Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nzoltan

0 bejegyzést írt és 4708 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erőfitogtatás, az ellenzék és az EU becsmérlése, a problémák relativizálása, illetve elhallgatása jellemezte a Fidesz 30. kongresszusát. Orbán Viktor mit sem törődik azzal, hogy a rekorder infláció kiszolgáltatott helyzetbe sodorta az alacsony jövedelműeket, ugyanakkor a hazai kis- és…..
Nzoltan 2023.11.21 05:12:10
@Igazamvanvagyigazamvan?: a kereskedelem 80 százaléka külföldi kézben van. Náluk kell kopogtatni, miért kerül Magyarországon az itthon gyártott élelmiszer többe, mint külföldön. Családtag élelmiszeriparban dolgozik. A gyártó áfával számolt 100 forintos terméke a boltok polcain 300-900 forint között van kinn. Minden nagy láncnak dolgoznak. Lidl, aldi, penny, tesco, stb….
Ja, ez a termék 2019 előtt 40 forint volt a gyártótól vásárolva.
Nzoltan 2023.11.21 13:38:51
@Igazamvanvagyigazamvan?: inflációtól volt szó.
  A balosok hónap óta mást sem mantráznak, mint hogy Orbán elszigetelődött, elveszítette szövetségeseit, s már a kutya sem figyel rá. Az orosz-ukrán háború kapcsán tanúsított békepárti álláspontja miatt valóban hűvösebbé vált a Visegrádi Együttműködés eleddig kifejezetten baráti légköre, ám ezen…..
Az Orbán-kormány egy éve hajtogatja, hogy a béke pártján áll, és mielőbbi tűzszünetre van szükség Oroszország és Ukrajna között. Arra azonban mindig kínosan ügyelt a hivatalos kommunikáció, hogy a békét elvont értelemben emlegessék, vagyis véletlenül se konkretizálják, milyen feltételek teljesülése…..
Sokan műbalhénak tartják, de valószínűleg ezúttal tényleg visszanyalt a fagyi, amikor a Fidesz legutóbbi frakcióülésén vita alakult ki a svéd és finn NATO csatlakozás ratifikálása kapcsán. Orbán Viktor ugyanis olyan sikeresen hergelte a sajátjait a két északi ország ellen, hogy most, amikor meg…..
Nzoltan 2023.03.01 04:22:03
@ulpius66: benne voltak. Most lapítanak.
Elég Legyen elég a MÁV-ból! 2023.02.15 21:44:22
Neked eleged van már a MÁV-ból? Személy szerint nekem már elegem van a Magyar Államvasutakból (MÁV). A sok fejetlen döntéstől kezdve az utasok nem törődéséig. Hol vannak azok a fejlesztések, hogy a fecske szerelvényeket egyéb fővonalakról eltüntessük? 2020. márciusában elindult az első KISS…..
Az orosz-ukrán háború eszkalálódása nagyon nem jött jól Orbán Viktor számára, hiszen a nyugati országok jóval egységesebbé váltak, mint amilyenek a putyini agresszió megindulása előtt voltak, és ő egyre inkább kilóg ebből a szövetségből. A magyar kormányfő nem véletlenül szajkózza, hogy békét…..
Nzoltan 2023.02.15 23:09:19
@Toportyán Zsóti: a movicsok egy legenda. Még nem halt meg tőle senki. Csak majdnem.
Az elmúlt években nem igazán volt jelentős az Európai Unió tagállamaiban az infláció – benne az élelmiszerár-drágulás –, de egy év alatt Európa-szerte hihetetlen mértékben megemelkedett az élelmiszerek és a nem alkoholos italok ára. A drágulás mögött számos tényező húzódik meg, amelyek közül csak az…..
Végre! Megérkeztek az adatok, kik a leggazdagabb magyarok. Azt azért eddig is sejtettük, hogy a „praktizáló” tanárok közül viszonylag kevesen lesznek a listán. Kezdhettem volna úgy is, hogy katasztrófa történt, meg világszenzáció, de itt sokkal nagyobb a baj. Mészáros „úr” ugyanis lecsúszott a…..
  Lassan kilenc hónapja tart az orosz-ukrán konfliktus, és körülbelül ugyanennyi ideje beszélünk a különböző - terv szerint az agresszort sújtó - szankciókról is. Ami azok hatását illeti, az embernek többnyire az az érzése, mintha visszatértünk volna a törzsi társadalmak szintjére, ahol a varázsló…..
Nzoltan 2022.11.15 03:58:43
@Etniez: hát, ha.nincs az első orbánkormáy, igy is lett volna.
Szerencsétlenebb időzítéssel nem is beszélhetett volna Vlagyimir Putyin arról, hogy Ukrajnával szemben a mai napig élnek azok a területi igények, melyek nem csak az oroszok számára kecsegtetnek területi gyarapodással. Az orosz elnök ugyanis november 4-én, az ottani Nemzeti Összetartozás Napján…..
Nzoltan 2022.11.08 04:26:19
@Etniez: a forradalmat a szovjetek verték le, többségében ukránokkal.
Az orbánista hatalom üzenete a diákoknak – „Ne üssétek bele az orrotokat a felnőttek dolgaiba!” Az orbánista hatalom üzenete a pedagógusoknak – „Ne üssétek bele az orrotokat a KLIK dolgaiba!” Az orbánista hatalom üzenete az újságíróknak: „Ne üssétek bele az orrotokat az orbánista…..
Nzoltan 2022.10.31 06:45:12
@ulpius66: Az ukrán olyan állatfaj, hogy gazdatest kell neki. A szovjetúnió bukása után az a kullancs kiéhezett és nyomorgott. Most európán élősködik.
Sokat gondolkodtam, hogy téged vagy valamelyik durva kritikusodat szólítsam meg levelemmel, aztán úgy döntöttem, neked írok. Bayer Zsolt volt a másik lehetőség, de aztán beláttam, neki úgyis felesleges, innen nézve, ahol én ülök, valahogy nem látszik nagyon hitelesnek. Mintha Semjén Zsolttól kérnék…..
Nzoltan 2022.10.30 05:24:48
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ha az oroszoknak nem lenne atomfegyverük, akkor már nem lenne Oroszország. És az agresszor a nato lenne.
Nem kell lenézni az oroszokat, mert jelenleg lépést tartanak a nagy nyugati szövetséggel.
Egy orosz közgazdász szerint a tél elhozza a teljes összeomlást az orosz gazdaság számára.  A gazdaság olyan mint a verselemzés, bárki bármit mondhat és mond is, tehát a hírt legjobb esetben is csak kétkedéssel lehet fogadni. Az az ember, aki előre megmondja mit csinál majd a gazdaság még nem…..
  Ami azt illeti, elég elfogult fickó vagyok: mindig is szerettem, ahogy Orbán kommunikál. Múlt héten e rajongásom szintet lépett - a Berliner Zeitung pódiumbeszélgetésén a miniszterelnök nem csupán jól beszélt, de végre a keretezés is tökéletesre sikerült. A vele - és az országgal - szemben…..
Nzoltan 2022.10.20 05:27:02
@padlogaz: két választás van. Vagy a magyar földesurak, vagy a monsanto. Lásd ukrajna példáját. Az délibáb, hogy a kicsik és a közepesek labdába rúghatnak, ilyen árérzékeny vásárló közönséggel.
Mai nap a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságnak és az egészségügyet felügyelő Belügyminisztériumnak írásos bejelentést tettem a Btk. 165. § b) pontjában foglalt bűncselekmény gyanújában, a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházzal és az érintett orvosokkal szemben.(2022.…..
Nzoltan 2022.10.16 20:25:41
@Etniez: a nem elvégzett EKG-hez milyen alul finanszírozás kell?

Persze a dokik be védik egymást. Túl sok jóra nem számítok.
Nem mondhatjuk mostanában, hogy eseménytelenül telnek a hetek a közoktatás környékén... Épp csak elkezdődött a tanév, s máris sztrájkokról, polgári engedetlenségről, kirúgásokról, tüntetésekről hallunk. Az oktatás aktuális állapotára gondolva természetesen sokkal jobb ez a hangzavar, mint lenne a…..
Ara-Kovács Attila: Tájkép csata után  2022. október 11. A szerző a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője. 1953-ban született; filozófia, pszichológia és történelem szakokon végzett. Volt könyvszerkesztő, újságíró, diplomata. „Gorbacsovnak sikerült úgy feladni mindent, hogy ezzel…..
Huszonöt éve nem látott magas inflációs adat látott napvilágot kedden, ami már meg sem lepte a szakembereket. A kormány is készült a kellemetlen tények adagolására, hiszen hónapok óta mást se hallunk a fideszes potentátoktól, hogy a háború és a szankciók tehetnek a száguldó inflációról. Csakhogy a…..
Nzoltan 2022.10.12 09:18:14
@white999: lehet, hogy ez felének így van, de országos szinten az időközi választások 90 százalékát a Fidesz nyeri.
Nzoltan 2022.10.12 09:21:51
@sóhegy049: egész EU-bán drágább. Általában azért, mert kényszerből kötnek szerződéseket és mindenki annyit kér, amennyi nem szégyell. Most már a Gazprom sem olcsó. Hülyék is lennének levinni az árat.
A Telex.hu szerkesztőségéhez egy érdekes olvasói levél érkezet, amiben szerzői állításuk szerint „nevüket – érthető okból – nem vállaló, diplomás meteorológusok”. Videólinkeket szedtek össze a közmédia tévéhíradójának néhány adásáról, állításuk szerint a kormányközeli média „pusztán a politikai…..
Az Európai Unió vagy egységes hatalmi pólus lesz, vagy széteső "nemzetek Európája", ami aztán az Egyesült Államok, Oroszország és Kína politikai játékszerévé degradálódik. Nem tehet úgy a „globalizációellenes jobboldal” mintha ő csak egyszerű szószólója volna a nemzeti identitású népnek. Emögött…..
wagmg Moldova, itt az idő... 2022.04.26 11:34:30
Itt az idő, hogy Moldova behívjon egy hadsereget. Kérdés, hogy melyiket is... Én valami nemzetközi békefenntartó hadseregre gondolnék a helyükbe, valami csapatra, amiben nincs benne az orosz állam. Az UN (ENSZ) nem nagyon menne, benne vannak az oroszok, de mittudomén, akárki. Mert ha nem az oroszok…..
Az ukránok szerint rengeteg tankot vesztett az orosz hadsereg ukrajnában. Az oroszok szerint nincs is háború, hogyan vesztett volna annyit, ugyan már! Szóval akkor mi lehet az igazság? Hogy lehet egyáltalán eldönteni? A szokásos eljárás az, hogy az átlag őstermelőnek vagy az egyik, vagy a másik fél…..
Oroszország Ukrajna elleni offenzívájának egyik ürügye az ország demilitarizálása és „nácitlanítása” volt. Ennek morális helyénvalóságáról elemzések garmadája született, így e téren nem kívánok pálcát törni. Azonban felszínre hozott egy mindinkább aktuális témát – mégpedig a nacionalizmus jövőjét…..