Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CsobiBlog

53 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elfordul az indítókulcs a hétköznapi ember számára mára felfoghatatlanul összetett és bonyolult működésű, belsőégésű autó gyújtáskapcsolójában. Üzemi kapocsfeszültség, bendix, vezérlés, folyadékok és gázok keveredése, forgatónyomatékok ébredése, részecskeszűrő, és utazok valahova, ahova önerőből el…..
CsobiBlog Öregszem 2024.02.19 11:16:14
Öregszem. Mint mindenki más. Te is.   Téged hogy érint a dolog?  Nem, nem az én öregedésem…   Én speciel érzékelem a saját öregedésemet. Érzékelem, mint a katona a hideget. Nem fázik, csak érzékeli. Nem, a gazt nem! Fázik az, csak az érzelmi érvénytelenítés társadalmi szintre emelt…..
CsobiBlog Januári 2024.01.22 13:48:24
Kéne írjak egy januári bejegyzést… Miért? Azért, mert havi egyet tűztem ki célul. Nincs magasan a léc, de nincs is mindig ugrálós kedvem. Télen meg végképp óvatosan ugrál az ember. A február mindjárt itt a nyakunkon.   Tudod, hogy mi a közös az ónos esőben és a medvében? Egyik sem…..
CsobiBlog Háromkirályok 2/2 2023.12.06 07:25:42
A Nagy Bagosi volt már itt korábban is, mégis meglepve fedezte fel az újabbnál újabb vízátfolyásokat és az igencsak meghízott patakot. Hosszasan kerestük az átkelés lehetséges helyét. A nyomokból egyértelmű volt, hogy az előttünk járóknak sikerült, úgyhogy nem adtuk fel a száraz lábbal átkelés…..
CsobiBlog Háromkirályok 2023.11.30 10:19:05
  - Hánykor indulunk majd?- Hatkor - jelentettem ki.- Miért olyan korán?- Mindig akkor szoktunk.- Affenét! Hétkor.- Mondom, hogy hatkor. Ráadásul már hamar sötétedik, úgyhogy felőlem még korábban is indulhatunk - zártam le a vitát. Hétkor meg is jelentek értem a srácok a tömb előtt. Már a…..
CsobiBlog Ez csak víz! 2023.10.06 18:22:36
Szeptember elején, a túl korai hajnali ébredés után sikerült visszaaludnom, így a 6-os kelés kellemesen tervszerű volt. Isteni sugallattól vezérelve, készülődés közben ránéztem az időjárás előrejelzésre és meglepődtem, hogy a korábbiakkal ellentétben délutánra esőt jósolt. Új volt számomra a dolog,…..
CsobiBlog Kispálos túlgondolós 2023.09.15 13:43:55
Egyik délután… megyek az utcán… Ja, ez nem az. Az egy másik tál tészta. Egy másik színű ló, ahogy a Shakespeare-nek is tulajdonított angol mondás tartja. (a horse of another colour)Mondjuk erre a célra én speciel egy másik idiómát véltem ismerni, de a Gógl nevű netcsicskám szerint olyan nincs is.…..
- Guruljunk egyet a hétvégén! Nézzünk fel a Nagy-Biharra is!  - Milyen a terep?  - Nem vészes. Haverom utcai motorral is felment. A miénk meg kalandmotor. Aztán a Bogába is átvághatnánk.    Így Janival és Pistivel megjártuk a Nagy-Bihart, majd Aranyosból a Boga-völgyet, 13 óra és 350 km alatt.…..
Vadiúj túraszervező és -vezetőnk debütálásának lehettem tanúja, amikor is a szokásos, ignoráns korábbit a mi drága Sanyink váltotta az év második felének első napján. Már jóval előtte egyeztetett velem, igencsak részletekbe menően. Elvárta a nápolyit, a Nesquik kulacsot és a síbotokat. Powerbank is…..
„Az írás stresszcsökkentési stratégia" -hallottam az imént egy podcastben. Cukrozott cirkuszi citromcsibecombcsont, ezt meg a fejemben. Jó, mi?Japánkakas is létezik, meg citromcápa, ráadásul sarlós is. Kalapácsos is akad, a pörölycápa. Erről ennyit. A podcast témája viszont megragadott. Azt is…..
Már megint ez a hang! Megőrjít. Tavaly nyáron kezdődött.Szintén Fertőbozra mentünk baba- és tesólátogatóba. Pontosabban, amikor onnan visszafelé jöttünk egy balatoni kitérővel. Másfél-két óra volt még ‘Füredig, és “doboló” hangot hallottam az autó hátulja felől. Rá is szóltam a lányaimra, hogy…..
CsobiBlog Önkívület 2023.04.14 17:12:02
A szél a fülembe süvít, szédítően robog mellettem a táj, messze még a cél. A csizmát a lábtartónak feszítem, erősebbet markolok és kiállok a nyeregből. Egyre intenzívebben történnek a dolgok. Még gyorsabban tűnnek el a fák a periférikus látómezőben, még hangosabb a szél, csökken a fókusz, nő az…..
Minő csodás kevercse rossz s nemesnekŐ, méregből s mézből összegyűrve.Mégis miért vonz? mert az íz sajátja,Míg bűne a konyháé, mely szülte őt. Főldiekkel játszóÉgi tűnemény,Jóllakottsággal játszóCsalfa, vak Remény!Kit teremt hasánakA boldogtalan,S mint védangyalának,Bókol úntalan. Óh mennyire…..
CsobiBlog Kékesedő 2023.02.26 11:11:03
  Legalább 2-3 hete tervezgettük az év első kirándulását, mert végre akadt egy szabad szombat. Mindegy hova, csak menjünk!Felénk ismét elmaradt a komolyabb havazás, úgyhogy akár olyan helyre is mehetnénk, amit nem kímélt meg Holle anyó. Mivel nem tudtunk korán indulni, valami közeli cél lett volna…..
CsobiBlog 2023.03.20 12:00:46
@Jumbóka: Hátha kevesebben tévednek el ezután! :D
CsobiBlog Megmutassam? 2023.03.16 14:12:46
Mielőtt beteszem, még megnézem, mekkora. Ahogy mögé kerülök és derékon ragadom, fél szemmel lepillantok. Elkezdem lefelé erőltetni, még nem az igazi. Megpróbálom csípőből javítani, de csak nem jó a pozíció. Kénytelen vagyok lábbal is besegíteni.  - Tulajdonképpen mit csinálsz a bicikliddel? -…..
CsobiBlog Vénusz csókja 2023.03.15 07:47:21
Lesz meló hétvégére? Nem? Akkor jó, úgyis rossz időt mondanak. Ja, és nálam lesznek a gyerekek is.Hogy mégis? Ráadásul 3 határidős. Mennyire? Szóval még 2 hétig ráér, no para. Ja, hogy elnézted és az egyik csak 2 napig. Remek!Bevallom, számítottam rá, hogy jöhet variálás. Jó előre jeleztem, hogy…..
Ahogy egyre inkább elhúzódik az ukrán-orosz háború, mind több szakértő nyilatkozik az elemző műsorokban. Mindenkit „megnyugtatok”, velem nem nőtt a „hozzáértők” száma, én is „csak” azok közé tartozom, akiket érint a konfliktus vélt vagy valós hatása. (Sőt még a gerjesztett jelzőt is le merem írni.)…..
CsobiBlog 2023.02.06 20:28:35
@birkamenet: inkább talán fejtsd ki a véleményedet, ha kérhetjük!
CsobiBlog Melyik korban élnél? 2023.02.06 16:45:18
Gondoltál már arra, hogy szívesebben élnél egy másik korban? Melyikben?  Egy mentálhigiénés szakember erre egyszer azt mondta, hogy koroktól függetlenül megvannak az emberek problémái.A jelen gondjai talán nem utaznának velünk a múltba, netán a jövőbe, de valószínűleg lenne ott más. Ha nem is…..
16:02 és én még mindig a hivatalban vagyok! Nem lenne szabad megint késve érkeznem az iskolához, a múltkor is az utolsó előttiek voltunk a lányommal. Megint elfelejtettem lezárni a bringát, így most legalább ennyivel előrébb vagyok. Jó szokásomhoz híven indulási irányban hagytam a gépet, már ezzel…..
CsobiBlog Virágom, Virágom 2023.01.16 15:33:56
A pultot támasztottam, amikor hangos szóra lettem figyelmes. A hang után kutatva, az emeleten egy srácot vettem észre. Egy számomra takarásban lévő alak fölé hajolva bizonygatta hevesen az igazát. Áldozata megadóan tűrte az indulatos fejmosást. Tovább vizsgálva a helyzetet egyre valószínűbbnek tűnt,…..
CsobiBlog Közlekedj okosan! 2023.01.09 20:45:15
Észrevetted már, hogy bárki, aki nálad lassabban vezet, az idióta, és bárki, aki gyorsabb nálad, az vadállat? /George Carlin/ Na, ez rám nem igaz. Szerintem mindenki idióta. A nálam gyorsabbak is. Csak én vagyok helikopter. Képes vagyok helyből fel- és leszállni, szinte légvonalban közlekedni,…..
CsobiBlog Kegyes hazugságok 2022.12.26 07:22:57
Vajmi keveset tudok a kegyes hazugságokról. A helyes használatukról legalábbis édeskeveset. Meg is égettem már magam párszor az ügyetlenségem miatt. Vannak persze olyanok, akiknek ez jól megy. Na, tőlük vagyok én olyan távol, mint Makó Jerikótól. Vagy Maklár Jeruzsálemtől? Mindegy is. A…..
  A történet főszereplője egy házi használatra gyártott túrakerékpárnak látszó kétkerekű, mai (modern) szóhasználattal élve "mountain bike". Lakhelye, egy néhány évvel ezelőtt épült belvárosi társasház lépcsőháza. Jobb híján csak a lépcsőkorlátnak…..
CsobiBlog 2022.12.22 13:04:26
@Forrest Gump: mi a helyzet a gondolatainkkal, érzéseinkkel?
CsobiBlog 2022.12.23 18:55:45
@Jumbóka: akkor ne béreljek gondolatot? :)
CsobiBlog A halászlé ereje 2022.12.17 15:50:59
 Szikrázó nyári nap, családi és baráti kör egy hobbitelken, már senki nem félszeg. Van aki alszik, van aki fog, talán nemrég ébredtek is vannak. A miliő egy piachoz hasonlít, ahogy lassan sodródom a különböző beszélgetések között. Akad itt világmegváltás, életmegfejtés, közös ismerős fölötti alapos…..
CsobiBlog Korai Mikulás 2022.11.28 11:55:23
  Idén hamar jött a Mikulás. Hozzám legalábbis biztosan, hisz' hol volt akkor még december? Messze bizony. Októbert írtunk, szóval legalább egy szinodikus hónapra. A futár érkezésekor mégis úgy éreztem magam, mint a gyerek, aki azon a bizonyos reggelen csillogó szemmel rohan a csizmához. A…..