Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SpontAnti

31 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasóink! Elérkezett a pillanat, hogy elköltözzünk. Megújult külsővel és tartalommal várunk Titeket ezentúl új oldalunkon, a spontanti.hu-n.  Kövessetek minket továbbra is facebookon! üdv.:SpontAnti..
Futni továbbra is nagyon szeretek, de azt is fontosnak tartom, hogy kimozduljak a komfortzónámból. Vagyis csináljak olyan dolgokat, amelyeket nem jutnak alapvetően eszembe. Futásnál jól lehet játszani ugyebár a kilométerek számának növelésével, vagy a terep változtatásával. Ez alkalommal azonban úgy…..
Az tény, hogy a Németország déli részén fekvő Bajorországban az emberek szeretnek mulatni. Ha nem is minden hónapban, de két havonta biztos megrendezésre kerül egy sörfesztivál, egy adott környék valamelyik városában. Aki volt már Októberfeszten, az olyannak képzelje el ezt is, csak kisebb méretben,…..
2016.08.15-én hétfőn elkezdtem egy kihívást. Előző este eldöntöttem, hogy a következő 10 hétköznapon (vagyis két héten kereszül) 5 órakor fogok legkésőbb felkelni és így igazítom a napomat. Kíváncsi voltam egyrészt, hogy igazak-e a sok életmódról szóló cikkben olvashatóak, valamint érdekelt milyen…..
Sok tekintetben a színházat tartom a művészet talán legautentikusabb válfajának. Elsősorban azért, mert elsősorban az emberre kell fókuszálni, egyszerre a hangjára és a mozgására is. Gondoljatok bele: a zenében a zenére figyelsz (persze, a zongorista zongorázik, de őt kevésbé nézed), a festménynél…..
Nem szélhámos sztori, vagy Irigy Hónaljmirigy paródia következik, csak egy kicsi, ám nagyon nyári program. Nézzük csak, mi történik most éppen. Ülsz a számítógép előtt, a munkahelyeden, vagy épp utazol és a mobilodat nyomogatod. Látod, hogy süt a Nap, arra gondolsz, hogy ó, de jó lenne most…..
Úgy vettem észre, hogy a múzeumba járás viszonylag megosztja az embereket. Van fanatikus múzeumlátogató ismerősöm, valamint olyan is, aki abszolút nem kedveli a szabadidő eltöltésének ezt a formáját. A legtöbben talán azok vannak, akik például szívesen elnéznek a Picassora a Nemzeti Galériába, de a…..
Nagyon nehezemre esik nem kijelenteni, hogy akkor, amikor én oda utazom, úgyhogy egyetlen szóval sem mondom ezt, de azért mégis így történt :) Münchenből indult a gépem, nyílván a hajnali órákban, mert csak ilyen embertelen időben tud az ember emberséges áron jegyet vásárolni. Ha meg emberséges…..
El kell, hogy áruljam, van egy gyengém sorozatok terén. Nem tudom megunni a Vészhelyzet című amerikai sorozatot. Aki nem tudná, ez a chicagói megyei kórház életét követi 15 évadon keresztül. Van benne szó az általános betegellátásról, láthatjuk, hogyan kerül be a beteg a váróból, a felvételi részen…..
Nem igazán szeretem a szuperhősöket. Kitalált figurák, akiket sosem találhat el semmilyen golyó, de szerintem ha egy atombomba robbanna fel mellettük, akkor is túlélnék. Mindazonáltal mások vagyunk, más dolgokat szeretünk és megértem, ha valaki pont őket. Érdekes, hogy néhány szuperhősös filmet…..
A két hete vasárnap, amikor normál esetben picit hosszabban szoktam aludni, arra keltem ismét, hogy elképesztően melegem van. Annyira mérges lettem, hogy máris felhívtam cimborámat, akivel közöltem, hogy márpedig ma el kell jutnunk strandolni egyet. Mivel ő is hasonló problémával küzdött éppen, így…..
A rendszeres futás gyakorlatilag egy életforma. Mint azt a Runner's World sok cikkében időről időre megírja, életed szerves részévé válik a futás iránti vágy és elkezded élvezni a mozgást. Olyan futót ugyanakkor, aki mindig ugyanott futna, még nem láttam: vagy a terepet, vagy az útvonalat, esetleg…..
Ezen a nyáron elképesztő mértéket öltöttek a fővárosban a villamos- és útfelújítások, stb. Nem tudom, hogy idén csak én érzékelem-e ezt ilyen intenzitással, mindenesetre kiborít, hogy mennyire hosszadalmas mostanában eljutni egymástól nem is olyan messzire lévő helyszínekre tömegközlekedéssel. Egyik…..
Nem vagyok különösebben jó barátja a betegségeknek, igen komoly fehér köpeny fóbiám van és a gyógyszerek nagy részéről a mai napig meg kell kérdeznem másokat, hogy mire is jók. Ez azonban mind semmiség ahhoz a viszolygáshoz képest, amit a tűkkel szemben érzek.     Nem kis bátorságot vettem…..
SpontAnti 2016.08.09 15:54:34
@axolotl77: Lehet, hogy más lenne, mert itt nem elveszik a véred, hanem Te adod :) De értelek, velünk is volt olyan, aki nem tudott adni, de elkísért minket :P
SpontAnti 2016.08.09 17:46:39
@Celtic: Azért az megterhelő lehetett, még ha nem is érezted. :) de egy hónap alatt 6 embert megmentettél :D nem is rossz
Ha nyár, akkor fesztiválok. Kínálatból nincs is hiány, mindenki megtalálhatja a számára szimpatikusat. Személy szerint én a Művészetek Völgyébe szoktam járni. A hely ismerős, mindent tudok, hogy hol van és relatíve közel is van hozzám.  Az idén viszont nem tudtam elmenni, mert Macedóniában…..
Megvan ugye, az az érzés, amikor beleszeretünk valakibe és az első találkozások élménye annyira intenzív, hogy ha nem vagyunk együtt, alig lézeng az ember. Az elmúlt héten ezt a szerelmet találtam meg! Engedjétek meg, hogy bemutassam szerelmemet, a Balkánt! Pénteken este munka után összeszedtük a…..
A következő 1-2 hétben délre kalauzollak Titeket. Megmutatom, hogy milyen helyekre lehet eljutni, ha letértek a zsúfolt és kitaposott utakról, amit mindenki más bejár.  Elsőként Horvátországból küldök Nektek képet! Jövőhéten, ha nethez jutok jönnek a képek és rövid történetek Macedóniából és…..
Ez alkalommal egy olyan eseményről számolok be nektek, amit csak részben tudok teljes mellszélességgel ajánlani. Eredetileg a nagy terv az volt, hogy elmenjünk egy viszonylag külvárosi kocsmába/kifőzdébe. Egyszóval olyan helyre, amelyik nem a klasszikus belvárosi helyeket idézi, viszont nagy kár…..
Újra és újra elfelejtem a munkás és tevékeny hétköznapok megszokott ritmusában, hogy milyen jó egy kicsit kimozdulni. Milyen elfelejteni egy kicsit az internetet, a kényelmet, a futkározást és mennyire jó, mikor a szmog helyett az ember a friss levegőbe keveredett lócitrom szagot szívja be. Csodás…..
Gondolj egy ételre. Vond ki belőle a paprikát, paradicsomot, kukoricát és a krumplit. Mi maradt? Nagy valószínűséggel valami hiányzik... Szeretek főzni. A barátokkal együtt meg különösen jó buli tud lenni a közös főzés, evés. A receptekben mindig van valami ami más mint eddig kerül bele ez-az,…..
Alapvetően kedvelem és többé-kevésbé űzöm is a hagyományos sportágakat. Időről időre eljárok futni, ha elhívnak egy esti focizásra vagy kosarazásra, ritkán mondok nemet. Aztán az új élmények kutatása közben felmerült a falmászás, mint lehetőség, nekem pedig meglehetősen vegyes érzéseim voltak vele…..
Most olyan könnyű minden, szinte csak a semmi tart...  Az egész egy sörrel kezdődött. Ültünk az Deák térhez közel egy söröző teraszán és kipattant a terv! Látogassuk meg grúz barátunkat Thesszalonikiben. Mindezt úgy, hogy a lehető legkevesebb szervezést tesszük az utazásba. Nyolcan vagyunk, két…..
Igazából nem tartozom a nagy focirajongók közé. Valójában a sportközvetítéseket főleg társaságban néztem, önmagában egy meccs megtekintésének élményéért ritkán ültem le a tv elé. Voltak persze kivételek, egy-egy VB döntő szintű esemény kedvéért azért letelepedtem a…..
A "fennkölt" stílusú, buzdító hangvételű cím után most arra gondolhatnátok, hogy valami harmadrangú eszmefuttatás következik, pedig közel sem célom kilométeres sorokban az emberi jogokról és a méltóságról írni. Mindössze annyi a helyzet, hogy éppen a mindennapjaink részévé válik az EB, a foci és a…..
  Mostanában arra lettem figyelmes, hogy mennyire igénytelenül eszem. A legutóbbi héten direkt figyeltem, mennyire sietősen eszem meg a menzás, gyorskajáldás, vagy mirelit ebédeket, valamint a hasonlóan gyorsan beszerezhető reggeliket és vacsorákat. Természetesen alkalomadtán jó éttermekben is…..