Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RHalacska

0 bejegyzést írt és 612 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 ..
RHalacska 2017.03.26 11:48:17
@dunántúli gyerek: Lövésed nincs arról, hogy mennyi profitot vittek ki a nagy magyar vállalkozók külföldi számlákra. Nézd meg mennyi osztalékot vettek fel a nagy magyarjaid, amit biztosan nem forgattak vissza a gazdaságba.
El kellene már felejteni, azt a marhaságot, hogy kiviszi a profitot. Ennyi erővel te is kiviszed a profitot, amikor külföldön gyártott terméket vásárolsz, külföldre mész akár 1 napra is.
A multi az éves profitjának többszörösét hozta ide, amikor beruházott. Miért baj az, hogy mondjuk 20 év alatt csak a pénzénél akar lenni?
RHalacska 2017.03.26 12:21:46
@dunántúli gyerek: Lövésed nincs egy vállalkozás pénzügyeiről. Nézz utána mit jelent árbevétel, költségek, nyereség. A panelboltocskánál valószínűleg ugyan úgy 1-2% a nyereség, csak éppen ki vannak fizetve a dolgozók, azok bére pedig költség oldalon jelentkezik. Ne keverd a nyereséget az árréssel. Egyébként szerinted hol van rendesen bejelentve egy dolgozó: Tesco, vagy panelboltocska?
RHalacska 2021.03.04 12:35:06
@Reactor: :) 4 éves cikk. Nyereséget az után lehet kivinni, hogy a befektetett pénzt már visszatermelted. Ha csinálsz egy céget, beleraksz mondjuk 10 millió Ft-ot, és utána 10 éven keresztül évi 1 millió Ft nyereséget felveszel, akkor most mit is tettél? Még csak a pénzednél vagy. Na utána lehet kivenni valójában nyereséget. Közben van egy tulajdonjogod, ami vagy több vagy kevesebb, vagy akár 0 vá is válhat Közgazdaságtan
A koronavírus-járvány szinte minden szinten próbára tette az emberek mindennapi életét szerte a világban, ugyanis egyik pillanatról a másikra változott meg a mindennapi életünk. Kezdve a közösségi érintkezés lehetőségei, a munkahelyek és az oktatás működése, a munkahelyek számán át egészen az…..
RHalacska 2021.02.02 22:49:58
@Balogh Zsolt: az ügyfeleim egyre jobban ki tudják dolgozni az otthon végzett munka merését. Mostanában van sok bukta az otthon elkummantott munka miatt. Én személy szerint már rég HO plusz iroda módon dolgozom. A HP hoz viszont elég nagy fegyelem kell, két oldalról is: 1 meg kell határozni a napi munkamennyiseget aminek kész kell lennie, addig nincs más, viszont be kell tartani a szabadidőt is, nem szabad állandóan amunkan agyalni. (ez utóbbi nekem nem mindig sikerül) így este is befejezek munkákat. Viszont, ha nem megy akkor kicsit félre lehet tenni. És később nekiallni. Sokszor 10 perc relax csodát művel, amire viszont nincs lehetőség az irodában. A HO legnagyobb előnye a napi min 2-3 óra spórolás az utazáson. Arról nem beszélve, hogy csucsforgalmon kívül be lehet ugrani egy megbeszélésre, ha szükséges.
Egy héttel ezelőtt megjelent a Raspberry legújabb lapkája: a Pi Pico névre keresztelt egyed. 4 dolláros mikrovezérlőként reklámozzák és valóban: szállítással együtt 11 dollárért sikerült is szert tennem egy példányra Angliából, a Pimoroni-tól. Mert talán azt mondanom se kell, hogy amint megláttam,…..
A repülés az ember egyik legrégibb álma, ám gyakorlati megvalósítása sokáig lehetetlennek tűnt. Az első, még irányíthatatlan léghajók csak a XVIII., az első siklórepülők pedig a XIX. század végén tűntek fel. A mai értelemben vett repülőgépek csak a XX. század elején jelentek meg, bár az első úttörők…..
Az elmúlt egy hónapban derült ki, hogy a BKK automaták baltaarccal levonnak 900 forintot az óvatlan járókelőtől, aki jegyet vesz a reptéri buszra. Miután a turisták igen szívesen kihasználták ezt a helyzetet, akaratlanul is elő kellett fordulnia, hogy néhányan nem tudatosítják, hogy a COVID ezt a…..
RHalacska 2020.10.09 08:11:59
@Indriq: nem vagyok fideszes. De nézd már meg a BKK honlapján a jegyek érvényességi idejét, jó. Egy szünetelő szolgáltatásra, aminek az újraindulásának idejét nem tudom megmondani, díjat szedni akkor is gazdasági bűncselekmény, megtévesztés. Az meg nem életszerű,hogy egy szolgáltatásra úgy vegyek jegyet, hogy majd talán igénybe veszem.
Lelkes olvasónk egy jó kis írással lepett meg minket e-mailben, melyet - előzetes hozzájárulását követően - változtatás nélkül közlünk. Köszönjük zerosugar6564-nek az alábbi kis szösszenetet: "Értelmiségi, bár szinte kékgalléros, jól fizető szakmában keresek állást és elegem van a rossz…..
RHalacska 2020.09.02 19:59:31
@Aimar10: Az egyik helyre, én is szakadtabban érkeztem meg, mint gondoltam, egyenesen egy gyárból jöttem, ahol egész nem rakodtam, szóval, farmer, ormális cipő, ing. Simán felvettek, 12+ -t dolgoztam ott, és csak a multi központján múlott, hogy eljöttem.
RHalacska 2020.09.02 22:11:07
@Arcade Macho: ? Miért is? Villamosmérnök volt.
RHalacska 2020.09.02 22:14:25
@élhetetlen: köszönöm Multinál helyi rendszerek fejlesztése, üzemeltetése, szerverek, és azok működőképességének fenntartása. Mivel ügyfelekkel is találkoztam, sokat kellett öltönybe bemenni.
A belvárosi és azon belül is a nagykörúti forgalomcsillapítások kapcsán egyre nagyobb hangsúlyt kap az a megközelítés, hogy nem elsősorban autós vagy kerékpáros szempontokról kell beszélni, hanem az adott környék vagy útvonal élhetőségét kell javítani a helyi érdekek lehető legnagyobb fokú…..
RHalacska 2020.08.31 13:32:59
@rnz: Igen, sajnos szürreális volt, hogy pénteken fele annyi idő alatt értem át a városon Budaörs felé (M3-M7), mintha megkerültem volna. 30 év budapesti vezetés után meg minden alternatívát próbálok megkeresni, mert utálok bejönni a városba. De nincs reális alternatíva.
RHalacska 2020.08.31 13:34:02
@Nancsibacsi: Igazad van. Szintén próbálom elkerülni, pénteken a Bartók Béla uti kerékpársávban parkoló autón kívül mást nem láttam, vagy 15 percen keresztül.
RHalacska 2020.08.31 13:47:24
@Nancsibacsi: Azért ott van leállósáv. a régin nem volt.
  Ábrahám és Izsák története nem csupán egy a legismertebb bibliai epizódok közül, de az egyik legmeghatározóbb is, ha a monoteista vallások Isten-ember viszonyát kívánjuk szemügyre venni.   Ha valaki nem ismerné a sztorit: az aggastyán Ábrahám végre megkapja azt, amire hosszú élete során mindig…..
RHalacska 2020.08.13 10:14:07
@G. Nagy László:
azt, hogy érezte, azt Te honnan tudod? Gyerekkoromban a halálbüntetés természetes volt. Most nem az. Fejlődik a társadalom, fejlődnek az erkölcsi normák. Ha azt mondod, hogy a II vh.-ban tudhatta a katona, hogy fegyverteleneket legyilkolni nem erkölcsös, azt elfogadom, azt, hogy 1000 évvel ezelőtt mit érzett, nem tudhatod.
Sokan állnak ki az autóhasználat mellett, de sokan ellenzik. Vannak, akik éppen a jogsit tervezik, hogy hogyan is vágjanak bele, de mások hallani se akarnak róla. Olyan is akadhat, aki az érveket gyűjti össze, miért fizessen ki több százezret egy tanfolyamra, aminek sikeres teljesítése után…..
https://index.hu/belfold/2020/05/13/felfuggesztett_bortont_kapott_a_gyermekpornoba_belebukott_perui_nagykovet/ Több forrás is lehozta azt a hírt, ami arról a még nem jogerős ügyről szól, amibe a volt perui nagykövet keveredett. Történt ugyanis, hogy az amerikai hatóságok egy nemzetközi nyomozást…..
RHalacska 2020.05.16 11:17:45
@álándölon: Ebben az a álságos, hogy hiába készít a gyerek magáról képet, egyedül, minden pressziótól mentesen, attól még a törvény betűje szerint bűncselekmény. Én nem foglalok állást, azt látom, hogy sokat modern kori boszorkányüldözésre használják. Meg csak leírtam, amit a törvény ír.
RHalacska 2020.06.05 10:59:59
@neokulák: végigolvastam az előző bejegyzést is. Teljesen egyetértek. Mint az előző bejegyzésemben írtam, álságos. Mert pont arra hívod fel a figyelemet Te is, hogy nagyon függ a megítéléstől, mert ami valakinek vágykeltő lehet (pl., egy cipőfetisisztának egy cipő) azon mások simán átlépnek. A törvényalkotónak kellene meghatároznia, hogy mi a bűncselekmény pontos definíciója. De egy strandoló meztelen kisgyerekről készült kép biztosan nem az. Viszont sajnos vannak olyanok, akik kis vagy még gyermekkorúakat vesznek rá, vagy még rosszabb kényszerítenek szexuális aktusra. Itt ugye a törvéyn 14 éves kor alatt egyértelműen bűncselekményt mond, ha másik fél 14 év feletti.
RHalacska 2020.06.28 11:31:38
@neokulák: Ebben a társadalomban olyan mértékű lett a boszorkányüldözés, hogy nem lehet már normálisan élni. UGye mindennek PC nek kell lennie, és ha kitalálják, hogy az egyébként teljesen természetes viselkedés nem normális, akkor pont azok kezdenek meghurcolni embereket, akik a szabadságot hirdetik. Mondjuk az én gyermekkoromban teljesen természetes volt, hogy öltöztünk vetkőztük a szülők, óvónők előtt. Ja és készülhettek fotók is. Hogy ez most miért baj? A franciáról nem is halottam.
Ha azt gondoltad, hogy a programozás csak a kockáknak való, akik algoritmusokkal kelnek és fekszenek, meg fogsz lepődni, milyen eredményre jutott egy friss kutatás, melyben programozók agyát szkennelték. Ami arra is rávilágíthat, miért van annyi bug (hiba) a programokban...
RHalacska 2020.06.16 16:16:06
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az agyafúrt, nem kommentelt megoldásokra mondta a tanárom: "Amikor megírtam ketten értettük: Isten és én. Most két hét múlva már csak Isten érti"
RHalacska 2020.06.16 23:58:08
@s: :) hát igen. Ma a kódolókat hívják programozónak. Pedig a programozó az, aki valamit fel tud programozni az igények alapján. Pl. egy fűtésvezérlést. vagy bármit. És nem a programnyelv számít, hanem ez elmélet. Én vagy min 10. programnyelvvel találkoztam az elmúlt 30 évben... Ahogy anno mondta a tanárom, a programnyelv nem fontos, a algoritmus igen.
Tehát megjelent a kerékpársáv a Nagykörúton meg az Üllőin, és természetesen előjöttek azok a büszke autósok, akik szerint ez az egész hülyeség, ezek az utak nem alkalmasak a biciklizésre, meg általában az egész város nem alkalmas rá, de aki biciklizni akar, menjen a járdára, vagy a mellékutcákba, de…..
RHalacska 2020.06.05 17:05:22
@vwxyz: Na az agglomerációs közlekedésről meg ne beszéljünk, mert az balkáni szinten van
RHalacska 2020.06.05 20:58:16
@kéki béla: Ezt mikor álmodtad meg? 1992 óta a napi munkám volt szállítani a városban, a körúton soha nem fértek el az autók 1 sávon, még az 1980-as években sem. a 12-es buszt 1990 körül szüntették meg, mert pont a 4-6-os villamossal párhuzamosan ment. Ebben a városban mindig volt dugó, de láttam a terveken 50.000 férőhelynyi P+R parkolót, de nem valósult meg mert a plázák fontosabbak voltak. a 4-es metronak is kellene mennie Budaörsig az eredeti tervek szerint, meg a Bosnyák térig, csak nem épült meg. a 4-es Metro költségének 1/10-éből meg lehetett volna építeni villamossal.
RHalacska 2020.06.08 11:42:52
@vwxyz: Azt akartam mondani, hogy azért elég nagy a különbség egy mellékutca, és egy főút lezárása között. Ahol élek kitaláltuk, hogy lezárjuk az egyetlen főutat ami átvezet több településre, mert mi sem szeretnénk zajban élni. A többiek meg fogadják el, hogy véget ért a jólét, meg az áthaladunk. Repüljenek. Oldják meg ahogy akarják.
A magyar Neumann János az 1940-es években Amerikában kidolgozta a mai modern számítógépek alapelveit, melyet összefoglalóan Neumann-elveknek nevezünk. Ezek közé tartozott a kettes számrendszer használata, a teljesen elektronikus működés, a belső memória használata, a programok tárolása későbbi…..
RHalacska 2020.06.07 12:45:28
@Tartalom: A háborúkban van ez így. Pontosan Japán támadta meg hadüzenet nélkül az USÁ-t. Az, hogy a megtámadott ugyan olyan kíméletlenül lép fel a támadó fél ellen, ahogyan az ellene azt azért nem szabadna felróni. Főleg nem 75 év távlatából, úgy, hogy közben jelentős társadalmi változások történtek.
Málna torta Hagyományos hamburger 2020.06.02 11:45:36
A hamburger otthoni elkészítése egyik legnyabb előnye, hogy olyan húsból készíthető amilyenből szeretnénk, illetve úgy ízesítjük ahogy nekünk tetszik. Nyugodtan kisérletezz, találd meg a lejobban hozzád illő hamburgert..
Egy történet újramesélése, amiből többet tanulhatsz a politikáról és a nagybetűs életről, mint gondolnád. Lucasfilm's official marketing logo for Star Wars Day..
RHalacska 2020.05.07 09:28:11
@MAXVAL bircaman közíró: Csakhogy Palpatine-t nem választották semmilyen módon, hanem magához ragadta a hatalmat. Mi lenne, ha nem bégetnél bele mindenbe? Ismerd meg előbb a történetet.Szánalmas vagy
RHalacska 2020.05.07 10:30:29
@MAXVAL bircaman közíró: Ugye a helyesírás: "érttelme" ez helyesen: értelme. Egyébként sehol nem írtam a demokráciáról. Csak annyit, hogy Palpatine-t senki nem választotta meg. Mondjuk egy bégetőnek nem feladata az értelmező szövegolvasás, mert a gazdáid kicsapnak, vagy megetetnek a farkasokkal.
Újabb támadási hullám indult, amelynek lényege, hogy a támadók állítólag megszerezték a jelszavunkat, és állítólag "egyszemélyes intim helyzetben" lestek ki bennünket a webkameránkon keresztül. Az erről készült kényes videókat rögzítették is, és hogy ne küldjék ezeket el a címjegyzékünkben szereplő…..
A kialakult helyzet miatt egyre többen kényszerültök arra, hogy otthon dolgozzatok. Egyesek örülnek ennek, mások kevésbé, és nyilván van, akinek ez nem megvalósítható. Korábban már írtam arról, hogy a cicád nem kaphatja el ezt a vírust, de meg kell tenni nyilván pár elővigyázatossági intézkedést - …..
Gyümölcsös tál mint űrállomás, vasaló lézerpisztoly gyanánt és a Kárpátok Kirk kapitánya. Erős volt az első magyar sci-fi...
Most mindenki arról ír, hogy kell jól home office-t csinálni, én már leírtam korábban itt és hoztam jógyakorlatot itt… Akit akkor nem győztem meg, az most szembesül vele, hogy márpedig ez szükséges, az ő nézeteik szerint „szükséges” rossz. Olyan kkv-k vezetői érzik ezt így, akik gazdasági…..
RHalacska 2020.03.18 08:28:44
@jobangel: Ha hiszed, ha nem igen. Most "spórolt" az egyik cég, a felépített rendszer helyett, ami mindent megoldott nekik, távfelügyelettel, mentéssel, mail szerverrel, lecserélte a csoda Onedrive-ra, mert az jó. Ja nincs mentés, nincs support, nincs helyreállíthatóság törlés esetén, amire neik volt gazdagon példa. Összegszerűen 10.000Ft/hót spórol meg. És nem egy ilyen vezető van, aki addig, amíg nem omlik le a cég az IT miatt nem veszi észre, hogy 1 tankolás áráról van szó.
RHalacska 2020.03.18 10:01:54
@jobangel: Ez konkrétan megtörtént, azzal a különbséggel, hogy a benti fileserverről törölt a távozó mindent, csak ugye volt mentés, olyan ,ódon, hogy nem lehetett onnan törölni. Most nincs....
Tamás márciusi utazását egy hirtelen jött lehetőség miatt pár hónappal az indulás előtt lemondta. A lehetőség egy műtéti időpont volt, amire régóta várt és ismerve az ilyen listákat, teljesen érhető, ha inkább a gyógyulás mellett döntött. Mivel volt stornóbiztosítása, úgy gondolta, egyszerűen…..
RHalacska 2020.03.06 18:54:49
@Tangooo: Nekünk kifizette a baleset miatt meghiúsúlt utat. Számításom szerint 8%-ot buktunk. Nyilván az utazási iroda visszatérítése, és a biztosítás volt ennyi.