Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szülők Háza

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan dicsérik a magyar nyelvet azért, mert olyan gazdag a szókincse, hogy szinte bármit ki tudunk fejezni vele. Természetesen ez alól a különböző családi és ismerősi viszonyok sem kivételek. Szinte mindenki tudja, hogy ki az unokatestvér, a nagybáty, a meny, és talán kevesebben, hogy kit nevezünk…..
Most már biztosan állíthatjuk, megérkezett a nyár és vele együtt az esküvők szezonja is. A virágárusok, a ruhaszalonok, az autókölcsönzők és a cukrászatok egyre változatosabb kínálattal és szolgáltatásokkal igyekeznek segíteni abban, hogy a nagy nap olyan legyen, amilyennek azt megálmodták. De mi a…..
Nyár van, az esküvők szezonja. Ha a parkba megyek, nagy valószínűséggel belefutok egy fotózkodó friss házaspárba, ha hétvégén a barátokkal találkozom, biztos, hogy valamelyik étteremből hamisítatlan lagzis zene szűrődik ki, ha az unokahúgomnak nézek valami ajándékot a bizsusnál, tuti, hogy legalább…..
Már egy hete tombol a nyári vakáció, a kisiskolások megérdemelt pihenésüket töltik. Több szülő azonban aggódik, hogy a majd’ három hónapnyi kihagyás bizony túl sok és a gyerek biztosan elfelejti egy részét annak, amit a tanév alatt megtanult és gyakorolnia sem ártana az olvasást, az írást vagy bármi…..
Múlt héten megjelentettünk egy cikket arról, hogy miért is várjuk minden évben annyira a nyaralást. Most itt a párja, amelyben azokat a dolgokat szedtük össze, amelyek megmutatják, valójában hogyan is alakul a családi vakáció. Amit ekkor is legalább annyira hiányolunk, mint az év többi…..
Amit a leginkább hiányolunk az év többi részében: sokáig alvás Mivel szinte minden nap mi kelünk korán, majd kedvesen ébresztgetjük a család többi tagját, reggelit és uzsonnát készítünk, sminkelünk, hajat fonunk, sietve magunkra kapunk valamit, háromszor szólunk a csemetének, hogy mosson fogat…..
Könnyű dolgunk van, ha a csemeténk születésnapjáról, névnapjáról van szó, sőt a nagyobbak esetében a ballagásra is van ajándékötletünk, a karácsony és a húsvét sem okoz különösebb fejtörést, de a gyereknap valahogyan mégis „kilóg”. Többekben először maga a kérdés merül fel: ünnepeljük-e a…..
A napokban ügyintézés kapcsán az első lakásunk környékén jártam, ott ahol a gyerekkorom nagyrészét töltöttem. Régen nem sétáltam arra és ahogy haladtam beljebb és beljebb a gyerekkorom színfalai között, kezdtek bevillanni azok a tipikus jelenetek, amelyek ezen díszletek árnyékában játszódtak. 1.…..
Anyaként elsősorban a megelőzés híve vagyok, nem a büntetésé. Amikor csak lehet, igyekszem megelőzni a konfliktust, igyekszem, amiben lehet, választást adni a gyerekeimnek. Amikor csak lehet, elmagyarázom, hogy mit miért kérem, hogy tegyenek meg, de van, amikor elkerülhetetlen a konfliktus. Olyankor…..
Indulhat a heti kvíz? Ingujjakat feltűrni, gatyákat felkötni, agytekervényeket megforgatni... Mire emlékeztek a kötelezőkből? Hogy ezen a héten ne csak az érettségizők "vizsgázzanak"... Hajrá! Hajrá!  ..
Az egyik legizgalmasabb kérdés a gyerek táplálása, a legtöbb újdonsült anya ezen aggódik a legtöbbet. Tudja, és mélyen át is érzi a felelősséget: az apró embergyerek életben tartása, fejlődése elsősorban az etetésen múlik. Magyarországon az anyák többsége tisztában van az anyatejes táplálás…..
Van, akinek hatalmasra nő szexuális étvágya, mások kerülik a nemi érintkezést terhesség alatt. A baba nem bánja, ha szülei szeretkeznek. Ha nem vágyunk a szexre, a gyertyafényes vacsora és egy kellemes masszázs is jót tesz a párkapcsolatnak. A kismamák egy része a várandósság ideje alatt csupán…..
Közeleg a nyári vakáció, már csak néhány hét és ismét felmerül a kérdés, hol töltse a szünidőt a gyerek?! Ez a dilemma minden évben nehéz feladat elé állítja az anyukákat és apukákat. Persze rögtön bevillannak az első ötletek: mi is kivehetünk néhány hét szabadságot, van, ahol a nagyszülők is…..
Szülők Háza Magazin "Pofonofon" 2016.05.02 12:08:19
„Ha beindul a nagy-nagy pofonofon” – szól a népszerű sláger a Dzsungel könyvéből. De vajon mi rejlik a valóságban eme vicces mondat mögött? Ki ne látott volna már gyermekével üvöltöző anyukát, vagy agresszióra agresszióval válaszoló, kétségbeesett apukát, aki kezénél fogva végigrángatja gyermekét…..
Anyák napjára készítettünk nektek egy kvízt. A feladatotok nem más, mint megfejteni a kérdést és a képek közül kiválasztani a "megoldást". Jó szórakozást! És boldog anyák napját!..
Hmmm… május. Gyönyörű tavaszi hónap, sok napsütéssel, hajnali madárcsicsergéssel, lágyan simogató szellővel, friss, roppanós salátával, édespiros eperrel, koraesti sétával. Ja és az anyák napjával. Persze ebben nincsen semmi rossz. Vagyis, hát, ha ilyentájt benézel egy meddőséggel foglalkozó…..
Nemrég férjemmel Hannibál Lechternek neveztük el kétéves fiunkat, Bálintot. Új nevét a A bárányok hallgatnak című horrorfilm főszereplőjétől kapta, közvetlenül azután, hogy kis híján leharapta nővére, a négyéves Julcsi orrát. Mindez egy bevásárlóközpont könyvesboltjában történt, ahol én éppen…..
A gyerek és a kutya között gyakran alakul ki - sokszor nem is veszélytelen - konfliktus. A kutya gondolatainak megértésével, a helyzetek elemzésével könnyen megérthetők, és talán kezelhetők is ezek a helyzetek. Ha a kutya ismeretlen: - Résen kell lennünk, ha váratlanul ismeretlen kutya kerül a…..
A láthatatlan munka világnapja volt a közelmúltban, ennek jegyében magam is úgy döntöttem, hogy az estére betervezett sport helyett spontán leszek és felásom a veteményest, addig a mosógép is ellátja a maga feladatát, és utána még vasalhatok is. Fogtam hát az ásót, és belevágtam a földbe. Bevallom,…..
A nassolást sokan szeretik, de a következményeit már kevésbé. Az elhízást, túlsúlyt el lehet kerülni, ha egészséges dolgokat kezdünk csipegetni. A csokis keksz és a chips helyett elő a répával és aszalt gyümölccsel! Egy dél-afrikai dietetikus szerint az egészséges nassolás alapköve a tervezésben…..
Nem véletlenül mondták a nagyszüleink, hogy aludjunk a dologra egyet: a legjobb döntéseket ugyanis álmunkban hozzuk meg. Az alvás jótékony hatása bizony akkor is érvényesül, mikor valamilyen kérdésben választás előtt állunk. A szakértők ezt úgy fogalmazták meg, hogy a legeslegjobb módja, hogy jó…..