Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paleonita

110 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új kedvenc költözött be hozzánk, "hamis csoki szufflé", azaz Nutella láva! Kívül ropogós, belül folyós, a gyerekek imádják! Bevallom, én nem vagyok egy nagy Nutella rajongó, na de ez! :P A recept ötletet a Nosalty oldalon találtuk (link a poszt alján), mi egy kicsit módosítottunk rajta, kevesebb…..
Mostanában elég gyakran az instagram-on látott ötletekből merítünk, legyen az akár új frizura a lányoknak, akár egy-egy finom étel vagy édesség. Ezt a most következő palacsintát a nyári szünetben már legalább tízszer elkészítettük, így hát ideje a blogomra is feltenni, hogy Ti, kedves Olvasóim,…..
7 évvel ezelőtt jártunk legutóbb Olaszországban és egyúttal akkor volt a családunk hosszabb időre vakációzni. Akkor még Anna, második kislányunk 6 hónapos pocaklakóm volt, Lili pedig 3,5 éves és rollerral szelte az olasz utcákat...  bizony elég erősre sikerült az a 10 napos augusztusi Trieszt -…..
2001-2002 között éltem kicsit több mint 1 évig Franciaországban (Párizs és Bretagne - Saint Brieuc) és van néhány helyi finomság, ami eléggé rabul ejtett...
Nem is olyan rég, a tavaszi kijárási korlátozás után egy régi Spirisulis társam, Márti küldött el nekem egy Youtube linket, ez volt az első virtuális találkozásom a Dharmával és Csong An Sunim Zen Mesterrel...ennek lassan 5 hónapja és augusztus végén személyesen is volt szerencsénk találkozni egy…..
Ezt a receptet Lili egyik osztálytársának anyukájától kaptam, amikor sulikezdés előtt egy utolsót strandolt a két család a gyerekekkel. Picit változtattam az alaprecepten, saját ízlésünkre szabtam (citromhéj és vaníliás cukor került még bele). Az eredmény egy nagyon finom, puha, lágy tészta, az…..
Múlt hétvégén szülinapot ünnepeltünk, kis barátnőnk, Zsófia lett 11 éves. Pár nappal az ünneplés előtt finoman puhatolóztunk, hogy milyen tortát enne szívesen, amikor is kiderült, hogy valami citromosat szeretne. Nos, azt hiszem, hogy sikerült egy olyan receptet találnunk és kipróbálnunk, amely…..
Gyerekkoromban zalai nagymamánál kóstoltam először a sültpaprikát tojással, amihez a zöldségeket a kertből, a tojást pedig természetesen a tyúkólból hoztuk.  Édesanyámnál is benne van a klasszikusok között, ő készíti a legfinomabbra, így hát nem is próbálom túlszárnyalni az anyai ágon örökölt…..
Vendégek érkeztek ma hozzánk, Lili régi kis barátnője, Lana járt nálunk Ritával, az anyukájával. Mielőtt megérkeztek, előkészítettük a konyhát egy kis közös sütéshez, kerestünk egy cseresznyés muffin receptet és a lányok örömmel kevertek, kavartak, az eredmény pedig ez a guszta kis vendégváró lett...
Érik a cseresznye a kertben és a kislányaim örömmel szüretelik a finom, édes, lédús szemeket. Annitól és Katitól (párom szlovákiai unokatestvéreitől) kaptam nemrég egy szuper receptet, amikor látogatóba érkezünk Kenderesre, többek között ezt az isteni lepényt is el szokták készíteni, általában…..
Nagyon rég nem készítettünk a lányokkal itthon muffint, mert a régi receptjeinket már untuk. Ma valahogy előkerült a konyhaszekrényből a szilikonos muffinforma szett és kerestünk a neten egy receptet. Nem is hittük volna, hogy egy új kedvenc fog belőle születni. Ilyen könnyű, pihepuha, omlós…..
  Múlt hét csütörtökön magunk mögött hagytuk a várost és leköltöztünk a telekre, Biatorbágyra, hogy berendezkedjünk egy olyan időszakra, amely nem szól másról, mint a lassításról...a szűk családi együttlétekről és a befelé figyelésről...
A kedvenc krémes padlizsánkrém receptemet mutatom meg nektek, amit a "Mediterrán konyha' című szakácskönyvemben őrizgettem eddig és most eljött az ideje, hogy a blogra is felkerüljön a saját ízlésünkre alakított verzió...
Egy olyan témát fogunk most feszegetni, ami mindannyiunkat érint. Nem is akarom a bevezetőt hosszúra nyújtani, mert olyan sok mindent szeretnék elmondani, hogy inkább térjünk is a lényegre. 4 párkapcsolati dimenzió létezik, és minden egyes ember a 4 közül valamelyikben mozog, él, érez, tapasztal. Ha…..
Vendégem volt ebédre és szerettem volna valami extrát az asztalra, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Íme a vendégvárás izgalmával és inspirációjával fűszerezett menü, amely az előkészületekkel együtt 1 óra alatt megvolt...
Az előző részben a leggyakrabban előforduló emésztési panaszokról és azoknak a szimbolikus megfelelőiről beszéltünk. Ebben a részben megnézzük az emésztési panaszok, betegségek és az egyik legritkábban felismert gyökér okuk kapcsolatát. Egy olyan mély területre világítunk rá, amit sokan titkolnak,…..
A krónikus diétázás és fogyókúra egy rejtett kór, romboló, ugyanakkor csábító, tulajdonképpen egy kollektív, vírus okozta megbetegedés. Miért nem működik és mi az az 5 fő ok, ami miatt a fogyókúrák és fogyást megcélzó diéták hosszú távon nem eredményesek. ..
Pár évvel ezelőtt fedeztem fel az izraeli lecsót, azaz Shakshuka-t. Ma végre sikerült fázis fotókkal együtt megörökítenem, a receptet pedig a saját ízlésünkre hangoltam. Nálunk jelenleg ez az egyik ünnepi vacsora fogás...
Az előző részben meséltem egy kicsit a királylány és a királynő archetípusokról, most pedig elérkeztünk a maszkulin dimenzióba. Hihetetlenül fontos figyelembe venni és átgondolni, hogy ezek az időtlen formák, struktúrák és a tulajdonságaik, jellemzőik hogyan jelennek meg a mindennapokban, hogyan…..
Az, hogy milyen az emésztésünk, jól szimbolizálja, hogy az ÉLETünk megemésztésével hogy állunk. A háborgó emésztés általában megemésztetlen események, érzelmek, tapasztalatok, tanítások következménye. Minél inkább sikerül az életünk nehézségeit, kihívásait, fájdalmas eseményeit abszorbeálni, annál…..
Giorgio Locatelli, olasz Michelin csillagos séf receptjét osztom meg veletek, amit lefordítottam és már rengetegszer elkészítettem. Aprólékos, összetett és nagyon különleges étel következik. Előkészítés kb 1 óra, főzés 20-25 perc. A szakácskönyv megjelent magyar nyelven is: Ízek Itáliája címmel -…..
Az előző posztban a görög archetípusokról meséltem és megígértem, hogy 4 konkrét archetípusról picit bővebben beszélgetünk. Test önképre és testtudatra nagy hatással vannak ezek az életszakaszok, és fontos tisztán látni, hogy éppen hol tartunk a folyamatban, mert ez nemcsak a megértést segíti, hanem…..
A most következő, eredeti mexikói avokádókrém Diana Kennedy "The Essential Cuisines of Mexico" szakácskönyvéből származik. Nálunk ez a mindenkori győztes, a fehér hagymától, a csilitől és a koriandertől kapja az igazán ínyenc ízvilágot. ..
Avokádót mindig, minden mennyiségben! Ez a különleges krémleves óriási sikert aratott egyszer egy baráti összejövetelen nálunk, ezért most nektek is megmutatom a receptet. Hagyományos tejjel és kókusztejjel is elkészíthető...
Egy időben sokat főztem külföldi paleo bloggerek receptjeiből, ez az étel konkrétan Nikki Young - The Paleo Cookbook füzetéből való. Isteni finom, érdemes kipróbálni. Köret: vajtök, répa és cukkini julienne...