Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GastroGuide

107 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszerűen nem fogyunk ki a toplista ötletekből, így ezúttal azokat a helyeket gyűjtöttük össze, amik szerintünk tavaly a legjobban teljesítettek. Lesz közöttük olyan, ami viszonylag frissen nyitott és olyan is, ami már több évtizede örvend töretlen népszerűségnek. Hiányoltok valamit a listáról?…..
Ha már unod a megszokott helyszíneket és valami igazán egyedire vágysz a következő eseményedhez, legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy akár egy üzleti rendezvényről, akkor jó helyen jársz! Magyarország, különösen Budapest és a vidéki városok, bővelkedik olyan különleges…..
A közel egy évig tartó felújítás után 2024. január 30-án vadonatúj, igazi 21. századi külsővel nyílt meg ismét az Érem utcai VakVarjú Buda, az ikonikus étteremcsalád legidősebb tagja. Az új „köntösnek” köszönhetően egy modern, játékos, a színekkel és formákkal bátran kísérletező, izgalmas és kedves…..
Most a te kertedben nevelgetett répa, karfiol, paradicsom, gazdaságodban készült sajt, túró isa VakVarjú étteremcsalád egységeinek konyhájába és vendégeinek asztalára kerülhet. Mutasd meg, milyen magas minőségű finomságok rejtőznek még a hazai kistermelőknél, és óvd a környezetet a varjúfészekkel…..
Ünnepekre szükség van, hogy a rohanó hétköznapokban, megállhassunk egy pillanatra és élvezzük az életet. Az évfordulónkon túl a Valentin-nap nyújt lehetőséget megünnepelni szerelmünket, közös életünket. Most segítünk, hol érdemes töltenetek a február 14-i közös…..
Karácsonyi ajándékként vehették birtokba az 1. kerület lakói a halásztelki Dobay Cukrászda kistestvérét, a Dobay Horváth-kert Cukrászda és Pékséget december elején. Az első cukrászda igazi sikersztori, messziről járnak Halásztelekre a sütemény- és tortacsodákért az édesszájú vendégek, sőt mi több, a…..
GastroGuide A legjobb 9 pizzázó 2023.12.18 13:21:34
A héten a legjobb pizzákat igyekeztünk felkutatni, ebből hoztuk el nektek a 9 legjobbat!    I55 AMERICAN BAR & RESTAURANT     A sajtmániás Kvarg Lipik fellegvára a chicagói deep dish és a New York-i stílusú pizzák úttörője, az I55 American Bar & Restaurant. Hamisítatlan tengerentúli…..
Megint a várost jártuk és kerestük, hogy az Adventi időszakban is tudjunk nektek szuper éttermeket ajánlani! Vettük a fáradtságot és kóstoltunk, beszélgettünk, értékeltünk, hogy megosszunk veletek mexikói, amerikai és egyéb szuper ízeket. íme a legjobb 13 étterem!    Platz     Hívogató,…..
A nemréiben megjelent listánk elképesztő sikerét látva, úgy döntöttünk, hogy bőven van még olyan hely a városban, ahol tutira mehettek, úgyhogy itt egy újabb adag zseniális étterem, ahol nem csak az ételekre, de minden másra is nagy hangsúlyt fektetnek. Lesz itt békebeli, fine bistro, ázsiai, meg…..
Ismét Budán csavargunk, mutatjuk a kedvenc helyeinket, amelyek közül sokuk már ismerős lehet más listánkról. Hiába no, ami jó, az jó.   Leo Bistro     Káprázatos koktélokkal és lélegzetelállító kilátással csábít minden évszakban, minden ünnepre, minden alkalommal a Clark Hotel étterme és…..
  A Kemencés Pizza mára fogalommá vált, szinte branddé nőtte ki magát az elmúlt nyolc évben a stabilan megbízható és lehengerlő nápolyi pizzáival. De hosszú volt az út idáig, sok változás, akadály, üzletek nyitása és bezárása vezetett eddig. Most visszatértek a gyökerekhez, a 15. kerületbe, hogy…..
Legyen kétkezes vagy egykezes, egy jó hamburgerért hajlandóak vagyunk a város másik oldalára is elmenni. Most hoztunk 9 olyan burgerezőt, amit érdemes tesztelni, mert egytől egyig szaftos, ízletes és igazán vendégmarasztaló bucikat készítenek.   I55 AMERICAN RESTAURANT     „A hús legyen…..
Egészen szeptember végéig folytatódik az évek óta népszerű és változatos programot kínáló, „Zene a lombok alatt” rendezvénysorozat a városligeti Pavilon Kertben. A Hősök tere, a Széchenyi fürdő és az Állatkert ölelésében elhelyezkedő Pavilon Kert egyszerű receptet követ majd a következő hetekben…..
Kalandozzunk az ország gasztrotérképén, nézzük meg, milyen klassz helyek vannak a fővároson túl, amelyeket jó szívvel ajánlunk nektek!   Újváros Bisztró (Szarvas)     Az elegáns és modern Újvárosban új szelek fújnak: Várvízi Péter kreatív séftől Piltz Zoltán vette át az irányítást, aki az…..
Komoly kutatómunka, nyitottság, kísérletezés és kóstolás előzi meg minden alkalommal az új borlap összeállítását a VakVarjú étteremcsaládnál. Viszonylag ritka az a fajta odafigyelés és gondosság, amely a borok kiválasztását övezi, illetve kevesen tudnak olyan szenvedéllyel és szeretettel beszélni a…..
Alig vártuk, hogy újra ki lehessen ülni a teraszokra! Körbejártunk, mutatjuk, mi hol szeretünk lazulni, hűsölni, koktélozni, fröccsözni.   PLATZ Budapest     Nincs teraszos lista Platz nélkül. Miért? Mondjuk is, címszavakban. Álomszép vintage-indusztriál enteriőr odabent, 100 négyzetméteres…..
Igaz, manapság már a legtöbb étteremben alapvető a vega-vegán kínálat, sajnos sokszor a rántott sajt, rántott karfiol, valamilyen zöldség vonalon megragadunk. Viszonylag kevés olyan hely van, amelyik kizárólag a húsmentes, vagy az állati eredetű élelmiszerektől mentes étrendet követőknek szól.…..
Ha valamikor igazán pörögnek a street food placcok, akkor az a nyár! Ilyenkor kevésbé szeretünk adózni az idő oltárán egy-egy gyönyörűen megálmodott tányér fölött, hiszen annyi minden vár ránk a szabadban és olyan hamar vége a szezonnak. Ennek apropóján összegyűjtöttünk pár igazán klassz street…..
Budapesten számos remek étterem található, ha a spanyol életérzésre vágyunk. Az egyik ilyen hely a Vicky Barcelona, mely már 7 éve egy igazi mediterrángyöngyszem a városban. Ez a különleges étterem a spanyol, a katalán fúziós konyha és a vibráló hangulat találkozása, ahol sosem lesz két ugyanolyan…..
EPIC Burger     Szeretjük az olyan helyeket, ahol nem mások által összepakolt burgereket lehet enni. Gyakran járunk úgy, hogy a kaja, amit kinéztünk, olyan összetevőt is tartalmaz, amit nem szeretünk, nincs hozzá kedvünk. Persze, akkor lehet kérni, hogy ne menjen bele ez, vagy helyette legyen…..
Ha azon tanakodsz, hova vidd a külföldről érkező barátaidat a kötelező gulyásleves-marhapöri kombó után, és többre vágytok, mint egy nyugis borozgatás, akkor van egy jó hírünk…   A koncepciójuk alappillére a Tel Avivi hangulat Budapestre való, repjegy nélküli teleportálása, amiből jelesre…..
Sokan még nem tudják, de meglepően új irányt vett az élet az Á la Maisonban.  Ahogy minden változás, úgy náluk is személyes érintettség irányította új vizekre a csapatot.  Elsőkézből jöttek rá, mekkora jelentőséggel bír a tudatos és stresszmentes élet, az egészséges életmód. Sok helyen halljuk…..
Épp a minap ünnepelte a szarvasi Újváros Bisztró nyitásának első évfordulóját, és ennél szebb elismerést nem is kaphattak volna, ráadásul még a „születésnap” előtt. A Dining Guide top 100 legjobb éttermek listáján az 57. helyezést érték el,és bekerültek a legjobb 25 vidéki étterem közé, ezzel…..
Szeretnéd megkóstolni Vámos Miklós rakott krumpliját, Grecsó Krisztián Plejskavicáját, Tisza Kata juhtúrós puliszkáját, Berg Judit lasagneját, Szabó T. Anna madártejét, esetleg Dragomán György tárkonyos-paradicsomos zöldbablevesét (melyet a VakVarjú séfjei az író 2020-ban megjelent Főzőskönyvében…..
  Monkey Étterem     Budapest egyik legklasszabb rooftop bárjában szédületes kilátás nyílik a városra, ahol egy monoton hétköznapon is felfedezhetjük az élet apró örömeit. Kényelmes lazaság, chill hangulat, szikrázó fények, igazi nyaralós hangulat csábítja a vendégeket a Várkert Bazár felett.…..