Regisztráció Blogot indítok
Adatok
melin

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jakupcsek Gabriellából, a legnőietlenebb hanghordozású és legirritálóbb orgánumú magyar műsorvezetőnőből néha még öt perc is sok, nem tudom, ki találta ki, hogy másfél órás műsorban szívassa a nézőket. Jakupcsek nyikorgó hangját, meg hülyeségeit nincs élő ember, aki…..
comment:com Megújult a Tv Paprika 2007.10.01 19:48:00
Megújul a TV Paprika, szerencsére nem csak külsőségekben, hanem beltartalomban is. Eldobják a régi, rajzolt, retrós képi világot, és helyébe a modern szakácskönyvekből ismert, friss, realista arculat lép. Szerintem nyugodtan át is lehetne keresztelni TV Uborkára, az olyan zöld,…..
Volt egy hír nyáron, hogy az APEH lecsapott a józsefvárosi kínai piacra és ott sehol nem kapott nyugtát. Janó felesége ugyan kapott blokkot a helyi üzletben, de milyet:Feleségem a helyi kínai boltban vásárolt gyermekruházatot, és a mellékelt blokkot kapta, amely a…..
Európa egyik leggazdagabb, ugyanakkor legismeretlenebb országa Norvégia, ahol a magyar Lady Levender tűzte ki elsőként a Homár Naiv Ügyfél-alakú zászlaját. havernőnk mostani, üdítően csalamádészerű leveléből kiderül, milyen mélyre hatoltak a magyar disznóságok a svéd…..
Sosem volt dolgunk munkavédelmisekkel, ezért el sem tudjuk képzelni, hogy ezek ennyire hülyék, rosszindulatúak vagy korruptak, az ember persze a harmadikra gondol kapásból, hiszen ingyen minek szemétkedni, de ki tudja. Szóval itt az eset, amikor a felügyelők azonnal feljelentették a…..
"Munkásai többnyire a lapátra támaszkodva dohányoznak? Az elhordandó domb az este végére nagyobb lesz?" Már a bevezető szöveg elvarázsolt minket a Checkingsystem oldalán, ami utána következik, az egyenesen világszám. A XXI. század lehetőségeitől megszédült…..
Nagy örömünkre szolgál, hogy lassan mindenkinek lesz homárolvasó ismerőse, úgyhogy emailfordultával meg is kaptuk a Mustang Lovasclub reakcióját Rékáék tegnapi panaszos levelére: Elöljáróban néhány dolgot szeretnénk pontosítani, ha megengeditek: 1. A képen melyet…..
melin 2007.09.08 15:58:45
Na.Tibor, igazad van, ahogy leírtad, úgy kellene működnie egy nyári lovastábornak, ahol a cél nem a versenyre felkészítés, hanem a lovak szeretetére nevelés, a lovarda, a lovakkal kapcsolatos eszközök, munkák megismerése. Én, ahogy kiveszem a 2 levélből, nem ezt láttam megvalósulni, és alapjában ez megéri a felháborodást. Sajnos, Machay Úr is úgy gondolja, h ez a büntis-butázós dolog rendben volt, és ő aztán abszolút fasza volt mindenben. A panaszkodó anyuka helyében én is felháborodtam volna, és én sem a munka miatt, hanem a kussoltatás, és a flegma butázós mondat miatt. Gyermekeket szerető és tisztelő ember ilyet nem mond nemhogy más, de saját gyerekének sem. Ezt fentebb néhány gyakorló apuka ki is fejtette. Nevelési kérdésekbe én nem mennék bele,mert minden gyerek más, sztem a lényeg, h szeressük őket.

Na.Tibor: azért ez a "magyarozás"...hát, ez csúúúnya volt ám!:( Főleg, h magyar létedre ilyen felsőbbrendűen fejezted kimagad, csupán azért, mert jobb szociális környezetben élsz. Ejnye!

Ja, és sztem nem attól lesz vkiből bajnok, vagy ép lelkű felnőtt, ha keményen bánnak vele.

Vanvelemenyem, valószínűleg nektek szerncsétek volt a lovasoktatóval... de nem értem, miért kell ennyire hisztérikusan fikázni ezt az anyukát, és igazságtalan vádakkal illetni (1 9 éves gyereknek egyébkéntmeg ne hólyagosodjon fel a keze a munkától, nem a középkorban élünk). És ha valaki elvállal egy ilyen oktatóstáborosdit, akkor kutyakötelessége akár 1000x elmondani a gyereknek a feladatot és nincs joga lehülyézni, akkor sem, ha ezt gondolja. Az tuti, ha az én fiaimat valaki lehülyézné, akkor kb. én is úgy reagálnék, mnt Gengish:) Nem tudom, ha tényleg valaki lehülyézné a gyerekedet, tényleg ilyen "okosan" beszélnél-e hozzá, ahogy itt kifejtetted??!! És nem-e küldenéd-e el a jók*rvaannyába??
w Re: Hol nemzet süllyed el 2007.08.14 20:57:00
Olvasói levél ritkán fordul itt elő, kiváltották részben a kommentek. Ezt most mégis közlöm. Azért is, mert mikor legutóbb végigkattintgattam a wiwet, meglepődtem kissé. Azon, hány volt osztálytárs, ismerős, évfolyamtárs távozott külföldre. Sokan egyértelműen jelzik: nem…..
melin 2007.08.27 23:10:46
Nem tudtam az összes hsz-t elolvasni, de a személyes tapasztalataimat én is ideírnám.
Egyrészt megértem Bálintot, mert egy-egy rosszabb passzban mi is így gondolkodtunk a férjemmel. És végül mentünk is, de hazajöttünk amikor lejárt a szeződése a férjemnek (kb 20 hónap volt). Voltunk No-ban Holl-ban, és hát vegyesek voltak az érzéseim, de a végső konklúzió, amit pilatus is írt, h mégiscsak itthon a legjobb (megdöglöttem egy rendes paprikáért, paradicsomért). Mert máshol ugyanúgy vannak bunkók, taplók, parasztok (pl. Hollandiában, amíg be nem tiltották a dohányzást a vendéglátóipari egységekben, addig a mekiben is, a kiadópult előtt cigizett a jónép). A másik, h mindig, de mindig kívülálló marad az ember!! Ahogy itthon is, ha valaki letelepszik, csak úgy beszélünk róla "az a külföldi, angol, német olasz stb". A kintlétünk ideje alatt senki nem akart közeledni igazán felénk (30 alatti értelmiségi pár kisgyerekkel) a lakókörnyezetünkben, elég távolságtrartóak voltak a németek (jellemzően egy kóreai nővel barátkoztam össze először), bár bennük ilyen szempontból végül pozitívan csalódtam. És így még mindig jobbak, mint a hollandok, akik egyenesen leszarták, h egyáltalán a világon vagyunk (félreértés ne essék, nem arra gondolok, h tapsikálniuk kellett volna, amiért egy magyar nő ugyanott hintáztatja a kölkét, mint ők). Mi voltunk "A külföldiek", nem a magyarok! Ők már annyira hozzászoktak a beáramló jónéphez, h nem érdekli őket a saját környezetükön kívül senki és semmi.
Persze a gondozott bicikliút, a kulturált autózás jó volt, de a hollandok (is) simán a rétre szaratják kutyájukat (és nem szedik fel), akkor is, ha látják, h gyerekek játszanak ott, ill. sokan ebédidőben ott fogyasztják a szendvicsüket. És nem segítettek többen a babakocsit levenni a villamosról (mert még ott is voltak magas villamosok), bár azt el kell ismernem, h mind a hivatalos helyeken, mind az üzletek nagy részében volt pl. gyereksarok, ahol a kiskorúak eljátszhatnak, míg a szülő körülnéz/vásárol. Szóval, sommázva, nincs kolbászból a kerítés kint sem. De tapasztalatnak nagyon jó, és végül lehet, h valakinek bejön! Szóval, én azt mondom, hajrá!

A másik, amit akartam írni, a magyarok megítéléséről szól. Mialatt kint éltünk, mind No-ban, mind Holl-ban gyakran meghívtuk magunkhoz a férjem kollégáit (mind nyugateurópai: angol, skót, svéd, német fickók voltak) vacsira, vagy csak egy kis borozgatásra. Azt hiszem, mindannyian úgy jegyeztek meg maguknak, h a magyarok kedvesek, vendégszeretőek, jól főznek (hajjaj, hollandiába hozattam egy magyar kollegával Mo-ról fehér répát a gulyásba) és jó velük lenni. Szerintem az is fontos lenne, h amikor egy olyan helyzet adódik, amikor megmutathatnánk -nem országosan, hanem mi, az egyének, a magánemberek-, h valójában milyenek vagyunk, akkor kellene odatenni magunkat. Nem nyivákolni, h a magyarok ilynek, meg olyanok! Mi, az Emberek, akik mellesleg magyarok,rendes emberek vagyunk, de vannak köztünk sokan,akik sunyik, kihasználnak másokat stb. De könyörgöm, nem ez az általános!! Úgy érzem, h "jó hazafiként" én tettem az országomért (ez most olyan pátoszos, de remélem, értitek), a jó hírnévért, igaz, egy kis közegben, de mégis. Az egyik angol fickó, aki épp vmiért nem utazott haza (vmi 1napos munkaszünet volt épp), és akit ezen nap alatt meghívtunk ebédelni hozzánk, estére meg meccset nézni, sörözni, abszolut meg volt hatva, h hát ez náluk nem szokás, és nagyon jólesett neki, h nem hagytuk egyedül ezen a napon. És tudom, h sok más magyar ember így tett volna a helyünkben, mert a fickó jó haver volt, kedves ember, hát miért ne?!
Az itthoni sok sutyerák... hát, lehet, h nincs máshol ennyi ingyenélő, "okoskodással" vagyont szerző, és "mert én megtehetem" kopaszbnw-s (vagy épp hondás) ember, de bízom benne, h ez is változni fog majd... majd. Ez ellen nem tudok tenni, sajnos, de egyetértek azzal a hozzászólóval, aki azt írta, h nekünk kell az új generációt arra nevelni, amit mi hiányolunk!! És nekünk is akarni kell, tenni érte, mert nem hiábavaló (sztem). Én a gyerekeimet (van már 3fiam)próbálom úgy nevelni, h legyenek tisztességesek, toleránsak (a legnagyobb 6éves, még azt sem tudja, h mi az, h cigány/roma), h szeressék az embereket és egymást, és óvják a környezetüket (itthon komposztálunk, és szelektáljuk a szemetet) stb stb. Próbálok jó és boldogságra képes embert nevelni belőlük, és remélem, h még sok hozzám hasonló ember van, aki nem azt mondja a gyerekeinek, h "hé, ha ő ilyen, te is légy olyan, lopj, csalj, hazudj, mert az a könnyebb". Hanem, aki érzi, h gáz van, az megpróbál legalább ilyenformán tenni a jobb életért, mert ez nem kerül semmibe.
Na, ennyi voltam:)
melin 2007.08.28 23:23:37
Sityak: törleszkedni??? Fura, h Te ezt veszed le és csak ezt a hozzászólásomból.
Egyébként meg akik Bálint igazát támasztgatják buzgón, mind vmiféle külföldies megközelítésből beszélnek általában a magyarokról, valamiféle lesajnáló, soxor undorkodó, szégyenteljes hangnemben (amit én (és még rengetegen) nem érzeK jogosnak, és nem érdemlem meg. Nem értem igazán, h miért kell állandóan fikázó hangnemben beszélni önmagunkról, mint pl. "ilyen a magyar, na, ez a magyar mentalitás" stb. miközben mondhatnánk azt is, h "ilyen magyar ember is van", de nem általában)! Miközben sokan vannak (külföldiek és magyarok), akik egyáltalán nem ezt a képet látják a magyarokról, mint amit Bálint is állít elkeseredetten. És elképzeli, h bezzeg kint kolbászból a kerítés és mindenki tapsikolva befogadja, mert ott az emberek olyan cukik egymással. Hát, nem. A példámmal (ami a kommentnek csak kicsiny része) ezt akartam érzékeltetni.

Sportswear, már megint ez az általánosítás ... és mondhatnám, h ez ősi magyar szokás:)... sztem kissé igazságtalan vagy. Te a főváros szempontjából nézed csak ezt a problémát. Én Pest környéki vagyok, itt nincs szemét, sok a "tiszta udvar, rendes ház"! A panelek is rendezettek, igaz, itt a legmagasabb 4emeletes. Viszont itt is van, aki a szelektív konténerek környékét szeméttelepnek tekinti (sajnos), de nem MINDENKI!, hanem 1-2 primitív igénytelen paraszt, aki sajnálja negyedévre azt a 3200ft-ot a szemétszálításra.
A belvárosi dzsuva... hát, az igenis a városvezetés dolga főként! A feltételeket neki kell biztosítani! Erőteljes kampány a tisztaságért (plakátok!), kukák, szemetesek (netán szelektív!!) sűrűbb kihelyezése (azok gyakori ürítése!!!), kutyaszargyűjtő tasakok, büntetni a szemetelésért, rongálókat falhoz állítani stb! Hidd el, h sokan (sokkal többen) bedobnák a szemetet!!
ÉS nem tudom, h Te melyik részén jártál Amszterdamnak, de én azért nem tapasztaltam, h sokkal jobb lenne a helyzet, mint nálunk a belvárosban! Kisebb városban talán igen, de vidéken nálunk is jobban adnak a környezetükre.
A Homár látott már olyat, amikor az ingatlanos ugyan 3 hónap alatt nem adott el egy lakást, mégis követelte a jutalékát, hiszen benne volt a szerződésükben, hogy annak felmondása után 2 hónappal is jár nekik a pénz a nagy büdös semmiért. Az alábbi levél viszont még ennél is…..
Amikor az ember elveszti egy közeli hozzátartozóját, különösen érzékennyé válik az amúgy is rideg hivatalok packázásaira. Az alábbi esteben a szervek többsége (önkormányzat, bank) korrekt hangnemben kezdte intézni a halálesettel kapcsolatos intéznivalókat. Bezzeg a…..
melin 2007.06.22 12:57:16
Vic20, a Levélíró szinte azonnal bejelentette édesanyja halálát!!!!! A hivatal pedig küldte tovább a pénzt mert nem tudta azonnal leállítani a folyósítást, amit mellesleg (kedves Bmeli) nem vett fel a Levélíró, hanem simán a számlájára érkezett (lévén édesanyjával közös).
Én komolyan nem értem... itt néhányan talán el sem olvasták az alapszitut? És csak úgy beleböfögtek vmi hülyeséget??!!

Gondolom, épp egy olyan érzéketlen tuskó fogalmazta ezt a formalevelet, mint az itteni olyan hozzászólók, akik csodálkoznak az embertelen hangnemet elítélőkön. Én nem értem, h ha "Hivatal", akkor miért kell rögtön érzéketlennek lennie... tudom, h nem az a dolga, h gyásztáviratot és koszorút küldjön (és ezt a Levélíró nem is várta el), de azt gondolom, h egy haláleset MÁS tészta mint egy adóbehajtás pl. Más szinten kéne kezelni! Én még késedelmes számlafizetésért (pedig volt rá példa sajna) sem kaptam 1 szolgáktatótól sem ilyen hangnemű levelet!!!
És sztem 1xűen elkerülhetetlen, h ilyenkor az érzelmekre tekintettel legyenek!!
A Hivatal nem egy robot, hanem olyan emberek alkotják (dolgoznak benne), akik maguk is élnek át hasonló dolgokat és épp emiatt kellene legalább ezt az 1 "eseményt" finomabban kezelni! (Nem vitatom a jogosultságukat a pénzre,.. bár... ugye a nyugdíj egy olyan vmi, amit "visszakap" az ember, mert befizette 40 éven keresztül... egyszerűen hangnem probléma van, és aki ezt nem érti meg, az emberségből elégtelen). És az is röhejes, és felháborító, h a saját bénázásukat (ti, h nem tudják leállítani a pénz folyósítását azonnal) kérik számon ezen a hangnemen!
És számomra érthetetlen, h itt egyesek azzal példálóznak, h nekik is halt meg már vkijük és mégis, vagy mégsem... hát, épp ezért kellene megérteni! Sztem egy Édesanya/Apa (egy igazán szeretett személy) elvesztése és utána az egész hivatali hercehurca + a temetés intézése egy olyan érzelmi megterhelés, ami mellett az ÉRZŐ ember sértőnek érezhet egy ilyen levelet (mely számomra is sértő lett volna azonos szituációban). Ez egyszerű empátia kérdése! És még1x mondom, TUDOM, h a Hivatalnak nem az a dolga, h pátyolgassa az ügyfeleket, de egy ilyen levelet máshogyan is meg lehet fogalmazni (már biztosan az is sokat számított volna, ha úgy kezdik, h Őszinte részvétünk!, vagy mittomén), és nem rögtön jogosulatlanságra hivatkozni, meg hasonló nyalánkságra (miközben telefonon már lezsírozták 1x) hivatkozni, hanem közölni, h x. év y napján vége a folyósításnak, az azóta érkezett összeget visszafizetni szíveskedjék, vagy mittomén, szerencsére nem vagyok bürokrata. És máris más a leányzó fekvése, a Cím tudomásul veszi és kész. Nem gázoltak bele a becsületébe, a lelkébe, a fájdalmába, az emberségébe. Sztem ennyiről szól ez a történet.
Nekem még nem halt meg senki közeli hozzátartozóm, de értem, és átérzem, h miről van szó.
A Levélírónak őszinte részvétem az édesanyjáért, ill. az egész cécóért, amin át kellett emiatt mennie.
Üdv: melin

Vic20, reméljük, h nem leszel ilyen helyzetben!!
Két epizóddal ezelőtt 42 klasszikus percet kaptunk Shondra Rhimes készítőtől, múlt héten egy elfogadható folytatást, most pedig egy nyálas ömlengést, egyszerűen képtelenek a készítők egy ígéretes történetszálat úgy lerendezni, vagy olyan mellékszálakkal megtámogatni, hogy…..
Igen, ő is Magyarországon dolgozik, és igen, persze, hogy egy minisztériumban. Pontosabban az Oktatási és Kulturális Minisztériumban. Sajtósunk (hívjuk a rend kedvéért Szabó Bélának) azért szívta fel ennyire magát, mert az RTL Klub stábja nem átallott egy állampolgárt is…..
Mostanában ez már úgy megy, hogy Havas Henrik elböffenti magát, a Mokka stúdióját belepi a lókolbász-, meg a konzervkaviár szaga, a Tv2 az egészet kipakolja a honlapjára, jó nagy betűkkel odaírja, hogy botrány, mi pedig megbotránkozunk. Cikkben persze, hogy nőjön az olvasottság.…..
w Ölni és élni hagyni 2007.02.23 05:00:00
Felszínre bucskázott a móri komplikációk nyomán a halálbüntetés-vita. Az ellene - illetve  visszaállítása ellen - érvelők most ugyemegmondtam arckifejezéssel jegyzik meg, hogy ha nem törölték volna el, akkor az ártatlan Kaiser már nem élne, pedig nem is ő volt. Árnyalja…..