Regisztráció Blogot indítok
Adatok
illiberális

0 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
„Ő menekült, muszáj, hogy nyomorultabb legyen egy életen át nálam, ha nem menekült volna, most nem élne Belgrádban”: Emberek, mi van veletek?..
illiberális 2020.08.14 18:58:48
@nemecsekerno_007: Hát román ő sohasem volt, Szovjetunióban született Beregszászon. (Ma Ukrajna)
Ma az alábbi adatokat tették közzé a hivatalos koronavírus honlapon:   A gond, hogy van ezzel egy kis probléma...
illiberális 2020.05.11 08:37:05
@Stenonis: Szlovákia kimagaslóan jónak számít de:
Szlovákiában túlnyomórészt fiatalok és középkorúak betegedtek meg pl. az ottani idősotthonokban nem voltak tömeges megbetegedések. Mint tudjuk elsősorban az idősökre veszélyes a vírus.
Másrészt minden országban másképp számítják a vírus miatt elhunytakat. Pl. Olaszországban (ahol kiugróan magas a a halottak aránya) ha kimutatják egy elhunytban a koronavírust akkor már a vírus áldozatának tartják pedig lehet hogy egyébként más betegség okozta a közvetlen halálát. Azt nem tudom Szlovákia vagy épp Lengyelország hogyan számol de mi magyarok az olasz példát követjük.
De azt sem hiszem hogy Szlovákiában fejlettebb az egészségügyi ellátás mint Olaszországban vagy Nagy Britanniában. A magyar egészségügy nyilván nem fejlettebb sem az olasz sem a brit vagy osztrák egészségügynél mégis jobban teljesítünk az egymillió főre eső halottak számában. (Olaszország 505, Nagy Britannia 469 Ausztria 69)
De azzal egyetértek hogy kissé gyanús ha nem egyeznek a statisztikai adatok nem kizárt hogy valaki játszik a számokkal be kell bizonyítani hogy jogos hogy a főváros és Pest megye továbbra is karanténban marad míg pl. Fejér megye (ahol több az 1 főre eső beteg mint Pest megyében) meg nem.
... azt vetik az emberiességi szempontokat érvényesíteni kívánó ellenzék szemére, hogy a vészhelyzetben is politikai szempontok vezérlik őket. Teszik mindezt (telj)hatalmi pozícióból, még a lélegzetüket is totálisan átpolitizálva, az ország ellenségeinek felcímkézett ellenfeleik megsemmisítésének…..
illiberális 2020.05.06 21:57:16
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A mondatod másik felét a sok ital miatt elfelejtetted. Na én arra reagáltam, de te ezt "igaz demokrataként" úgysem érted.
illiberális 2020.05.06 22:27:15
@math0: Hát nálad nagyobb bajok vannak mint gondoltam.
"ha elég ideig követed, hogy ki mire válaszolt, pontosan vissza is jutsz oda. bár te ehhez is nyilván selejt vagy."
A blog címe: Orbán és kommunikációs klónjai. Egy szó sincs benne Te ostoba hülye se Gyurcsányról se a gumilövedékről. Az igaz hogy mind a 186 kommentet nem olvastam végig, de engem nem ezért fizetnek (te vagy az Index külső munkatársa nem én) másrészt leszarom azt hogy néhány olyan patkány mint amilyen te is vagy hogyan próbálja mentegetni a 2006 évi eseményeket. Leírtam a véleményemet egy másik egyébként normális hangvételű hozzászólásra reagálva amihez aztán Te szóltál hozzá primitív tuskó hangvételben. Az hogy nem tudsz olvasni és vagy szándékosan vagy felfogásbeli problémák miatt nem érted hogy mit írtam azzal nem tudok sajnos mit kezdeni:
"Egyébként te terelsz mert én sohasem állítottam hogy:
1. A Fideszes nagygyűlésen volt rendőri visszaélés
2. Nem mentettek fel néhány rendőrt"

Én ezt írtam szó szerint és pontosan fel tudod fogni hogy ez mit jelent te agyhalott kis hülye gyerek? (A legelső mondatot is olvasd el mert ott a lényeg!)

Szóval magyarázhatod ahogy akarod nincs igazad. De ezt te nyilván nem fogod elismerni mert ahhoz is ostoba vagy hogy ezt belássad, vagy azért nem mert ezért kapod a pénzedet.
illiberális 2020.05.06 23:10:47
@math0: senki nem állította, hogy Habonynak dolgozol. te az indexnek dolgozol 2) te indultál ki, te HAZUG, komcsi-dk KÖCSÖG! és most menj haza, és baszd seggbe az anyád, meg apád is te selejt!
A korona krízis kezdete óta már az óvodások is tudják a jelszót: laposítani kell a görbét! Eleinte látványos ábrákkal mutatta be a média, hogy mi ennek a célja. Ha valaki lemaradt volna, akkor gyorsan ismételjük át: a járvány lassításának célja, hogy az esetszámok ne hirtelen és gyorsan ugorjanak…..
illiberális 2020.04.26 09:12:12
@Reding Roli: "Azokat , akik azon ugrálnak, hogy nyisson újra a társadalom , le kell inteni a picsába! Amíg a járványgörbe nem kezd el laposodni, addig semmilyen lazítás nem jöhet szóba! Ahol még működik a gazdaság - van igèny- ott távolságtartással ès a dolgozók kötelező felmaszkozásával lehet működni , szigorú keretek között"
Hát igen legfeljebb majd nem a vírusba halnak meg százezrek. Sajnos kis országunkban több millió ember él aki nem rendelkezik több havi tartalékkal azaz ha nem dolgozhatnak (Szállodaipar, éttermek, boltok, stb. jelentős része jelenleg is zárva, de a Te logikáddal élve még rengeteg munkahelyet kellene bezárni mert nem megoldható a távolságtartás, home officéban igen csak nehéz szalag mellett dolgozni) és betartják a szigorú szabályokat legfeljebb majd bediliznek vagy/és éhen halnak. Igenis lassan és óvatosan de újra kell indítani a társadalmat lásd Nyugat-Európa egyre több országa is ugyanezt teszi, nyilván nem fogunk ugyanúgy élni, mint korábban kell a maszk ha boltba mész, legyen mindig nálad kézfertőtlenítő, kesztyű stb. de nem lehet hosszú hónapokig az embereket saját otthonukba zárva tartani.
illiberális 2020.04.26 09:33:49
@math0: Látom Te továbbra is nagyon beteg vagy Neked már nincs szükséged a vírusra
  Te, aki most nem érzed még a saját bőrödön a járványt, mert az életedbe simán belefér,  hogy sorban állsz a lisztért meg a wc papírért, pénzed pedig van bőven.....
Amit Magyarország jobboldalnak hív, az hagyományosan a nacionalizmustól a rasszizmusig terjedő spektrum (a nemzeti szocializmus árnyalatai); annak oka, hogy ez így lehet, egyfelől a liberális polgári hagyomány gyengesége, másfelől a nemzet uralkodó etnicista felfogása. A jobboldal azonban ennél…..
illiberális 2020.02.16 21:32:20
@neoteny: A tőkés úgy általában(nyilván vannak kivételek, fegyverkereskedelemből élők vagy valutaspekulánsok, stb.) a rendet a nyugalmat és a kiszámíthatóságot szereti. Azt biztos nem szeretik ha olyan kormány kerül hatalomra amely pl. államosít, vagy saját haverjait részesíti előnyben a közbeszerzéseken, kivéve ha épp nem haverja ő is a kormánynak. Az persze egy jó kérdés hogy egy liberális demokrácia vagy egy autoriter rendszer biztosítja inkább a rendet a nyugalmat és a kiszámíthatóságot. Pl. az arab országoknak nem igazán jött be a demokráciaexport.(arab tavasz)
Milyen? Hát VIP, drága, és csili-vili - legalábbis ezt próbálják most bevezetni. De ennél is érdekesebb, hogy mit is szeretnének eladni a világnak: a bálványimádó múltat. ..
illiberális 2020.02.10 20:14:56
@fehérfarkas: Ezekről az Abha melletti sípályákról még nem hallottam a neten sem találok semmit de megnéztem Abha aktuális időjárását napközben +21 +23fok. Vagy 5000 méteres hegyek vannak a környéken(3100m a legmagasabb hegyük de ez is messze Abhától
tehát ez nem stimmel) vagy fedettek azok a sípályák(de így már nem európai értelemben vett igazi sípályák) vagy kitalálták az arabok hogyan kell havat gyártani plusz húsz fokban. Egy biztos pénzük van rá.
illiberális 2020.02.10 20:32:07
@Ajószűcs: Oké így értem csak az európai értelemben vett igazi sípályákat éreztem túlzásnak amit Fehérfarkas írt, olyan helyen ahol igen csak ritkán tud hó esni.
Fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - Vajon elnézést kell-e kérnem a kék szemű, szőke németektől, mert úgy gondolom, hogy rájuk hivatkozva létezett egy velejéig romlott ideológia? - kérdeztem újságíró ismerősömtől ama bejegyzése után, amelyben Niedermüller Péter DK-s politikus, budapesti…..
  Pár napja több internetes hírportálon is  megjelent egy cikk, miszerint a bíróság ismét elmarasztalt egy ingatlanközvetítő céget a kizárólagos megbízása miatt, a következő címmel. A bíróság szerint az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén is eladhatja ingatlanát a tulajdonos. Mióta…..
illiberális 2020.02.03 10:49:57
@I Love Buda: Nem azzal van poblémám ha egy ingatlanos intelligensen konkrét példákkal alátámasztva próbál meggyőzni arról hogy túláraztam az ingatlant. A gond azokkal az ingatlanosokkal van akik nem értik meg azt hogy egyenlőre olyan döntés született hogy nem engedünk az árból. Hiába van neki 50MFt-ért tuti vevője ha mi csak 60MFt-ért vagyunk hajlandóak eladni. Persze pórul járhatunk de ez a mi kockázatunk nem az övé. Az egész szakmát lejáratják az ilyen erőszakos közvetítők, gondolom Ön is látja a sok negatív véleményt. De én meg is védem az ingatlanosokat ugyanis azt ne felejtse el senki hogy az a 3-4-5% csak és kizárólag sikerdíj, tehát csak akkor jár az ingatlanosnak (hacsak nincs egyedi szerződése) ha valóban hozza a vevőt, azaz gyakran hiába melózik, még ha ez sokak számára könnyű munkának tűnik. Az egyedi szerződések jellemzően éppen ezért alacsonyabb sikerdíjjal kalkulálnak és határozott időre szólnak, a baj akkor van ezzel ha ingatlanos aztán semmit sem tesz az értékesítésért hátradől nyugodtan aztán várja a vevőt, a konkurrenciától már nem kell félnie. Ne felejtsük el a trükkös vevőket sem akik pl. álnéven mutatkoznak be megtekintéskor majd "hátulról" megkeresik eladót így próbálnak alacsonyabb árat elérni hiszen eladót nem terheli az értékesítési jutalék. De senkinek sem kötelező ingatlanost megbízni de ha már egyszer aláírta a megbízásit és ingatlanos hozza a vevőt akkor utólag ne panaszkodjon hogy mennyi pénzt kell kifizetnie ezért a "semmi munkáért"
illiberális 2020.02.04 07:51:08
@Kot Nyeles: 3-4-5%..." Nálunk ez csak 2%. Nem attól lesz igazunk, hogy a valóság "felét" elhallgatjuk...

Kíváncsivá tettél mivel én 2% közvetítői díjjal legfeljebb többszáz milliós vagy milliárd Ft értékű ingatlan értékesítése esetén találkoztam eddig. De írtad hogy nem akarsz magadnak reklámot így nem fogom megtudni hogy csak blöffölsz vagy épp Te hallgatod el a valóság (értsd sikerdíj) felét....
illiberális 2020.02.04 11:22:43
@Kot Nyeles: Pedig feljöhetnétek Budapestre sok ellenséget szereznétek magatoknak az ingatlanosok között, de sok pénzt is kereshetnétek. Persze el is kell adni azokat a fránya ingatlanokat ami egyre nehezebb Budapesten is.
Alapvetően nem érdekelt a legutóbbi kormányinfó, és ezen az sem tudott változtatni, hogy maga a miniszterelnök tartotta. Ugyanis Gulyás Gergelyt is egy kétszínű alaknak tartom, aki a saját politikai túlélése érdekében dolgozik, és nem azért, hogy bármiben is előretolja az ország szerepét. És most, a…..
Mostani írásunk témája az ingatlan becsértékének meghatározása lesz, mégpedig különleges esetben: a végrehajtási eljárás során...
illiberális 2019.12.28 14:42:02
Arról is lehetne írni amikor meg túlbecsüli az ingatlant a végrehajtó. Az önkormányzat korábbi évek átlagárai alapján mond egy becsértéket ez lehet több is meg kevesebb is mint a tényleges piaci érték. A "buta" hitelezők (főleg bankok, nagyobb pü.vállalkozások ahol nem a saját zsebed bánja a rossz árazást) boldogok magas ár esetén, hiszen így a számítottnál magasabb bevételben reménykednek, pedig egy túlárazott ingatlant senki sem fog megvenni, pláne nem árverésen. Pedig ilyenkor is lenne értelme egy ingatlanos szakvéleménynek aki "helyre teszi" az árat, még ha plusz pénzbe is kerül. Meg lehet nézni a végrehajtók honlapján a folyamatos árveréseket a hatályos törvények alapján odakerülnek azok az ingatlanok amik árverésen nem mennek el, ezek többnyire mind túlárazott ingatlanok vagy olyan környéken vannak ahol a "kutya" sem akar ingatlant venni. Én dolgoztam évekig egy workoutos cégnél (is) ahol láttam egy két árverésen elkelt ingatlant és ezen ingatlanok belső állapota meg sem közelítette azt az átlagos elvárt szintet amire egy lakás megvásárlásakor számíthatsz. A "Kedves" adósok mindent leszerelnek amit lehet (fűtőtest, csillár, konyhabútor, gyakran csaptelepek, kád, néha a parkettát is felszedik vandál módon, sőt néha még a villanyvezetéket is kitépik a falból a fő cél talán nem is ezek tovább értékesítése hanem a minél nagyobb károkozás) a mi cégünk már azt csinálta a végén hogy árverés utána azonnal odamentünk és az ingatlan értékétől függően felajánlottunk egy nagyobb összeget ha korrekt állapotban és önként adja át az ingatlant. Amikor úgy gondolod hogy alacsony áron veszel ingatlant árverésen ezt is kalkuláld be! Ezért nem is megy el gyakran piaci értéken vagy ahhoz közel ingatlan, persze ostoba licitálók bármikor előfordulhatnak.
illiberális 2019.12.29 07:55:45
@fittyerfutty: én szívesen böngészgetnék csak ez a kiváló vh. honlap úgy van megcsinálva hogy csak az árverés lejártáig lehet látni az árakat utána már nem. Azaz ha nem vagy fent a honlapon az árverés végén akkor később már hiába böngészgetsz nem látod a végső árat. De valóban vannak olyan ingatlanok amelyek piaci ár közelében mennek el főleg Budapest keresett részein (nem is mindig jár vele jól az a nepper aki eladásra veszi és nem magának) de nézd meg a vidéki árveréseket. Ne a Borsod megyei eladhatatlan kategóriát hanem pl. Bp. agglomerációt pl. Érd, Szigetszentmiklós, Gyömrő,stb ott jellemzően 30-40%-al olcsóbban is tudsz venni, persze az eladási kockázat is nagyobb meg annak az esélye is hogy egy belülről szétvert ingatlant kapsz, ezt pedig mindenki beárazza aki gondolkodik és nem csak a gombot nyomogatja.
Amint kiderült, hogy valaki többeket is bántalmazott, kivizsgálták az ügyet, és az illetőt azonnal elbocsájtották – nevének nyilvánosságra hozatala nélkül...
illiberális 2019.11.19 23:10:44
@Sólyom Bátor: Marton László, Kerényi Miklós Gábor az ő nevük leírható őket meg lehetett alázni nyilvánosan (hogy jogosan vagy nem az egy másik kérdés) a Katona Színház zaklatójáé viszont titok. A kérdés hogy miért? Az én személyes véleményem az hogy aki igazolhatóan és bizonyíthatóan szexuálisan zaklatja vezető beosztásával visszaélve saját alkalmazottjait, akkor igenis kerüljön nyilvánosságra a neve legyen az bárki.
„Attól, hogy az egyházaknak, elsősorban a római katolikus egyháznak időről időre szembe kell nézni egyes tagjainak súlyos visszaéléseivel, ha tetszik világi törvényszegéseivel, ettől még az apostoli anyaszentegyháznak a hitbeli és evangelizációs legitimációját, az elmúlt kétezer évben betöltött…..
illiberális 2019.10.23 08:40:57
@kvadrillio: Ez semmi más mint taktikázás, ezzel akarja bebizonyítani majd 2 év múlva a FIDESZ hogy amíg Taplós volt a polgi addig minden fejlődött, és jött KariGeri aki meg minden beruházást leállított. Azt nem fogja fel a FIDESZ hogy attól hogy megépül a153-ik stadion az országban még nem lesz jobb a foci és nem lesz egészségesebb az átlagmagyar (ehhez a tömegsportot kellene támogatni) és nem biztos hogy a budapestiek annyira vágynak egy atlétikai vagy úszó vb-re. Így is tele van már turistával Budapest értem én hogy ez mennyi bevétel és bizonyos érdekcsoportoknak turizmusból élőknek ez nagy lóvé, de nekem aki nem a turistákból él, és nap mint nap közlekedek meg élek Budapesten már idegesítő és zavaró. Nem vagyok ballibsi mégis Karigeri-re szavaztam annak ellenére hogy egyáltalán nem vagyok biztos abban hogy ő jobb polgi lesz.
Még 168 óra sem telt el október 13-a este óta. Az önkormányzati választáson az összeellenzék várakozáson felül teljesített, a Fidesz pedig nagy pofonokba szaladt bele. Megyei közgyűlési többségek ide vagy oda, a Fidesz felsővezetése sem számított olyan eredményekre, amelyek 13-án este kilenc óra…..
illiberális 2019.10.21 20:28:39
@Látens Inszinuáció: A kilakoltatás felfüggesztése miért is helyes lépés? Olcsó demagógia a devizahitelek miatt önhibájukon kívül kifizethetetlen adósságokat felhalmozókkal példálózni (nem vitatom hogy ilyenek is vannak szép számmal) mert ha megnézed az árverési kilakoltatásokat többnyire azok kerülnek utcára akik a rezsi költségeiket sem fizetik meg a felvett személyi hiteleiket sem, tartoznak fűnek-fának, sportot űznek abból hogy semmit sem fizetnek. Ezek adósságát pedig többnyire azok fizetik meg a magasabb kamatokban meg adókban akik becsületesen fizetnek mindig mindent még akkor is ha erejükön felül kell teljesíteniük. Vajon ha Neked nem fizeti vissza valaki a tartozását akkor is ilyen megértő vagy?
illiberális 2019.10.21 22:01:50
@Indriq: Javaslom olvasd el figyelmesebben mit írtam és mire reagáltam! A kilakoltatások felfüggesztésének mi köze az önkormányzatok adósságátvállalásához? A devizahitelesek megmentése? Miért megmentette őket valaki? Én csak annyit írtam hogy nézze már meg mindenki, általában kit tesznek manapság utcára és nagyon meg fog lepődni aki azt hiszi hogy többnyire a devizahitel miatt beborultakat. Mert az hogy valaki nem fizeti a közműdíjakat vagy a telefonszámláit vagy a forintban felvett személyi hiteleinek tartozását és kb. 10-15 cégnek magánszemélynek el vannak adósodva azokat én nem tekinteném devizahitel károsultaknak. Annyit kérdeztem csak hogy őket miért is kell megvédeni a kilakoltatástól? Azért hogy elmondhassák megéri eladósodni aztán az adósságokat nem fizetni? (Nem mellesleg a becsületesen fizetők miattuk fizetnek plusz 2-3 % kamatfelárat meg magasabb adót stb.)
Bár a Borkai-ügy nem ejtett végzetes sebet a Nemzeti Együttműködés Rendszerén, arra mindenképpen jó volt, hogy rávilágítson az Orbán-rendszer leggyengébb pontjaira. Egyértelművé vált például, hogy az egyszemélyi vezetés komoly hátrány olyan helyzetekben, amikor gyors, ugyanakkor megfontolt döntést…..
Valahol szimbolikus, hogy még a Vár is beintett Viktornak - ez az egyik kerület, aminél a visszataszító mutyik ellenére a legkisebb esélyt adtam, hogy átfordulhat, mégis ez történt. Budapest mellett nagyon sok nagy és kisváros is elküldte a vérbe a Fideszt és a párt legzűrösebb, legkorruptabb arcai…..
illiberális 2019.10.14 21:32:05
Már a korábbi választásokon is kiderült hogy a választóképes lakosság kb. fele Fideszes kb. fele meg nem Fideszes. Budapesten mindig is többségben voltak a FIDESZ ellenesek csak a széthúzó ellenzék ezt a "Demszky korszak" után nem tudta kihasználni. A mostani választásokon azért tudott Budapesten és sok nagyobb városban nyerni az ellenzék mert:
1. Végre egységesen indultak nem működött a Fidesz oszd meg és uralkodj taktikája pedig mindent megpróbáltak
2. Sikerült az ellenzéki szavazókat is mozgósítani sokan elhitték hogy meg lehet fogni a Fideszt a választásokon és elmentek szavazni azok is akik korábban nem.
3. Sok Fidesz szavazó elhitte hogy nélküle is simán nyernek el sem mentek szavazni, ebben hibás a FIDESZ média is elég elolvasni azt hogy még 2-3 napja is milyen közvéleménykutatási adatok jelentek meg pl. az origón.

De vidéken sehol sincs az ellenzék, régebben a szocik tudtak még nagyobb tömegeket mozgósítani a kisebb falvakban városokban is de ez ma már nem igaz. Az új pártoknak (Momentum, és én a DK-t is újnak tekintem) vidéken nincs tömegbázisuk nincs alapszervezetük a Jobbik elkezdett valamit de Vona távozása után ez szétesett. Ha a vidéket is meg akarja nyerni az ellenzék akkor bizony még sok munkára van szükség, a vidéki embereket ne nézzétek hülyének ők is érdekeik alapján szavaznak ha azt látják hogy azok a fővárosi "ficsúrok" nem értik meg az ő valós problémáikat,akkor már jobb ha marad a Fidesz.
Bali szigete sokak vágya, aztán persze mint mindenhol, ott is akadnak bőven pozitívumok és negatívumok is. Ezeket szedte össze a szigeten napra pontosan két évet élő Krónikás. Neked mi az a tíz dolog, ami tetszik (vagy ami nem) azon a helyen, ahol élsz? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..