Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thoer

48 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jobboldaliságot szívtam magamba az anyatejjel, mégha azóta, azt hiszem, sokkal több nézetem is liberális vagy szocialista, mint amennyi konzervatív. Mégis, a jobboldaliakra tudok úgy gondolni, hogy „mi”, a ballibekre pedig elsősorban úgy gondolok,…..
Thoer 2012.04.03 19:55:24
@no successful: "Ugyanis SP lépése egy valamikori doktori miatt következett be, amit korrekt módon lemondás követett"

Ne röhögtesd már ki magad! SP akkor mondott le, amikor rájött, hogy teljesen esélytelen. Ráadásul kétszer állította, hogy nem mond le azután, hogy az MNO(!) leírta, hogy megnyerhetetlen az ügy. És még most sem látta be, hogy hibázott. Schmitt korrektsége megkérdőjelezhetetlenül nem létező dolog.
Thoer 2012.04.03 20:23:18
@azbesztos: "Csókay András PhD idegsebész"

Ezt a nevet valószínűleg érdemes megjegyezni, mert hamarosan államtitkár lesz, ha ilyet nyilatkozott.
Thoer 2012.04.03 20:35:27
@Magyarvagyok_Nemturista: Sajnos ennek az általánosításnak komoly alapja van, de azért sokan vannak olyanok, akik tudják melyik oldalhoz tartoznak, de nem fogadnak el válogatlanul mindent a saját oldaluktól.

Ezt alátámasztja a Schmitt-ügy is, ami sok jobboldali szerint ciki, talán még a lemondás után is. Másfelől alátámasztják a közvéleménykutatási adatok, amik szerint rengeteg ember nem találja a helyét a jelenlegi palettán. Ezek valósznűleg még mindig többnyire baloldali/liberális érzelmű emberek, de jelentős részben olyan valódi konzervatívok is, akik szerint Orbán csak egy nacionalista érzelmekre játszó populista.
Atya. Úr. Isten. Ezt írtam sms-ben Licának, miután elindultam hazafele a Gyradikóból, számban a gyros ízével. Lica magyarázta el, hogyan kell eljutni a helyre, amit egyébként pont ti ajánlottatok a sorozat múlt heti kezdőepizódjában, és ami visszaadta a gyrosba vetett hitem. A…..
Wayqui mesélt nekem arról a perui szóról, amit a spanyol szótárban hiába keresnék. A huarique azt jeleni, a legjobb hely, ahol a legjobb ételt adják - általában nem egy étterem, hanem egy talponálló, de lehet étterem is -, és rengeteg fajtája van. Egyrészt van huarique…..
Rég írtam a blogba, de most azt hiszem, megint lenne rá némi időm. Három téma foglalkoztat igazán, ha valakit érdekel bármelyik, hagyjon nekem egy kommentet! (Azt hiszem, nem kell regisztrálni hozzá.)Gyakorlatilag készen van az a rendszer, amivel terveim szerint a következő 1-2…..
A kormány látványosan rosszul mérte fel az európai valóságot: ha valaki sorozatosan megsérti a nyugati alapértékeket, előbb csak ügyeletes rosszfiú, majd nagyon gyorsan xenofób, soviniszta, antiszemita stb. lesz. Abból a klubból pedig nincs kilépés. (Kép: Wolfgang…..
Szkinhed a szociális bizottság élén, egy kommunista számol le a kommunista alkotmánnyal, egy pártkatona ellenőrzi a kormány költekezését – 2010 egy kifejezetten abszurd év lett. Folytatjuk 2010 "legjeit" összegyűjtő listáinkat: mostani cikkünkben 2010…..
Thoer 2010.12.20 14:45:30
@sanyisanyi: azért a legtöbb embert szerintem a barna hajúak ölték meg magyarországon, féljünk tőlük!
Nem pont erről szerettem volna írni ma, de ha már így alakultak az események, jobb ha leírom ide is. Legyen nyoma. Történt, hogy meghívtak a Mobile Developers Day-re, a Kinnarps Ház-ba (szeretném hangsúlyozni, hogy a következő sztori bárhol megtörténhetett volna, és nem a…..
Szájtbilder codesniffer gyorstipp 2010.10.05 13:21:00
Tulajdonképp nincs komoly tapasztalatom a CodeSnifferrel és épp emiatt nem is próbálok meg belemenni a mélységeibe, de baromira idegesített, hogy ha Zend standarddal próbáltam elemeztetni a Zend Framework dokumentumomat, a többsoros függvényhívásoknál, mindig vinnyogott, hogy a…..
avagy kubuntu for dummies 2 Az előző részben összeraktuk a szervert, de pár dolog még hiányzik, ezeket gyűjtöttem most össze. Pear + PHPUnit Először installáljuk a peart: sudo apt-get install pear Majd installáljuk a phpunitot is: sudo pear channel-discover pear.phpunit.de sudo pear…..
Előszöris remélem senki nem veszi tolakodásnak, ha egy kicsit kisajátítok egy fórum témát. Mentségemre szóljon, hogy a többség valahol az én hozzászólásomhoz reagált. Sokat fogok most ollózni, de igyekszem minél szabatosabban fogalmazni és pontosan kifejteni a véleményemet. A…..
Thoer 2010.01.11 09:33:36
@deejayy: Azt hiszem az a legnagyobb baj, hogy nem igazán tudok elképzelni olyan szerver oldali feladatot, amit egy jó keretrendszer nem tud lekezelni, így nehéz korrekt választ adni.

Az utóbbi 2 évben szerintem egyszer sem nyúltam bele keretrendszer magjába, korábban is maximum néhány bugfix erejéig. Azokat a bugokat mindig le is jelentettem a fejlesztőknek, persze a javítással együtt, így egyfelől mindig láttam, hogy a javítás bekerült-e már az alapba, másfelől volt egy pontos leírásom a javításról, így ez nem okozott túl nagy gondot.

Ha tényleg arról lenne szó, hogy valamiért egészen át kell buherálni a rendszert, akkor azt mondom, hogy a dokumentáció korrekt vezetésével ez a dilemma kiküszöbölhető. Mondjuk kiveszem a kedvenc játékszeremből a legfontosabb részeket, például az űrlap kezelést, biztonságot garantáló cuccokat, illetve bármit ami kellhet még és ha kell akkor készítek hozzájuk egy egyedi illesztőfelületet, ezután az eredeti modulokat már frissíthetem az újabb verziókhoz.

Persze ez a részemről csak elmélet, de konkrétumok híján így gondolom.
Thoer 2010.10.01 09:00:12
@Kormoran: Egyet kell értenem, én is egyre inkább a lassabb de stabilabb rendszereket preferálom. Igaz, hogy a Kohana/CI törtrész alatt képes megoldani valamit, mint egy ZF + Doctrine kombó, de a tesztelhetősége, modularitása és eszközkészlete mérföldekre van. Éles környezetben pedig a gyorstárazás úgy is nagyságrendileg többet nyom a latba, mint a keretrendszer felépítési ideje 1-1 kérésnél.
Augusztus 30-i meetup videói a hétvégén lettek kész, köszönet értük Hardi Jánosnak!Itt én beszélek a QUnitról, a Jqueryhez köthető egységtesztelő rendszerről: http://vimeo.com/14703534 Utánam Szalóki Róbert következett a Yahoo saját keretrendszerének, a YUI3-nak…..
Valamikor még idén visszatér a tavaly nálunk is járt Ting Tings. A második lemez címe Kunst lesz, amivel majd biztos egy rakás fasza szójátékot ki fognak találni a kritikusok, de egyelőre még csak egy dal hallható róla, az pedig a Hands. A duó most sem gondolta túl a mondanivalót,…..
avagy kubuntu for dummies Mivel meghalt az elsődleges winchesterem, úgy döntöttem ezentúl Kubuntu lesz az alap és az XP a vendég. Két hete se vagyok full-time linuxos, 9 éve használtam XP-t. Emiatt lehet, hogy lesz itt jónéhány poszt, ami a többségnek triviális vagy érdektelen, de…..
Tudom, hogy paranoiás és neurotikus vagyok. Ebből csináltam a karrieremet. ..
Rég nem írtam, pedig sok érdekeset találtam és tanultam mostanában. Igazából három téma van, amiről szeretnék írni. Az egyik a teszt vezérelt fejlesztés, ami itthon szinte még ismeretlen fogalom, de legalábbis alig-alig használt eljárás. (A weblabor nemrég megjelent,…..
Immár letölthető a 30 Years Live című Bad Religion-koncertlemeze, mindössze a kaliforniai punkzenekar honlapján kell a levelezőlistára regisztrálni, aztán már jön is a link a kóddal együtt, ahonnan mindenfajta minőségben le lehet húzni a 17 számos anyagot. A dalokat a nemrég…..
Nem érdekelnek a zeneipari kalózok, én is töltöttem már le saját magamat...
Thoer 2010.05.18 08:47:41
Május 1-jén reggel a sörgyárban dolgoztunk egy kicsit, majd ellátogattunk a Tabánba, rockmajálisra. Beszélgettünk a magukat meglepetésszerűen jól érző fiatal és öreg rockerekkel. Amint a sörgyártól megérkezik a jóváhagyás, az ott forgatott anyagot is közzétesszük!…..
Thoer 2010.05.11 17:53:47
@Imiface: Jaja, kultúrálódik... :)
Nem vagyok egy linux guru, de néha-néha kénytelen vagyok parancssorból megoldani kisebb-nagyobb feladatokat. Most épp szerverről szerverre kellett másolni egy teljes honlapot. Nem nagy kunszt, de SSH-n keresztül a parancssoros FTP-vel nem ment a rekurzív letöltés, vagyis a…..
Az előbb arra vetemedtem, hogy kigyűjtöttem egy blog.hu-s poszt összes kommentjét. Mivel sokszáz kommentben volt vagy 50 link, nem éreztem alternatívának a kézi gyűjtést. Helyette beizzítottam inkább a Firebugot és a FireQuery-t, aztán írtam rá gyorsan egy jQuery utasítást.…..
Tavaly ilyenkor még ő volt a Cosmo-lány, teljes erőbedobással, főállásban nyomta, hogy sikeres, szingli, karrier, meg Donna Karan-ruhák. És egyébként is egy Cosmo-lány csak azért nyeli le egészen, mert ő akarja, és tudja, hogy az életben mindent ki kell próbálni. Jaj, ne mondj…..
Thoer 2010.04.20 22:43:31
@Naked Lunch: Mindenkinek jobb lenne! (Addig se mutogatnák...)
Ellenőrző Jó-e a Waldorf? 2010.04.20 08:00:00
Elod72 kisebbik lánya iskolaválasztás előtt áll és elgondolkoztak azon, hogy egy Waldorf iskolába íratják. Szimpatikusnak tartják, hogy rögtön két idegennyelvet tanulnak az elsősök és fontosabbak az értékelésnél a tánchoz, vagy képzőművészethez kapcsolódó képességek.…..
Thoer 2010.04.20 11:10:31
@Betteli: Ezt két szó kivételével én is írhattam volna. Nem barátom, csak ismerősöm és nem külföldön járt Waldorfba, hanem itthon. Ha jól tudom most 25 éves és eddig 2x járt pár hónapot felsőoktatási intézményekbe, amúgy otthon van a szüleivel...
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Az történt velem h jelentkeztem egy…..
Thoer 2010.04.12 12:27:12
@Martian: Nem vagyok szakértő, de nemrég átrágtam magam a témán egy könyvelővel.

Ha jól emlékszem legrosszabb esetben is a bevétel 46%-át tudja kivenni kp fizetésként 52%-át nyereségként, ha csak nem számláz alá egy evás cégből, amit ugye első évben nem tud megtenni. Ha hozzáveszed, hogy mennyi nyűg van egy saját céggel, biztos, hogy jobb fizetést kapni...

Ráadásul ez a különbség is csak egy minimális tőkével rendelkező cég esetében van így, nagyobb tőkénél simán költséghatékonyabb lehet fizetést adni.

Konklúzió: rohadt egy banda ez, nem szabad dolgozni nekik még emberi időben sem, nem hogy napi 13 órát.
Már nagyon régóta kerget a gondolat, hogy kéne írni egy jó kis pénz- és kölcsönmenedzser programot, de valahogy mindig oda lyukadok ki, hogy erre most nincs időm és pénzem. Mivel viszont közben a szükségem egy ilyen eszközre egyre nagyobb lett, gyorsan körülnéztem az elmentett…..