiegészítőt pedig semmiképpen nem akartam összerakni ami csak plussz X darab pálya és teljesen ugyanazokat a mechanikákat…..
Kis mentegetőzéssel kell kezdenem: a mostani adás egy élő felvétel volt a XV. kerületi Csokonai Kulturális Központban, ami Csoki néven vált legendássá. A nyolcvanas években óriási másolópartik mentek itt, nem véletlen, hogy visszatérő vendégünk, Sakman is ide szervezi a retrokütyüs rendezvényeit. A…..
Akik a kilencvenes években áldoztak némi szabadidőt (esetleg pár vizsgaidőszakot) a M.A.G.U.S. nevű magyar asztali szerepjátéknak, valószínűleg ismeri a Rúna magazin nevét, és akkor már Kis Mészárosét is. KM (mint Kaland Mester, ééérted) egy karikatúrasorozat neve volt, elég jó ahhoz, hogy a…..
Az első forduló véget ért és a NeonCode bejutott a legjobb 10 2018-as indie kalandjáték közé. Most már csak nyerni kéne! :) A szavazás december 20-án ér véget, addig kérlek nyomjatok újra a VOTE gombra és buzdítsatok rá másokat is! :D Itt tudtok szavazni: [LINK]..
NeonCode Megjelent a NeonCode! 2018.08.18 20:45:09
2018 November: A játék végre elérhető Steam-en is 800 Forintos áron. Aki szeretné, így is támogathatja a projectet. Aki pedig továbbra is szeretne ingyen játszani, az a béta verziókat továbbra is letöltheti az itch és gamejolt oldalakról!   2018: Augusztus: Nos ide is eljutottunk! 2017 novembere…..
fubenalvo 2018.12.10 09:36:44
@endike: Óó de jó hogy emlékeztetsz. a hungame.blog poszt megírásakor elterveztem hogy végigjátszom mindkét epizódot, de azóta mindig közbejött valami. Mostanában min dolgozol? :)
Patrick Stewart, Jean-Luc Picard kapitány alakítója az alábbi üzenetet rakta ki a Facebook-oldalára szombat este:..
fubenalvo 2018.08.05 11:50:45
@Savanyú: Elvileg a Discovery is ebbe kell majd valahogy illeszkedjen amennyire tudom. maximum még nem látjuk át a sok dimenzió ugrálás között :D
NeonCode a Konnektor Podcastban! Odatekertem nektek, hogy csak elindítani kelljen! :D  ..
NeonCode NeonCode Tease Trailer 2018.06.20 22:43:59
Mivel a játék hossza 50-70 perc, így nem volt könynű olyan trailert készíteni belőle ami nem tartalmaz spoilereket. Szóval, lehet nem túl eseménydús, de a hangulatot talán sikerült elkapni benne. :)..
Nemrég történt, hogy egy új történeti részt integráltam az Ethan bárjában zajló jelenetbe, mikor a szerkesztő kamerája beállt egy ismerős szögbe. Egy nagyon hasonló beállításból készítettem az első nyilvános screenshotot a NeonCode-ból, de az nagyon másképp élt az emlékeimben. Szóval előkutattam a…..
A játék stílusát nehezen tudnám behatárolni, hiszen minden van benne amit szeretek. Játékmenet alapján egy belső nézetes kalandjáték helyenként minimális akció résszel. A külső megjelenés retro-wave és cyberpunk keveréke, kicsit noiros belső terekkel.Ki az a Craig Williams? A történetben Craig…..
NeonCode Pre-Alpha játékmenet 2018.03.13 14:12:18
Ez a ponton a játék még csak sétaszimulátor volt egy inventory-val kiegészítve. (2018.január)..
A Commodore 64 végnapjai itthon elég mozgalmasak voltak, sok játékfejlesztő tette oda magát a kilencvenes évek elején pár emlékezetes játékkal - leginkább kalandjátékokkal. Bár ezek között gyakran említik A Gályát is, alkotója, Olessák Róbert kevésbé ismert itthon, mint mondjuk Rátkai István, pedig…..
IDDQD Checkpoint Mini #64: Unreal 2018.02.04 23:37:10
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
fubenalvo 2018.02.08 09:51:42
@Felsmukk: A saját véleményem az, hogy ezek se érnek egy fillért se mint játékélmény. Én még mindig a sztori alapú single játékokban hiszek. Vagy mókás coopban. Ezért is bosszant eszméletlen mód, hogy a fortnite elment ebbe az irányba, mert évek óta várom a coop építgetős módját. Kicsit félek, hogy az most háttérbeszorul(t?) :/

Azt viszont elvitathatatlan, hogy most a köv évek meghatározó játékmódja lesz a BR stílus mert most erre harap egy nagyon nagy közösség, ami az elsődleges szempont, mert na... pénzt akarnak csinálni a kiadók és nem művészi értéket. :D
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
fubenalvo 2018.01.22 09:46:57
@Asheron: Épp karácsony környékén gondolkodtam rajta, hogy kicsit mennyiség/minőség arányában elcsúszott a checkpoint patreonozás óta. Lehet ezt az információt hallották meg a gyíkemberek agyscannerének segítségével és most büntetnek: ha túl sok akkor itt van egy hónap checkpoint nélkül! és közben gonoszan kacagnak youtu.be/JfUM5xHUY4M
Mint említettem, a napokban megsorozunk benneteket adásokkal (cserébe január első felében valamikor pihenünk egy hetet). Most karácsony alkalmából kísérleti jelleggel összeborultunk a 20 perccel a jövőbe podcasttel, mert bírjuk őket, és mert szóviccben túltesznek rajtunk (Grath legnagyobb bánatára)...
Ha támogatnád a fejlesztőt, azaz szerény személyemet egy-vagy több kávé árával, mert nagyon durván tetszett a játék, akkor kattints a Donate gombra és találd ki, hogy mennyit ért neked ez az élémény! Minden támogatást előre is köszönök és természetesen a támogatók neve felkerül majd a webolalra,…..
Night of the City Gameplay video 2017.12.20 11:23:57
A pálya még épülőben, de autót vezetni már lehet és a forgalom működése is finomodott...
Night of the City Vidéki helyszín 2017.12.15 13:24:16