Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prerecorder

219 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hete jelentkezett a Meg Egy Cukorka új singlejével, amit most az akusztikus Lemosom című daluk követ. A formáció mozgalmas év előtt áll, hiszen elkezdik első nagylemezük felvételeit. Továbbá a Supernem tavaszi turnéjának több állomásán is vendégeskedni fognak. ..
Az izlandi Àsgeir 2014-es bemutatkozó lemeze olyan kritikai sikert aratott, hogy a dalszövegeket maga John Grant lefordította és az egész albumot újra felvették angolul is. Második, Afterglow című albuma a folk és a csendes elektronika finom fúziója. Az interjúktól inkább elzárkózó előadóval Csúri…..
Nemrég jelent meg a Roy és Ádám Trió új lemeze a RÄZ, amely Takács Zoltán Jappán és Szakos Krisztián közreműködésével készült. A zenekar frontemberét Kohánszky Royt kérdeztük saját és zenekara hatásairól kedvenc zenéiről, de arról is mesélt, hogy miként inspirálta Bob Dylan egyik könyve a…..
A reissue-k egyre sűrűbb, nehezen átlátható piacán vezetjük körbe olvasóinkat Rerecorder rovatunkban és rámutatunk a legértékesebb régi-új megjelenésekre. 2017 második felének egyik legfontosabb újrakiadása David Bowie vinyles karrierösszegző díszdobozának legfrissebb, újhullámos fejezete...
Az intelligens garázspunkot képviselő together PANGEA nyers, érzelmes és kiszámíthatatlan. A műfaji meghatározásból pedig nem következik az, hogy nemet mondanának a kísérletezgetésre. Augusztusban megjelent Bulls and Roosters albumuk turnéja során, ma este, a Dürer Kertet is útba ejtik. ..
A Kadavar tökéletesen idézi meg a hatvanas-hetvenes évek pszichedelikus hardrockját. Három évvel ezelőtt már járt országunkban a német zenekar, mint akkor, most is nagy bulira készülhetnek a műfaj rajongói...
Sokan a posztrock műfaj egyik legfontosabb zenekarának tartják a japán Monót. A formáció zeneszerzője Takaakira "Taka" Goto most Budapestre látogat szólóprojektével a Behind The Shadow Drops-szal. ..
A kaliforniai Allah-Las másodjára tért vissza Magyarországra. Tavalyi teltházas A38-as koncertjük után a Sziget fesztiválon léptek fel. Spencer Dunham (balról a második) basszusgitárossal és Pedrum Siadatian (balról az első) gitárossal ültünk le beszélgetni a koncert előtt, akik elmesélték, hogy…..
A Deluxe nevű francia formáció első magyarországi koncertjét a Művészetek Völgyén fogja megtartani július 24-én. Ennek kapcsán beszélgettünk a zenekarral, akik vidám és sokszínű koncertet ígérnek majd a kapolcsi koncertre. ..
A francia-amerikai énekes, Madeleine Peyroux, új lemezének anyagával mutatkozik be Magyarországon. Tavalyi albumát, a Secular Hymns-t egy templomban, különleges körülmények között rögzítette, aminek hangulatát első hazai koncertjével is tükrözni kívánja...
Augusztusban új albummal fog jelentkezni a Queens Of The Stone Age, Josh Homme frontember szerint az anyag kiútat mutathat az embereknek napjaink sötétségéből. A Villains című lemezről egy dalt már be is mutatott a zenekar...
Frances Bean Cobain 2010-ben debütált a művészek világában. Kurt Cobain és Courtney Love lánya most, 24 évesen újból megmutatta tehetségét egy kaliforniai kiállításon. A tárlat június 30-ig tekinthető meg a pasadenai Gallery 30 South-ban, ha valaki arra járna - de arra már ne számítson, hogy…..
A Budapest Parkban óriási poppunk őrület van a héten (volt már Sum 41, szombaton jön a Good Charlotte), amely során a kanadai Simple Plan is fellépett. A zenekar frontemberével, Pierre Bouvierrel (fent középen) ültünk le beszélgetni első lemezükről, a No Pads, No Helmets...Just Balls-ról és a…..
Kiállítás nyílt olyan rockfotókból, amelyek egy része először a Recorderen jelent meg. Frank Olivér koncertfotói a Pizzicában tekinthetők meg, képei a koncertfotózás különböző megközelítési módjait mutatják be, illetve betekintést nyújtanak az underground világába...
A Müszi holnapra, azaz június 16-ra, péntekre izgalmas programmal várja a vendégeket: az amerikai Violence gyönyörű popzenével látogat el először a magyar fővárosba, majd a zene és a vizualizáció szerelmeseinek is kedveznek a Twisting Nether estjén, ahol The Amygdala, Julius Fabes, Intrmdt és Peter…..
A mai napon veszi kezdetét a 3. Budapest A Cappella Fesztivál, ami a Várkert Bazárban lesz. Koncertekkel és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket...
A héten változatos programkínálattal várja vendégeit a Müszi. Csütörtökön lesz Le Hjärta és Böbe Haverjai, pénteken Kvltnight presents: Summer Of Haze  és Ugye jöttök. Majd szombaton a Dörzs zenekar fellépését nézhetik meg az Blaha Lujza téri szórakozóhelyre látogatók...
A Müszi klasszik, havi vasárnapi programja, ahol szuggesztív lemezgyűjtőkkel találkozhatsz, akik kiváló vinyleket, cd-k és kazettákat, van hogy koncert dvdD-ket, zenei könyveket, relikviákat kínálnak a bolhapiacok hangulatában...
Recorder Magyarradar – 71PA 2017.05.23 11:10:35
A 71PA egy szigetvári alternatív zenekar, ahol több generáció is azon munkálkodik, hogy egy olyan produkciót tudjanak létrehozni, ami tükrözi értékeiket. Újabb zenekart mutatunk be Magyarradar rovatunkban!..
Danics Dóra áprilisban még a BBC stúdiójában rögzítette a Cimbaliband zenei anyagát. Azóta Bújócska névre hallgató, debütáló lemezének bemutatójára készül, amely május végén kerül megrendezésre a Muzikum Klub & Bisztróban. ..
A VéNégy Fesztivál újult erővel vág neki az idei fesztivál szezonnak. A váci, színházi gyökerű fesztivál idén szintet lép és zenei eseményként hoz új színt a város életébe. Olyan ismert előadókat nézhet meg a közönség, mint a Punnany Massif vagy éppen az Európa Kiadó. De a zenekarok mellett magyar…..
Recorder Magyarradar – Hypernomad 2017.05.15 16:41:00
Hypernomad nevéhez méltó módon hipersebességgel termeli a lemezeket. A tavalyi évben egészen pontosan tizenkét albuma jelent meg. Ezzel el jött az ideje, hogy olvasóink is megismerjék az igen produktív zenészt, aki etno-elektronika-ambient-jazz-tribal sokszögben alkot...
A svájci-német duó, a Me + Marie egy éve kezdte Európa meghódítását melankolikus, törékeny, végtelenül emberséges, de ha kell, élőben nagyon beinduló, beindító dalaival - ők voltak az idei Eurosonic egyik nagy felfedezettje. A zenekar május 13-án adja első hazai koncertjét…..
Somló Dávid Keringő című hangperformansza egyszerre közösségi koreográfia, a nézőt átölelő hang kompozíció és bensőséges meditáció egy üres épület terein. A darab arra keresi a választ, hogy miként létezünk és létesítünk kapcsolatot, amikor nem maradt más csak lábaink és füleink. ..
Izgalmas hétvége elé néz a Müszi. A Budapest in the Dark csapata szokásához híven ismét, a saját hazájában az underground kultúráért és közösségért sokat tevő művészeket lát vendégül. Május 13-án pedig a Neonhullám társasága elhozza a synthwave sötét oldalának egyik legnevesebb képviselőjét, a 80-as…..