Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nzoltan

0 bejegyzést írt és 4578 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furcsa dolgok történnek mostanság Hollandiában, ahol egymást érik a tüntetések, erőszakos (és békés) megmozdulások. Vajon mit érez mindebből egy, az országban élő magyar? Vera posztjából kiderül...
Nzoltan 2020.08.28 07:12:03
Még ezen a járvány nyomorította nyáron is sokan látogattak haza a külföldön élő magyarok közül, érdekes tapasztalatokkal gazdagodva. Hogy egészen pontosan milyenekkel, az pillanatokon belül kiderül...
Nzoltan 2020.08.28 07:12:01
@Hari Seldon 2: A folyosón nem kell, csak az üzletekben.
A Samuel Kim Music nevezetű YouTube-csatorna igencsak nagyot megy mostanában a világszőttesen. Pár nappal azután, hogy a fél internet a középkori hangszerekkel előadott Star Wars-zenén pörgött, a Star Wars-zenét más és más stílusban áthangszerelő csatorna felrobbantotta az internet maradék felét a…..
Nzoltan 2020.08.23 12:53:33
Elért eddigi csúcspontjára a kormány cinizmusa azzal az állítással, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter nyaralása Magyarország negyedik leggazdagabb emberének jachtján magánügy. A kormánytagok rongyrázása finoman szólva sem elszigetelt jelenség a magyar közéletben, ám a munka hősének nevezni azt,…..
Kevés jobb dolog van annál, amikor az ember megtalálja az életében azt, amit keres – legyen az egy hely, ember, környezet. DaniIndonéz megtalálta, ezért a boldogság. A szomorúságot más okozza...
Nzoltan 2020.07.31 08:59:14
Pár hónappal az amerikai elnökválasztás előtt egyre érdekesebb lesz ismét az amerikai belpolitika, mindaz, ami elválasztja (és összeköti) a két oldalt. Vajon mi lehet a különbség liberális és konzervatív (demokrata és republikánus) között. Steve írása megpróbál vitaindítóként szolgálni...
Mint a legtöbb ország esetében, így Törökország kapcsán is rengeteg a tévhit, illetve a magyar szemmel különös szokás, legyen szó a furcsa tisztaságmániáról, a szőnyegek és a nyár bizarr kapcsolatáról és a különös árképzésről. Mindezeket Mercedes gyűjtötte csokorba...
Akinek eddig kételye lett volna, az elmúlt években Bernie Sanders politikai pályafutása elég masszívan bebizonyította, hogy az Egyesült Államokban a többség nem kifejezetten szimpatizál az általa szocialistának tartott nézetekkel (legyenek azok Európából nézve mégoly visszafogottak is). Persze az a…..
Nzoltan 2020.07.04 07:57:46
@Golf2: A fletóék alatt. Most sokkal jobb a helyzet.
Hiába igaz, hogy a jelen megértéséhez szükséges a múlté is, nem azért élünk a világban, hogy értsük a jelent (pontosabban nagyon kevesen engedhetik meg azt a luxust maguknak, hogy pusztán a reflexióért éljenek); hanem azért vagyunk a világban, hogy folyamatosan zajló jelenben alakítsuk a jövőt. A…..
Nzoltan 2020.06.09 05:13:07
@pitcairn2: Legfőképpen Magyarországot. A többiek csak szimplán nem tudtak élni az ingyen odadobott lehetőségekkel.
A koronavírus járvány sok rossz hatása között az egyik kivétel talán az volt, hogy járvány és a karantén sokakat ráébresztett arra, hogy az elmúlt évtizedekben kiépült világgazdasági rendszer, az áruk korlátlan globális kereskedelme, a felesleges fogyasztás és a távoli utazások megállíthatatlan…..
Nagyon kellemetlen, hogy a nemzethez tartozás állampolgársági és/vagy nyelvi és/vagy (teljesen szubjektív) érzelmi kritériuma helyett (aminek mindegyikét felfogni "pusztán" racionalitás kérdése) az irracionalitás büszkeségével válaszol az irracionális magyar etnicizmus a nemzeti identitás…..
Nzoltan 2020.06.03 18:15:47
@Barkalot: Akik annó leszarták a történelmet, belefutottak egy világégésbe, amit WWII-nem becéznek.
Nzoltan 2020.06.03 18:18:21
@Halibuli: Az osztrákok miben győztesek? Vagy a nyugat? Lassan mindent eladnak az araboknak meg Kínának. Az eu jelenleg a világ legtöketlenebb gyülevésze.
Hogy kicsoda George Floyd? Aki olvas újságot, néz híreket, biztosan találkozott vele, vagy legalábbis látta azt, hogy mi robbant ki azután, hogy a 46 éves afroamerikai férfi május 27-én, letartóztatás közben elhunyt Minneapolisban. Floyd a legfrissebb orvosszakértői vélemény szerint azért halt meg,…..
Nzoltan 2020.06.03 04:59:03
Voltaképpen akár szenzációsnak is nevezhető adatokkal állt elő a Központi Statisztikai Hivatal a napokban. Ezek szerint ugyanis tavaly évtizedes trend fordult meg, hiszen több Magyarországon született állampolgár költözött vissza, mint amennyi elment – magyarán megfordult a kivándorlás. „Az utolsó…..
Nzoltan 2020.05.21 08:09:06
@Albu: Valljuk be, ez azért szánalmas.
Nzoltan 2020.05.21 08:09:19
@kardio1:Miilyen a hagyományos amerikai modell? Te tudod jobban, vagy azok a kékgallérosok, akik Trump szavazóbázisát adják látva az évtizedek óta tartó változást?
A járványügyi helyzetben sokunk megélhetése vált nehezebbé. Számos olyan család van, ahol egy, vagy két kereső bevétele esett ki a családi kasszából úgy, hogy a hazai állampolgárok költségei egy fikarcnyit se csökkentek, és nagy részüknek megtakarítása sincsen. A mindennapi ellátásban dolgozók…..
A svédek a nyugati világban meglehetősen szokatlan módját választották az új koronavírus-járvány elleni védekezésnek. Anélkül, hogy most ebbe részletesebben belemennék (elvégre a blognak ez nem profilja), a lényeg az, hogy a svédek jóval kevésbé voltak szigorúbbak a korlátozásokkal, mint akár a…..
Nzoltan 2020.05.18 07:51:03
@littke: Tehát kínai.
Nzoltan 2020.05.18 07:51:08
@Harari: A németországi időseket kérdezve ott sincs másként. De ők a német egyesítést is olyan elfuserálásnak élik meg, mint mi a rendszerváltást.
Orbán ajánlata munkanélkülieknek a cégeknek adott mentőcsomag helyett: állami vállalatok, közmunka, hadsereg. "Három hónap álláskeresési támogatás után jár három hónap jövedelempótló támogatás, amiből nem lehet megélni, ismerte el Orbán. Ezért kínálnak mást is mellé vagy ehelyett: részt lehet…..
Nzoltan 2020.05.02 18:21:02
@abdul hackeem: 10*jobb, mint a segély, amit a sok lumpen követel.
Nzoltan 2020.05.02 18:27:27
@kalapos dodó: Persze, hogy nem. Pl. a pesti polgárság felét deportálták a nácik. A másikfelét a komcsik. De azok már a vidéket is kipucolták. Maradt a kétkezi munkás. De csak, ha valami iparos szakmája van és nem paraszt.

Szóval Pesten nem sok maradt azokból, akik a régi Budapestet felépítették. De nagyon sok proli köpködi a józan paraszti ésszel megáldott csodálkozó vidékit, aki most is azon röhög, hogy a kovigeri biciklisávot fest a vírus ellen.
Magyarországon télen füstbe burkolózik a települések jó része. Így van ez mindenütt a világban, ahol szilárd tüzelőanyaggal fűtenek, az elavult kályhákból ömlik az egészségre és az éghajlatra veszélyes korom. Németország azonban hatalmas változás előtt áll. Zöld utat adtak a német hatóságok annak a…..
Nzoltan 2020.04.29 05:35:33
Előzmény: Hogy mondják rendőrnyelven, hogy hány évig tart még a bál?  Még egy bőrt a medvéről: miután befejeztem három sláger rendőrnyelvre alkalmazását, eszembe jutott, milyen viccesen mutatnának mindezek egy számomra teljesen idegen nyelvezettel, a propagandamédia szemszögéből. Nem volt túl nehéz…..
Nzoltan 2020.04.25 16:00:24
@colonel Tigh: Ez vicces volt.
Az ún. illiberális állam csak egy kicsit értelmesebb választás a középkornál; csupán annyival, amennyivel nem kell hozzá megtanulni az időutazást, hanem elég elhinni (kellő tudás hiányában), amit az embernek egy cinikus politikai vezető mond. Hogyha ehhez egy egész ország is asszisztál, akkor…..
Az újonnan megjelent pandémia komoly próbatétel elé helyezi az egész világot, és miután Kína kezd kilábalni a problémákból, a közfigyelem Európára összpontosul. Körbejártuk, hogy melyik ország milyen intézkedésekkel operált eddig, és milyen következményekkel járhat a mostani próbatétel.   Forrás:…..
Nzoltan 2020.04.11 08:39:59
@Alien2000: És Cuba?
Nzoltan 2020.04.11 08:44:19
@Örömhernyó: Korántsem olyan rossz az egészségügy, mint azt sokan állítják. Rengeteg új egészségügyi fejlesztés folyt az elmúlt években. Az nem tűnt fel, hogy az ellenzék mindig ugyanazt az ötöt mutogatja a több százból?
Nzoltan 2020.04.11 08:49:19
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Teljesen igaza van. Mások is összezártak.
Minden bizonnyal jelentős fordulatához ért az amerikai demokrata elnökjelölti előválasztás folyamata. A két versenyben maradt fél, Joe Biden, Barack Obama egykori alelnöke és Bernie Sanders vermonti szenátor televíziós vitában mérette meg magát. Az előválasztás győztesének ígérkező Biden leendő…..
Elsőre szokatlanul hangozhat, amikor Törökországot és az egyenjogúságot egy lapon emlegetik. Különösen, ha valaki ismeri a török állam és az ott élő kisebbségek kapcsolatát. Van azonban egy társadalmi csoport, aminek tagjai elégedetten dőlhetnek hátra, ha ezt a szókapcsolatot meghallják...
Egy ország devizájának értéke az ország teljesítményét legjobban tükröző egyetlen adat. (Nyilván több adat még finomít a képen.) A forint árfolyama (árának ingadozása) Magyarország komplex -- politikai, gazdasági és kulturális -- megítélésének legjobb indexe. Íme Orbán országlásának eddigi mérlege.…..
Régi történelmi "recept", hogy az emberiség bizonyos vészhelyzetekben különleges jogokkal ruházza fel vezetőit, hogy hatékonyabb, gyorsabb és egyszerűbb legyen a döntések meghozatala és ne kelljen minden alkalommal, (amikor minden perc számíthat) több száz törvényhozásbeli tagot összehívni egy-egy…..