Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ravasz Figyelmeztetés

0 bejegyzést írt és 288 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tehetne az állam és mit nem azért, hogy több gyerek szülessen. Két lista. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban azt monda: „Átfogó megállapodást akarok kötni a magyar nőkkel. Mondják el, mi pedig értsük meg, mit akarnak. A gyerekvállalás a legszemélyesebb, de a…..
Ravasz Figyelmeztetés 2018.04.23 16:51:41
@Bermuda: Jaj, már megint a a nők és férfiak közötti bérkülönbség, ez már annyira lejárt lemez. De akkor magyarázzuk el 1000-szerre is, nem baj:

A bérszakadék egy mítosz, ami makacsul tartja magát, bár nincs mainstream közgazdász, aki alátámasztottnak látná az állítást. Nincs bérkülönbség, csak jövedelemkülönbség, a kettő ugyanis nem ugyanazt jelenti. A nők jellemzően alacsonyabb fizetéssel járó pályákat választanak, ha szabadon választhatnak karriert; inkább a személyes kapcsolattal járó szakmákat részesítik előnyben, ahol emberekkel kell foglalkozni és a férfiaknál jóval kisebb arányban mennek a kiemelkedően fizető tudományos-technológiai-mérnöki-matematikai területekre (STEM-fields), mindemellett kevesebbet túlóráznak, többször dolgoznak részmunkaidőben, kevésbé veszélyes, kisebb felelősséggel járó, kényelmesebb irodai állásokat választanak, ellenben nem szeretik a sok utazással járó vagy a szabadban, természeti elemeknek kitett, kültéren végzett és a sok kosszal, mocsokkal járó munkavégzést, és nem legutolsósorban a gyerekvállalást és a családot gyakran előnyben részesítik a karrierrel szemben.Ha ezeket az egyéni választásokat és preferenciákat is figyelembe veszik, a bérkülönbség nullára csökken.
A nők és férfiak közti bérkülönbség elmélete a józan észnek és a hétköznapi tapasztalatoknak is ellentmond: törvény tiltja mindenhol a fejlett világban, hogy ugyanazért a munkáért a nőknek kevesebbet fizessenek, mint a férfiaknak, ez ugyanis hátrányos megkülönböztetés lenne.
Miért nem hallunk akkor tömeges munkaügyi perekről?
De ha ad absurdum mégis igaz volna, hogy ugyanazért a munkáért a nők csak 70%-át kapják a férfiak bérének, akkor csupa hülye dolgozik a cégek igazgatótanácsában, hogy nem rúgják ki azonnal a férfiakat és vesznek fel nőket helyettük? A kapitalizmus világában a cégek irrracionálisan lemondanának 30%-os ingyenprofitról a semmiért? De a cégek valamiért mégsem teszik ezt, milyen érdekes.
Igen-igen álszent dolog továbbá, hogy a feministák szeretnék kivenni részüket a férfilét előnyös oldalából, de annak árnyoldalai iránt már korántsem mutatnak akkora lelkesedést. A veszélyes, kényelmetlen időbeosztással, sok utazással járó, természeti elemeknek kitett vagy egészségre káros állások 90%-át garantáltan férfiak töltik be. A halálos munkahelyi balesetek áldozatai 95%-ban férfiak. Kvótákat követelünk, a jól fizető állások 50%-a kellene? Akkor tessék szépen bevállalni a bányász, kukás, tűzoltó, kamionsofőr, taxis, utcaseprő állások 50%-át is. Ezzel párhuzamosan a feministák elhallgatják viszont, hogy egyes, korántsem rosszul fizető területeken viszont egyértelműen uralkodnak a nők, a bírók 68%-a ma nő Magyarországon, a pszichológusok többsége szintén nő, úgyszintén a HR-szakmában 78%-os női túlsúly van. A női fogorvosok is előnyt élveznek a férfiakkal szemben, mivel érdekes módon az emberek többsége hajlik rá , hogy inkább egy nőt engedjen turkálni a szájában. Ha a feministák következetesen gondolják a nemi egyenlőséget, akkor ezeken a pályákon férfikvótákat kellene követelniük, de erről persze mélyen hallgatnak, nem véletlenül, mert romba dönti a teljes érvelésüket a patriarchátusról a nők rendszerszintű elnyomásával meg hátrányos megkülönböztetésével. Ha a torta felét akarják a nők, akkor tessék szépen a szaros szendvics felét is jóízűen elfogyasztani.
A karrier és a gyerekekkel otthonmaradás pedig valóban létezik egy kényszerű kompromisszum, aminek az árát valakinek meg kell fizetni, a kérdés csak az, hogy kire terheljük ezt az árat, a nőkre, vagy a gazdaságra. Ha gyerekek vannak a családban, valakinek otthon kell maradnia és menedzselnie a háztartást, vigyázni és gondozni a gyerekeket, ez másképp nem megy. A biológia miatt - mivelhogy a nők szülik a gyerekeket - az a racionális és logikus, hogy a nők vigyék ezt a szerepet. Elviekben fel lehetne cserélni a szerepeket, csak hát a gyakorlatban az van, hogy a nők többsége iszonyodik a gondolattól, hogy ő tartson el egy férfit. Nem lehetséges két szerepkört, a főállású keresőét a családban és a főállású anyáét is maradéktalanul betölteni, az egyiket csak a másik hátrányára lehetséges előnyben részesíteni. És a legtöbb nőt nem teszi boldoggá, ha nem tölthet megfelelő időt a gyerekei mellett, ez az igazság.
Ez a Gyárfás-ügy is mindent elmond a mai magyar közéletről. Azon túl, hogy csomó kérdést felvet, bűzlik, mint az egy hetes hulla! Még az egyszeri hírfogyasztónak is szöget üthet a fejében ez az egész. Már aki szokott gondolkodni, és szeret kérdéseket feltenni. (De sajnos, ahogy elnéztem az utóbbi…..
Ravasz Figyelmeztetés 2018.04.19 17:16:40
@Tomi from Space: Orbánék nem voltak hatalmon az egész elmúlt húsz évben, legfeljebb az elmúlt 8-ban, a 98-as választási győzelmük pedig inkább csak egy rövid intermezzo volt a a MSZP-SzDSZ-es ballib egyeduralom alatt. Szóval ha valakik tudta, hogy mi folyik az országban akkoriban, azok a posztkommunisták voltak. Titkosszolgálat, rendőrség, mind megbízható emberek a volt MSZMP-s nómeklatúrából, akik átmentették a hatalmukat az MSZP képében a rendzserváltás utánra, szerinted ők nem tudták, vagy legalábbis sejtették, hogy mi folyik valójában a háttérben? Szóval kinek lett volna lehetősége elintézni Gyárfást? Nyilván az akkori hatalomnak. Csak éppen ők nem tették. Vajon miért? Mert Gyárfás az ő kutyájuk kölke volt, azért. A Fidesz miért most? A pletykák tényleg régóta keringteg Gyárfás maffiózó múltjáról, de egy dolog a szóbeszéd, de teljesen más a bizonyíték. Hálistennek most már úgy tűnik, hogy bizonyíték is lesz, de majd meglátjuk.
Vélhetően már írják a cikket Rogánék kiváló független újságírók arról, hogy Soros a Google-t IS uralva megfosztja amúgy tök nehezen összekapart hirdetési bevételeitől kishazánk kiváló entellektüel híroldalát, a 888-at. Ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy az idegesítő hirdetéseket irtó projekt áldozatai…..
A nemzet történeti képződmény, folyamatosan alakult ki -- ha a magyar nemzetet nézzük -- már a honfoglalást megelőző évszázadoktól. A Szent István-kori nemzet csak nyomokban hasonlított a maira, tele volt egymástól idegen etnikumokkal akár ha a honfoglalókat, akár ha az itt talált más kultúrájú…..
KARAMBOL Az LMP egy trójai faló? 2018.03.06 10:41:06
Létezik egy párt, amelynek női miniszterelnök-jelöltje van. Létezik egy párt, amely minden korrupciógyanús ügynek a végére jár. Létezik egy párt, amely azt hirdeti magáról, korszakváltást akar, és soha többé nem paktálna le a régi, politikailag és erkölcsileg totálisan lenullázódott elittel.…..
Érdemes egy picit hátralépve megvizsgálni a helyzetet most, hogy a lassú méregnek is nevezett "Korrupció" bizony elérte a Miniszterelnök családját. Ha a Fidesz veszít, akkor Orbán és a vezérkar valóban mindent elveszíthet, sőt még annál is többet. Eljárások indulhatnak és tekintettel arra, hogy a…..
Ravasz Figyelmeztetés 2018.03.02 09:48:09
@ipartelep: Ez a vicc Leninnel/Sztálinnal működött anno, plusz a rendszerváltás óta is csak baloldali politikus lövetett az emberek közé, ironikus, nemde?
Miben hasonlít egymáshoz a Horthy-, a Kádár- és az Orbán-rendszer? Mindhárom valamilyen mértékben a feudalizmust hozza vissza. A Horthy-korszak Magyarországa Trianon sokkja miatt vált befelé fordulóvá, a nagybirtokos arisztokrácia uralma és nagy vagyoni különbségek jellemezték. A Kádár-rendszer…..
Itt van például egy bizonyos Trombitás Kristóf. A legutóbbi írását Bayer Zsolt egyenesen úgy ajánlja az olvasók figyelmébe, mint ettől a pillanattól a krédójukat. Kiskátét. Egy, kétségtelenül ideje volt már ennek a krédónak, nyolc, tizenhat, harminc év után. Furcsa, hogy ennek hiányában, vakon és…..
Február 14-én, a floridai Marjory Stoneman Douglas gimnáziumból kirúgott Nikolas Cruz kézigránátokkal, gázmaszkkal és egy AR-15-ös félautomata fegyverrel felszerelkezve rohamot intézett volt iskolája ellen, azzal a céllal, hogy „profi iskolai tömegmészárló” váljon belőle...
Ravasz Figyelmeztetés 2018.02.23 11:41:48
Ballib autoriterek korlátozni akarják az állampolgárok jogait, és ennek érdekében az érzelmi manipulációtól sem riadnak vissza - nincs új a nap alatt. Az amerikai alkotmány második kiegészítése a legjobb dolog a világon, a globalistáknak persze iszonyatosan csípi a szemét, mert ők csak az állami erőszakszervezetek kezében szeretnének fegyvert látni, az állampolgárokéban nem, mert totális diktatúrát akarnak, ennek pedig útjában áll az állampolgárok fegyverviselési joga. Bárcsak nálunk is meg lenne engedve, irigylem az amerikaiak szabadságát.
A másik dolog, hogy a fegyvertartási jogot ellenzők egyszerűen ostobák. A tiltás nem vezet sehová- A bűnözők és gyilkosok megoldják, hogy a feketepiacon fegyverhez jussanak, a fegyvertilalom csak abban eredményes, hogy védtelenné teszi az állampolgárokat. Amerikában jellemzően a nagy lövöldözések olyan államokban szoktak lenni, ahol korlátozzák a fegyverviselést. Még ha teljesen betiltanák a lőfegyvereket, az sem vezetne semmire, lásd a késes támadások Kínában vagy Izraelben vagy az európai kamionos terrorista támadások. Aki ölni és pusztítani akar, az úgyis talál rá módot, az eszköz mellékes. Az iskola mint fegyvermentes övezet olyan ezeknek az elmebetegeknek, mint a lépes méz a medvének, ellenállhatatlan, könnyű célpont. Fel kellene fegyverezni az iskolai személyzetet, az sokkal nagyobb visszatartó erőt jelentene, mint bármiféle tilalom vagy korlátozás.
Az ismeretlen világokkal való találkozás mindig rejtelmes dolog – és veszedelmes is, hiszen kulturális sokkal fenyeget. Még világosan emlékszem az esetre, amikor egyszer egy afrikai rendtárssal ismerkedve, az első kérdéseim egyikére, „Hány testvéred van?”, a fiatal jezsuita…..
Ravasz Figyelmeztetés 2018.01.31 12:01:13
@Nazareus: Akkor vajon miért van az, hogy a bevándorlók a poligám társadalmakból vándorolnak ki, hogy monogám társadalmakban élhessenek? Te hol élnél szívesebben, Európában vagy Pakisztánban?
Nézz végig a poligám országokon, hogy milyen minőségű társadalmakat alkotnak, és utána hasonlítsd össze a monogám országok által alkotott társadalmak gazdasági fejlettségét, élet-, kulturális-és tudományos színvonalát. Zongorázni lehet a különbséget. Nem állítom, hogy ez az egyetlen oka, de azért lehetséges, hogy van némi összefüggés. Mindenesetre nem kéne ostobaságokat fecsegni és minden alap nélkül poligámiát jobbnak és követendő példának, mi több, természetesnek beállítani, mert az égvilágon semmivel nem tudod alátámasztani az állításodat, sőt, a létező példák téged cáfolnak.
Ravasz Figyelmeztetés 2018.01.31 13:03:17
@Brendel Mátyás: De hülye vagy te, úristen. A poligám Fekete-Afrikát és az iszlám világot a monogám Európa úgy lezúzta a XVI. századtól kezdve, mint a pinty. És ha esetleg a jövőben a hülye fehérek hagyják is magukat kiűzni a saját országaikból az iszlám és fekete bevándorlók és a hülye kultúrmarxista nyomulásnak köszönhetően, a világ akkor sem a barbár és primitív poligám kultúráké, hanem a kínaiaké lesz, akik kicsit sem píszík. Nem tudsz egyetlen empirikus példát sem rá, hogy mikor képes egy poligám társadalom legyőzni egy monogám társadalmat, mert ahogy Ad Dio is mondta, ez a berendezkedés csak olyan helyzetben életképes, amelyben a férfiak száma jelentősen alacsonyabb, mint a nőké, ellenkező esetben a nőkért való versengés állandó belharcokhoz és társadalmi instabilitáshoz vezet, míg a monogám társadalmak az összes férfi produktivitását tudja hasznosítani azáltal, hogy mindenkinek jut legalább egy feleség. Egy olyan társadalom, ahol a férfiak egy részének nincs esélye feleséghez jutni, sokkal kevésbé termelékeny, mert ezen férfiak nem motiváltak önmaguk eltartásán kívül, nem fognak extra erőfeszítést, plusz teljesítményt nyújtani, mint a családjuk minél jobb megélhetéséért, jóllétéért dolgozó férfiak. És ez még a jobbik verzió, a rosszabbik a magas erőszakos bűnözés és rossz közbiztonság, ami mindenhol törvényszerűen megjelenik, ahol a tesztoszterontól túltengő fiatal férfiak nem tudnak törvényes úton előbbre lépni a társadalmi ranglétrán. Csak a monogám társadalmak képesek a béta férfiak produktivitását optimálisan kihasználni, ennek alapja pedig a monogám házasság intézményén alapuló, férfiak közötti társadalmi szerződés: hogy mindenkinek esélye van legalább egy feleségre. Vagy ez, vagy a több feleség lehetőségével együtt kénytelen vagy elfogadni azt is, hogy jóval könnyebben lehetsz erőszakos halál áldozata.
Ravasz Figyelmeztetés 2018.01.31 13:16:09
@élhetetlen: A monogám házasság legrosszabb verzióját, a válást összehasonlítani a poligámia legjobb verziójával, nem érzed, hogy mennyire hiteltelen és téves érvelés? A poligámiában nem létezik tán válás? Nem szokták elüldözni az egyik feleséget? Nem sokszor csak kényszerházasság történt abban az értelemben, hogy az első feleség kénytelen volt beleegyezni a második feleség jövetelébe, mert a férjén múlik a megélhetése, válás esetén, már ha a férje egyáltalán beleegyezését adná a váláshoz (a sariában a férjnek bele kell egyeznie, ha a nő válni akar) pedig elveszíti a gyermekeit is és szégyent hoz vele a családjára?
Az igazi horror nem ajtók mögül előugró szörnyekkel és visongató vonósokkal ijesztget, hanem a tudatalattink homályából gyúr rémeket. Az alaktalan félelmek alakot öltenek és a borzongató történeteken keresztül megmutatkoznak előttünk, tematizálva, kibeszélve és oldva a…..
  Ezt a vitát nem az fogja eldönteni, hogy bármelyik fél belátja, hogy a másiknak inkább igaza van vagy joga van a saját eszméinek hódolni (ilyen nem lesz), hanem hogy Orbán Viktor úgy dönt-e, hogy alkalmasint veszélyes a választási eredményére, ha a "zsidózással" kerül egy platformra. Ezért aztán…..
  A német liberálisok nemrégiben törvényjavaslatot nyújtottak be a poligámia engedélyezése mellett. Bayer Zsolt, "a nemzet hangja" szilveszteri műsorában így kommentálta a hírt: "az elmebetegek átvették a hatalmat". Tényleg el lehet intézni ennyivel?    Hogy némiképp tisztábban lássunk, először…..
Ravasz Figyelmeztetés 2018.01.10 20:57:50
@G. Nagy László: Milyen alapon sajnálod le a háztartásbeli nõket??? Ez egy végtelenül ostoba feminista látásmód, a valóságban igen tiszteletre méltó, ha egy nõ az életét a családjának tudja szentelni, és elhiheted, hogy ez a gyerekeken is meg fog látszani, sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek, mint azok, akiket kiskoruk óta bölcsödébe adtak és két agyonhajszolt, frusztrált szülõ neveli õket, mivel sok helyen még tõlünk nyugatabbra sem lehet már megélni egyetlen fizetésbõl. A család sokkal jobban mūködik, ha munkamegosztás van a szülõk között, ez elvileg így lenne normális, mivel a férfiaknak és a nõknek más és más erõsségeik vannak. A nõk és a férfiak különböznek, a nõket nem boldogítja a pénz és a karrier egy bizonyos szint felett, és ha tehetik, inkább egy kiegyensúlyozottabban osztják be az életüket, hogy több idõt tölthessenek a gyermekeikkel és a családjukkal.
  Kezdjük azzal, hogy még százhúsz évvel ezelőtt is mindössze 31 év volt a születéskor várható élettartam világátlagban, vagyis nem csupán a nők biológiai órája ketyegett vészes tempóban, de a férfiaké is. Valójában nem is a termékenység időszaka jelentette a szűk keresztmetszetet a…..
Ravasz Figyelmeztetés 2018.01.10 16:16:01
@G. Nagy László: Ez az első és mindezidáig egyetlen eset, hogy egy blogon a demográfiai kérdés igazi rákfenéjét feszegette és felfogta valaki, gratulálok.
A legtöbbször ugyanis az emberek azzal szoktak jönni, hogy kellene emelni a családi pótlékot, a gyed-et, gyes-t, a munkáltatók legyenek megértőbbek, rugalmasabbak a kismamákkal, az állam támogassa a fiatal házasokat, legyen még több CSOK, ésatöbbi. És nem csak a baloldaliak mondják ezt, akiktől még érthető lenne, hanem a konzervatívok is!
Holott ezek az intézkedések kivétel nélkül lefordíthatóak egyetlen dologra: legyen még több újraelosztás!

Ha valami, akkor az összes újraelosztást növelő, népességfogyást megállítani igyekvő intézkedésről a tapasztalatok után már kiderülhetett volna, hogy nem működnek a gyakorlatban. Csak a hülye ismétli ugyanazt a dolgot újból és újból, és várja azt, hogy majd legközelebb talán más eredményt hoz. És a politikusaink mégis ezt csinálják. Amikor látják, hogy nem használ semmit a bevezetett új intézkedés, inkább megduplázzák a tétet, és elkezdik mondogatni, hogy biztos azért nem működött, mert nem volt elég, még több kellene. Na persze.

Pedig igen egyszerű oka van annak, hogy miért nem működnek a népességnövelést célzó intézkedések: normál esetben a férfiak két dolgot nyújtanak a nőknek: gyereket, amihez a szó szoros értelemben a génanyagukat adják, valamint anyagi javaikat, erőforrásaikat a gyerek felneveléséhez, mivel egy gyerek felnevelése igen sokba kerül. Amikor az állam belép a képbe, és elkezdi újraelosztani az erőforrásokat adóztatás útján, azzal tulajdonképpen lecsökkenti a férfiak értékét a nők szemében. Ha a nő az államtól megkapja a szükséges javakat, akkor ebből a célból már nincs szüksége férfiakra, miután pedig a nők a feminizmusnak köszönhetően ma már munkába állhatnak, a szükséges anyagi javakat részben maga is közvetlenül előteremtheti, más kérdés, hogy ez a fejlemény is a férfiak munkaerő-piaci értékét csökkenti, mivel ha kétszer akkorára duzzad a munkaerő-állomány, a munkabér is fordítottan arányosan változik, azaz a felére csökken. Ami rövid távon jó a tőkének és a gazdaságnak, hosszú távon borzasztó hatásokkal jár a népesedésre, végső soron pedig magára a gazdaságra is, mivel egy zsugorodó aktív korú népesség kényszerül eltartani egy egyre növekvő tömegű nyugdíjas réteget, ami előbb-utóbb súlyos eladósodáshoz és a végén társadalmi-gazdasági fog vezetni. Én úgy saccolom, hogy még 15-20 évünk maradt, azután a társadalombiztosításnak nevezett nemzedékek közötti pilótajáték össze fog omlani szerte a fejlett világban. A nők politikai irányultsága a férfiakhoz képest jóval baloldalibb, így tendenciózusan a nagyobb újraelosztást ígérő pártokra szoktak szavazni (egyedül a férjezett nők szavaznak konzervatívabban, mivel a minél kisebb állami elvonásban érdekeltek, ha a férjük jól keres), így amíg csak a nők választójoggal rendelkeznek, a helyzeten demokratikus módon nemigen lehet változtatni. Marad tehát az összeomlás forgatókönyve, ami mindenkinek nagyon fájni fog.

Az állam tehát részben átvette a férfiak szerepét, persze alacsony hatékonysággal, mint általában mindent, ami az állam csinál. De a kialakult helyzet mégis befolyásolja a nők választási szempontjait: mivel egyre kisebb mértékben vannak rászorulva a férfiak erőforrásaikra, illetve a férfiak a nagyfokú újraelosztás miatt egyre kevésbé rendelkeznek anyagi javakkal, mivel az állam elvonja tőlük, így a férfiak megnyerő külseje válik az elsődleges szemponttá a párkeresésnél, és mivel a nők igen válogatósak, ebben a játékban a férfiak legfelső 20%-a rúghat leginkább labdába, ami a netes párkeresők statisztikáiból eléggé egyértelműen kiderül, tekintve, hogy a nők az itt fellelhető férfiak 80%-át a profiljaik alapján átlagon alulinak ítélték. Persze még vannak egyéb dolgok is, amik belejátszanak a képbe, a szexuális forradalom és a házasságon kívüli szexuális kapcsolatok elterjedése szintén nem tett jót a házasodási kedvnek, és ezen keresztül a népszaporulatnak, tekintve, hogy a házasság és asima együttélés között már nemigen van lényeges különbség, különösen úgy, hogy a válást is teljesen liberalizáltak, megszüntették a válási okokat és a házasság tönkremenetelénél a bíróság már nem állapít meg felelőst.
Elhalasztotta botrányos konferenciáját a választás utánra...
Szerintem majdnem mindannyian feltesszük magunknak a fenti kérdést, "Ó, Uram istenem...", amikor nap mint nap a hülyeség újabb formáival találkozunk. Persze mások hülyeségét mindig sokkal könnyebb észrevenni mint a sajátunkat. Umberto Eco, nagy műveltségű olasz író egyik regényében az alábbi…..
Ravasz Figyelmeztetés 2018.01.08 16:50:34
Dühítően ostoba poszt, a következők miatt:
1. A vadász-halász-gyűjtögető életmód és az IQ között nem létezik semmilyen korreláció. Az IQ nem befolyásolja egyáltalán, hogy valaki mennyire jó vadász, még a feltételezés is ostobaság. Ha az ausztrál őslakók átlagosan 60 körül, vagy a dél-afrikai koi-szan vadászok mai leszármazottjait nézzük, akiknek 50-es az átlagos IQ-ja, elég egyértelműen kiderül, hogy miért. Magas átlagos IQ ezzel szemben csakis a mérsékelt égövben, magasan szervezett civilizált, városlakó társadalmakban jellemző (95-100-as átlagos IQ mellett.)

2. A sötét középkor egy ostoba leegyszerűsítés, történelemhez nem értő félművelt egyének használják csak, a reneszánsz antik világ iránti nosztalgiájából ered, az egyház nemhogy nem nyomta el valójában a tudományos kutatást, hanem épp ellenkezőleg, ezek végig az egyház keretein belül folytak. Az iszlám aranykor úgyszintén legnagyobbrészt kamu, legjelentősebb iszlám tudósok, költők, írók és művészek nem arabok, hanem a korábbi keresztény területeken született őslakosok vagy perzsák voltak, az iszlám csak átvette és lefordította az ókori görög-római gondolkodók eredményeit.

3. Érdekes, hogy a kütyük IQ-csökkentő hatásával jönnek mostanában, de azt bezzeg elhallgatják, hogy a fejlett nyugaton a népesség összetétele jelentősen megváltozott az utóbbi 20 évben a 3. világbeli bevándorlással. Érdekes módon ezzel párhuzamosan kezdett el csökkenni a fejlett nyugaton az átlagos intelligencia szintje is. A 3. világban az emberek átlagos IQ-ja 70 (Szubszaharai-Afrika) és 85 (Közel-Kelet) körül mozog, szemben a fejlet országokban megszokott 97-100 körüli értékkel. ha mindezt tudjuk, nem kell nagy IQ-bajnoknak lenni, hogy megfejtse valaki az átlagos IQ csökkenésének tényleges okát, persze erről nem PC beszélni.

4. Kifejezetten primitív és visszataszító dolog továbbá le-redneckezni az amerikai Közép-Nyugat államainak lakosságát, illetve legettózni meg lebűnözőzni az amerikai Dél teljes fekete lakosságát, ez már tényleg a poszt legalja, kicsit se rasszista ám, dehogy...

A végére hagyott "nesze-semmi-fogd-meg-jól" jellegű tanácsokat illetően meg inkább bele se kezdek.
Eltaknyolt rendszerváltás, eltaknyolt EU-csatlakozás. A mai reality show fényében, ami még mindig csak az első felvonásnál, a nemzeti szocialista néplélek megmutatkozásánál tart és vissza van a második, a nemzeti képességek gyengeségének teljes feltárulkozása egy jelentős gazdasági visszaesés és a…..
Ravasz Figyelmeztetés 2018.01.05 10:29:17
@Lavinia Pinkerton: Leisztinger ős-MSZP-s. Régen ott volt Kapolyi is, aztán Gyurcsányról se feledkezzünk meg azért.
Kevés téma foglalkoztatta jobban az elmúlt napokban a filmvilágot, mint Az utolsó Jedik körül kialakult hisztéria. Persze számítottunk arra, hogy nagy felfordulás lesz, csak arra nem, hogy ilyen jellegű: ömlengés helyett majd az fogja megtölteni az internetet, hogy milyen gyenge lett a film,…..
Ravasz Figyelmeztetés 2017.12.22 10:08:11
Mintha nem lenne épp elég releváns ok, ami miatt utálni lehet a filmet.

1. Luke karakterét meggyalázták. Az ember, aki hajlandó a biztos halált vállalva megmenteni a tömeggyilkos apját, aki levágta a kezét, mert még érzékeli benne a jóságnak egy szikrányi maradékát, most képes lenne megölni az alvó unokaöccsét, testvérének és a legjobb barátjának fiát, mert némi sötétséget érzékel benne? Röhejesen karakteridegen. (Úgy látszik az ifjoncok lemészárlása iránti vágy egy folyamatosan fel-felbukkanó Skywalker családi vonás :)
2. Snoke és Phasma kapitány a nagy hype után szánalmasan nevetséges módon finganak ki. Semmi méltóság, semmi katarzis, nem érzed egyáltalán, mintha valami nagy ellenfelet győztek le volna. Nem derül ki semmi arról, hogy kik ezek az emberek, honnan jöttek, miért olyan hatalmas az Első Rend a Birodalom legyőzése után, Mickey egér egyszerűen bemutatott mindenkinek, aki egy csipetnyi racionalitást vagy kontextust várt volna a filmtől.
3. MaRey Sue titokzatos múltjáról szintén nem derül ki semmi, ami megmagyarázhatta volna, hogy hogy képes ez világvégi kis putribolygóról származó kukázó űrrepülőt vezetni, jobban érteni a Millenium Falconhoz, mint Han Solo, beszélni vookie-ul, mesteri szinten használni az erőt, és élete első fénykardpárbajában mindenféle előzetes felkészülés nélkül legyőzni egy képzett sötét lovagot. Egy nevetséges feminista power fantasy az egész karakter, irreálisan tökéletes és a legjobb mindenben, amihez csak kezd. Ebből következően eleve 0 karakterfejlődési lehetőség van benne, tökéletesen unalmas és érdektelen karakter marad. Mindennek tetejébe a Disney arcul csapja a nézőt azzal, hogy Rey lényegében egy senki, a szülei szintén senkik voltak, és higgyük el puszira, hogy a Galaxis legtökéletesebb, legerősebb lényévé válhat valaki bármiféle erőfeszítés nélkül. Egetverő ostobaság.
4. Leia szuperman-jelenete az egész Star Wars filmuniverzum egyik mélypontja, addig rendben van, hogy a Star Wars valójában inkább űr-fantasy, és nincs sok köze a sci-fi műfajhoz, legfeljebb külsőségekben, de a valóság törvényeit talán nem kellene ennyire átírni, az űrben szkafander nélkül 15 másodperc alatt veszti el az ember az eszméletét, 2-3 perc alatt pedig meghal, mivel a vákuum kiszippantja a levegőt a tüdejéből, ami ezután összeesik, az emberi testben lévő víz az alacsony nyomás miatt felforr, majd a mínusz 240 Celsius fok után kicsapódik szilárd vízkristályokként, ráadásul még az UW-sugarak elleni bármiféle védelem hiányában jóvátehetetlenül roncsolódik a sejtszerkezet. Leia persze mindezt túléli, míg Luke belehal egy egy Jedi-vudu trükkbe. Aha, ok.
5. Az egész Űr-Las Vegas mellékszál teljesen értelmetlen lett volna, ha a lila hajú, a hadseregben esti köntösben parádézó Tumblr von Gen Der Studies admirális nem tartja titokban abszolút indokolatlanul, hogy van menekülési terve, mely esetben a zendülésre sem lett volna semmi szükség. (Hogy az űrhajúval az ellenséges vezérhajóba való allahuakbározást miért nem bízták nyugodtan Thripióra vagy akármelyik haszontalan droidra, azt tényleg nem tudom... ja persze, akkor nem lehetett volna Admirális Tumblr-nek hősjelenete...) Az Űr-Las Vegasbeli állatvédős-gonosz gazdagok narratíva is totálisan idegen, hajánál fogva előrángatott, Star Wars filmbe egyáltalán nem illő jelenet volt. Kérhetem esetleg progresszív agitprop nélkül nélkül a kalandfilmemet, köszi, Disney.
6. Yoda felcsap náci könyvégetőnek. "HAHAHA, tűzre a régi könyveket, ki a faszt érdekel az ősök TUDÁSA?!" Erre már tényleg nem is tudom, mit mondjak.
7. A gagyi, oda nem illő, gyermeteg humorbetétek teljesen hazavágják a film hangulatát, a film tónusa egy zavaros katyvasszá válik emiatt.
8. Finn és Rose romantikus jelenete teljesen előkészítés nélküli, hiteltelen. A csókjelenet szörnyű, olyan, mintha mindketten undorodnának közben.
Ravasz Figyelmeztetés 2017.12.22 10:56:09
@danialves: És az mit bizonyít? Csak azt, hogy sokakat anyira mélyen érintett a film, hogy képesek voltak csak emiatt regisztrálni, hogy kifejezzék felháborodásukat, mi több, a negatív értékelések nagy többsége szöveges értékelést is tartalmazott, míg a pozitívak jellemzően csak szavazatot, ez is mire utal inkább szerinted? Egyértelmű, hogy nem kamu az az 54% (perpillanat). Mellesleg szerintem eléggé meggyőző a Rotten Tomatoes magyarázata:

www.forbes.com/sites/robcain/2017/12/20/rotten-tomatoes-confirms-its-55-last-jedi-audience-score-is-100-authentic/#2750f4d64231

De igazából mindenki azt hisz, amit akar. Én pl. nem hiszek neked. Persze te elhiszed, mert EL AKAROD HINNI, hogy a gonosz nácik meghekkelték a kedvenc Nu Wars filmecskédet. De tőlem hiheted azt is, hogy az orosz hekkerek báncsák a drága Sztárvárzodat, meg az ufók a chemtrail-jükkel...

Mellesleg érdemes lenne megfontolnod, hogy nem vagy-e te is szereptévesztésben, ugyanis a Last Jedi esetében vált teljesen nyilvánvalóvá, hogy az úgynevezett "kritikusok" áhítattól ájult fanboyként viselkednek inkább, míg a rajongók vették át a valódi kritika szerepét. Tessék egy korrekt írás a problémáról:

variety.com/2017/film/columns/star-wars-the-last-jedi-four-reasons-why-its-not-one-for-the-ages-1202643241/

És ugye tudod, hogy egy 4chan képmentés az égvilágon nem bizonyíték semmire, lévén egy anonim oldal, ahová bárki azt ír, amit csak akar? Mindjárt felmegyek, és posztolom valamelyik fonálba, hogy:
"Disney social media manager here. We are using bots to review bomb IMDB and RT to artificially boost scores for The Last Jedi which is a terrible film. We are also bribing and/or blackmailing reviewers on YouTube and social media to give our movie good reviews despite how atrocious it is in reality."
Ezután csinálok róla egy képlövést és felrakom a blogomra azt harsogva, hogy "Óriási lebukás - hogyan fizeti le a Disney a kritikusokat, hogy ne kapjon rossz kritikákat a filmje!!!" Csakhogy ugye attól még nem lesz igaz. Ennyire könnyű a 4chan-en false flag-elni, szóvl nem árt mindenből gyököt vonni abból, amit ott olvasol.
Ravasz Figyelmeztetés 2017.12.22 11:31:02
@danialves: Szóval a bevételi eredmény szerinted komoly fokmérője egy film minőségének? Ennyire hülye nem lehetsz. Vagy szerinted a szép summákat összehozó Transformers-filmek meg a Fast and Furious sorozat a filmipar csúcsteljesítményei? Na ne röhögtess. De visszatérhetünk erre a második héten, kíváncsian várom, hogy meglesz-e minden idők legnagyobb 2. heti jegyeladás-esése.
Nem igazán érdekel a véleményed, mikor már eleve egy számomra hiteltelen felütéssel kezdtél. Gondolom hoztad a szokásos magyar blogkritika-színvonalat: "Ha nem is volt hibátlan, de összességében egy nagyszerű, rengeteg újdonságot hozó, gyönyörű látványvilágot és sok emlékezetes pillanatot felvonultató film Az utolsó Jedi, ami méltó helyet követel magának a Star Wars sagában, minden rajongónak kötelező a megtekintése." Kb. ennyit nézek ki belőled.

Ja és kettőnk közül te kezdted a primitív faszkalap stílust, innentől kezdve amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, nyugodtan tiltsál le, töröld ki a kommentjeimet is, leszarom a nyomorék kis blogodat, te nagy filmszakértő.
Spoilermentes elemzés Aki látta a Star Wars űreposz eddig megjelent nyolc epizódját, az semmiképp sem tudja kihagyni a legújabb rész, Az utolsó Jedik megtekintését. A rajongókban óriási a várakozás és úgy tűnik az első visszajelzések meglehetősen szélsőséges végpontokon értékelik Rian Johnson…..
Ravasz Figyelmeztetés 2017.12.18 11:20:52
Gyalázatosan, minősíthetetlenül szar volt ez a film, a legrosszabb Star Wars film valaha, pedig elég erős a mezőny az előzmény-trilógia, Az erő ébredése és a Zsivány egyes után.

!!!!SPOILER!!!!

1. Luke karakterét meggyalázták. Az ember, aki képes a biztos halált vállalva megpróbálni megmenteni a tömeggyilkos apját, aki levágta a kezét, mert még érzékeli benne a jóságnak egy szikrányi maradékát, most képes lenne megölni az alvó unokaöccsét, testvérének és a legjobb barátjának fiát, mert némi sötstséget érzékel benne? Röhejesen karakteridegen.
2. Snoke és Phasma kapitány a nagy hype után szánalmasan nevetséges módon finganak ki. Semmi méltóság, semmi katarzis, nem érzed egyáltalán, mintha valami nagy ellenfelet győztek le volna. Nem derül ki semmi arról, hogy kik ezek az emberek, honnan jöttek, miért olyan hatalmas az Első Rend a Birodalom legyőzése után, Mickey egér egyszerűen bemutatott mindenkinek, aki egy csipetnyi racionalitást vagy kontextust várt volna a filmtől.
3. MaRey Sue titokzatos múltjáról szintén nem derül ki semmi, ami megmagyarázhatta volna, hogy hogy képes ez világvégi kis putribolygóról származó kukázó űrrepülőt vezetni, jobban érteni a Millenium Falconhoz, mint Han Solo, beszélni vookie-ul, mesteri szinten használni az erőt, és élete első fénykardpárbajában legyőzni mindenféle előzetes felkészülés nélkül legyőzni egy képzett sötét lovagot. Egy nevetséges feminista power fantasy az egész karakter, irreálisan tökéletes és a legjobb mindenben, amihez csak kezd. Ebből következően eleve 0 karakterfejlődési lehetőség van benne, tökéletesen unalmas és érdektelen karakter marad. Mindennek tetejébe a Disney arcul csapja a nézőt azzal, hogy Rey lényegében egy senki, a szülei szintén senkik voltak, és higgyük el puszira, hogy a Galaxis legtökéletesebb, legerősebb lényévé válhat valaki bármiféle erőfeszítés nélkül. Egetverő ostobaság.
4. Leia szuperman-jelenete az egész Star Wars filmuniverzum egyik mélypontja, ok, hogy köze nincs a Star Warsnak valójában a sci-fihez, de a valóság törvényeit talán nem kellene ennyire átírni, az űrben szkafander nélkül 15 másodperc alatt veszti el az ember az eszméletét, 2-3 perc alatt pedig meghal, mivel a vákuum kiszippantja a levegőt a tüdejéből, ami ezután összeesik, az emberi testben lévő víz az alacsony nyomás miatt felforr, majd a mínusz 240 Celsius fok után kicsapódik szilárd vízkristályokként, ráadásul még az UW-sugarak elleni bármiféle védelem hiányában jóvátehetetlenül roncsolódik a sejtszerkezet.
5. Az egész Űr-Las Vegas mellékszál teljesen értelmetlen lett volna, hogy a lila hajú, a hadseregben esti köntösben parádézó Tumblr von Gen Der Studies admirális nem tartja titokban abszolút indokolatlanul, hogy van menekülési terve, mely esetben a zendülésre sem lett volna semmi szükség. (Hogy az űrhajúval az ellenséges vezérhajóba való allahuakbározást miért nem bízták nyugodtan Thripióra egy akármelyik haszontalan droidra, azt tényleg nem tudom... ja persze, akkor nem lehetett volna Admirális Tumblr-nek hősjelenete...) Az Űr-Las Vegasbeli állatvédős-gonosz gazdagok narratíva is totálisan idegen, hajánál fogva előrángatott, Star Wars filmbe egyáltalán nem illő jelenet volt.
6. Yoda felcsap náci könyvégetőnek. "HAHAHA, tűzre a régi könyveket, ki a faszt érdekel az ősök TUDÁSA?!" Erre már tényleg nem is tudom, mit mondjak.
7. A gagyi, oda nem illő, gyermeteg humorbetétek teljesen hazavágják a film hangulatát, a film tónusa egy zavaros katyvasszá válik emiatt.
8. Finn és Rose romantikus jelenete teljesen előkészítés nélküli, hiteltelen. A csókjelenet szörnyű, olyan, mintha mindketten undorodnának közben.
Katolikus életvédő szervezetek vezetői a világ minden részéről közös levelet adtak ki a mai napon, amelyben az Egyház jelenlegi vezetőit, köztük Ferenc pápát is azzal vádolják, hogy kétértelmű tanításokkal és a katolikus egyház tanításával szembemenő lépésekkel aláássák a nemzetközi életvédő…..
Ravasz Figyelmeztetés 2017.12.13 09:21:53
@nu pagagyí: Uhh, szerintem most hagyd abba, már így is szétoltottak...
Ravasz Figyelmeztetés 2017.12.13 10:11:51
@Ad Dio: Színtiszta ostobaság. A mai fehérek őseinek legfeljebb egy töredéke tartott rabszolgákat. A múlt században Amerikába kivándorolt Google-alapító orosz, Sergei Brin nem azért lett dúsgazdag, mert az ősei rabszolgákat tartottak, és így van ezzel még sok millió másik fehér amerikai. Nem a gyarmatosítás, hanem a felvilágosodás, a feudalizmus felszámolása, a polgárosodás és az ipari forradalom miatt gazdagodtak meg az európai országok, ami lehetővé tette a tőkefelhalmozást és a termelékenység és az össztársadalmi termék hihetetlen növekedését. Ha igazad lenne, Svájcnak, Ausztriának meg Svédországnak most koldusszegénynek kellene lennie, mivel nem voltak gyarmataik.
A II. világháború óta, amikor a fasizmusok hosszú távra való visszaszorítása és lehetőleg kiirtása alapvető közös cél lett az ideológiai bal- és jobboldalon, és ennek érdekében a tömegek egzisztenciális biztonságát megtervezték a jóléti társadalmak formájában, a liberalizmus érthetően teret kezdett…..
Ravasz Figyelmeztetés 2017.12.09 18:02:24
@Lavinia Pinkerton:
A progresszívek csoportidentitàsban gondolkodnak és áldozatmentalitásban, ahol az igazság azon múlik, hogy az egyén tetszõleges kisebbség (nõk, szexuális, etnikai vagy vallási kisebbség) tagjaként hol helyezkedik el a társadalmi hierarchiában. Ha tehát cisz fehér heteró férfi vagy, a patriarchátus uralkodó, elnyomó osztályához tartozol, míg ha leszbikus fekete nõ vagy, elnyomott áldozat vagy, akkor is, ha egyénileg másképp gondolod. Ez csoportidentitàsra alapuló áldozatmentalitás a progresszivizmus alapja. Ezzel szemben a liberalizmus az egyéni szabadságjogokban hisz és alapvetõen idegen tõle a progresszívek kollektivizmusa. A progresszívek nem tisztelik az egyéni szabadságjokokat, ha azok szerintük elnyomott társadalmi csoportok érzékenységét sértik, polkorrekt beszédmódot, biztonságos tereket követelnek. Mivel persze abszolút szubjektív kategória, hogy mi sértheti egyes csoportok érzékenységét, így a gyakorlatban minden szexista, minden rasszista, minden homofób, amire csak rámondják, a nyílt, racionális, demokratikus közbeszéd meg közben teljesen ellehetetlenül a progresszív cenzúra alatt.