Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GastroGuide

62 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Platz      Noha az étterem meseszép vintage-indusztriál enteriőrrel kápráztat el odabent, amint kisüt a nap, sokkal csábítóbbá válik 100 négyzetméteres terasza a Bazilika árnyékában. Fények, zsibongás, csevegés és pompás ételek este, egy Aperol Spritz vagy hűs gintonik munka után a…..
Itt a tavasz, nyílnak a virágok, nyílnak a teraszok, megújul a természet, ahogyan az étlapok is. Mutatjuk, melyek a mi kedvenc belvárosi helyeink ezen a tavaszon.   ÉTOILE Champagne Bar / új hely/      Ragyogás, csillogás, pezsgés. Egy korty francia elegancia, egy csipet bohémság, páratlan…..
Árnyas kertek, múltidéző hangulat, a család gondoskodása, egy hely, ahol otthonosan érezheti magát a vendég. Téged is ez vonz az étteremválasztásnál? Mutatjuk, melyek a mi aktuális kedvenc vendéglőink Budapesten és vonzáskörzetében.   1. Gléda Vendéglő       A Glédában a békebeli, múlt század…..
Lassan beköszönt a tavasz, virágba borulnak a fák, és maszk nélkül mi is kaphatóbbak vagyunk kimozdulni, hogy szívjunk egy kis friss levegőt. Szerencsére a kedvenc éttermeinket is meglegyintette a változás szele: az ikonikus helyek közül sokan megújult, tavaszi étlappal és séfajánlattal várnak…..
 A Zeya Restaurant minden ízében, a szó minden értelmében kiválóságot kínál. A fine dining étterem rögtön két degusztációs menüvel csábítja és kábítja vendégeit, melyek amellett, hogy gyönyörűek és ínycsiklandóak, kuriózumszámba is mennek.     Rögtön az elnevezések is árulkodóak és sokatmondóak:…..
Kapcsold ki a mobilod, és élvezd az ételed! – ez a mottója az idén harmadik alkalommal megrendezett Mobilmentes hétnek, amely talán még sosem volt ennyire aktuális, mint manapság. A VakVarjú étteremcsalád szervezte mozgalom célja, hogy telefonnyomkodás helyett a családi élmények kerüljenek a…..
Friss, újvilági nézőpont a borkészítésben:  Szijjártó Előd Ezúttal egy kiemelkedően tehetséges, fiatal borászt mutatunk be olvasóinknak. Szijjártó Előd a híres kaliforniai Napa-völgyben tanulta a prémium borkészítés fortélyait, a jövőt pedig az etyeki pezsgőben látja, ez igazi…..
Sokan időben még mindig kizárólaf a nyárhoz kötik a balatoni pihenést, pedig a magyar tenger egész évben csábító célpont. Tavasszal és ősszel a túrázás, télen pedig többek között a pihentető wellness lehetőségek miatt. Gasztronómiai szempontból sincs okunk a panaszra: a tó környékén a főszezonon…..
Kevés olyan ételt ismerünk, aminek nincs szezonja: minden év- és napszakhoz tökéletesen passzol. A pizza pont egy ilyen étel, egész egyszerűen nem tudjuk megunni, főleg, hogy a városban egyre több olyan pizzázó nyílt, amit meleg szívvel tudunk ajánlani mindenkinek. Listánkon olyan opció is szerepel,…..
Monkey Bistro A Várkert Bazárban nyílt tetőterasz pazar kilátással, chill zenével, koktélokkal, kézműves sörökkel és színváltós ginnel hívogatja a lazítani vágyókat. A nyugihangulat, a lazítás tűnik a fő koncepciónak az eklektikus dzsungelmiliőt kínáló Monkeyban, ahol egy hosszú nap után…..
Kató Néni Finomságai     A Kató Néni Finomságai, mint vállalkozás egy ünnepi vásárra való kitelepüléssel indult el. A gyökerekhez és a kezdetekhez hűen nem kérdés, ha budapesti karácsonyi vásárokról van szó, akkor Kató Néninek is ott a helye. Mostanra már hagyománnyá vált, hogy a korábban (és…..
Szerinted is az az egyik legjobb dolog a hétvégében, hogy nem kell az ébresztőre kelni? Egy átaludt reggel után nincs is jobb dolog, mint alaposan bereggelizni, vagy ha az idő már annyira előreszaladt, akkor bruncholni. Kilenc olyan helyet mutatunk, ahol fantasztikus késői reggeleikkel/korai…..
Egy kettévágott buci, közte húspogácsával, zöldséggel, sajttal, különböző szószokkal. Körülbelül így néz ki egy hamburger. Ugye? Csakhogy a fenti egyenletet nagyon sokféleképpen lehet variálni, kezdve a húspogácsa méretétől (ami néha nem is húsból készül) az önteteken át egészen a zöldségekig. Tíz…..
Itt a szilva szezon, ilyenkor nincs jobb mint egy tökéletes szilvás étel! Bicsár Attila séf megmutatja Ő hogyan is készíti a kacsamellet szilvával.     Nehézségi fok: 3/5 Elkészítési idő: 60 perc   Hozzávalók  • 4 db pecsenye kacsamell • 500 g szilva • 10 db füge • 3 fej lilahagyma •…..
GastroGuide Top 15+1 pesti étterem 2021.10.15 22:23:44
Alábbi válogatásban a legjobb pesti éttermeket és bisztrókat szedtük össze, melyek között találsz sportrajongóknak dedikált helyet és autentikus olasz finomságairól híres éttermet is.     Platz Budapest     A Budapest Platz már tíz éve egyik kedvenc helyünk a belvárosban, amit egyrészt annak…..
GastroGuide Top 10 budai étterem 2021.10.06 11:49:02
Ha csak egy dolgot említhetnénk, ami nem változik Budapesten, akkor azt mondanánk, hogy időről időre tűnnek fel új gasztróhelyek a város mindkét részén, Budán és Pesten is. Valamelyiket egyből megszeretjük, valamelyiket kevésbé. Mi most azokat az éttermeket fogjuk bemutatni, melyek vagy csak nemrég…..
Az idegenforgalom beindultával egyre több hely nyílik meg a belvárosban, ám az újak közül is kimagaslik egy, amiről már előre meggyőztek a személyes beszámolók.     Az Október 6. utcában, a KNRDY helyén nyílt meg a Mylow Bisztró, ahová belépve elsőként a hatalmas kutyaszobor szúrhat szemet: a…..
Megmutatjuk Bicsár Attila séf segítségével, hogy milyen könnyen el lehet készíteni a Kukoricalevest! Nehézségi fok: 2/5 Elkészítési idő : 60 perc     Hozzávalók:  6 db kukorica 250 g garnéla farok, tisztított 1 fej vöröshagyma 2 db paradicsom 1 kisebb fej…..
Maxoljuk ki a nyarat és látogassunk el a legjobb teraszos helyekre, hogy feltöltődjünk. Összeválogattuk nektek, hol érdemes még kikapcsolódni és a finom ételek mellett a panorámába gyönyörködni.    FELIX Kitchen &  Bar      Az Ybl Miklós-tervezte Várkert-kioszkban kap helyet a FELIX…..
Óriási tévhit, hogy csak Budapesten élvezhetjük a gasztronómia remekeit: ma már országszerte találunk kiemelkedő színvonalú éttermeket, ahol bármilyen utazás, kirándulás vagy túra során megpihenthetünk, feltöltődhetünk és feledhetetlen élményekkel gazdagodhatunk. Bemutatjuk azt a nyolc legkiválóbb…..
Hová menekülhetnénk a kánikula elől, ha jólesne egy hűsítő ital és a kellemes atmoszféra? Folytatjuk cikksorozatunkat, amelyben összeszedjük Budapest legmenőbb teraszait, hogy megkönnyítsük a választást!   Park vendéglő Mi lenne kellemesebb, mint egy jeges limonádé egy árnyas teraszon, a budai…..
Néha elég egy szokatlan összetevő iránti szenvedély, hogy abból szárba szökkenjen egy igazán jó ötlet. Ezt példázza Koletán Gergely és a ChiliYard története. Hogy lett a chiliből szerelem és vállalkozás, ami még a Cápák közöttben is bemutatkozott? Interjúnkból kiderül.   Hogy jött neked éppen a…..
Ráth Szilviának hosszú utat kellett bejárnia a saját egészségi problémájával, amíg felismerte: rengeteget tehet a saját gyógyulásáért. Ehhez maga kísérletezte ki a megfelelelő diétát, teljesen életmódot váltott. Mára elhagyhatta a legtöbb gyógyszerét, és a hozzá fordulóknak segít felismerni, merre…..
Minden percet a szabadban töltenél? Bemutatjuk a főváros 14 legjobb kiülős helyét! Itt a nyár, a hőhullám és az Európa-bajnokság, minden adott tehát hozzá, hogy végre a szabadban élvezzük a jó időt. Eközben nem kell hanyagolnunk kedvenc éttermeinket sem, hiszen rengetegen várnak hangulatos…..
Horváth Zsolt, azaz KicsiZso nevét a Cápák között című műsorból is ismerhetjük, ahol vállalkozási ötletével a K & H bank különdíját nyerte meg. Most egy újabb gasztro-sztorival állt elő, ami az Easy BBQ nevet viseli. Az új termék segítségével barbecue-zni olyan egyszerű, mint egy filteres teát…..