Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kalmár Mariann

103 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkezdeni egy sztorit nagyon egyszerű, de befejezni, ááá, kínlódás, legalábbis nekem. Mégis szeretek olykor tollat ragadni, így történhetett, hogy kipróbáltam így az írók netflixének nevezett oldalát, a nuuvellát. Mikor megjelent ott a blog funkció is, pár videómat is megosztottam…..
Videónk témája a gyász, megélése, feldolgozása. A videóban hárman beszélgetünk Nádai Nikolett, Kalmár Mariann és Borsos Tímea...
Sziasztok! Nádudvaron, ahol élek, két baleset is volt, ami halálos volt... egyik dec 9-én, másik dec 11-én, ennek hatására készítettem ezt a videót...
Ősszel találkoztam a Magyarország365 nevű fotópályázattal, gondoltam erre be kell neveznem, igaz nincs százezres fotómasinám, csak egy mobiltelefonom, és persze egy barátnőm, Niki, aki válalta, hogy fótokat készítsek róla. Jó közös program volt, talán nem nyertünk, de jól éreztük magunkat, ez…..
Nem leszek már forma 1-es pilóta, se konyhatündér,talán soha nem lesz egy jó húslevesem,de szeretnék az az ember lenni, akinek szíve sokat megér, és nem a szervkereskedőknek vagy Hannibal Lecter-nek.Nem leszek nagy csillag, esetleg csak celeb, mégis szeretnék hinni abban hogy van értelme az…..
Folytattam az interjúsorozatot, Szidivel az agydaganattal küzdő nővel, aki a látását is majdnem teljesen elvesztette már. Ezúttal a főzésről kérdeztem...
Egy betegséggel él, ami halálos is lehet, hogy maradt mégis pozitív Szidi? Erről beszél az Elpusztíthatatlan unikornis lány...
Tudtad a legnagyobb stressz okozók közé sorolhatok a rosszul kezelt konfliktusok, a munkahelyi bántalmazások, alázások, amely miatt valaki depresszióba vagy rossz esetben halálához vezethet egy embernek? Ezért kell megelőznünk, és ha áldozatul esünk cselekednünk, sajnos én sem tudom erre a megoldást…..
Ma bárkiből lehet sztár és ehhez nagyvárosban sem kell élni. A pandémia alatt még jobban teret kaptak a hétköznapi emberek. Talán az internetes blogfelületeknek soha nem volt ekkorra tere, mint a vírus megjelenése óta. A kisebb városokban is, mint Nádudvar, előfordulnak véleményvezérek,…..
Csodás dolgokat tesz a közösségért a „Mindent a családért” Nádudvari Nagycsaládosok Egyesülete. Ételosztás és közös rendezvények mellett az egyesületi nagycsaládok gyermekeit tablettel segítették a pandémia alatt...
Ha fázik magára húz, ha melege van ledob  magáról, úgy bánik veled mint egy kabáttal. - Ezt egy kommentelő írta, de nagyon igaz...
A Covid járvány ezt a rendezvényt is átalakította, 2020 óta már nincs felvonulás, csak kiállított kocsik Debrecenben...
Párommal szerettünk volna egy jó kis közös programot, gondoltuk mi lenne ha készítenénk egy polcot, a régi hulladékfából. Csak szöget és festéket, tiplit vettünk hozzá, a többi mind adott volt...
Cher, a különleges hangú énekes/színésznő 2018-ban a Mamma Mia! második részében feltűnt és a londoni premieren Meryl Streep-pel csókot váltott. Vajon miért csókolóztak? Mikor kezdte el magát plasztikázni Cher? Mivel futott be? Ha kíváncsi vagy, hallgasd meg a kis videós beszélgetést Mariann-nal és…..
43 éves lettem februárban. A korosztályomnál és az eggyel előttünk lévő korosztálynál is egyre jobban megfigyelhető az a tendencia, miszerint a „pénz megkeresése” multinál vagy multin túl, ha olyan munka elvégzésével töltjük, ami nem elégíti ki a szellemünket, és amire a testünk is folyamatosan,…..
Kalmár Mariann 2020.03.21 18:48:03
@Itt és most: Jó kérdés, én szeretek képeket szerkeszteni, videózni, youtubon bohóckodni, főzni, ilyesmi, de tudom hogy ebből nem élek meg, de szeretem csinálni, és még van pár ember aki szereti amit csinálok, tudom ez hobbi, nem munka, de ez amíg van lehetőség rá folytatom. Szeretnék egyszer tartalomgyártásból élni, de sokszor érzem úgy főleg ezekben a napokban, hogy hosszú még az út, nem adom fel ezt az álmot, de úgy érzem nem most fogom megváltani az életemet....
Kalmár Mariann 2020.03.21 18:48:04
@Itt és most: Szeretek fényképezni, videózni, youtubon bohóckodni, de úgy érzem távol vagyok, attól, hogy ebből meg is éljek, főleg ebben a kritikus időben. Belső szorongást érzek, stresszt, nem látom merre tartunk és hogy mikor lesz vége. Nem rég mentem vissza az egyetemre, marketinget tanulni, gondoltam ez kreatív, talán nekem való , és boldog voltam, végre úton vagyok, gondoltam, ha nem is azt dolgozom majd, de érdekes dolgokat tanulok, új emberekkel találkozom, kiszakadok a megszokásból. Teljesen kétségbe vagyok esve, tudom, nem kéne, de félek. Félek a jelenlegi munkahelyem elvesztésétől is, amit szeretnék idővel lecserélni majd, de most ennek is hálát adok hogy van... Minden napért amíg állásban lehetek, hálás leszek...
Hírrel hirdessétek: idén is lesz Népviselet napja! Méghozzá április 24-én. Így indul el hamarosan az idei kampányunkat a magyar és más népek népviseleteinek népszerűsítésére. Hrágyel Dóra, a kezdeményezés kitalálója és elindítója keresett meg minket néhány héttel ezelőtt, hogy ezentúl közösen…..
Karácsony a nagy zabálások ünnepe is, jókat eszünk, iszunk. Ilyenkor még a reklámok is azt súgják, egyél, mert puffadásgátló eladó és nem fogsz rosszul lenni a sok zabától.Kérdezősködtem, hogy ki mit gondol, vajon fel lehet-e függeszteni a fogyókúrát karácsony idejére?Virág nem hisz a fogyókúrában:…..
  Nem értem, miért rejtőzködnek a ducik – mondta Zoli- lehet sokan közülük sok oltást kapott és talán ezért és egy idő után már végképp semmi önbizalma nem lesz a duci csajoknak.     Miért vonzóbbak számodra a ducik?               Volt vékony csajom is, de csak kezdetben.   Aztán…..
A cikk régebben készült:Anyummal, a nyugdíjas óvónővel készített interjú befejező részéhez érkeztünk.Gondolom tudod mit jelent beszoktatni a gyereket az óvodába?Röviden beszéljünk róla!A nyár folyamán ellátogatnak hozzátok a gyermeked leendő óvónői, akikkel bizalmasan elbeszélgethetsz a gyerek főbb…..
A cikk régebben készült: Anyumat (nyugdíjas óvónő) tovább faggattam az óvodai kérdésekről, az óvoda előtti időszakról.Ha gyermekednek nincs testvére vagy a rokonságban, szomszédban sincs óvodás gyermek, akkor bizonyára kevésbé találkozik a gyermeked ezzel a szóval, hogy Óvoda, ha csak te nem…..
A cikk régebben készült: Anyumat faggatom az óvodai kérdésekről, aki az óvodában dolgozott, de jelenleg már nyugdíjas.Első témánk az óvodai beiratkozás előtti időszak.Gondoltál-e már-e arra, hogy a gyermeked hamarosan 3 éves lesz és el kell menned dolgozni?Vajon, ha neked nem kellene dolgoznod,…..
Köszöntök mindenkit az oldalamon, ezen az oldalon emelném ki értékesebb tartalmaimat.Nádudvariként sikerült egy telefonos interjút készítenem egy tehetséges, szorgalmas budapesti zongorista párossal, akik az életben is társak: https://www.youtube.com/watch?v=mT-zl9pex-YKardon Annamarival és Helle…..
Hangot javítottam a videón, ezért töltöttem fel újra.(Eredeti videó feltöltése 2018. okt. 11-én volt)Húsevő vagyok és nem nevezném magam környezetvédőnek sem,de figyelmesen hallgattam egy környezettudatós író véleményét a hulladékgyűjtésről, PET kupáról és a veganságról, Molnár Kristófot, aki…..
Nagyobb városokban egy mentőautó fel sem tűnik, addig a falusiakban rögtőn felmerül a kérdés, vajon mi történt, a ő családtagjához megy-e éppen a mentő...Városon bármit megvehetsz, ha van rá keret, sőt vannak boltok, amikben sokkal olcsóbb minden. Falun amit kínálnak, abból tudsz választani, nincs…..