Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bátorfi Andrea

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A völgyben szűkös az élet. Elsősorban perspektívában szűkölködik. A völgyet körülölelő hegyláncok megfosztják a völgylakót a távolbalátás lehetőségétől. Hogy meglássa, van élet a szűk-ségen túl. A völgyre gyakorta leereszkedő köd pedig meggátolja, hogy felfelé tekintsen és lássa, fölfelé mindig…..
Táguló Katasztrófa utáni csend 2016.08.27 14:31:08
Egy összefüggő törmelékszigetet sodró, hatalmas árhullám söpört végig a Centre Pompidou-Metz épületén, mintha minden útjába kerülő emberi alkotmányt letarolt volna. Tadashi Kawamata, japán születésű, Párizsban élő művész meghökkentő perspektívából tárja elénk a 2011-es japán cunami által okozott…..
Táguló Sorsszövő mágia 2016.06.12 12:01:17
Az összegubancolódott vörös fonálrengeteg az érzelmek tengereként árasztja el a kápolnamúzeum kertjét rákúszva a fákra, fojtogatva a bokrokat. Ismét egy nagyszerű művész, aki vörös gyapjúfonállal dolgozik: Tatiana Blass "Penelope" installációjában a sao pauloi Morumbi Kápolnában egy kézi szövőszék…..
Tüzes viharfelhőben esőcseppek gyanánt emlékhordozó kulcsok zúdulnak alá. Emlékek özönében navigáljuk életünk hajóját, de vajon mit kezdünk az elődeink által ránk hagyományozott órási emlékanyaggal? Behálózva beleveszünk a múlt árjába vagy utat találunk egy biztos kikötő felé? Mire szolgálnak…..
Ki ez a karját összefonó, csípőjét dacosan kitoló, hetykén álló nő, aki körül drótból kerítés szövődött? Pontosabban ő szőtte azt maga köré, és termelte ki saját teste anyagából. Védvonal az és erőd, egy "ne érints meg engem" felkiáltás.  Rabóczky Judit Rita  szobra egy megrázó ön-szembesülésre…..
Mit szólnál, ha egy járdába karcolt, titokzatos nőalakra bukkannál egyik reggel, munkába menet? Mintha intene feléd, határozottan egy irányba mutatva, s a jelek egyre csak szaporodnának a lábad alatt. Milyen érzés lenne? Összezavarodnál, igyekeznél elfelejteni, vagy valamiféle régen elfelejtett…..
Bátorfi Andrea 2016.05.18 21:32:10
@Kattner Kriszta: Nagyon köszönöm a hozzászólást és a kezdőképről való észrevételt! A bazaltkockán lévő nő valójában Stiappa falujának a bejáratánál egy útjelző. Még nem mű, hanem egy afféle jel a keresőknek, hogy jó helyen járnak. Mint egy figurális turistajelzés a la Nadalian. Nem gondoltam, hogy ezzel elriaszthatom a finomabb ízlésű olvasókat. Örülök, hogy végül végigolvastad és hatottak a valódi művek!
Elvarázsol és marasztal Pipilotti Rist korunk egyik legizgalmasabb videóművésze. Legutóbb a zürichi Kunsthaus adott otthont egy nagyszabású kiállításának "A nyálad az én búvárruhám a fájdalom óceánjában" címmel.  Naívan azt gondolhatnánk, hogy egy videóművész vászonra vagy falra vetít, legfeljebb…..
A nézőpontváltás egy rendkívül fontos lépés a kreatív, inspirált állapot eléréséhez. Akkor tudok közelebb kerülni saját kreativitásomhoz, ha emlékeztetem magam arra, hogy meglássam a különlegeset a hétköznapiban. Hadd mondjak erre egy példát a saját művészi tapasztalatatomból! Táguló című…..
Táguló Blogindító 2016.05.02 19:00:38
"Légy realista! Készülj a csodára!" (Bhagwan Shree Rajineesh) Elgondolkodtál már azon, milyen lenne egy színes, izgalmas és alkotó élet, amelyben az ötletek és új meglátások akadálytalanul áramlanak hozzád és rajtad keresztül, s az álmaid megvalósulása erőfeszítés nélkül, természetes módon…..