Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mpl

0 bejegyzést írt és 378 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A karácsonyi készülődés elengedhetetlen szereplője a bejgli. Bonyolult süteménynek hisszük,pedig valójában azért nem annyira az. TÉSZTA RECEPT 75 dkg liszt 21 dkg vaj 6 dkg porcukor 2,5 dkg élesztő 2,5 dl tej 2 tojássárgája a megkenéshez A vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni,a tejet…..
mpl 2020.12.12 08:57:09
Ötszáz évvel ezelőtt a világ képe egészen másként festett, mint napjainkban: óriási változás küszöbén állt a Föld, kitágult az ismert világ, új földrészeket fedeztek fel, a reneszánsz megnyitotta a hagyományos, vallásos felfogástól eltérő, új gondolkodás előtt az utat, a reformáció alternatívát…..
Természeti kincsek tekintetében Nógrád megye egy csoda. Értékét pedig még jobban növeli, hogy viszonylag kevesen választják úticélnak, így tökéletesen alkalmas egy hosszú hétvégés elvonulásra. A térerő a hegyek között meglehetősen akadozik, vagyis leginkább nincs, így valóban a legjobb választás…..
mpl 2020.08.01 10:47:52
Ha már Othenio Abelt említjük, akkor illő lett volna megemlíteni Tasnádi Kubacska Andrást, akinek a munkája nyomán az 1928-ban báró Nopcsa Ferenc meghívta Abelt és a Német Őslénytani Társaság vándorgyűlését. De ott van Tuzsonyi Ferenc, akinek részben köszönhetjük, hogy a korábban jelentéktelen település hírnevét 1836-ban megalapozta, vagy a Magyar Királyi Földtani Intézet igazgatója, Böckh János, kinek a beszámolója szerint a „ritka lelet megmentése érdekében a szárazabb nyári idő beálltával azonnal megtettük a szükséges munkálatokat”. Ezután fia, Hugó elkísérte Ipolytarnócra Szontágh Tamás bányatanácsost, aki a 5–6 m2-es homokkőlapot két egymást követő „misszióban” felszedte. Semsey Andor mintegy 1000 koronás támogatásával a Földtani Intézetbe szállították, ahol „a gyűjtés eredménye immár muzeumunkban látható felállítva”, és annak „felületét igen számos, különféle ősemlős állattól, de madaraktól eredő lábnyomok borítanak”
A Nemzeti Múzeumba szállított kisebb darab története is izgalmas, átvészelte a háborut, hogy aztán a múzeumot tatarozó munkások, hogy ne kelljen kerülgtni, egyszerűen széttörték és kidobták a sittel együtt az udvarra. Aztán mikotúr keresni kezdték és rájöttek, mi történt, először újat akartak hozni Tarnócról, de a költségeket látva úgy döntöttek, hogy összerakják az eredetit. Ma is ezt láthatjuk a múzeumban.
A Habsburg-család sok-sok évszázadon keresztül uralkodott Magyarországon, némely tagja pedig itt is élt hosszabb-rövidebb ideig. Íme a Habsburgok kedvenc helyei...
Lazarbibi A másolás országa 2018.12.25 10:57:30
Napjainkban a nagy szankciók-ellenszankciók játék közepette egy 2018 elején született jogszabály-tervezet értelmében Oroszországban az USA-ból és az azt támogató országokból származó jogtulajdonosok beleegyezése nélkül gyárthatnának termékeket. Tehát gyakorlatilag bármit lemásolhatnak, ha…..
Miért kell par@sztnak lenni? Történt ugyanis, hogy ma reggel, szokásomtól és lehetőségeimtől eltérően a reggeli gyermekfuvarozás után haza vettem az irányt. Elgondolkodva azon, hogy miként fogok gyorsan sok mindent beleszuszakolni a rám szakadt másfél órába, éppen…..
mpl 2018.08.08 13:47:01
@kíváncsiskodó2018: a ragadozók ürüléke nem tesz jót a zöldnek, ellentétben a növényevők trágyájával.
Az 1989-90-es rendszerváltás után egyből felmerült a kérdés, hogy el kell-e távolítani az előző rendszerhez kötődő köztéri szobrokat, műemlékeket és jelképeket az ország köztereiről. A szimbólumok persze mindenhonnan lekerültek (így a székesfehérvári vasútállomás épületéről is a Rákosi-címer), a…..
mpl 2018.07.28 08:07:18
@Rolf Singer: a több megnyitott lap átka... ;-)

De azt tartom, hogy kommunizmus sehol sem volt a világon, amúgy nem lenne rossz eszme, csak éppen megvalósíthatatlan. Kicsiben működik egy darabig, de aztán túlnövi önmagát.
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/A_BKK_%C3%BCzemeltet%C5%91inek_j%C3%A1rm%C5%B1parkja A buszra várok. Régóta ácsorgok a megállóban, fogytán a türelmem. Nem vagyok ezzel egyedül, tizenöt-húszan várakozunk. „Jönni fog egyáltalán busz?” Elhatározom, hagyom a csudába, s neki…..
mpl 2018.07.21 15:56:31
@DFK: csak, hogy tudd, akinek most te fizeted a nyugdíját, anno ő fizette a te iskoládat. Elsős közgadaságtan.
    " Azt, hogy mi a család, nem az érzékenység és méltóság, hanem a természet rendje szabja meg, amit a politikának el kell ismernie, eme rend megsértése ugyanis biztos, hogy valahol vissza fog ütni. " (Szilvay Gergely, Mandiner)        Aquinoi Szent Tamás használta a természet rendje elleni…..
mpl 2018.07.04 14:06:33
@fuhur: miközben szó szerint tökig éltek a bűnben
Egy nem mindennapi esküvő történései zajlanak Hangácsi Márton új klipjében, ami a Be Patien című dalához készült. A videóban felbukkan Boros Lajos is, aki örömapaként vezeti oltár elé a lányát. Aztán történnek a bonyodalmak...
Bárány-nyalóka. Csak megfogod a csinos kis "pálcikát" és lemarcangolod róla a szaftos, pirult húst. Elégedett mosoly lepi el az arcod, hiszen már olyan régóta csorgattad a nyálad a különböző tévéműsorokban látott hasonló húsokra. És most végre megcsináltad. És még jó párszor meg fogod - haveroknak,…..
Mint tudjátok a játékokon kívül igyekszem olyan hangulati elemeket is majd becsempészni a múzeumba, amivel egy kicsit Ti is úgy érezhetitek hogy egy valódi időutazásnak vagytok a részesei.Ezért fontos számomra a dekoráció, amiből időről-időre bemutatok nektek egy-egy darabot. Ennek keretében…..
Mennyibe került a legendás Pritamin, illetve más ételek és italok az Ötvös filmek bemutatásának idején?  ..
Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható ritka játékokat összegyűjteni nektek.Remélem ezen a héten is akad olyan a kínálatban, amivel szívesen bővítitek majd a gyűjteményeteket...
Jó napot,Ne is szaporítsuk tovább a szót, íme a galéria: 1...
mpl 2018.05.04 18:04:05
Az első pillanatban megigézett. Azt hittem, megmenekülök - de nem. Hónapok teltek el sóvárogva, míg végül backere (támogatója) lettem egy crowfunding (közösségi finanszírozású) projektnek. Az Edge of Belgraviának a kickstarteren indított késkészlet kampánya hatalmasat ment.…..
mpl 2018.04.11 17:04:49
@Treff Bubi: konyhakésre bőrfonat...boldogok kesznek a László kórházban, amikor a belerohadt baktériumtenyészeteket analizalják gyomormérgezés után
Igaz még javában tart a tél, de már egy egy nap érezhető hogy közeleg a tavasz. Legalábbis én már érzem az illatát. Ilyenkor olyan jó érzés egy kis színt vinni az öltözékünkbe, egy kis bohémságot. Mint ahogy a természet is kinyílik, újraéled körülöttünk, ugyan úgy mi is egy kicsit megújulunk minden…..
Eddig bárkit kérdeztem a 24 órai zárás mellett kampányolók közül, senkinek se volt kidolgozott, közép-, vagy hosszú távú terve arról, hogy mi lesz a kerülettel, ha bedől a Bulinegyed. Ongjerth Richárdot, a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont vezető tanácsadóját arról kérdeztem, milyen jövő vár erre a…..
mpl 2018.02.04 14:50:01
@GiaMarie: ugye, te nem azon a környéken laksz?
"El kellett búcsúznunk, de még ekkor sem igazán fogtam fel, mi történik, nem voltam ideges (pedig még nyugtatót sem kaptam), sőt, talán inkább derűs a magam mondján – mindig poénkodásra kész. Azonban, amikor áthaladtunk a műtős részleg nagy, önműködő fémajtaján, és egy percre megálltunk a részleg…..
Serena Williamsről még a tavalyi év során hoztuk le az ősanyás állapotos fotósorozatát, ami a Vanity Fairben jelent meg. A világklasszis teniszező azóta életet adott gyermekének, Olympiának, akit már az Instagramról ismerhetünk is, hisz láthattunk közös szelfit vele. Ám az első hivatalos fotózása…..
A világhírű dalszerző és énekes Bryan Adams már régóta ismert fotósként is, több tucat kiállítása volt és több fotóalbuma is megjelent. Eleinte főleg hírességekről készített portrékat, majd később a reklám- és a divatfotózásban is sikereket ért el. Adams a világ egyik legnagyobb divatfotósától, Herb…..
mpl 2018.01.10 07:31:19
Pedig sokat elnéztek neki, még azt is, hogy kitalált hősökkel kívánja betelepíteni az '56-os panteont...
mpl 2018.01.01 08:00:18
@Látens Inszinuáció: “Az áldozatokat eleinte gödrökbe temették, de a szovjetek által elkövetett katyńi vérengzés tömegsírjainak 1943-as felfedezése után felismerték ennek kockázatát és igyekeztek eltüntetni a tömeggyilkosság nyomait. Ezért a holttesteket kényszermunkásokkal ismét kiásatták és elégették. A tábort ezt követően lerombolták, és helyén egy parasztgazdaságot létesítettek. A háború után, illetve 2012 óta végzett kutatások azonban kimutatták a földben található csontokat illetve a korábbi épületek és a tömegsírok maradványait” wikipedia, Treblinka szócikk.
olvasni kellene, mielőtt írni próbálsz
A sztori valamikor augusztus közepén kezdődött, amikor is drága unokahúgom úgy döntött, hogy feltétlenül nálam kell kikötnie a régi cipőszekrényüknek, mert az nekem majd nagyon jó lesz. Akkortájt még nagyon jó is lett volna, ha minden úgy alakul, ahogy szerettem volna, de ez a lehető legritkább…..
mpl 2017.12.27 12:05:02
1866. Felszabadított rabszolganők dolgoznak egy gyapotfeldolgozóban két munkavezető felügyelete mellett..
mpl 2017.11.19 20:10:22
@Trónkövetelő: azidőtájt már “csak” néhány másodpercre kellet mozdulatlanul maradni :-)