Regisztráció Blogot indítok
Adatok
felucca

0 bejegyzést írt és 940 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akkor lehet már elhinni a kormány nyilatkozatait ebben a témában is, amikor már a kecske legel a sírján. Lehetőleg olyan jószág legyen ez, amit közmunkás tart az erkélyen a gombazsák mellett, miután a havi negyvenhétezerből hozzájárult az államadósság csökkentése elleni…..
felucca 2014.03.21 05:35:43
@belgabela: Remélem, te is tudod, hogyan lesz kétharmaduk. A választási szabályok manipulálásával, a kormányszócsővé tett közmédiával és a más zsebében talált fillérek szegények elé szórásával. Olyan gyengék, hogy csalás nélkül már nem mernének nekimenni egy választásnak.
Ennyi a recept, biztosra mennek fiúk, legközelebb remélem, te következel.
felucca 2014.03.21 05:45:49
@belgabela: Egészségedre! Szavazz akárkire, csak a Fideszre ne, és a haza felvirágzik.

Nagy Britannia nem érdekel, többszáz éve gyakorolják a demokráciát, azonkívül ott valóban van polgárság, ellentétben velünk. Szinte lényegtelen, hogy ott ki kormányoz, nüansznyiak a különbségek.
felucca 2014.03.21 06:07:20
@belgabela: Anglia működése természetesen érdekel, a választási rendszerükkel való álságos takarózás nem érdekel. Amit szabad Jupiternek, nem szabad az ökörnek. Náluk ez valamiért ilyenre csiszolódott ki, nálunk meg egy harmatgyengén kormányzó, inkább károkozó párt találta ki, hogy a fennmaradását biztosítsa.

Bolsik nincsenek. Különböző érdekcsoportok vannak, akik különböző mértékben lopnak. Ezt most sikerült csúcsrajáratni.
A közelmúltban két szerzőtárs értekezett már erről a közelünkben folyó gigaberuházásról. Volt szó a tartalmáról, valamint a múltjáról és jövőjéről is. Nekünk, magyarországi vasútbarátoknak, vagy akár csak közlekedés iránt érdeklődőknek (sőt, tulajdonképpen…..
felucca 2014.03.12 04:26:56
@gozos: Pontosan! Álljon meg a Bukarest-Bécs Railjet a Soroksári út felett 50 millióból összedobott peronnál és hagyjuk az péltsába a Keleti pályaudvart. Már meg is van a szükséges idő!
A Polgári Konzervatív Párt meghirdeti a Szabadság Programját. 2014 áprilisától bezárulnak a magyarok szabadságának maradék csatornái. A választásokon leszereplő ellenzéki pártok végleg bebizonyították, hogy nem alkalmasak a szabad magyar társadalom ügyének szolgálatára. A…..
felucca 2014.03.10 11:25:26
@almodhi: Ez szerintem viszonylag egyszerűen feloldható. Ha jól értem, számodra a kisebb rossz a fidesz. Az eddigiek alapján viszont úgy látom, hogy a következő négy év alatt a kisebb rosszból könnyedén egy nagy, mindenekfeletti rosszá válhat. Ezért megéri most a látszólagos nagyobb rosszat választani, hogy a forgatókönynek ezt a történeti elágazását ki lehessen dobni. Ugyanerre a szocik nem lesznek képesek, tehát, ha szarul kormányoznak, négy év múlva simán elhajtják őket megint. Mondjuk addigra már nem lesz Fidesz, mert egy mostani vereség után a vezírt elviszi a szívszélhűdés, ha nem, akkor seggberúgják a többiek.

Ha érthető voltam, akkor a négy év múlva való újrakezdés könnyebb lenne, ha 2014-18-ig nem a fidesz lenne kormányon.

Más kérdés, hogy ha azt szeretnénk, hogy a fidesznek írmagja se maradjon, akkor most nyernie kell, mert holtbiztos, hogy nem bírja ki és négy év alatt simán elfűrészeli maga alatt a legvastagabb ágat is.

Tehát mégsem olyan egyszerű a dolog. megértelek:)
felucca 2014.03.10 16:56:04
@quendelapo: Ezt a második körös dolgot nem értem. Mi a második kör?
vékony lányok Corinna 2014.03.09 19:00:00
 ..
Magyarország egyre kevésbé van ráutalva a külső forrásokra, vagyis a gazdaságunk egyre inkább függetlenné válik a külföldről érkező sokkokkal szemben is.Az elmúlt hónapok a feltörekvő piacok válságáról szóltak, melynek során a befektetők elsősorban attól tartottak, hogy…..
felucca 2014.03.07 10:00:12
@Diorella Queen: Ez biztosan így van, de nagy a különbség aközött, hogy 70-80 ezrekért robotolsz, de világosak a célok, jól működik az államigazgatás és látod a perspekítvát, miközben megbízhatóságot tapasztalsz a hatalom részéről, vagy úgy robotolsz 70-80 ezerért, hogy mindennap hússzor lehazudják a csillagokat az égről.

Mindkét esetben elmennek, de utóbbi esetben azért nagyobb rá az esély.

Egyébként elmenni nem könnyű. Én itt vagyok az öttagú családommal és lehetetlennek látom a dolgot. Nekem már itt kell megrohadnom, pedig 20 évvel ezelőtt még voltak céljaim. Most már csak a túlélés.
felucca 2014.03.07 10:23:26
@politikailagnemkorrekt:
1. Erre a problémára LEHETŐSÉGET kell felkínálni, nem általános érvényű rendeletet hozni, ez mindenkinek evidens a kormányon kívül.
2. Valóban sajtószabadság van. Oroszországban is sajtószabadág van. És demokrácia is van, mindkét helyen. Az Economistoddal és BBC-del a magyar lakosság 1-2%-át teszed ki körülbelül, a többi 98% meg azt a rádiót hallgatja, amely tényszerűen ferdít, koncepciózusan ellhallgat illetve felnagyít megfelelő dolgokat. Internet mekkora hányadhoz jut el? Indexet ki olvas? Itt a lehetőségre hivatkozni egetverő cinizmus.
3. Az agyelszívás tény. Lehet ellene változó sikerrel tenni, illetve lehet olyan környezetet teremteni, amiben kényelmesen lehet rá mutogatni, hogy de hát nem tehetek róla, agyelszívás van.

Nem értem, nem értem, miért kell a kormány minden balfaszságát kimagyarázni? Miért?

A jelzőért elnézést kérek, feszült vagyok, két diplomám ellenére most fogom elveszíteni a munkámat, amit majd' 20 éve űzök. Nyilvánvaló okból.
felucca 2014.03.07 10:31:44
@politikailagnemkorrekt: Nem arról van szó, hogy a szocik nem voltak lúzerek. Lúzerek voltak, ezért is szavaztunk a fideszre. Higgadt, nulláról való építkezést vártunk többségében. Ehelyett kaptunk egészpályás letámadást, a javak totális újraelosztását, mindezt a keresztényi szeretet jegyében, olyan álszent figuráktól, akiket Jézus annak idején kiűzött a templomból. Ráadásul egész nap rám hivatkoznak, mint többségben lévő támogatójukra.

Csoda-e, hogy felfordult a gyomrom?
A kampány és az elmúlt évek egyik legjobb rövidfilmjével jelentkezett be az Oscar-díjátadás előtt pár órával, vasárnap este a Habony Propaganda Filmvállalat. A forgatókönyv szerint a Bocskai-gyerek, a Döni levelet ír Orbán Viktornak, Orbán elolvassa, megválaszolja, és eleget…..
Föltoltak egy csomó képet a Határ úti végállomás megújításáról. A három kerület határán fekvő térnek sikerült annak idején úgy plázát kapnia, hogy az vajmi keveset javított az állapotán. Megújítása tehát már jó ideje esedékes. Már tavaly megindult az…..
felucca 2014.02.21 11:06:41
A jövendő magyar középosztály színe virága tapsával jelezte, hogy kész alárendelni magát az egyre mindenhatóbb államnak. Előadásként határozta meg Orbán Viktor miniszterelnök a február 16-án, a Millenárison, az övéi között – persze a média megkülönböztetett…..
felucca 2014.02.17 14:38:33
@fvipera: "...a kedvencem: balosoknak miért jár rezsicsökkentés?..."

Hát igen. Milyen munka már az, hogy havonta vagy kétezerrel kevesebbet fizetek a kormány jóvoltából és aztán még nem is szavazok rá? Geci vagyok?

(A válasz: igen)
A parlamentbe nem kerülő ellenzéki pártoknak már most időszerű elgondolkodni azon, hogy milyen stratégiával szállnak szembe a 2014-től megvalósuló, várhatóan Fidesz-kormányzással és baloldali ellenzékiséggel. A következő okaik lehetnek erre. Egy, a parlamenti establishment…..
felucca 2014.02.06 09:53:38
@biohouse:
Polskie Koleje Panstwove? Támogatom!:)
A Business Insider jelentetett meg egy cikket a napokban a következő évtizedeket meghatározó globális trendekről, THE GLOBAL 20: Twenty Huge Trends That Will Define The World For Decades címmel. Magyarországot is megemlítik. Európával kapcsolatban, a Financial Times munkatársát,…..
felucca 2014.01.22 12:22:15
@Larry Silverstein: "....amikor tavasszal simán nyer a kormánypárt. Miközben az EU összes 'válságkezelő' kormányát elhajtották a p*csába..."

És miért nyer a kormáynpárt? na miért?

Azé', mert a magyarnak teccik a rezsicsökkentés, azé'. Meg azé' me' a tévétrádiót kormányzati szócsővé tették. Ezt remélem, nem vitatod.

Nagy kormányzati teljesítmény, nem mondom. Jó sok időbe telhetett kiagyalni.
Orbán maga fogja indítani az új folyóiratát. Holnapután lesz a „megbeszélés“, ahogy Kerényi nevezi – s amire rögtön meghívott száz leendő szerzőt is.Érdekes megbeszélés, az, ahol százan próbálnak beszélni, de miért is próbálnának. Orbán rendszerében így…..
felucca 2014.01.08 09:48:22
@♔batyu♔: Biztosan nagyon jó lesz a lap, bízom benne, hogy naponta végig kell majd olvasnod!
Nem kell attól senkinek megijedni, magas szellemi színvonalú alkotások lesznek a legújabb kormányzati agyrémben, aminek Magyar Krónika lesz a neve. Erre garancia az azt előkészítő, és felügyelő ember személye. Kerényi Imre már egy billegő alaptörvény asztallal megmutatta milyen…..
felucca 2014.01.07 10:22:48
@csak egy néző: négyen!
De tényleg, hová tegyük az X-et? Tulképp mindegy, hogy hová, csak egy helyre rakjuk, ez a lényeg!
Hát elég fura lesz az új díszburkolat a Váci utcában - írtam pár napja az első képekről, amik megjelentek a neten a Párizsi utcáról. Pedig akkor még nem is sejthettem, hogy lesz ez még cifrább. Azokra a képekre, amiket Viktor küldött nem elég kifejező szó már a "fura".…..
felucca 2014.01.06 11:13:40
@morami666: Te komolyan mondod, hogy a lila térkő, mint "régi burkolat" sokkal elegánsabb volt? Neked egy vidéki buszmegálló peronja az etalonod?

Mulatságos egyébként látni, ahogy mindenki csak ír, de nem olvas. Beírtuk itt páran, hogy ütemhatárról van szó, de csak árad tovább mindenkiből a böfögés. Eddig nem akartam írni, hogy ez egy szar blog, de most már leírom, mert az. Akkor is, ha nekem sem szívem csücske az új burkolat. Egy hülye százat csinál, most már nem fogok csodálkozni a tavaszi választási eredményeken:(
felucca 2014.01.06 11:45:40
@morami666: Nézd, a Váci utcában szar viakolor-burkolat volt 30 éven át, előtte meg aszfalt. Nem tudom, melyik az a "régi, elegáns", még mindig. Az most lerakott burkolat sincsen az én ízlésem szerint, de kétszer-ötször-tízszer jobb, mint a viakolor. Ugyanez igaz a korzóra is, csak az nem viakolor volt, hanem semmelrock.
Az ominózus részlet, amiről a blog szól, pedig egy ideiglenes munkahatár, ami két hétre szól. Bárki, aki az építőiparhoz kissé konyít, látja, tudja ezt. Egy építési területet látsz magad előtt, a blog arról szól, hogy jujuj, az építési területen még nincs készen minden. Igen, bazmeg, mert kész akkor lesz, amikor kész lesz. Ennyi, de tőlem lehet még rajta rugózni.

Érdemes megnézni a vásárosnaményi vasútállomás peronját, mert azon is a "régi, elegáns" váci utcai burkolat van lerakva.
Kezdeném rögtön azzal, hogy Bánhegyi Ferenc és Olajosné Kádár Ilona könyve már az ideológiai baromságaitól eltekintve is szar. Sajnos azonban ez nem annyira szembeszökő, mivel az általános iskolás tankönyvek nagyon gyakran borzalmasak, tudománytalan tartalmakkal és kevés…..
From: v.attila@mtva.hu To: h.arpad@kormany.hu Subject: felavattuk bazdmeg! Kedves Árpád! Mint láthattad A Tévében, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően levezényeltük a Félmilliomodik akciót. Remélem minden stimmelt kívülről, és a Vezér is kielégítőnek találta a népnemzeti…..
felucca 2013.12.05 17:37:21
@Rittberger született Kohn: Nem politikai akaratot támadott. Mérték- és léptékvesztett showműsort támadott. Amit valós eredmények helyeti pótszernek szánnak, önös érdekből, magasról szarva az eredetilag kommunikált célra.
felucca 2013.12.06 12:43:59
@alemegalola: Azon szerencsétlen testvéreink semmit nem ártottak nekünk. Nekünk a politikusaink ártanak. Most éppen Orbán és társai. Leszarnák ők a magyar testvéreinket, ha nem lebegne szemeik előtt félmillió többletvoks. Ez az egész álságos színjáték erről szól, nem másról. Ha például kiderülne, hogy a józan székelyt nem lehet megvenni ennyi orbánista hülyeséggel, lenne itt rinyálás, hogy hogyan akadályozható meg szerencsétlen erdélyi testvéreink választási részvétele. Ez tök logikus.

Aki pedig nevét, arcát, akármilyét adja ehhez a gyomorforgató happeninghez, az egyúttal rögtön vállalta, hogy a net népe szájára fogja venni. Esetleg olyan stílusban, ami neki nem fog tetszeni. És ez így van jól. A net liberális és az is marad.
Libertarian A büdös kapitalista 2013.11.25 00:00:00
Az állami és az államhoz közel álló, tőle függő hazugsággyárosoknak köszönhetően mára eljutottunk addig a pontig, hogy a liberalizmus és a kapitalizmus a világban, de Magyarországon főleg szitokszavakká válnak. Ennek két fő, egymástól nem független oka van: Mindmáig kevesen vannak, akik a…..
felucca 2013.11.25 15:04:44
@Sieg: Pontosan. A napokban dolgozott nálamotthon egy bádogos, számára én voltam a cilinderes, szivaros kapitalista. Kizsákmányoltam, mert kölcsönösen jó bért alkudtam ki az ablakpárkányokra. Ugyanakkor ő az alkalmazottai szemében egy cilinderes, szivaros kapitalista, aki a tőlem kapott bérnek csak egy részét utalta át az alkalmazottainak, holott ők dolgoztak a létrán. Egy kizsákmányoló geci. Aztán fordult a kocka, ma itt dolgozom egy cilinderes,l szivarozó kapitalistánál, aki engem érzésem szerint kurvára kizsákmányol, de azért annyit kapok tőle, hogy a bádogos kapitalistát kifizessem, a rohadt kurva életbe!

Namost, ha ebbe valaki bele mer szabályozni, annak én beverem az orrát.
felucca 2013.11.25 15:08:33
@Töksi: Ez így van! És legközelebb is össze fogod magad törni, hogy Velencébe mehess, mert annál - relatíve, egy Nyíregyháza-Szeged-Pozsony-Velence négyszögön belül - nincsen csodálatosabb? Igen, össze fogod magad törni. Úgy tűnik, beállt a piaci egyensúly. Mit szeretnél meg?
felucca 2013.11.25 15:47:40
@Töksi: Nagyon sajnálom, hogy negatív élményekkel távoztál az élményboltból, pici szubjektív megjegyzés, hogy már sokadszor voltam, soha nem vert át senki, maximálisan elégedetten távoztam, valamit tehát különbözőképpen csináltunk:)
Orbán Viktor már sokszor hivatkozott történelmi szerepére. Már előző kormányzását is ekként értékelte, akkori kormányzati propagandája is erre épült, ahogy korábban kiadott könyvének címéből is ez derült ki: "A történelem főutcáján". Személyes szerepének fontosságát…..
felucca 2013.11.21 05:58:50
@jogalany: Nincsen új módi. Régimódi van, szarul kivitelezve, tehetségtelen, kontraszelektált emberekkel. Nem értem, miért kerülne bele a történelemkönyvbe az, aki ipari szintre emelte a lenyúlást, aki átlépett minden erkölcsi lépcsőt a saját anyagi érdekében.

Szerintem egy kérdés van, ami eldöntendő:
Orbán úgy csinálja, amit csinál, hogy közben röhög a markába, vagy úgy, hogy meg van győződve a küldetéséről?

Előbbi esetben aljas, utóbbiban simán elmebeteg. Én az utóbbira szavazok, gondolom, az idegorvosok is.
felucca 2013.11.21 06:28:45
@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Mondd el nekem légyszíves, milyen tette alapján fog helyet kapni a történelemkönyvben. Csak egyetlenegy tettet mondj!
felucca 2013.11.21 07:35:39
@roli101: Ezzel szomorúan egyet kell, hogy értsek. Másképpen gondolkodó barátaimmal kínosan kerüljük a témát, mert az ő hitük nem vitatéma. Amit nem értek, hogy egy kollégiumi szobatársaságnak hogyan lehet ekkora befolyása az én mindennapjaimra, holott semmi közöm hozzájuk.
Ha máritt tartunk, csak kibököm, mert tele a hócipőm: csak félórás netes szörfözés után egy csokornyi leütni való labdát találtam (elnézést a képzavarért): 130ezerre bírságolja Kövér a DK-s Vadai Ágnest és a társát, a "parlament méltóságának (mijének????)…..
felucca 2013.11.13 12:25:41
@Frady Endre: Umberto Eto, például....
felucca 2013.11.13 18:05:48
@a 17 éves Parker Schnabel: Valamelyik blogon elkeseredésemben hoztam egy példát és párhuzamot húztam a '44-ben a tavaszi utcákon az ablakokból kihajló emberfejekkel, akik látványosságképpen nézegették a zsidók állomásra terelését.

Most ebben megerősítettél. Ez az ország azóta nem változott. Örül a vasárnapi bulinak. Asszony, gyere, ütik a zellenzéket, buli van! Simán ki lehetne terelni most is a zsidókat, homokosokat, szőkehajúakat, miskolciakat, csíkos alsógatyásokat az állomásra. A nép ugyanúgy végignézné.
Új hír, hogy a magyar kormány ígéretének megfelelően csökkenti a hústerméket áfáját. No mint azt már megszokhattuk, az állami garancia nem sok mindent jelent mostanság, így ebben az az esetben is csak jól hangzó intézkedésről van szó. Ugyanis nem kész hústermékek, hanem…..
felucca 2013.11.09 16:52:02
@♔batyu♔: batyu nem olvas, nem értelmez, csak átfut rajta és beír valamit a kedvenc focicsapatáról, meg a másik, nemkedvenc focicsapatáról.
felucca 2013.11.09 17:19:21
@Ben Franklin: Sőt, sőt. De miért pont a hús, mikor az - mint azt már tudjuk - jelentősen olcsóbb más, egészségesebb élelmiszereknél?
felucca 2013.11.09 17:49:51
@nincs_itt: Semmi probléma, mint mondtam néha én is benyomok egy-egy jó zsíros kolbászt, de talán nem megyek szembe az evolúcsióval, ha az esetek többségében lemondok erről az élvezetről, különösen, ha így javítom az egészséges életre való kilátásomat.
Annyiszor meg nem találkozom a hússal, hogy érdekelne, hohy mennyi az áfája, tőlem lehet 50% is.
Most nézem magam a tükörben, de a girhességnek egyelőre nyoma sincsen.