Regisztráció Blogot indítok
Adatok
érdes lepényhal

23 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre teljes egészében megalakult a legújabb Orbán-kormány, jön a kolbászból kerítés, meg a kerítésből kolbász, tovább nőnek a bérek és csökkennek az adók, évi négy százalékkal hasít majd a dzsídípí, meg lett ígérve. Ezzel a tempóval végre komoly esélyünk nyílik rá, hogy nyolc éven belül utolérjük…..
érdes lepényhal 2018.05.26 11:20:37
@paci9: Köszönöm a kimerítő a hozzászólást! Eszperantón én is gondolkodtam, de annak nincs olyan kulturális tartalma szerintem, mint egy létező európai nyelvnek.
Mai felnőtteknek nem tenném kötelezővé, csak azoknak akik most kezdenek ny. tanulni. Felmenő rendszerben kéne megteremteni az EU identitást.
Lényegében ma is van egy ilyen nyelv, az angol, mégse érzi magát senki elnyomva emiatt. Legalább azt meg kéne tenni első körben, hogy a mai EU-gyerekek inkább egy hiv. EU-nyelvet tanuljanak, nem hiszem, hogy ez nagyon felforgatná a hétköznapjainkat.
érdes lepényhal 2018.05.26 13:44:46
@European citizen: sarkított vélemény, de lényegileg egyetértek. De mi más választásunk lett volna "89-ben, 0 v3rsenyképességgel, 0 tőkével? Az azonnali nemzethalál kb.
érdes lepényhal 2018.05.26 16:12:14
@ételizésítő: jogos.... Én is angolos vagy9k, fel se tűnt hogy automatikusan az ang9l rövidítést használtam :)
@László Fucskó: ordít minden pixeléről, hogy ez egy véleményblog, nem fogom a kedvedért minden mondatom elé odaírni, hogy "szerintem"
Kihirdették a választás végeredményét, alakulgat a következő úrsággyűlés, keresgéli az irányait mind a kormánypárti, mind az ellenzéki politika. Persze ebben látszólag, rövid távon az előbbinek van könnyebb dolga. A „sikerrecepten ne változtass” elvén úgy tolják továbbra is fullba a migráns- és…..
érdes lepényhal 2018.05.01 11:46:38
@zokogjatok:
1. Hol írtam, hogy romokban a gazdaság?
2. Hol írtam, hogy az euró "jó"?
3. Hol írtam, hogy Orbán nem oldotta meg a menekültkérdést?
Stbstb.
érdes lepényhal 2018.05.01 12:57:37
@padlogaz: az lmp kivètelével mindegyik a zázszlajára tüzte:
mandiner.hu/cikk/20171122_bevezetne_az_eurot_a_jobbik
Egységben a nyerő, Orbán lett a viktor: a felcsúti gyors zsinórban harmadszor is berobogott a budapesti Kossuth térre. Kétharmados többséggel uralkodhat még négy évig a rendszerváltó nemzedék utolsó túlélőpártja, a Fidesz. Sokat fogja még a közbeszéd közbeszélni ennek a borzalmas/gyönyörű vasárnap…..
érdes lepényhal 2018.04.11 21:41:13
@Brendel Mátyás: Na, akkor még egyszer, utoljára, csak a rend kedvéért, hogy minden a helyén legyen:
"A Fidesz ugyanis néppárt, valamennyi szociodemográfiai csoportban nagyobb a támogatottsága, mint bármely másik pártnak, a munkásnőktől a diplomásokig, a vallásosaktól az ateistákig, a fiataloktól az idősekig. ... Ugyanakkor az is igaz, hogy a diplomások között a Fidesz egymaga több támogatót tudhat maga mögött, mint a többi párt együttvéve, s nagyon erős a kormánypárt támogatottsága a szakmunkások és az érettségizettek körében is."
hvg.hu/itthon/201811__kik_afidesz_szavazoi__neppart__kameleonprofil__a_part_es_anep
"Ez nem csupán számban és arányában számottevő (egyben “a bunkó fideszes” toposzának ellentmondó), hanem azt is jelenti, hogy arányaiban vélhetőleg a Fideszre szavazott a legtöbb magyar diplomás (hiszen a többi diplomás szétszóródott a többi ellenzéki párt között)."
atlatszo.hu/2018/04/11/a-magyar-sajto-a-magyar-videk-a-magyar-valaszto-es-magyarorszag/
érdes lepényhal 2018.04.12 01:36:42
@rabelais: a diplomások között a Fidesznek van a legtöbb szavazója. Ennyit állított a fideszes HVG-Medián. Hogy neked nem tetszik ez a megközelítés? Passz. A retardált mocskolódásodtól meg kíméld meg a blogomat, bár most dícséretesen visszafogtad magad.
Végre elszabadult az igazi kampánypokol Magyarországon, ezerrel dübörög a választási kampány, zajlik a nagy össznépi sárdobálás, pont szerény blogunk maradna ki a jóból, amikor egy hét múlva esedékes az esedékes? Na ugye. Úgy tűnik, a politikai és médiaelit momentán árnyékszéknek használja a…..
Szűk egy hónap múlva esedékes a szűk egy hónap múlva esedékes, és végre megbolydultak kicsit a magyar közélet golyói. Meghasadt a NER, mert egy város azt mondta: elég volt. A választók olyan durván meghódmezővásárhelyezték a fideszes politikai és értelmiségi elitet, hogy azóta is, ha nem a tévének…..
érdes lepényhal 2018.03.13 08:32:15
@Ad Dio: most én itt az internetes sajtóra is gondol9k, de amúgy a papírral is élek még rendszeresen, ja. Kemény függő vagyok :)
érdes lepényhal 2018.03.13 09:52:24
@Ad Dio: még annál is keményebb anyagot tolok: köztévé + hírTV + Atv, így koktélban
érdes lepényhal 2018.03.13 12:14:10
@s: már hiányoltalak:)
Lassan szűk másfél hónapra leszünk az április 8-án esedékestől, és nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesznek addig a Stop, Soros! kommunikációs csodacsomagon kívül nem nagyon lesz más üzenete a jónép irányába. És itt most megint felmerül az egyszeri tévénézőben, hogy akkor ez most kinek és miért is…..
érdes lepényhal 2018.02.20 10:00:46
@röf: nem látom, hogy hol hiányoltam Orbán "programját". van nekik, úgy hí'ják kormányprogram
érdes lepényhal 2018.02.20 10:45:19
@room_101: baloldali a Fidesz? na, ezt magyarázd el egy baloldalinak...
Bő másfél hónap van hátra a bő másfél hónap múlva esedékesig, és végre kezd kijegecesedni a kristályosodás, hogy milyen ellenzéki formációk fognak elindulni a rajtvonalnál. Lesz egy balközép MSZP-Párbeszéd-Liberálisok szövetség, egy radikálbalos DK-Szolidaritás lista, egy centrista Jobbik, egy…..
Keményen lesújtott a huszonegyedik századi magyar dolgozó nép ökle, az Állami Számvevőszék, és nem kímélt semmilyen ellenzékinek látszó tárgyat, csak úgy röpködnek ide-oda a bírság-milliók és százmilliók. Az egyszeri újságolvasó meg megint nem teljesen érti a dolgot: ha a Fidesz a galaxis összes…..
érdes lepényhal Wonder Woman, LMP 2017.12.07 08:46:26
Végre lefújták a Soros György-féle konzultációkampányt, és most hogy lefújták, jól érezhetően légüres térbe keveredett a kormányzati kommunikáció. Lesz még egy-két konzultációs eredményismertető, amik már csak enervált afterpartik lesznek az elmúlt év xenofób hajcihőjéhez képest. Megtudjuk, hogy…..
Nem kell ahhoz született kremlinológusnak lennünk, hogy megvilágosodjunk: a Fidesz legújabb, plakátkampány-korlátozó javaslatával immár sokadszorra bizonyítja be, hogy nem az ősellenség MSZ(M)P-től, hanem Vona Gábortól és a Jobbiktól vannak momentán a legjobban betojva. Olyannyira, hogy már a…..
érdes lepényhal 2017.06.12 11:53:09
@Sir Galahad: a rezsiárakkal kapcs. nagy a ködösítés, de amikor a nagy csökkentés volt, allítólag túlvállalta magát a kormány, szal lehet most vannak reális szinten az árak, így nem lesz újabb csöki...
érdes lepényhal 2017.06.12 12:36:01
@chrisred: Mások meg állítják, hogy egyes díjak a dupláján vannak most a "piacinak", így lehet majd még csökkenteni. Majd meglátjuk.
Mondjuk ennek ellent mond, hogy ha tényleg lesz még egy rezsicsökkentés, akkor annak a kommunikációs kampányát már rég elkezdték volna, Rogánnal, Németh Szilárddal, óriás sárga csekkekkel, ilyesmi.
Idestova öt hónapra vagyunk az öt hónap múlva esedékestől, és a közvélemény kútásói már megint többéves rekordokon mérik a kormányzópártot. Megy is emiatt az össznemzeti közbeszédben a nagy brühühű, meg a nagy muhaha: a dolgok okainak magyarázata széles skálán szóródik, annak is főleg a szélein.…..
érdes lepényhal 2017.11.09 16:09:59
@s: amiről döntenek a pártelnökin, azt gyorsan keresztül tudják verni a párt- és államapparátuson. ez önmagában hatékonyság, főleg a korábbi kormányokéhoz képest, függetlenül attól, hogy _tartalmilag_ mit gondolunk ezekről a politikai döntésekről
érdes lepényhal 2017.11.09 18:47:36
@metax: feltéve, hogy nem esik az eső, és a hőmérséklet is legalább 21 °C
Ismét kimaxolták a fotel-polgárháborút, Orbán Viktor ünnepi beszédében beizzította a Soros Warsot, és egy puccos esztrádműsor keretében ismét előadta a magyar jobboldal évtizedes lózungját a Nagy Ötvenhatos Párhuzamról. Moszkva helyett Brüsszel, tankok helyett bankok, harsogta már Csurka Pista bácsi…..
Botka Lászlót bedobta a törülköző, vagy ahogy dajcstomi mondta, az antigyurcsányista forradalom végképp felfalta önnön gyermekét. Vak csoszogását hallani eltévedt lovasoknak. A magyar baloldal újfent látványosan nem tudott kivergődni abból öntökönszúrás-spirálból, amiben vagy tíz éve, az első…..
érdes lepényhal 2017.10.05 15:13:32
@bölcsészmérnök: egyik nagy kedvenc, kösz a kopipésztet!!
érdes lepényhal 2017.10.05 15:30:31
@Kovacs Nocraft Jozsefne: az a vicc, hogy szanYi nem vicc, ő még akár tényleg befuthat, akkor kerül végveszélybe a centrális erőtér
érdes lepényhal 2017.10.05 15:31:19
@bölcsészmérnök: mindjárt sejtettem...
Újabb hónapot ketyegett előre az idő, így már csak 7 hónap van hátra a 7 hónap múlva esedékesig, és továbbra sincs fény a törökgábori értelemben vett alagút végén (vagy alagút a fény végén, kinek mi), a politikai erőviszonyok sajnos hibernálva maradtak. Márpedig a meccs jelenlegi állása a…..
Nagyot ment az utóbbi napokban Botka László és Molnár Zsolt, az MSZP két erősembere. Botka előbb leárulózta a gyurcsofil Molnárt, aztán egy táskahordozóján keresztül további áruló gyurcsofilok komplett névsorának a megnevezését lengette be fenyegetőileg. Deviszont a végül is egy szem néven nevezett…..
érdes lepényhal 2017.08.08 09:44:53
@hordalek: hol írtam, hogy "bukik Orbán"? ezt benézted, nem kicsit
Újabb plakáterdőt telepített ki a Habony Antal Minisztérium, ez már nem is abszurdisztán, hanem szürrealisztán: most már direkt liberálkékre maszkolt sorosgyörgyök sokaságával ijesztgetik a szegény magyar kisgyerekeket. Az egyszeri pedig megint csak a fejbőrét abuzálhatja körömmel hevesen, hogy…..
Botka László első hivatalos miniszterelnök-jelölti beszédét jól megaszonta, és ott bizony nem kevesebbet állított, mint hogy még hivatalban lévő elődje, Orbán Viktor egyenesen a nemzetet gyilkolja éppen. Az egyszeri meg csak vakargatja a fejét, hogy mégis hogy tudná a Fidesz elnöke egymagában…..
érdes lepényhal 2017.05.29 13:20:21
@metax: nincs vitánk, én is azt írom, hogy még csak "száguldozik afelé", hogy közös jelölt legyen. "Botkát és az egész választási hajcihőt egy nagy zárójelbe lehet tenni." -> vigyázó szemetek 2002-re vessétek!
érdes lepényhal 2017.05.29 14:29:10
@metax: Megjegyzem, azért a magyar választók sem hülyék, 2014-ben LMP-től lefelé 1 %-ot sem kapott senki, Seres Máriától lefelé meg, 0,3-at is alig. Tehát esélytelen és/vagy kamupártokra nem szavazunk, ez kimutatható. Ha Botka azzal a lendülettel építi magát, ahogy eddig, rá mint esélyes jelöltre fogunk szavazni, "összefogás" nélküli is. Tehát a formális összefogás hiányát mint fideszmarasztaló tényezőt én nem értékelném túl azért...
Eltelt hát egy derék hónap a nagy CEU-botrány kirobbanása óta, és szomorú, de tény, hogy a közvélemény kútásóinak egytől eltekintve csak mérsékelt Fidesz-veszteségeket sikerült elkönyvelnie. A kivétel a Mediáné, de az is olyan, mintha kissé túlmérték volna a Fideszt januárban (hárommillió szavazó,…..
érdes lepényhal 2017.05.08 23:02:56
@6.Lenin: Én a "szociális örökségünkre" tippelnék főleg, de ha lesz még kedvem/időm hozzá, még sokat írnék erről e blogban, szóval inkább nem spoilerezem el a dolgot egy rövid kommentben :DDD
érdes lepényhal 2017.05.09 10:24:53
@6.Lenin: Ha megnézzük a korábbi részvételi adatokat a választásokon, akkor 70 %-nak már nagyon szoktunk örülni. Tehát 5,6 millió szavazó van aki egyáltalán "érdekelt" bármiben is, a többi magasról tojik a közügyekre, azt se tudja, hogy melyik országban lakik éppen. Innen nézve már nem is olyan kevés az a 2 millió fix Fidesz-szavazó amivel szemben az alternatívát fel kéne építeni.
Ezerrel dübörög a legújabb magyar illiberális botrány, megint rajtunk szörnyülködik az egész művelt civilizáció, bezár a CEU, oda a tanszabadság. Ilyenkor sok kérdés felmerül az egyszeriben, többek között, hogy ha a Fidesz tényleg olyan profi hatalompárt, mint eddig gondoltuk, akkor most miért is jó…..
érdes lepényhal 2017.04.04 17:32:44
@Frady Endre: ha ezt nekem, most, akkor köszönöm, és gratula!
érdes lepényhal 2017.04.04 19:43:03
@midnight coder: Ámen.
A vasárnapi boltzáras történet is hasonlóan kezdődött annó. Egy sokakat megmozgató ügy, lelkes aláírásgyűjtés, azután a Fidesz-kormány, eléggé el nem ítélhető politikai racionalitást tanúsítva, gyorsan visszavonulót fújt az elbukott ügyben. E blogban is említettük akkor, ez a kisebbik rossz, ám…..
érdes lepényhal 2017.02.04 12:25:52
@nemecsekerno_007: az első értelmes hsz ma, köszönöm!
érdes lepényhal 2017.02.04 14:11:32
@tesz-vesz: maga az élet is egy rossz ötlet, csupa veszteség, enni, inni, rezsit fizetni kell...
Figyelem! Ha nem látod az admin felületen a feltöltött hirdetéseid, győződj meg róla, hogy az AdBlock ki van-e kapcsolva. Ha hirdetést szeretnél feltölteni a blogodra, azt a blogod admin felületén, a beállítások -> hirdetések menüpont alatt tudod megtenni:   A hirdetés beállító felületen…..
Az egyik legnagyobb belvárosi divat manapság az állami fideszmédia és a körülötte lévő pszeudo-privát csatolmányok szapulása, hogy azok milyen demokráciátlanok, meg fasisztoidok, meg kommunisztoidok, meg bú, meg bá. Pedig ezek a médiumok valójában tök jó szolgálatot tesznek a politika iránt…..
érdes lepényhal 2016.12.21 10:02:27
@Balango:
@Európai téridő:
Egyetértek, köszönöm, az ilyen hsz-ekért érdemes blogolni!
érdes lepényhal 2016.12.21 12:29:53
@$pi$: azzal a magánmédia foglalkozik. Mondom, a munkamegosztás. A kormányzás meg nem a média dolga.
érdes lepényhal 2016.12.21 15:23:59
@Holo Qi: azért írtam, hogy "többek között", amit te lefelejtettél az idézetedről
Állítólag izzanak a fogaskerekek a Századvégnél és a Habony Antal Minisztériumban is, hogy megtalálják azt az új rezsicsökkentés-sztorit, amivel majd a Fidesz megnyerheti a ’18-ban esedékest. Ők is tudják: a nagy kádári kompromisszum jogutódjának, a nagy orbáni kompromisszumnak a fenntartásához…..
érdes lepényhal 2016.05.21 17:06:12
@A megvalósult amerikai ólom..: ezekre a felvetésekre többen is reagáltunk a kommentekben.
érdes lepényhal 2016.05.21 18:05:44
@desw: 50 + 80 = 130, ez megvan?
De ha valakinek mindegy, hogy 80-at vagy 130 -at keres az feketézgessen csak
érdes lepényhal 2016.05.22 22:44:36
@s: írtam vmelyik kommentben, hogy átmenetileg a költségvetésnek is be kell szállnia az átállásba. Erre még akár hitelt is fel lehetne venni, mert hosszabb távon sokkal olcsóbb lenne az államnak egy fna/manyup rendszer, tekintve hoGy fna csak 40-50 e huf lenne havonta, mostani átlagnyugdíj 100 fölött van
Abszurditásában egyenesen szürreális, ám attól még igaz: ősszel népszavazni fogunk arról, hogy az Európai Unió mit tehet vagy nem tehet meg a migránsválság kezelésében. Ennyi erővel szavazhatnánk arról is, hogyaszongya: akarja-e, hogy az Amerikai Egyesült Államok a magyar Országgyűlés hozzájárulása…..
érdes lepényhal 2016.05.16 14:45:16
@kvadrillio: Szép vers.
érdes lepényhal 2016.05.16 14:49:00
@BiG74 Bodri: Mi a megoldás?
érdes lepényhal 2016.05.16 16:00:16
@BiG74 Bodri: A gond csak az, hogy illegálisan jönnek, papírok nélkül, akkor kétoldalú egyezmények híján hová toloncolsz vissza? Orbán az más tészta, felsoroltam rá 8 okot, hogy miért érdeke, hogy ez a válság kitartson, sőt inkább mélyüljön legalább őszig, vagy még tovább.
Néhány éve még közkedvelt össznépi találgatós volt, hogy az Orbán Viktor vajon mikor koronázza magát végre köztársasági elnökké, és mikor vezetik be melléje az elnöki prezidenciális féldiktatúrát is, biztos ami biztos. És ha ez megtörténik, akkor ki nyeri majd az Orbán Viktor-hasonmásversenyt, azaz…..