Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krisztina Szabovik

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez most egy nagyon részrehajló poszt lesz, bevallom a gyerekkorom jó részét a Lakitelek melletti holtág közelében töltöttem. Nem csak a holtág szépsége miatt tértünk vissza rendszeresen, hanem a hangulat miatt, amit ma egyszerűen retronak titulálnak. Az elmúlt évtizedekben sokmindent építettek,…..
1848. James K. Polk az Egyesült Államok 11. elnöke és felesége Sarah (a kép központjában állnak). Polk nagyon sikeres elnök volt (tegye fel a kezét aki tud mondani elnökségéről egy mondatot puskázás nélkül :)), ideje alatt mintegy 1,7 millió négyzetkilométerrel nőtt az ország területe..
A Roncsok című sorozat legújabb részében egy olyan eldugott, "Istenhátamögötti" telekre megyünk, ahol egészen pontosan 7db Csepel teherautó roncs pihen...
A Légiót újabb tragédiák érték. A brazil srác, aki egy éve ment ki a szakaszomból Guyanára, kint motorbaleset áldozata lett. Engem kérdezett még meg anno Guyanáról, én javasoltam neki a kiküldetést, és jól is érezte kint magát… a motorral nem számoltam. Egy másik brazil srác a szakaszunkból…..
Krisztina Szabovik 2019.01.22 18:18:09
@Krisztina Szabovik: alól:elől
Krisztina Szabovik 2019.01.22 18:31:01
@Balazs_: Köszi Balász!..10x túljelentkezés?..de hát mindenhol azt kommunikálják,hogy úgy kell leitatni,erőszakkal aláíratni a belépést,ez van minden légiós filmben. Aztán elviszik őket francia Guyanaba,aztán-pár nap után- a frissek mind megszöknek...ez akkor csak film?
Krisztina Szabovik 2019.01.22 18:57:20
@Balazs_: Elnézést,el fogom olvasni,köszönöm.
A repülésnek megvannak a maga alapvető szükségszerűségei: idegenek társaságában eltöltött hosszú idő, a repülőn felszolgált étel, stb. Viszont ha a légiutas-kísérők ruházatáról van szó, bármi megtörténhet. Egyes légitársaságok a hétköznapi viseletet kedvelik,…..
A főhomlokzat Noha Gyula maga is rengeteg látnivalóval szolgál a várral, kastéllyal, a 100 éves cukrászdával (mely már több, mint száz éves, és múzeum is egyben) - és még sorolhatnám hosszasan - de a környékén is érdemes gurulgatni, kirándulni! A Körösök vidéke számtalan érdekességet tartogat az…..
Krisztina Szabovik 2018.02.19 07:24:44
Hihetetlen, de megléptük, lefoglalóztuk a kiszemelt remetekunyhót.Semmi komolyra nem kell gondolni, egy 80-as évekből visszamaradt, évek óta pusztuló kis faház a kiszemelt áldozat, minden, ezekben a kunyhókban szokásos luxussal: van benne víz, villany, na meg Sanyi, a pók a sarokban a népes…..
  Tényleg elég sok helyen, nem csupán a Fideszhez közeli portálokon és lapokban jelent meg a hír a kormány néhány hónappal ezelőtti kezdeményezéséről, hogy július 1-jétől ingyenes lett a közműcsatlakozás a családoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak. A szövegeket általában egy MTI hír…..
Krisztina Szabovik 2017.10.08 11:32:44
@JGDus:5+5 az egyenlőre....a többi mind csak "Egyelőre".
A teljes napfogyatkozás a laikusok számára is lenyűgöző élmény, képzeljük akkor el, mit jelenthet egy csillagásznak, aki ráadásul magyar, viszont az Egyesült Államokban él, így persze izgatottan készülődött a nagy napra. Zoltán leírása azonban nem csak 2 perc 40 másodperc…..
Igen, most már publikus: hazaköltözöm Gibraltárra. 9 hónapja személyesen is van lehetőségem megtapasztalni azt a fordított kultúrsokkot, melyről évekig külföldön élt, majd hazaköltözött klienseim beszámoltak – ekkor költöztem vissza Magyarországra közel 4 külföldön töltött év után. Többször…..
Krisztina Szabovik 2017.05.14 13:53:14
@Schrammel Ivett: Ne viccelj,milyen busz?...az egészet fél óra alatt bejártam gyalog,az egész egy szikla?!!
Hogyan lehet egy külföldi papíros autót mozgatni, egyszerű földi halandóként? Rövid leszek: csakis trélerrel. Kaptam a jobbnál jobb tippeket itt is, ismerősöktől is, íme ezek, meg hogy miért bukta mind: - ideiglenes útvonalengedély: ne kérjétek, hogy pontos jogi meghatározásokat hozzak, a lényeg,…..
Krisztina Szabovik 2017.04.03 22:39:14
@Jarrekstar: egy német oldalon,egy japán autó,szegedi tulaj aki hunglisűl ír.(fonetikus angolt használ):)))
A biztosítási díjra azonban továbbra is igényt tart, hiszen még nem zárták le a káresemény vizsgálatát. Előzményként pár mondat káreseményemről. Lakóházam leégett, felrobbant egy gázpalack. Kidőltek a falak, minden elégett. A ház teljesen megsemmisült, közte az összes…..
Krisztina Szabovik 2017.02.27 22:56:36
A múlt heti kormányinfón, egy újságírói kérdésre Lázár János elárulta, hogy szó sincs hatszáz busz iráni szállításáról. Az csak egy ígéret volt Teherán részéről, hogy vesznek majd tőlünk buszokat. Ennek kapcsán összeszedtük, kinek és hány buszt ígértünk eddig...
A rönkházakról elsősorban mindenkinek a skandináv országok jutnak eszébe, pedig Oroszországban, Kanadában, sőt még Németországban is elterjedtek. Egy biztos, elsősorban a hidegebb éghajlatú országokban használják előszeretettel ezt az építési módot, pedig számtalan előnyének köszönhetően nálunk is…..
Mint egy falat kenyér, úgy kell Orbánéknak minden külföldi terrormerénylet. Ilyenkor lehet fontoskodni, eljátszani a nemzet megmentőjét. Aprópénzre váltani ártatlan emberek halálát a politikai tőzsdén.  Minden nap főnyeremény nekik, amikor nem Matocsy, Tiborcz, vagy a félanalfabéta Mészáros Lőrinc…..
Krisztina Szabovik 2016.12.21 18:18:22
@Krisztina Szabovik:
"A TEK tragédiája voltaképpen az, hogy két szék közé a pad alá esett: a titkosszolgálatok rendvédelmi szervként, a rendőrök titkosszolgálatként tekintenek rá. Pedig nem rendőri szerv, nyomozati jogkörük nincs.

De nem is titkosszolgák, mert ugyan kapott a szervezet „nemzetbiztonsági jogkört”, de rendőri múltú vezetőinek gondolkodása, megnyilvánulása és munkamódszere más, mint a titkosszolgáké, még akkor is, ha pár embert átvettek a szolgálatoktól. Ezért igazából egyáltalán nem meglepő, ha a külföldi titkosszolgálatokkal való kommunikációjuk sem a legjobb. Ezt egyébként nemrég Bodnár Zsolt, a TEK főigazgató-helyettese is elismerte, bár azt is mondta, hogy a francia terrortámadások óta sokat javult ez.
A TEK megalakulásáig a terrorelhárítás megosztott volt: az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) és a rendőrség is foglalkozott vele, attól függően, hogy melyik szervezet szerezte meg az információt, vagy kihez futott be egy bejelentés.
Nyugat-európai, a területre rálátással bíró biztonsági források az Indexnek azt állítják, hogy a TEK „hibrid” helyzete miatt a CTG-n belül erős vita folyt arról, hogy a Hajdu János vezette szervezetet egyáltalán felvegyék-e a tagjaik közé. Úgy tudjuk, mások mellett a britek, németek és spanyolok is lobbiztak ellene. Nem arról volt szó, hogy a magyarokban ne bíztak volna meg, hiszen a titkosszolgálattal 2004 óta lényegében gond nélkül együttműködtek.
Miután terrorügyben a TEK lett az egyedüli illetékes, nem lehetett kérdés, hogy a CTG-ben helyet kell kapnia a Hajdu János vezette szervezetnek. Ám a CTG-tagság nem jelentette azt, hogy a TEK teljesen el tudta fogadtatnia magát a nemzetközi titkosszolgálati közegben. Mint azt megtudtuk, évekkel ezelőtt az egyik nyugat-európai titkosszolgálat vezetője egy budapesti, informális látogatásán a CTG brit, német, spanyol, belga és luxemburgi tagszervezetek vezetőinek nevében jelezte: jobban örülnének, ha a külföldi partnerszolgálatok továbbra is inkább az AH-val, mintsem a TEK-kel állnának kapcsolatban.
A postás szerepét betöltő titkosszolgálati vezető a budapesti kollégáinak példaként egy olyan esetet említett, amikor egy nem várt TEK-es rajtaütés az általa vezetett külföldi partnerszolgálat többéves műveleti munkáját tette tönkre, életveszélyes helyzetbe hozva egyik kapcsolatukat. Mint kiderült, a külföldi titkosszolgálat korábban azzal a kikötéssel osztott meg a terrorelhárítókkal egy fontos információt, hogy a lelkükre kötötte: mielőtt bármit tesznek, jelezzék feléjük. Ez elmaradt..."
Határátkelő Elégtétel 2016.05.31 06:46:00
Mostanában egyre többet lehet olvasni, hallani arról, hogy mekkora szakemberhiány van Magyarországon, olyannyira, hogy az építőipar, sőt, a balatoni turizmus szereplői is katasztrófahelyzetet emlegetnek. A mai poszt szerzője, Digger egy külföldön élő magyar szemszögéből írta meg…..
Alapvetően nem hoz lázba minket egy háromheréjű koala mackó és egy tízfejű birka, ahogy azzal sem tudunk mit kezdeni, hogy Marika néni véletlenül felgyújtotta a lakást, amikor keresztrejtvényfejtés közben elfeledkezett a sütőben fortyogó pulykáról. Merthogy a Habony-Vajna tandem…..