Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bácskai János

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén februárban kezdődött meg a bükkábrányi telep próbaüzeme és az erőmű április 1-től már értékesíteni is tudja a megújuló villamosenergiát. Az idei kedvező időjárásnak köszönhetően már sikerült megközelíteni a névleges 19,95 MW-os teljesítményt. A Mátrai Erőmű ZRt. a sikereket látva tovább…..
Egyre több cég foglalkozik napelemes rendszerek telepítésével és egyre többen forgalmazzák a különféle gyártók napelemeit és egyéb kiegészítőit. Mielőtt belevágna valaki ebbe a hosszútávú beruházásba mindenképp javasoljuk, hogy kellő alapossággal járjon el a választásnál. De nézzük is, milyen…..
A Svéd bútor nagyhatalom, az IKEA is be akar szállni a napelemek piacára, és Elon Musk riválisaként igyekeznek az átlagvásárlókhoz eljuttatni ezeket a rendszereket. Elon Muskról ugyanis tudni lehet, hogy bár sok olyan projekt fejlesztésébe van benne, ami a jövőre nézve nagyon előnyösen hangzik, ezek…..
A napelemek ára az utóbbi időkben sokat csökkent, de még mindig elég nagy befektetésnek számít, ami általában sok év elteltével térül csak meg. Emiatt is jó, hogy több olyan fejlesztés is fut épp, amivel olcsóbbá és könnyebben elérhetővé lehet tenni a napelemeket. Egyik ilyen kutatás a University of…..
Kínában nagyon rajta vannak a napenergia hasznosításán, 2030-ra igyekeznek az ország energiaellátásának legalább a 10%-át napenergiából kinyerni. Már vannak olyan települések, amiket már szinte teljesen napelemekkel üzemeltetnek. Az egyetlen probléma a nagy légszennyezettség, ami korlátozza a…..
A napelemek az elmúlt évek során sokat fejlődtek, és az áruk is egyre kedvezőbb, ám még mindig elmondható, hogy az emberek nem túl lelkesek, amikor napelem beszerelésről van szó, hiszen még mindig viszonylag sokat kell rá áldozni. Ez az összeg ugyan megtérül, ám ez mit sem változtat azon, hogy a…..
A Solar Dechatlon nemzetközi versenyét 2002 óta rendezik meg. A versenyen rendszeresen 20 egyetemi csapat vesz részt, akik teljes mértékben napenergiával működő házakat terveznek. A világ minden országából érkeznek pályázatok, köztük hazánkból is. A versenyre való felkészülésre a csapatok 2 évet…..
Békéscsabán megkezdődtek a munkálatok, amelyek során 8,6 milliárd forintból a város három pontján, összesen 4.2 megawatt összteljesítményű napelem park épül, és további 6 megawattnyi tároló kapacitás is.   A kormány támogatásával Békéscsabán egy komplex energetikai program (a Modern városok)…..
Miért nincs ma sokkal nagyobb támogatottsága a napelemes rendszereknek? A válasz egyszerű: mert a fosszilis energiatermelés elviszi ezt, ami eléggé aggasztó. Az elsősorban szén alapú fosszilis energiahordozók támogatása ahelyett, hogy csökkenne, évről évre nő, és így elég nehéz bármit is elérni a…..
A nap rendkívül sok energiát termel, melyből annyi érkezik a földre, amiből annyi energiát tudnánk hasznosítani, amennyit az emberiség ma 1 év alatt használ el, így teljesen szükségtelenné válna akár az összes, egyéb energiaforrás is, beszéljünk akár az atomerőművekről, szénerőművekről, de akár még…..