Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hovath G. Gyorgy

7 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ha feltesszük a címben foglalt kérdést, vagyis, hogy „Az EU és a bolygó ezt túléli?”, akkor erre nem sok esélyt látok. Az új helyzethez való rendkívül átfogó, és mély alkalmazkodáshoz az emberi fajnak már aligha lesz módja komótosan, évszázadokig alkalmazkodni. Erre nincs idő.” – ez korábbi…..
 Az EP választások miatt megsokasodtak a szuverenitásról, európaiságról, integrációról, szubszidiaritásról szóló írások. Járjuk egy kicsit körbe a dolgot, hogy hol, mik a tipikus témák, miről is hol, milyen szinten kell tárgyalni, dönteni. S azután feltehetjük majd a kérdést: föderáció vagy…..
Hovath G. Gyorgy 2019.03.26 20:58:28
@Szóra kész Szókratész: de hát a hadügy kiemelten szerepel az integrációs elképzelésekben
Hovath G. Gyorgy 2019.03.26 21:12:41
@inreallife: finomabban fogalmaznék a "nemzetállamosdi" helyett - ez sokaknál érzelmi kérdés. Ezért javaslom azt a megközelítést, hogy hol érdemes berakni a közösbe a szuverenitás egy részét - s mit érdemes megtartani.
(S ha a gyakorlatot nézzük, igencsak kevés valódi nemzetállam van Európában...)
Hovath G. Gyorgy 2019.03.26 21:18:04
@dont be such a jew: S majd Brusszel kitalalja, mit kell oknyomozni, s mit nem! Kivallllo 5let, ha ha ha.

Jobb 5letem van elmennek a Qrva annyukba! Ha ha ha.

Szerintem is sokkal hatékonyabb, ha mindezt Poltra bízzák... S ha látnál is - ezek éppen olyan dolgok, melyeket csak EU szinten lehet megoldani, főleg, ha van is hozzá hatáskör.
 Mindig érdemes az írásaira figyelni, racionális elemzéseire és javaslataira, melyek gyakran szembemennek a politikai (ir)realitásokkal. Mostani írása is  Szabadság és szolidaritás. figyelemre méltó – de egyben nagyon is vitára is ingerlő. Az alcímmel - A kultúra hanyatlásának politikai eredete a…..
Hovath G. Gyorgy 2019.02.10 12:01:44
@Comte de Gippaud:

"1. Gazdasgi fejlődés, csak a liberális demokráciákban lehet teljes:" - honnan idézel? Mi az, hogy "teljes"?

Viszonylag új dolog ez a környezetvédelem.

De miért ne létezhetne demokrácia?

Ugyan, miért növelné a multi profitját, ha elősegíti a migrációt? Az Amazon, FB, Microsoft, Google számára tök indifferens a dolog.
Pangea Mi lesz veled, Afrika? 2018.07.22 16:28:43
Afrika (ezen belül is Fekete-Afrika) kitartóan magas népességnövekedési ütemével kapcsolatban kifejezetten hajmeresztő előrejelzések jelentek meg, az ENSZ "közepes" forgatókönyve szerint 2100-ra akár 4,4 milliárd fősre is nőhet a fekete kontinens lakossága,  mivel első ránézésre alig érvényesül a…..
Hovath G. Gyorgy 2018.07.23 12:38:32
@lezlidzsi84: Nagyon jó, hogy Ruandát és Etiópiát említed - mert azt mutatja, hogy azért nem reménytelen a dolog.
A projekteket pedig lehet jól is csinálni - egy kedvenc esettanulmányom: szazad21.blog.hu/2017/01/12/lepra_es_pitypang_omladozo_szelmalmok

Fejlesztési programok, külső segítség nélkül viszont nagyon lassú a folyamat - de innen a "kocsmából" nekem úgy tűnik, hogy ez összakopcsolódik a klímaváltozás kezelésével is (helyi termőföld védelme, stb.)

De az tény, hogy a segélyezés többnyire csak ront a helyzeten.
 A Dunán az evezősök (kajakozók, kenuzók) a gyalogosok. Ha elindulnak a Rómairól, gyakran nem jutnak tovább a Luppa szigetnél – igaz, jó itt a sör, hétvégén a kaja – pedig ha feljebb mennek, igazi „erdőben”, a valódi természetben érezhetik magukat. Ha maguk mögött hagyják a budakalászi (Megyeri)…..
Csermely Péter magam hálózatelméleti munkájából ismerem, ezért „követem”. Nagypénteken nem erről a témáról írt – de blogját olvasva néhány kérdés, reagálás bennem is, mint agnosztikusban is megfogalmazódott: Értem, s szép gondolatoknak tartom, amit megfogalmaztál[i]. Alkalmat adott arra, hogy…..
    1919. szeptember 10-én a Saint-Germain-en-Laye-i szerződés kimondta a Habsburg-birodalom feloszlását. A szerződést Karl Renner, az osztrák köztársaság szociáldemokrata kancellárja, (1945 után köztársasági elnök) írta alá, Ausztria világbirodalomból egy aránylag kicsi országgá vált. A…..
Hovath G. Gyorgy 2016.06.04 08:09:47
@pnegyesi: nem a Horthy rendszer apoteózisáról van szó - hanem arról, hogy a kor színvonalához képest volt viszonylag fejlett iparunk, némi mezőgazdaságunk, világszínvonalú egyetemi oktatásunk, stb, tehát nem "leszakadásban" voltunk.
Hovath G. Gyorgy 2016.06.04 08:37:45
Amúgy nagyon téved jotunder: éppen mostanság folyik a Trianon ütötte sebek begyógyítása, a nemzet újra naggyá tételének folyamatba tétele, különös tekintettel az erős hazai polgárság megteremtésének vonatkozásában:

MaNcs 28. évf. 22. sz. (2016. 06. 02.)
Adnan Polat és az Orbán család üzletei
A török meló
Bemutatjuk a török multimilliárdost, aki egyaránt bejáratos Erdog˘anhoz és Orbánhoz, és aki közvetített is az európai illiberalizmus két vezéralakja között. A Galatasaray futballklub egykori elnöke az elmúlt években az Orbán család igaz barátja lett, a kastélyvásárlások egyik kulcsfigurája, miközben cégei milliárdokat húznak a magyar államtól.

Vagy:
444.hu/2016/06/03/orban-rahel-ugyvedje-nyerte-a-miniszterelnokseg-5-milliardos-kozbeszerzeset

Mivel a fenti két példa csak szociális demagógia és irigység Patakfalvi-Czirják Ágnes: Nemzeti csoportkép. A székely identitás mint kategória alakulása a rendszerváltás óta c. tanulmányát az alábbi idézettel ajánlom - amiből az is megérthető, miért a székely zászló vette át az EU-s helyét a Parlament oldalán.

"...az elmúlt durván tíz évben Székelyföldön végbemenő folyamatokhoz a magyarországi diskurzusok egyáltalán nem igazodtak... a székelyföldi törekvések politikai támogatása vagy a kifejezett szolidaritás elsősorban belpolitikai állásfoglalást jelent..."
Ha tényleg a robotoké, a mesterséges intelligenciáé a jövő, az akkora változásokat fog jelenteni, melyekre még nem vagyunk felkészülve. De legalább tudjuk, most hol vagyunk...
Az ÉS 03.25-i számában jelent meg Tamás Pál írása. Mivel az írás csak előfizetőknek érhető el, kommentem úgy igyekszem megfogalmazni, hogy az eredeti írás elolvasása nélkül is érthető - ha nem is annyira élvezhető - legyen. (A képen a hagyományos kézi, illetve az IT által vezérelt gyomlálás…..