Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vegha

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány bejegyzéssel korábban már beharangoztam, hogy az évszakváltás a könyvek terén is komoly izgalmakat hoz magával. A Manó könyvek jóvoltából újra megjelenő Mesél az erdő c. sorozat Állatokkal induló kötetének megérkezése szeptemberünk egyik fénypontja volt. Több szempontból is...
Svédségek Svéd lecke 2017.02.27 23:12:20
Ma volt egy beszélgetésem, ami azóta is a fejemben jár. Nem mintha erre magamtól nem gondoltam volna, de egy érintettől hallani ezt, az egészen más, súlyt ad a szavaknak.  Svédországba csak az elmúlt két évben közel 200.000 bevándorló érkezett, ami alaposan felforgatta a svédek életét. Sok…..
Az új generációs 5G adatátviteli technológia nem csak azért jó mert gyorsabban jön le a film a torrentről, lehet nézni 8K-ban a Netflixen a kaszabolós filmeket, vagy lehet felhőalapú szolgáltatások segítségével játszani úgy, hogy nincs is otthon játékkonzol. Bár tény, hogy leggyakrabban ezeket az…..
Csúnyák és veszélyesek a balatoni strandok betonfalai, de nélkülük talán már tó sem lenne...
Nemrégiben egy HR-es cikkét tettem közzé erről a fajta interjúzásról, majd alig rá egy hétre egy mentoráltam pont találkozott is e „remek” módszerrel. Írt is egy beszámolót, ami élő tapasztalatokkal szolgál a módszer árnyoldalairól és nehézségeiről. Láthatólag kiforratlan technológiai háttér és…..
Vegha 2017.02.09 10:38:25
jobangel · jobangel.blog.hu 2017.01.31. 17:06:50
@IT Knight: A levélíró orvos...

IT Knight 2017.01.31. 20:02:42
@jobangel: jó neki, de ez nem változtat azon, amit mondtam

@IT Knight: Más a helyzet, ha hiányszakmában dolgozol. Ott soha nem fogsz ilyesmivel találkozni.

Ezt érdemes lenne újra gondolnod :)
Furdancs Blog Hasítsunk! 2021.12.01 05:00:00
Ma megérkezett a tél. És bár újra városi lakóként a fahasogatás jelenleg nem képezi a reggeli rutinom részét (hízom is mint a...) azért tudom, hogy vannak akik továbbra is űzik ezt a sportot. Némi aktualizálás után ÚJRA töltjük hát a témában írott posztunkat. (Sárkánylábasárga nevű…..
Gondoltunk már arra valaha, hogy milyen íze lehet a lóhúsnak? A legtöbbünket még az elképzeléstől is kiráz a hideg, hogy egy lovat azért vágjanak le, hogy aztán kirántva rizi-bizivel megehessük. Pedig a szomorú igazság az, hogy a budapestiek nem mindig vettették meg a lovak húsának ételként való…..
Előhang és beszerzés Amikor a készülék megjelent 2013 augusztusában, egyből elvarázsolt. Elfogott az azonnal-kell-egy-ilyen-de-már érzés. Igaz, az ára akkor az egekben járt: közel 700 dollár volt. Korosodó Defymet szerettem volna lecserélni, s hiába szapultam én is a Motorolát,…..
Vegha 2014.02.26 06:17:26
@wmiki: azt írtad 4"-nél ne legyen nagyobb. Az Evo 4"-os. El kéne dönteni mit akarsz : )
A szokatlan tavaszi havazás a vaddisznókat is teljesen összezavarhatta, nálunk a kertben egy tizenkét fős konda garázdálkodott tegnap este. A Melinda úton pedig kutyákkal tűzött össze egy vadkan, ami szerencsére csak kisebb sérülésekkel végződött. A Pilisi Parkerdő szakemberei…..
Vegha 2013.03.28 13:41:01
@goldblum: nem biztos, hogy ez a kérdés ilyen egyszerű.
Ettől függetlenül az persze igaz, hogy a villák erdőszéli burjánzása legalább akkora probléma, tisztelt Váczi Úr !
MaNDA A terror háza a Svábhegyen 2013.01.25 11:12:22
1956. november 2-án a Magyar Híradó és Dokumentum Filmgyár Könyves Kálmán körúti központjából a gyár egyik stábautójával két operatőr: Csák János, Mikó József és egy gépkocsivezető indult az akkori Szabadsághegy irányába. Előző este megbeszélték, hogy mozgóképen…..
Elméláztunk már azon, hogy mit tegyen a férfi a nője vagy neje hűségéért, meg mit tegyen a nő a férje vagy embere gáncstalanságáért, de ne ringassuk magunkat abban a hitben, hogy csak olyan polgártársak léteznek, akik az örök hűségről álmodnak. Biztos meglep jónéhány…..
A mostani hőség már nem mondható kellemesnek, sőt, ez már veszélyes. Nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot juttass be és ahogy tudod, hűtsd magad. Mielőtt magasabb szintű tanácsokat adnék, térjünk inkább rá a bejegyzés lényegére: tudd, honnan tudsz hűsítőt szerezni, még…..
„Ment-e a könyvek által a világ elébb?” – kérdezte Vörösmarty Mihály a könyvtárban. „Ennek meg mi értelme van?” – kérdeztem én magamtól a világ leggazdagabb emberének magánmúzeumában, a mexikóvárosi Soumaya múzeumban, amit idén tavasszal adtak át. Az épület 70 millió dollárba került, a benne…..
Vegha 2011.09.24 09:11:37
Vegha 2011.09.26 10:19:55
@caracol: a postban írt "unszimpátiára".
tök jó a blog! Tele élettel, energiával, érdekességekkel. ez a post nagyon nem illik hozzá/Hozzád.
Felejtsük el, hogy a Fidesz-kormány beiktatása után határozottan megígérte: a következő időszakban nem költenek közpénzt az államigazgatásban új autók beszerezésére; most pedig valahogy mégis elköltenek hétmilliárdot rá... És tegyük félre, hogy - versenyeztetés nélkül -…..
Mint a hírekből kiderült, Tarlós István főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát jelentette be, ami nagyjából azt jelenti, hogy felhívta a figyelmet: büdös van, a büdösítők ne büdösítsenek tovább. Ennyi történt. Ő maga nem tett vállalást, hogy a helyzetre…..
Vegha 2010.12.23 10:33:36
@metalheart: ilyen afférom már nekem is volt. a levegőminőségi szabályozásokat az önkormányzatok hozzák és csak ők is tudják azt felügyelni, betartatni. Én konkrétan a tűzoltóságot hívtam először, de lepasszolták a témát.
Egyszerűen írj levelet az önkormányzatnak, köteles kivizsgálni az ügyet.
A fenti egyetemistafilmet a zenéje miatt kaptam, a Live Large játszik benne. Ám függetlenül attól, hogy miről is szól valójában, minden nézőnek alighanem ugyanaz ugrik be róla: hol szeretkezhetünk Budapesten közterületen illetve a szabadban? Amióta van Sziget, azóta szerintem első…..
Vannak ennek a blognak visszatérő szereplői, akiknek üzemi körülmények között nem kéne egynél több posztban szerepelniük. Itt van például a szomszédbéli karaokés lány, aki mint Szergejtől megtudtam egy legalább negyvenes bagós asszony. A hangja alapján egy…..
Vegha 2010.12.02 19:44:24
@czibere117: ha írsz többet, akkor lehetőségem adódik több infó alapján véleményt alakítani.
Egyébként nem beszólásnak szántam, csak jót mulattam rajta(d) reggeli közben : )

Amúgy igaz, persze a jelleme indokolja a válaszlépésedet, de azért akármilyen hülyén is néz ki, szerintem illik betartani a kötelező lépéseket.
Érted, én is először az önkormányzatnak írok levelet, hogy takaríttassák el a havat egy bizonyos ház elől, s ha ennek nem lesz hatása, csak azután fogom feljelenteni az ingatlan tulaját : )
CzibereBlog Rákkenroll 2010.10.21 11:05:00
Ez viszont a kezdődő honvágy jele. Én nem gondoltam volna, hogy az elektromos gitár így tud hiányozni két hónap után. Itt semmi zajkeltő eszköz nincs. A szomszédban egy lány szokott énekelni, rettenetesen rosszul. A musicaleket preferálja, de jobban tenné, ha valami kézimunkának…..
Vegha 2010.10.21 21:52:42
Vegha 2010.10.23 23:54:48
@czibere117: akkor már ketten vagyunk : )
De miért épp tőlem kérded ?
A hír: Rendőrök a CM-en: szolgálunk és megfélemlítünk. (A teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták a 20 ezres csekkeket a bringásoknak.) Egy mondatban: Már vártam, hogy mikor jön el pillanat, amikor a…..
autózz! Kiakasztott az EMPAMO 2010.09.21 18:45:00
Még most, a poszt elején felhívom a kedves olvasó figyelmét, hogy szigorúan az én saját szubjektív magánvéleményem az, amiről most írni fogok. Többször is terveztem már, de most jutottam el oda, hogy meg is teszem. Sosem rejtettem véka alá, hogy vagyok olyan lusta és kényelmes,…..
Súlyos gyanúnak adott életet KMate ismerőse, aki sufnituningolás közben a garancia lejárata utánra programozott váltohibát észlelt Volvojában. Látott már valaki hasonlót? Esetleg, aki ott vette, futott bele nagyívű garancián túl jelentkező anomáliába? Egy ismerősöm érdekes…..
Vegha 2009.07.20 13:51:54
Vegha 2009.07.21 17:02:09
@samot: 140.000 kmig garantálja a Volvo az XC70ben a vezérműszíjat. Ha garanciás még a járgányod eszedbe jutna előtte cseréltetni? Megsúgom: nem fog! Élvezed a garancia nyújtotta kényelmet és ingyenességet. mi beeszoptuk, ez van. Az új mocival javult a fogyasztás: 3-4 év alatt már visszajön az ára és még az ökológiai lábnyomunk is kisebb lett egy számmal.