Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ThemePHL

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1990 decemberének végén mutatták be Magyarországon a Ewingok életéről szóló sorozatot. A forgatás valójában 1978-tól 1991-ig zajlott, úgyhogy mire ráéreztünk a sorozat ízére, Amerikában már véget is ért. Péntek este az Ablak című műsor után gyors volt a fürdés, mert kezdődött a Dallas (pontosabban…..
ThemePHL 2020.12.29 23:36:14
ThemePHL 2020.12.30 00:09:29
@Kard: Az első kommentben. :)
A járvány után mindenki home office-ben fogja nyomni? Felülírja az új helyzet a megszokott irodapiaci struktúrákat? Számos kérdés felmerül a koronavírus-járvány hatására jelentkező új munkahelyi változások kapcsán. Ezekre a kérdésekre keressük most a válaszokat...
ThemePHL 2020.05.09 23:07:01
@ritkankommentelek:
"a cikkben pedig külön érdekes, hogy normál időben a családosok kérték a HO-t, h többet tudjanak foglalkozni a családdal, most meg panaszkodnak. ja, most a család is otthon van napközben, azért. nem bántás, csak megfigyelés."

Igen, rendszeres, hogy multicégeknél némelyik kis tesséklássék csoportvezető az önnön deduktív képességét pár nagyságrendel túlbecsüli, folyományaként, ugye bízván önnön zsenialitásában, rendszerint az orra elé odatolt maximum két tényből von le sommás következtetést amit aztán büszkén, mellkast düllesztve rak le mint nagy fogást a főnökség lába elé.

Nevezetesen....
Máskor jó a HO mert többet van az ember a családdal most meg nem jó a HO mert többet van az ember a családdal.
("Érdekes" - mondja ezt éllel, cinikus mosollyal a szájja szegletében)

A miértet nem gondolnám hogy átlag IQ +-5% körüli embereknek magyarázni kéne. Persze kb. még két percet kéne gondolkozni rajta.

Normál időkben a HO úgy néz ki, hogy a gyerekek nincsenek otthon mert iskolában, óvodában vannak. Asszony nincs otthon mert nem HOs munkahelyen tolja. Ha a gyerekek bármilyen okból otthon vannak, jó eséllyel elvannak az idő legnagyobb részében mert kajáláson pihenésen kívül nincs más dolguk. Asszonyra ez ugyanúgy igaz.

No, mi is van karanténos időkben? Gyerekek otthon. Tanulniuk kell. Jó eséllyel sokkal többet kell segíteni nekik, mint máskor, mert ilyenkor az új anyag magyarázása is a szülőre marad. Csomó extra járulékos feladat lesz, pl. feladatok követése, visszaküldés szervezése, online óra. Ha van ovis gyerek, az azért nem annyira van el otthon magában játszva egész nap mint a nagyobb, a kicsi gyerek meglehetősen melós a meló mellett. Asszony szintén otthon lesz, amit tud azt csinálja otthonról, telefonálva, konferenciázva.

Értjük ugye hogy miért más az eddigi meg a mostani HO?

A több, nagyobb családi élet amire ugye hivatkoznak az emberek a HO miatt az úgy valósul meg, normál időkben, hogy plusz 3 óra jut a családra minden nap, mert nem kell utazni a munkahelyre. Nem munka közben jut több idő a családra, hanem munka előtt és munka után.

Voilá.... rejtély megoldva.

Telekomos Viktornak üzenném.... nem kell megköszöni.
2019. augusztustól a Vodafone a UPC tulajdonosa, és ennek egy csomó hozadéka van az előfizetőik számára, például az, hogy vége a UPC Mobilnak, viszont a UPC ügyfelek kedvezményes Voda-tarifákat kapnak. Ez eddig jól hangzik. A gyakorlatban viszont úgy tűnik, vannak érdekes részletek emögött, és még…..
ThemePHL 2019.10.05 10:17:47
@havrilla:

"Mond neked tényleg ennyi eszed van? Szeretsz hülyén kötekedni?"

Az, hogy nem érted a kérdést, az nem a kérdés hibája. :)
(így már világos miért nem tudsz egy kérdésemre válaszolni)
ThemePHL 2019.10.05 12:15:11
@azbest:

"Az, hogy hány gés teljesen mindegy, mert 7.2 / 1.4 megabites a max sebesség."

Ebben bizony nincs igazad.
Nem mindegy hogy az ígért elérhető sebességet 4G-n vagy 3G-n biztosítja a szolgáltató.

4G-n jó eséllyel megkapod ezt az ígért ~7Mbit sebességet, mert 4G-n még a gyakorlatban elérhető sebesség is két-háromszorosa ennek a UPC által ígértnek.

3G-n, pedig a közelébe sem fogsz kerülni az ígért ~7Mbitnek. Soha. Jó ha meglesz 3Mbit. De inkább 2Mbit.
Latency meg duplája a 3G-n mint a 4G-n. Böngészésnél hiába van elegendő sávszél, ha magas a latency, akkor az bizony a böngészés tetű lassú lesz.

Összefoglalva: jóval szarabb lesz mind a böngészés, mind a streamek nézése is 3G-n, mint 4G-n,
fÜggetlenül attól, hogy a mondjuk 4G-t is ugyanannyira mint a 3G "képessége", azaz ~7Mbitre "korlátozva" kapja a delikvens.

Na, ezért nagyon nem mindegy hogy 3G vagy 4G amin az ígért max 7Mbitet kapod.
ThemePHL 2019.10.24 22:02:22
@CCnick:

""Vodafone hálózat az ott elérhető összes lehetőséggel." Ezt irta/mondta valahol valamikor valaki az UPC-nél?"

Az eredeti kommentem ide vonatkozó része egyben, nem kimazsolázgatva egy-egy mondatot, pontosan vázolja a hogy mit gondolok erről...

"Vodafone hálózatot ígért. Ha nem emeli ki, hogy ugyan a hálózat
Vodafone, de csak csökkentett módban lehet majd használni, akkor
ez bizony azt jelenti, hogy:

Vodafone hálózat az ott elérhető összes lehetőséggel.
Ahol csak 3G van, ott nyilván 3G, de ahol van 4G ott 4G."
A Világbank február 27-én közzétett tanulmánya szerint világviszonylatban a nők a férfiak jogainak csak háromnegyed részét birtokolják – írja a Le Figaro. „Ha a nők egyenlő eséllyel rendelkeznének, a világ nemcsak igazságosabb, hanem virágzóbb is lenne” – jelentette ki…..
ThemePHL 2019.04.01 21:11:15
@annamari4062:
"Felhívnám a figyelmedet két mondatodra:
"Attól meg azonnal elvenném a gyereket, aki kifizetendő munkának tekinti a gyerekneveléssel járó munkákat."
"Amit általában nem fele-fele arányban fizettek a megszerzéskor.""

Ügyesen összeollózott két, egymással kapcsolatban nem lévő mondat tőlem... :D
No, a felső mondat a már VÁLÁS UTÁNI helyzettel, a gyerekneveléssel kapcsolatos munka számomra meglehetősen visszás monetizálásával kapcsolatos...
Az alsó pedig a VÁLÁS ELÖTTI azaz a házasság elött vagy alatt megszerzett vagyonok elosztásával kapcsolatos, úgynevezett igazszágos fele-fele elosztásra írt megjegyzés...

Bocsika... de érted... kontextus. :)

Eképpen teljesen okafogyottá vált válaszolnom a következő idézett felvetésekre, de azért ettől függetlenül pár kérdést csak feltennék...

"Az a helyzet, hogy a gyereknevelés történetesen időigényes dolog, és jövedelemkieséssel jár."
Óvoda elött igen. Ha utánról beszélsz, akkor légyszi fejtsd ki hogyan érted ezt.

"Az mennyire igazságos, hogy aki sokkal több időt szentel ennek a társadalmilag rendkívül hasznos tevékenységnek, ami korlátozza a fizetéssel járó munkában, anyagilag jelentős hátrány szenvedjen? "

Óvoda elötti időszakban normál családnál mindenki a családért dolgozik. Ki otthon a családi feladatok ellátásáért, ki munkahelyen a családnak szükséges javak előteremtéséért. Mindkét szereplő ugyanolyan fontos a társadalom szempontjából. Vagy nem így gondolod?
Ha óvoda útánról beszélsz, akkor ezt is fejtsd ki, hogyan gondolod.

"Az apukáknak pont annyi joguk van otthon maradni a kicsi gyerekkel, mint az anyukáknak."

Ahogyan az anyukáknak is pont annyi joguk van dolgozni menni mint az apukáknak.

"Csak nekik többnyire derogál a saját kicsi gyerekük gondozása, nevelése."

Ja, persze... csak ezért mennek nagy többségben a férfiak dolgozni, semmi másért... :D
... a férfigyűlölő szemüveget le kéne rakni ám néha ... :)

Ha UGYANOLYAN DEMAGÓG szeretnék lenni mint te, akkor azt írnám, hogy:
A nőknek derogál visszamenni dolgozni, inkább otthon maradnak a kezdetbe valóban nehéz, de egy év után már lényegesen könnyebbé váló, egyszerű, kényelmes munka miatt.

De egyáltalán nem így gondolom... hanem...
A nők szinte kizárólag az otthonmaradás mellett teszik le a voksukat a munkába visszamenetellel szemben mert azt szeretnék inkább csinálni. Pont. Tökmindegy miért.
Ez van. Ha nem így gondolod, akkor légyszi mutasd meg azoknak a nőknek a tömegeit , akik mindenáron mennének inkább dolgozni a gyereknevelés helyett, de a párjuk nem engedi...

Nyilván van férfi akire igaz, amit írsz, hogy derogál neki a gyerekekkel kapcsolatos munka.
Viszont a férfiak túlnyomó többségnek egyáltalán nem okoz gondot a gyerek gondozása, nevelése. Megy haza munka után és csinálja. Ezekből nyilván nem, mindenki, de bőven a nagyja éjjel is kel, etet, büfiztet, lázat mér, hánytat, altat. Aztán megy másnap dolgozóba.

"Ha valakinek a válás előtt nincs igénye arra, hogy sok időt, energiát szenteljen a gyerekének, akkor miért hinnének abban, hogy a válás után majd lesz?"

Ugyebár... van aki otthon dolgozik a családért, gyerekért. Van aki meg napközben máshol a család anyagi javai megteremtésén.
Tehét nálad ez egyenlő azzal, hogy "valakinek nincs igénye" a gyerekeire időt szentelni?
Sőt egyenlő azzal, hogy szabaidejében biztosan nem is teszi? Ha hozzá kerül a gyerek majd nem gondozza rendesen?
Az is opció ám, hogy a válás után, nála elhelyezik gyereket, majd anyuka megy a szükséges anyagiakat előteremteni amíg az apuka foglalkozik a gyerekkel.
ThemePHL 2019.04.01 21:12:06
@annamari4062:
"Az anyagiak pedig a törvény szerin fele-fele arányban oszlanak el, nem lehet elvenni az apukától."

Bizony apukától még a lakást is el lehet a gyerek érdekében venni. A további anyagiakkal kapcsolatban a fele-fele igaz, úgy hogy ennek a tetszőleges nagyságú, bemondáson alapú, hasraütésszerű, mindenféle bizonyítás nélküli összegnek kell a felét kifizetni.

"Nézd meg a felméréseket. hány apa hajlandó otthon maradni néhány hónapot a pici gyerekével, hányan hajlandók táppénzen maradni a beteg gyerekükkel."

Megnézem. Hol vannak?

"Arányaiban ki végzi egy családban a több fizetetlen munkát, ki tölt több időt a gyerekkel, ki gondozza őt. No, aki erre hajlandó, annak ítélik a gyermeket. Ez többnyire a nő, erre mutat rá az ítélkezés."

"Fizetetlen munka"... ismételten. :)
Node... amíg kicsi a gyerek így van, sokkal többet foglalkozik vele az aki otthon van. Ha ez abban a családban a nő, akkor igazad lehet ítélettel kapcsolatban. Többnyire így van.
De a már lényegesen nagyobb gyerekek esetében, ahol bizony senki javára nem áll fenn a több-kevesebb idő, is nagyobb arányban lesz a nő a gondozó a válás után.

"Nem az amerikai filmekből kellene kiindulni, hanem a ,mai magyar valóságból. A férfiak messze többségének eleve nincs akkora fizetése, hogy eltartson egy családot sem a válás előtt, sem a válás után. Majd pont ők fizetnek akkora gyerektartást, ami az elvált feleség költségeit is fedezi."

Ismételten magamtól idéznék... "Van ilyen is. .... Aztán van olyan is, hogy..." Ajánlatos olvasni mit írok.
Attól még, hogy a férfiak többségének nincs akkora fizetése az egy dolog... ahogyan írtam, van akinek viszont van. Az már kezd nem érdekelni, hogy hiszed vagy sem ami írok.
Konkrét eset ami miatt le mertem írni, részleteiben... két majdnem felnőtt gyerek. Kb. minimálbér a gyerektartás! Amihez ugye "elméletileg" anyuka is ugyanennyit tesz. Ez a szerény összeg természetesen bemondásos alapon került meghatározásra.

Namost ez akkor is igazságtalan azzal az emberrel szemben, ha Magyarországon minden második gyerektartásra kötelezett ember tízezret sem fizet. Tökmindegy más mit nem csinál amit kéne. Azzal szemben aki csinálja, ez igazságtalan. Lehet hogy ez szerinted igazságos...?

Még egy régebbi kommented lesz... Nem akarom erőltetni a választ, de oltári kíváncsi vagyok... hátha...
"többnyire még a gyermekneveléshez szükséges anyagiak felét sem fedezi, nem beszélve az ingyenmunkáról"

Így az eredeti kérdésem...:
"...kíváncsi lennék rá, szerinted mennyibe kerül egy gyerek nevelése egy hónapban és azok mikből tevődnek össze."

Egy részlet nagyon érdekel: mekkora összeggel kell számolni szerinted egy pl. óvodás vagy iskoláskorú gyerekkel kapcsolatos, általad "ingyenmunkának" aposztrofált munkára?
ThemePHL 2019.04.01 21:38:31
@annamari4062:

Egészségügy...
"A kommentemmel azért nem vitatkozol, mert nem tudsz belekötni. :)"

Már bocs, de úgy gondolod hogy az általam nem írt, nem is sugalmazott dolgokkal szembeállított demagóg állítások, sarkítások azok amikkel szemben pont ne tudnék érvelni? :)

Könnyű vadra nem lőnék szívesen, de ha akarod, csak egy szavadba kerül ...
Mint minden szerdán, most is 18:30-kor találkoztunk az érdi futócsapattal, meg akartam nekik mutatni a hétvégi futónagykövet találkozón kapott klassz kék futómellényt, így legkülső rétegként azt kaptam magamra a decathlonos fényvisszaverő futómellény helyett. Realizáltam, hogy így a szokásosnál…..
ThemePHL 2019.02.28 22:21:19
@rrroka:
(part two)
" ha az úton vagyok, akkor az azért van, mert a járda szar."
Ha a járda szar, csak akkor lehetsz úton. Nem dönthetsz úgy ahogyan akarsz csak mert nincs objektíven leírva hogy pl. hány milliméteres kidudorodásoktól számít szarnak a járda. Köteles vagy helyesen megítélni hogy járható-e a járda és ezek után még akkor is köteles vagy rajta menni, ha neked bármilyen egyéb okból pont az úttest lenne a faszább.
És azt bizony más eldöntheti, hogy helyesen ítélted-e meg hogy számodra gyalogos közlekedésre alkalmatlan-e a járda.

"autósként ezt sem megítélni, sem mérlegelni nem lehet. nincs olyan, hogy "ja amúgy lehet mennia járdán, akkor nyugodtan elbaszhatom"."
Oltári nagy tévedésben élsz. Az autósnak folyamatosan mérlegelnie kell és meg kell ítélni bizonyos helyzeteket. Haladhat-e pl. a megengedett sebességgel, ha az út melletti járdán egy kisgyereket lát egyedül szaladgálni? Igazából nem. Ha felnőtt szaladgál a járdán? Igen, nyugodtan haladhat.
Ha kisgyerek kiugrik elé, ő nem tud megállni 50-ről és elüti, elmeszelik. Ha a felnőtt csak úgy elé ugrik, valószínűleg nem.
Miért igen az egyik, miért nem a másik? Mert amíg a felnőtt esetében SZÁMÍTHAT arra hogy marad a járdán, a kisgyerek esetében SZÁMÍTANIA KELL arra, hogy figyelmetlen ezért körülnézés nélkül kiszalad elé.
Megjelenik egy pattogó labda az úton. Nyugodtan mehetek? Sőt mennem kell, mert nem fékezhetek indokolatlanul a mögöttem jövők miatt? A labda indok lenne a fékezésre? Autóm nem törik tőle, másnak sem lesz baja, ha nekimegyek. Nem mérlegelhetek, nem ítélhetem másképp a helyzetet? Nem a lófaszt nem! SŐT! Köteles vagyok úgy ítélni, hogy SZÁMÍTANI LEHET a laszti után szaladó gyerekre is. Bizony fékeznem kell, még akkor is ha erre mögöttem nem számíthatnak.
Kifúj egy reklámszatyrot a szél. SZÁMÍTANI LEHET rá, hogy kiszalad utána valaki? Nem. Lehet rá SZÁMÍTANI, hogy kárt tesz az autómban, bárkiben? Nem. Már nem is tiporhatom csak úgy a féket ha mögöttem is jönnek.

Tehát az autós bizonyos helyzetekben SZÁMÍTHAT RÁ, hogy megadják az elsőbbségét, máskor pedig MÉRLEGELNIE KELL, hogy hiába van elsőbbsége NEM FELTÉTLENÜL SZÁMÍTHAT RÁ hogy ezt megadják és KÖTELES ennek megfelelően vezetni.

Tehát a járdás témához visszatérve, arra bizony jogosan SZÁMÍTHAT egy autós, hogyha van jól láthatóan járda az egyik oldalon, pont azon amelyiken a kivilágítás is, a másik oldalon se járda, se kivilágítás, akkor gyalogosok, ha vannak arrafelé, bizonyára a járdán közlekednek.

Érzem, hogy kínosan távol tartod magad a járda állapotának a bemutatásától, konkrétumok nélkül csak annyit írsz, hogy "már pedig ha szerinted járhatatlan, akkor járhatatlan".
Ebből kiindulva, bevállalva, hogy esetleg pont arra a szakaszra nem lesz igaz amit gondolok...
... véleményem szerint az ordas nagy kamu, hogy ha amúgy van kiépített egyébként megfelelő járda amit éppen nem túrnak és nincsenek műemlékként megőrzött világháborús bombatölcsérek, lövészárkok a közepén, akkor az annyira ne lenne gyaloglásra alkalmas, hogy egy olyan egészséges ember aki rendszeresen fut, ne tudna gyalogolni rajta.

Ha igazam van, akkor bizony NEM MÉRLEGELHETSZ. Sajna az úton nem közlekedhetsz.
ThemePHL 2019.03.01 22:19:29
@rrroka:
Demagóg. Persze.
Demagog vagyok olyan valaki szerint aki azt mondja, hogy mindenki úgy dönt ahogyan akar, csak mert valami nincs OBJEKTÍVEN szabályozva. :)

Most már azért igazán leírhatnád, hogy mitől is alkalmatlan gyaloglásra ott a járda.
ThemePHL 2019.03.01 23:11:30
@Arcade Macho:

Noakkor... ha már nekiállsz valakit oktatni a leírt kommentjei alapján, ajánlom olvassd is el mit és azt mire írta. Legalább azt azért érdemes és ajánlatos érteni hogy az illető mi mellett is kardoskodik. Néha ehhez persze nem árt ismerni az iróniát meg a szarkazmust.

"a JOGALKOTOK ugy hoztak meg anno a dontest hogy a sok pacsmagolas az erintokepernyon se ferjen bele"

Kösz, hogy elmagyarázod a jogalkozók célját, de én mit is írtam erről?

"a birosagra ha elkerul az ugy ott a biro majd elmagyarazza neked hogyha pacsmagolod a zerintokepernyos szarodat az bezony bezony figyelemelvonassal jar"

Mi is a véleményem a kézben tartott telefonról?

"
"Nem tudsz? Pedig a felsoroltakat nem tiltja ám a KRESZ. Telefon a kézben pedig tiltva van. Biztos "nem véletlen"."

az elobb erre akartam valaszolni
de tudod mit rakjal be belteri kamerat es majd ha birosagi szakaszba kerul az ugy akkor vedd elo es mutasd meg hogy csak eppen a pöcsöddel jatszottal, hiszen az sincsen a KRESZben tiltva :)"

Egészen pontosan itt mit értettél meg belőle, hogy én, a posztoló melyik állítását, megállapítását igyekszem cáfolni? Szerinted ezt milyen módon teszem? Továbbá még mindig kérdés, hogy szerinted az általam leírtak alapján én amellett érvelek, hogy ami a KRESZben explicit nincs tiltva azt egyértelműen szabad?
Nem áll jól Orbán európai játszmája...
ThemePHL 2018.09.23 16:39:42
@math0:
""Én jobban szórakoznék" le se szarom. nem vagyok szórakoztatóipar."

SzórakoztatóIPAR magadban valóban nem nagyon lehetsz. :)
De hidd el irtó szórakoztató, az ahogyan vért izzadva próbálod sértegetéssel
bizonygatni az igazadat. :D

"bízd ide a szóhasználatot, én se szólok bele, hogy hogy szólítod a kurva anyádat!"

Odabíztam. Bővült is a szókincs lista egy "kurvaanyáddal". Ügyes vagy. :)

"Nálad értelmesebb embereknek ez leesik. Nem a szavakból, hanem a tartalomból. Az olyan húgyagyúak véleménye meg, mint amilyen te vagy, nem érdekel."

Valóban vaskos lett a tartalom. 5 idiótára jut 1 kurvaanyád, meg 1 húgyagyú.
Látod igazad lett. Most már valóban nem tűnsz olyan egyszerűnek. :D

""Noakkor dobj már linket légyszi arra, hogy hol is:
- kezdtem el ugrálni, hogy csak az idei teljesítményt nézzük?"
viola: b1.blog.hu/2018/08/30/ami_kedden_milanoban_valojaban_tortent/full_commentlist/1#c35766211"

Viola? Hogy jön ide a virág?
Értem ám, hogy voilà-t akart volna lenni. :) Ha nem megy, lehet magyarul is ám, pl.: "tessék, íme" :D

Akkor lássuk... ez volt az idézett kommentem:
"Hogyan is teljesítettek IDÉN a pénztárak? :DDDD"

BINGÓ! Tudtam, hogy ezt a kommentemet fogod linkelni. :)
Hogy miért? Mert a funkcionális analfabéták nem veszik észre, hogy:
- ez nem állítás, hanem kérdés. Érted. Kérdőjel van a végén. :)
- egyszerűen megkérdeztem, hogy vajon idén hogyan is teljesítettek a MANYUOPok, semmi mást
- ami azt jelenti, hogy én bizony sehol nem UGRÁLTAM, hogy CSAK az IDEI teljesítményt nézzük

"Azóta is csak ezen ugrálsz. Azt, hogy a manyup hozamok az MNB szerint több, mint 10 év átlagában igen jól teljesítettek, azt ignorálod."

Idézet tőlem: "Az MNB listája korrekt."
Sajnos, csak ismételni tudom önmagam: csak a funkcionális analfabéták értik az "Az MNB listája korrekt." mondatomat úgy, hogy én ignoráoom az MNB jelentését. :D

"Az állam teljesít szarul. És a magyar tőzsde ezért is szar. "
Te, szólnod kéne a hitelminősítőknek...
...mert ők Magyarország kilátásait stabilnak és pozitívnak értékelik. :D

(apuka kurvára veri el a pénzt)
"No, Orbán az előbbi típusú "apuka"."

Tehát semmiben nem fektetnek be. Értem.

"látom, neked a szennymédia az objektív."
Az eddig tőled látottak alapján, hogy mit és hogyan értelmezel, nem lepődöm meg rajta, hogy ezt így értelmezed.

"1) az lenne a legjobb, ha én fektetném be"
Talán még egyet is értenék. Mert úgy elsőre szerintem sokaknak ez lenne a legjobb. Mondom, ELSŐRE.
A tömegek azomban pénzügyi analfabéták. Kétlem, hogy sokaknak lenne majd épkézláb nyugdíjuk.
Gondolom a kieső pénzek és a befizetések meghitelezésének a kamatait is vígan fizetnéd.
Szintén a befektetett pénzek által termelt pénzek meghitelezésének a kamatait is ugye? :)

"2) második legjobb, ha egy magán-nyugdíjpénztár fekteti be"
Ahogyan az a világban máshol olyan jól működött eddig is.

3) harmadik legjobb, ha egy jó kormány, értelmes célokra
Első, talán max másodikra raknám.

4) a legrosszabb Orbanisztán, mert totál hülyeségeke verte el. "
Sok hülyeség, meg zseb volt tömve. Így igaz. Ahogyan azt az eddigi kormányok is tették.
Az is igaz, hogy ez semilyen kormányt nem ment fel a saját tettei alól.
De az is kurvanagy mese, hogy semmi érdemlegeset nem csináltak és mindenkinek csak szarabb a helyzete.
Amúgy meg egy épkézláb koalíció nem volt, akire lehetett volna szavazni.
Az eddigi kormányokkal meg nem véletlenül nem akarnak az emberek újrázni.

"amit nem tudtál cáfolni, hogy AZ MNB KIMUTATÁSA SZERINT A MAGÁNNYUGDJPÉNZTÁRAK 10 ÉV ALATT IGEN JÓL TELJESÍTETTEK.
ez meg felmossa veled a padlót, te debil kis köcsög!"

Noakkor MÉGEGYSZER, egy idézet tőlem: "Az MNB listája korrekt."
Általános iskola, alsó tagozat. Olvasás. Szövegértés.

Jól felmostad velem a padlót, hogy nem cáfoltam valamit, amivel egyetértek. :DDD
ThemePHL 2018.09.24 09:44:12
@math0:
"Érvekkel igazolom az igazamat, azokra nem is tudsz érdemben válaszolni, a sértegetések az én szórakozásomra vannak."

Érvekkel igazolod? Van amit, valóban... néhol azért ott is csak harmadjára, de legalább sikerül.
Csak valahogy a többi számos kínos kérdésre nem tudsz válaszolni. Ez ám a nagy érvelés. :)

Az eddig is világos, hogy nagy örömet jelent neked ha másokat sértegetsz.
Nekem nem baj. Ugyebár "van az a közeg", meg persze kinek mi az ami a kis életét feldobja...
Ettől függetlenül én is rettenetesen jól szórakozok az izzadtságszagú kínlódásodon. :)

"Mint tudod, több tartalom is volt, de azt ignorálod, mert egy kis geci patkány vagy."

Melyiket is ignoráltam a "több tartalom" közül? Mutass rá.

(voilà)
"na most meg az a bajod, hogy gazdag szókinccsel fejeztem ki magam, és szűkítenéd. minden nap tökön szúrod így magad?!"

Valóban. Köztudott, hogy a gazdag szókincs ismérve egy szarul leírt francia szó. :)
Ha én ilyennel villognék, akkor valóban tökön szúrva érezném magam. :)

""Ez a TAVALYI. Szóval újra felteszem a kérdést, hátha most sikerül megérteni:
Hogyan is teljesítettek IDÉN a pénztárak?"
Tehát te a tavalyi helyett az ideire vagy rákattanva, kétszer kérdezel rá, és a 15 éves átlag után is csak ezen rugózol. Megmondanád szép egyenesen, hogy mi a jó édes kurva anyádnak vagy erre ráfixálva?!""

Vannak emberek, akiknél sajnos valóban többször kell rákérdezni mindenre mire úgy-ahogy átmegy a kérdés... a többszöri rákérdezés belülről tűnhet rákattanásnak. Nem hibáztatlak ezért.

Szóval akkor, mégegyszer:
(Hol) "- kezdtem el ugrálni, hogy CSAK az idei teljesítményt nézzük?"

Segítek értelmezni. Mert az előző kommentemben lévő kb. 5 soros értelmezés ezekszerint nem volt elég egyszerű.
A MANYUPok kurvajónak aposztrofált teljesítménye miat kérdeztem rá arra, hogy IDÉN akkor hogyan is muzsikáltak.
Erre dobtál egy TAVALYI eredményt. :DDD Nem hibáztatlak. :D
Innentől vált érdekessé. Újra rákérdezés párszor tőlem. Erőlködés tőled, hogy ne kelljen kimondani az idei eredményeket.
Ennyi, nem bonyolult. :D

""Te, szólnod kéne a hitelminősítőknek...
...mert ők Magyarország kilátásait stabilnak és pozitívnak értékelik. :D"
ja, BBB-, + tőzsde szar, + forint szar."

:DDDDDDD

Segítek. A BBB- az nem az ország kilátása...
Kukkancs csak rá az MNB oldalára. :) Mit mondanak ott a hitelminősítők azt ország kilátásairól?
STABIL, POZITÍV.
Nembajd, harmadjára ez is sikerült majd. :D

"emiatt a tömegeknek a manyup a jó megoldás. nem a pénzügyi analfabéta kormány."

A MANYUP? Ja, kurvanagy zsenik. Ha megy akkor zsenik. Ha nem, szar a tözsde, szar a forint szar a kormány. Ők nem szarok.
Igen, hatalmas analfabéta a kormány. A hitelminősítők szerint is ilyenek a kilátások. :)

""Noakkor MÉGEGYSZER, egy idézet tőlem: "Az MNB listája korrekt.""
akkor még egyszer a konklúzió: ergo a manyup jó volt, Orbánék nemcsak loptak, hanem óriási kárt is okoztak Magyarországnak."

A konklúzió az az, hogy sokadik állításodról bizonyosodik be, hogy szimplán hazudsz. :)
(ha gondok voltak alsóban, akkor elnézést, a hazudozást visszavonom)

"ez volt a fő kérdés. ennyikeh, hülyegyerek. igen, felmostam veled a padlót."

Namostakkor most biztosan felmostad? Egyszer már szeritend felmostad. Csakhát ugye hazugsággal próbáltad.
Az nem az volt? Most akkor ez lesz az a bizonyos hatalmasnagy felmosás?

A konklúzióddal, hogy vitatkozzak... újrázok egy kérdést... Mily meglepő, HARNMADJÁRA. Hátha majd most átmegy... :)
"Noakkor, mennyi idő MANYUP műkodés után államosították vissza a nyugdíjpénzeket? Mennyi hozamot is "vallottak be" az előző években a MANYUPok?
Amikor pedig az állami rendszerbe visszalépők megkapták a MANYUPjuk által "szorgosan megtermelt" reálhozamjukat...
... naszóval akkor milyen reálhozam százalékokat is láthatunk? :D"

Most mosd fel velem a padlót úgy, hogy végre ideírod a választ. :)
ThemePHL 2018.09.24 11:44:37
"minden hülyeségbe beleköss, kifordítsd, hazudj róla, rákattansz, utána letagadod azt is, amit írtál, illetve azt is, hogy mit akartál vele."

Noakkor... hol tagadtam le amit írtam? Link?

"1) az idei éves eddigi hozamokkal kapcsolatban két eset van:
A) vagy relevánsnak tartod a 15 éves átlag mellett, akkor a kurva anyádnál hisztizzél, hogy hol mondtál ilyet!
B) vagy nem tartod relevánsnak, akkor a kurva anyádat kérdezgesd az idei év teljesítményéről!"

Ismétlés, nem meglepően, sokadjára... :D
"A MANYUPok kurvajónak aposztrofált teljesítménye miatt kérdeztem rá arra, hogy IDÉN akkor hogyan is muzsikáltak."
Segítek. Kérdeztem tőled az idei eredményeket. Ennyi. Vért izzadtál, hogy ne kelljen kimondani.
Akkor ez most A vagy B válasz szerinted? :D

"2) Je peux parler et écrire et comprendre assez bien en français. On peux discuter en français si tu veux. Alors, dérange ta mère putain avec ta chamailleries stupides!"

Szuper. Akkor tán illene a francia szavakat jól használni nem? :)

"3) Akkor még egyszer a konklúzió a valódi kérdésre: a manyup 15 éves átlagban jó volt, sokkal a GDP-növekedés felett, messze jobb helyen volt ott a pénz, mint az államnál. Orbánék nemcsak az embereket személyesen lopták meg, hanem óriási kárt is okoztak Magyarországnak. Ezt az MNB kimutatásával igazoltam, linkeltem, el is ismerted, csak tagadod, mert egy patkány geci kis Fidióta vagy."

Hogyan is jött ki a konklúzió az MNB kimutatásából, hogy:
- JOBB helyen volt nálunk a pénz, MINT az államnál?
- hogyan is alakultak a GDP növekedési számok?

Noakkor linket kérek a következő állításaidhoz...
- hol ismertem el, hogy az Orbánék óriási kárt okoztak az országnak?
- hol tagadom (miután elismertem) a MNB kimutatását?

No, jöjjön NEGYEDJÉRE a kérdés, amit VALAHOGY még mindig nem sikerült megválaszolnod...:D
"Noakkor, mennyi idő MANYUP működés után államosították vissza a nyugdíjpénzeket? Mennyi hozamot is "vallottak be" az előző években a MANYUPok?
Amikor pedig az állami rendszerbe visszalépők megkapták a MANYUPjuk által "szorgosan megtermelt" reálhozamjukat...
... naszóval akkor milyen reálhozam százalékokat is láthatunk? :D"
Katiék két éve költöztek Svédországba két gyerekükkel, így volt szerencséjük megismerkedni az ottani oktatási rendszerrel. Két hónappal ezelőtt megírta az első benyomásokat (itt olvashatod el, ha kimaradt volna), most jön a második rész, melyből egyebek mellett kiderül, hogy…..
ThemePHL 2018.08.01 20:46:11
@Arthamyr:

""Mindig ugyanaz a duma, ugyanaz a buta összemosás. :)" - Ezzel nyitottál."

Bezony. "GMO egyenlő turbósított nemesítés. Gyakorlatilag eddig is ez volt, nincs min aggódni."
Erre írtam. Aki ezzel nem ért egyet, azt tudománytalan, primitív bunkónak néző és igen mégegyszer leírom, buta összemosás. Ha te voltál az, aki ezt először leírta, akkor igen, lehet rajta megsértődni. Megsúgom, nem te voltál. Az összes GMO lobbista ezt szajkózza.

Arra kértél, hogy "ha már idejöttem válaszoljak már a kérdésedre".
Még mindig nem tudom, hogy mi az hogy "ha már idejöttem", hova?
Valóban kicsit nyersen adtam tudtodra, hogy majd akkor fogok válaszolni a nekem
feltett kérdésre, ha majd méltóztatsz az általam előrébb feltett kérdésekre
válaszolni. Ezt most is tartom.

"Szerintem itt le is zárhatjuk, kötekedő, irritáló és primitív barom vagy, gondolom neked is hasonló a véleményed rólam, kár erőltetni a kommunikációt, nem fog menni."

Látod mennyire el tud vakítani a düh?
Láthatod, hogy mennyire képes valaki a szintet leadni, csak mert vél látni bántást, sértést?

Egyáltalán nem tartalak "kötekedő, irritáló és primitív barom"-nak. Tényleg.

Talán egy komplexusokkal tarkított személyiség, aki lenéz és sérteget bárkit, akinek a sajátjától eltérő véleménye van, pláne, ha neadjisten kellemetlen kérdést tesz fel. Amiket természetesen személyes sértésként él meg.
Persze, nem tudhatom, hogy a másoknak szánt sértgetések (kötekedő, irritáló és primitív barom) valójában nem-e saját személyiségjegyek másokra való kivetítése-e vagy csak szimplán az önnön tévedhetetlenségbe vetett hit integritásának a megbomlása miatti flusztráltáság megnyilvánulása.

Ezel csak gondolatok. Megpróbáltad kitalálni, mit gondolok rólad, én leírtam. Vagy igazam van, vagy nem. Tökmindegy.

De a tény az tény... eddig nulla kérdésemre kaptam választ. :)
ThemePHL 2018.08.01 20:46:22
@LepesMez:

"egy google search eleg lett volna, hogy a nagykepu osoksodasod ne valljon cikive"

És ezután nagymellénnyel linkelsz egy cikket, (mint tudományos magyarázat!!!) egy életmódmagazinból? :D

Ahol jelenleg olyan kaliberű cikkek vannak, hogy "hogyan mosd meg a kukoricát hogy nehogy elkapj valami betegséget" :DDD

Linkeled mindezt a "nagyképű okoskodónak" bizonyítékként...
...kicsit öntökönszúrásnak érzem... :D
ThemePHL 2018.08.06 22:31:02
@LepesMez:

"plusz a stilusodat elnezve egyebkent sem hiszem, hogy az eletmodmagazinnal komolyabb irasokbol szoktal tajekozodni"

Más "vélt" butaságával próbálod magyarázni azt hogy az igazadat egy életmódmagazinból szedett, két kvázi tamponreklám közé rejtett cikk büszke lobogtatásával probálod bizonyítani?

Gratula. :)

"az volt az elso talalat"

Ja, úgy már más! A guglin mindig az első találat a szent és sérthetetlen igazság. :D

Szintén gratula. :)

"valaminek modositjak a dns-et, nem ertem miert kovetkezik, hogy termeketlen, abbol amugy meg nem ertem miert kovetkezne, hogy karos vagy nem jo..."

Hol is állítom, még akár indirekt módon is, hogy CSAK AZÉRT mert módosították a genetikáját, már életképtelen?
Légyszi mutass rá arra is, hogy hol állítom én hogy a GMO-t kompletten be kéne tiltani?

Nem találod sehol? Vajon miért lehet ez, hogy nincsenek, és mégis látod őket? :)

Segítek.
A lenéző, ostoba kijelentésre (csak a mondatot minősítem!), miszerint "a GMO egyenlő turbónemesítés, így ha nemesítés eddig is volt akkor minek aggódni" ugrottam.
Ezután pár keresztkérdést tettem fel, amikre, egy darabot leszámítva, "valahogy" nem sikerült válaszolni. Beszédes.

Az az egy, a "Hány százaléka is életképes a GMO növényeknek?" volt.
Válasz ugye nincs egy darab se, csak nagyképű lenézés. Guglis "első találat"-ot lobogtatva.

Na, akkor az én válaszom az: annyi életképes, amennyit a gyártó szeretne.

Nagy gyártók dumálnak, ígérnek, hogy ők életképes magot adnak, de a gyakorlat azt mutatja, hogy a termelőknek valahogy mégiscsak folyamatosan meg kell venni a magot a gyártótól. Mert pár ciklus után a magok életkételenné válnak. Ha egyáltalán a gyártó meg is engedi az újra elvetést.
Idekopizgatott gyártói igérgetés az nem a gyakorlat.

Mellesleg nagyon nagy külömbség van egy termény adott esetben egy baktérium egy adott tulajdonságának a felerősítését célzó génmódosítás és a ugyanezen dolgok el teljesen más tulajdonsággal való felruházása okán végzett génmódosítás között.

Az főbb érvek a GMO "nulla kockázata" mellet leginkább a nem módosított génszakaszok kvázi sértetlennek tekintésén alapulnak. Azaz, a parasztnak (nekünk) elmagyarázzák "tudományosan", hogy CSAK pl. a kukorica fejének a számát növeltük meg eggyel, meg mostantól már termel mérget is a bogarak ellen, de semmi mást nem piszkáltunk. Viszont a génmódosítás azért nagyon nem ilyen egyszerű. Léteznek kereszthatások is, ami így a nem érintet kódszakaszok módosulásával, akár inaktív részek aktiválásával nem várt meglepetéseket okozhatnak.

Jelenleg egy sor probléma körvonalazódik a génmódosított étkezési célú termékekkel kapcsolatban, többek között, rákkal, allergiával, terméketlenséggel kapcsolatos megnövekedett kockázat.
Továbbá GMO növényeknek köszönhetően pár éven belül több vegyszert kell használni ugyanazon a területen mint elötte. GMO növények mérgeinek ellenáló kártékony növények, bogarak fejlődnek. Oda az előny, csak a hátrányok maradnak.

És akkor Arthamyr most figyelj!
Válaszolok a kérdésedre, hamár neked csak-csak nem sikerül az enyémre. :)

Szóval szeretnél egy tudományos körökben elfogadott fekete-fehér választ, hogy a: "GMO rossz és kész, tiltani kell"

Képzeld NINCS ilyen. Miért? Tök egyértelmű. Rövidtávon nehezen lehet minden kétséget kizáróan egyértelmű HOSSZÚTÁVÚ hatásokat vizsgálni, leírni, bebizonyítani, úgy hogy ezek bárki által, megkérdőjelezhetetlenül elfogadható legyen.
Mondjuk pláne úgy, hogy vannak cégek, amik már dollármilliókat toltak a dologba, így ha a fene-fenét eszik is cáfolni fogják a GMOval szembeni állításokat, bizonyítékokat.
Még akkor is megpróbálnák, ha tömegek halnának meg egy hónapon belül a termékeiktől.

Akkor most szeretném látni az "ellenkérdésemre" a választ, miszerint:
Van-e olyan tudományos körökben elfogadott fekete-fehér válasz, hogy a GMO hibátlan, és semilyen hosszú távú kockázata nincs?
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/A_BKK_%C3%BCzemeltet%C5%91inek_j%C3%A1rm%C5%B1parkja A buszra várok. Régóta ácsorgok a megállóban, fogytán a türelmem. Nem vagyok ezzel egyedül, tizenöt-húszan várakozunk. „Jönni fog egyáltalán busz?” Elhatározom, hagyom a csudába, s neki…..
ThemePHL 2018.07.23 14:06:49
A tömött, rángatózó villamoson egy négy és egy hét éves gyerekkel próbálok kapaszkodva közlekedni, megállóknál kitérni velük a leszállók-felszállók elöl, körülöttünk csak nők ülnek, hasonló- vagy középkorúak, egy sem idős. Annak ellenére, hogy látják mit szenvedünk, valahogy egy sem érez magában annyit, hogy netalántán a gyerekeknek átadja a helyét. Nyugodtan elvannak.
Ennyit az elvárt udvariasságról.

Baszta a csőrömet rendesen, de tekintve, hogy alig-alig fordul elő hogy tömegközlekedünk a gyerekekkel, meg persze, maga a tény, hogy ott voltak a gyerekek, nem csináltam cirkuszt. Leszartam.

Távolságin, egyedül, nem egyszer futok bele, hogy táska van ott ahova ülnék. Engem nem zavar. Miért kéne az ölében tartania valakinek, ha nem ül mellette senki? Szépen, udvariasan jelzem, hogy leülnék. Ennyi.
Esetek túlnyomó többségében gond nélkül eltűnik a táska. Elenyésző részében van pofavágás, ciccegés. Azt meg leszarom. Ha érzem, hogy valaki továbbra is jelezni akarja felém az elégedetlenségét, akkor megkérdezem udvariasan, hogy van-e valami gond. Ilyenkor a válasz, természetesen értetlenkedő arccal, az hogy: nem semmi. A morgolódás meg befejeződik.
Nagyon ritkán van, aki megpróbál meggyőzni, hogy a táska jó helyen van, különben is nagyon nehéz lenne az ölében tartani, alig tudja kivenni, mert eleve alig tudta oda berakni kb. inkább én álljak egy órát. Semmi gond. Ilyenkor mindig udvariasan közlöm, hogy csak nyugodtan, megvárom míg elpakolja én ráérek, de ha kell nagyon szívesen kiszedem, elrakom felrakom. Eddig még mindig sikerült megoldanom a helyzetet cirkusz nélkül.

Láttam olyant, akinek ez nem jött ez össze, és szerencsésnek éreztem magam, hogy nem azt az ülő nőt kérdeztem meg amikor le akartam ülni. Mert amilyen dumát az lenyomott, tudom, hogy gyakorlatilag kihívásnak éreztem volna hogy csakazértis oda üljek le, kerül amibe kerül. Márpedig az csúnya lett volna.

Bármilyen rászoruló embernek átadom a helyemet.

Emelett már természetesnek veszem, hogy a fiatal kis faszbukozó suttyók, ribizlik tuti hogy nem adják át a ránézésre bőven rászorulóknak sem a helyet.
De azon azért meglepődtem, hogy középkorú nők se, gyakorlatilag senkinek.
Az iPhone X gyermekbetegségeiről sok hír szól, lehet imádni vagy utálni. Aki csak az almás cg készülékeit akarja birtokolni, úgyis megveszi, de ha te vacillálsz, akkor adunk 5 tippet, mit választhatsz az új iPhone helyett. Nem mindegyik olcsó, a Huawei csúcsgépe 250 ezer forint felett lesz, de…..
ThemePHL 2017.11.17 11:31:48
@Warlimont:
"Az etalonnak azt nevezzuk, amihez a többieket hasonlitjak. Az ilyen cikkek mindig az iPhone-t veszik közeppontnak, most sem az a cikk cime, hogy 5 alternativa az androidos One Plus 5 helyett, vagy Huawei Mate 10 helyett."

YouTube-on, Phonearenan:
"TOP 5 phones to buy instead of OnePlus 5/Alternatives/Worth buying/Daily driver/2017/2018"
"Alternatives: 5 phones to consider instead of the OnePlus 5"

Akkor most a OnePlus5 az etlaon? :)

Lássál már tovább az orrodnál...
A nőket, több esetben a férfiak ellen irányuló erőszakról hála az égnek egyre többen mernek beszélni mind hazai, mind világsajtó szinten. Egyre több sztár mondja el, hogy az adott rendező, fotós miként is zaklatta szexuálisan, vagy kényszerítette rá bizonyos dolgokra. Ám itt nem áll meg a #metoo…..
Név nélkül kaptuk az alábbi történetet: Férjemmel a munkahelyünkön ismerkedtünk meg. Egy irodaházban, a budapesti agglomerációban. Majd jöttek a gyerekek, így én „néhány évre kimaradtam a dobásból”, mármint ami a munka világát illeti. Még aktív irodista koromban édesanyám megkért, hogy egy távoli…..
ThemePHL 2016.12.02 14:15:20
@sumes67:
Miért kéne eltakarodnia a férjnek azonnal? El tudod magyarázni?

Az általad mint "lehetőség ha nem takarodik el"-nek aposztrofált dolgot zsarolásnak hívják.
Ami büntetendő.
Szóval a csaj megzsarolta a férjét, ha nem húz el azonnal, akkor okoz magának sérülést és felnyomja a férjét a rendőröknél családon belüli erőszakért. Hamisan. Ami ugye szintén büntetendő.
A biztonsági őr, saját eszközére felvette, tárolta más magánszemély képmását annak engedélye nélkül. Büntetendő.
Az amúgy is törvénytelenül megszerzett információval visszaélt, az illetőnek jóvátehetetlen károkat okozott. Büntetendő.
Feleség ismét megzsarolta a férjét, hogy ha élni szeretne a törvény adta jógával, hogy számon kérje a biztonsági őrt, az őt ért károkkal kapcsolatban, akkor befeketíti a gyerekek előtt. Zsarolás, értem?

És ugye ami "csak következik" a fentiekből, egyértelmű, hogy kedves anyuka simán állítaná a gyerekeknek az apjukról, hogy az bizony megverte őt, az anyjukat.

Teljesen lényegtelen, hogy "ki kezdte". Ki lépett ingoványos talajra.
Az apuka gerinctelensége nem jogosítja fel a kedves anyukát semmilyen törvénytelenségre, sem arra, hogy durva valótlanságokat állítsanak róla a gyerekeinek.
ThemePHL 2017.01.03 13:42:14
@Zsuzsi25:
"Eloszor is az ilyen NEM APA! Masodszor pedig, cisnalt valamit aminek tudta, hogy mi lesz a kovetkezmenye. Most vallalja szepen!"

Először is, de bizony APA. És ezen az sem változtat, hogy anyukát megcsalta.

Másodszor pedig vállalja a felelősséget. Igen egyetértek. Az itt a válás.
Nem a családon belüli erőszak hamis vádja, plusz emiatt a nyilvánvalóan láthatás teljes megvonása.

Én az anyukától venném el örökre a láthatási jogot, hogy egyáltalán felmerült benne, hogy a gyerek apját hamis váddal börtönbe küldi.
Mindemellett börtönbüntetést is adnék, pont annyit, amennyit az apuka kapott volna, ha vele szemben a vád bebizonyosodott volna.
Összességében sok millióra rúghatnak azok az összegek, amelyek az eddigi mobilparkolási piacvezető cég, az EME számláján fagytak be július 1-jével. Az állam képviselői, akik oly készségesek voltak a piac újraosztásakor, a jelek szerint ezúttal sem azzal törődnek, hogy…..
Egyedülálló anyaként még ott sem könnyű az élet, ahol az ember körül szoros a családi-baráti háló. Hát még külföldön, ahol sokkal kevesebb a segítség, és jobban magára van hagyva az ember. Mai szerzőnk, Orsi szíve szerint visszaköltözne Magyarországra, ugyanakkor fél…..
ThemePHL 2014.06.12 10:13:12
@tildy[UK]: Kicsit erős azért hogy ékezetek nélkül oktatod ki a posztolót a helyesírás szabályairól. Teszed ezt rendkívül öntudatosan. Mert téged az irritál. Gratulálok.
ThemePHL 2014.06.12 12:00:01
@tildy[UK]: Kicsit erős azért hogy ékezetek nélkül oktatod ki a posztolót a helyesírás szabályairól. Teszed ezt rendkívül öntudatosan. Mert téged az irritál. Gratulálok.
Külföldre költözni még akkor is macerás lehet, ha a létező legtöbb segítséget kapjuk meg régi-új munkahelyünktől. Az ügyintézés, lakáskeresés ebben az esetben is sokáig eltarthat – derül ki egyebek mellett ez is Gergely Egyesült Államokból érkezett írásából. (A kép…..
ThemePHL 2013.02.18 18:16:20
@ablakkktalan:

"mások a fél karjukat odaadnák"
Nem kell. Bazi egyszerű. Csak azt kell végigcsinálni amit
a srác meg a családja.

"mindent a segge a alá tolnak"
Na oszt' tudod-e miért tolták a segge alá he? Egy multi. Jótékonykodásból?
Nem. Mert kell nekik. Miért kell nekik? A két szép szeméért? Nem.
A tudásáért és a tapasztalatáért.

"Az ilyen minek kap jó lehetőséget az élettől?"
Na, a lottó telitalálat az az élettől kapott lehetőség. Ez nem.
Ezért áldozatokat hozni és dolgozni is kellett ám "valakinek".

Ugye milyen szar, hogy a jó szakemberré váláshoz nem elég csak szájtátva
várni a csodát, meg hangosan vernyogva, segget a földhöz verdesve irigykedni?

"Valahogy már megint nem azokhoz kerülnek a dolgok, akik igazán értékelni tudnák."
Na ebben mondjuk igazad van. Kár hogy helyetted nem olyannak van pénze internetre
aki mondjuk követendő példát, vagy okulási lehetőséget lát a posztban.
ThemePHL 2013.02.18 18:52:34
@Rebarbaraa:

Egy hét alatt megszokod az ékezetes
betűk helyét az angol billentyűzeten.

Dolgozni CSAK angol billentyűzetkiosztás.
Magyarul írni meg magyar kiosztás.
Váltáshoz max két gomb lenyomása.

Ezt néha angol billentyűzeten, néha magyaron.
Közel húsz éve.

Ne legyen nehéz magyarul írni. Csak mert neked úgy kényelmesebb.
Milliószor kiderült már, hogy nincs európai értelemben vett párbeszéd az egyes felek között, folyamatos az árokásás és a sárdobálás, az alábbi grafikus táblázatból az is kiderül, miért.A macesek szerint a Windows például csak a kékhalálról szól, a windowsosok játéknak…..
 Ma eltűnt az iWiWről Sztojka Iván adatlapja. De ki vette le?1., A legvalószínűbb, hogy a közösségi oldalt üzemeltető Magyar Telekom-csoport törölte, a több ezer, nem ritkán gyalázkodó hozzászólás miatt. De joga van-e ehhez a szolgáltatónak?2., Ha a felhasználó…..
Információink szerint az RTL ma délelőtti sajtótájékoztatóján nagy durranásokat jelentenek be sorozatfronton: a visszatérő nagy kedvencek (Vészhelyzet, Grace klinika, Dr. Csont) mellett négy olyan sorozattal kedveskednek a műfaj kedvelőinek, amiket vétek lenne kihagyni. Bővebben a…..
Fair Ha soket töltesz, lassítunk! 2009.01.07 14:49:00
Vezeték nélküli internet. Lehet róla vitatkozni, hogy jó-e vagy rossz de azt hiszem egyet leszögezhetünk: Nem szereti ha letöltésre használjuk. efze70 panasza is ezt tükrözi:   Az alábbiak nov. 29-én történtek. De ma is aktuálisak: Felébredek... nem korán... szombat van...…..
A rohadék külföldiek nem elég, hogy párezer euróért elveszik a nőinket, racionális adóikkal elcsábítják a vállalkozóinkat, nóbeldiasainkat, gyakorlatilag kiszívnak belőlünk minden használhatót, amit ez az ország valaha véletlenül előállított, erre most idejönnek ezek és…..
A motoros bukások rendszerint tavasszal és ősszel tetőznek. Télen ugye kevesen motoroznak, azok is inkább profik, de ők nem képviselnek nagy tömeget sem az utcán, sem a kórházban. A Harmati Yamahánál erre azt mondták, hogy nagyjából a vevőik 85 százaléka hobbista, s csupán a…..
w Híd a semmi ágán 2007.05.24 04:00:00
Alkalmam nyílott a múlt héten megtekinteni a Köröshegyi Völgyhidat, nemzetünk büszkeségét. Ez Közép-Európa legnagyobb műtárgya, 1,7 kilométeres hosszával bőven elérne Szántódtól Tihanyig, át a Balaton felett. Misztikus, gondolkodtató hangulat fogja el a magyart, ahogy…..