Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Inhead

67 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok cikk szól arról, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor matracot választunk, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk meg. Elolvashatjuk, hogy milyenek a jó matracok, amik garantáltan éveken át hű társaink lesznek, és mi kerül rajtuk ilyen sokba. Választ kaphatunk arra…..
Nagyon sokat lehet hallani arról, hogy a krónikus alváshiány mennyire rosszat tesz a szervezetünknek, és az öregedést is gyorsítja. Éppen ezért rengetegszer látjuk kihangsúlyozva, hogy fontos, hogy mindig eleget aludjunk, és legfeljebb csak néha-néha fordulhat elő, hogy kevesebb időt töltünk az…..
Szokatlan módon a kérdés megválaszolásával kezdünk: nem, nem jó mindenkinek a memóriamatrac. Ez az információ némileg meglepő lehet, hiszen másról sem szólnak a reklámok, hirdetések, pr-cikkek, hogy ezek a matracok tökéletesen alkalmazkodnak az ember testének minden zegzugához,…..
Sok szót ejtettünk már az emberek alvásproblémáiról és alvási szokásairól, beleértve az álmaikat is. Így év vége felé most jöjjön egy kicsit könnyedebb téma: nézzük meg, ki a legnagyobb alvó az állatvilágban!   Most a legtöbben nyilvánvalóan a mormotára, lajhárra,…..
Tapasztaltuk már, hogy ha sokáig ugyanakkor szól az ébresztőóránk minden reggel, egy idő után magunktól is felébredünk abban az időpontban akkor is, ha aludhatnánk? Persze ez eleinte annyi, hogy felébredünk, ránézünk az órára, megállapítjuk, hogy hurrá, hétvége van, aludhatunk, és tesszük is vissza…..
A matracvásárlás a legtöbb ember számra nem egyszerű feladat, ami érthető, hiszen egyre tudatosabban vigyázunk az egészségünkre, így azt is tudjuk, nagyon nem mindegy, milyen matracon alszunk. Ma már ráadásul hatalmas a matrackínálat: különböző szerkezetű, alapanyagú matracok…..
A fenti probléma rengeteg embert érint szerte az országban, függetlenül attól, hogy hány évesek, mivel foglalkoznak, családosok vagy egyedülállók. Az alvászavar népbetegségnek számít, aminek elsődleges okozója a sok stressz, ebből pedig gyakorlatilag bármilyen korú, beosztású és anyagi helyzetű…..
A karácsonyi időszak az egyik legfontosabb ünnepkör az évben. Több ok miatt is szeretik kicsik és nagyok: a családi együttlét, a rég nem látott rokonokkal és barátokkal való találkozás, a fenséges ünnepi ebédek és vacsorák, ínycsiklandó desszertek mellé már igazán csak a boldogság netovábbját…..
Ukko Karácsonyi ajándékötletek 2016.11.30 15:48:08
Túl vagyunk Advent első vasárnapján, így kézzel foghatóan közel került a tél legnagyobb ünnepe: a karácsony. Ilyenkor már a legelfoglaltabbak, leglustábbak vagy legötlettelenebbek is fészkelődve keresik az ajándékokat, hiszen olyan gyorsan elszalad az a négy hét, ami az ünnep estéjéig hátra van...
Magyarországon az alvásproblémák igen elterjedtek, nagyjából a lakosság felét érintik...
Akár tetszik, akár nem, nyakig benne vagyunk az őszben, és nagyon úgy tűnik, hogy meglehetősen szeszélyes hideg évszak vár ránk. Talán a változékony időjárás még több kockázatot rejt, mint amikor egyértelműen és tartósan hideg van, hiszen a zord időben a kórokozók is lelassulnak, míg az enyhülések…..
Bármelyikünket megkérdezik, hogy milyen illatok képezik a karácsonyi készülődés elmaradhatatlan részeit, álmából felkeltve is sorolni fogja: fahéj, szegfűszeg, alma, gyömbér, narancshéj, vanília, mézeskalács, fenyő, csillagánizs stb.. Ha ezeket a fűszereket, illóolajokat…..
Az alvásproblémákat az ember általában különböző házi praktikákkal próbálja kezelni, mielőtt eljut arra a pontra, hogy orvoshoz forduljon. Igyekszünk ideálissá tenni az alvási körülményeket – habár mindenkinek más az ideális, azért vannak általános tanácsok, amikkel lehet próbálkozni. Ha ez nem…..
Fűthető ülés és sávtartás? A fűnyírótraktorok vásárlása egy hosszú távra szóló beruházás, de az ember ritkán dönt az extrák alapján. A legfontosabb kérdés általában az, hogy milyen motor és meghajtás van a járműben, de azt már csak kevesen tudják, hogy a fűnyírótraktorokhoz néhány hasznos extra is…..
Bár a mai szülők gyermekkorában ez nem volt még divat, napjainkban már sokszor okoz gondot, hogy mit igyon a gyermekünk az iskolában, óvodában. Sajnos a mai fogyasztóközpontú világban a gyermekekre is mindenhonnan áramlanak a reklámok, és mivel ők sokkal védtelenebbek, mint a felnőttek, bizony…..
Az mindenki számára világos, hogy az egyes embereknek eltérő a kényelmes ágyról alkotott képe. Az ágyat elsősorban a matrac teszi kényelmessé, ez pedig szintén egy olyan dolog, amiből mindenkinek más jön be igazán. De vajon miért van ez így? Mi az oka annak, hogy egy ember kényelmesnek érez valamit,…..
A modern ember gyakran csúszik abba a hibába, hogy különválasztja egymástól az összetartozó dolgokat. Így például, ha a haja könnyen zsírosodik, fénytelen, lapos, törik, akkor olyan hajápoló szereket használ, amelyektől azt várja, hogy ezeken a számára kellemetlen…..
A női lét ciklikusságának egyik összetevője a hónapok körforgása, a másik pedig az egész életen végighúzódó „hullám” amelynek első mérföldköve az első menstruáció megérkezése, az utolsó pedig a klimax, azaz a vérzés elmaradása. Minden ciklusváltozást hormonális átalakulás kísér, amelynek folyamata –…..
Kihagyhatatlan lehetőség: most éri meg fűnyíró traktort venni! A Husqvarna akciója még november 22-ig tart. Nem érdemes tavaszra halasztani a kerti gépek vásárlását – az újév magasabb árakat fog hozni. Sajnos a magyar piacon ez az általános tapasztalat: az évkezdettel az árak borsosabbak lesznek……..
Ukko Itt az ősz és a depresszió? 2016.10.14 14:08:51
Sokan megkönnyebbültek, amikor vége lett a néha torokszorongató nyári hőségnek és a perzselő napsütésnek, most mégis kissé döbbenten állunk az októberi havazás és a hajnali fagyok hírei előtt. Talán most először moccan meg a fejünkben a „sötét jövő” ígéretétől való félelem, vagyis annak tudata, hogy…..
Az alváshiánynak a többség nem tulajdonít túl nagy jelentőséget, leginkább azért, mert azt gondoljuk, maximum egy kicsit fáradtak leszünk, túléljük. Az igazság azonban az, hogy hosszabb távon lehet, hogy mégsem éljük túl. Ha ugyanis rendszeresen túl keveset alszunk (napi 6 óránál kevesebbet, esetleg…..
A hibiszkusz, mint összetevő számos teakeverékben megtalálható. Részben azért, mert szép pirosas, rózsaszínes vagy lilás színt ad a teának, részben pedig azért, mert kellemesen savanykás ízével jól kiegészíti és kiemeli az egyéb ízeket, kellemesen hűsít...
Mire van szükségünk a téli időszakban? A hideg évszak bizony bővelkedik kihívásokban, nem csak ami a testünket, hanem ami a lelkünket is illeti. A hideg, borongós, napsütésben szegény napok, a hosszú éjszakák megterhelik az immunrendszert és erőteljesen rontják a kedélyállapotunkat is. Ehhez…..
Aki gyakran használja az internetet (ezen belül is a közösségi oldalakat) tájékozódásra, az elmúlt években többször találkozhatott a diófalevél-tea áldásos hatásait taglaló írásokkal. Sajnos napjaink újságírói stílusa – a szuperlatívuszok parttalan alkalmazása, a szenzációhajhász hangvétel, és annak…..
Vicces, egyúttal ijesztő jelenség, mikor azt tapasztaljuk, hogy valaki beszél álmában. Ilyenkor az illető álmába is betekintést nyerhetünk egy kicsit, ugyanis a kimondott szavak az álmához kapcsolódnak – még ha ő maga utólag nem is emlékszik rá. Bár a jelenség többnyire…..