Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mpl

0 bejegyzést írt és 411 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Természeti kincsek tekintetében Nógrád megye egy csoda. Értékét pedig még jobban növeli, hogy viszonylag kevesen választják úticélnak, így tökéletesen alkalmas egy hosszú hétvégés elvonulásra. A térerő a hegyek között meglehetősen akadozik, vagyis leginkább nincs, így valóban a legjobb választás…..
mpl 2020.08.01 10:47:52
Ha már Othenio Abelt említjük, akkor illő lett volna megemlíteni Tasnádi Kubacska Andrást, akinek a munkája nyomán az 1928-ban báró Nopcsa Ferenc meghívta Abelt és a Német Őslénytani Társaság vándorgyűlését. De ott van Tuzsonyi Ferenc, akinek részben köszönhetjük, hogy a korábban jelentéktelen település hírnevét 1836-ban megalapozta, vagy a Magyar Királyi Földtani Intézet igazgatója, Böckh János, kinek a beszámolója szerint a „ritka lelet megmentése érdekében a szárazabb nyári idő beálltával azonnal megtettük a szükséges munkálatokat”. Ezután fia, Hugó elkísérte Ipolytarnócra Szontágh Tamás bányatanácsost, aki a 5–6 m2-es homokkőlapot két egymást követő „misszióban” felszedte. Semsey Andor mintegy 1000 koronás támogatásával a Földtani Intézetbe szállították, ahol „a gyűjtés eredménye immár muzeumunkban látható felállítva”, és annak „felületét igen számos, különféle ősemlős állattól, de madaraktól eredő lábnyomok borítanak”
A Nemzeti Múzeumba szállított kisebb darab története is izgalmas, átvészelte a háborut, hogy aztán a múzeumot tatarozó munkások, hogy ne kelljen kerülgtni, egyszerűen széttörték és kidobták a sittel együtt az udvarra. Aztán mikotúr keresni kezdték és rájöttek, mi történt, először újat akartak hozni Tarnócról, de a költségeket látva úgy döntöttek, hogy összerakják az eredetit. Ma is ezt láthatjuk a múzeumban.
Nagyon kevés liszttel készült, lágy gnocchi, ropogós kéreggel, plusz egy kevés sült hagyma crispy a textúrajáték jegyében. A frissen vágott fűszerek és a juhtúró az élénk ízekért felelnek. Hozzávalók: 800 g burgonya (pucolt, sült súly)136 g liszt (bl55)1 db M-es tojássó olívaolaj150 g juhtúró150…..
A Habsburg-család sok-sok évszázadon keresztül uralkodott Magyarországon, némely tagja pedig itt is élt hosszabb-rövidebb ideig. Íme a Habsburgok kedvenc helyei...
Lazarbibi A másolás országa 2018.12.25 10:57:30
Napjainkban a nagy szankciók-ellenszankciók játék közepette egy 2018 elején született jogszabály-tervezet értelmében Oroszországban az USA-ból és az azt támogató országokból származó jogtulajdonosok beleegyezése nélkül gyárthatnának termékeket. Tehát gyakorlatilag bármit lemásolhatnak, ha…..
Miért kell par@sztnak lenni? Történt ugyanis, hogy ma reggel, szokásomtól és lehetőségeimtől eltérően a reggeli gyermekfuvarozás után haza vettem az irányt. Elgondolkodva azon, hogy miként fogok gyorsan sok mindent beleszuszakolni a rám szakadt másfél órába, éppen…..
mpl 2018.08.08 13:47:01
@kíváncsiskodó2018: a ragadozók ürüléke nem tesz jót a zöldnek, ellentétben a növényevők trágyájával.
Az 1989-90-es rendszerváltás után egyből felmerült a kérdés, hogy el kell-e távolítani az előző rendszerhez kötődő köztéri szobrokat, műemlékeket és jelképeket az ország köztereiről. A szimbólumok persze mindenhonnan lekerültek (így a székesfehérvári vasútállomás épületéről is a Rákosi-címer), a…..
mpl 2018.07.28 08:07:18
@Rolf Singer: a több megnyitott lap átka... ;-)

De azt tartom, hogy kommunizmus sehol sem volt a világon, amúgy nem lenne rossz eszme, csak éppen megvalósíthatatlan. Kicsiben működik egy darabig, de aztán túlnövi önmagát.
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/A_BKK_%C3%BCzemeltet%C5%91inek_j%C3%A1rm%C5%B1parkja A buszra várok. Régóta ácsorgok a megállóban, fogytán a türelmem. Nem vagyok ezzel egyedül, tizenöt-húszan várakozunk. „Jönni fog egyáltalán busz?” Elhatározom, hagyom a csudába, s neki…..
mpl 2018.07.21 15:56:31
@DFK: csak, hogy tudd, akinek most te fizeted a nyugdíját, anno ő fizette a te iskoládat. Elsős közgadaságtan.
    " Azt, hogy mi a család, nem az érzékenység és méltóság, hanem a természet rendje szabja meg, amit a politikának el kell ismernie, eme rend megsértése ugyanis biztos, hogy valahol vissza fog ütni. " (Szilvay Gergely, Mandiner)        Aquinoi Szent Tamás használta a természet rendje elleni…..
mpl 2018.07.04 14:06:33
@fuhur: miközben szó szerint tökig éltek a bűnben
Egy nem mindennapi esküvő történései zajlanak Hangácsi Márton új klipjében, ami a Be Patien című dalához készült. A videóban felbukkan Boros Lajos is, aki örömapaként vezeti oltár elé a lányát. Aztán történnek a bonyodalmak...
Bárány-nyalóka. Csak megfogod a csinos kis "pálcikát" és lemarcangolod róla a szaftos, pirult húst. Elégedett mosoly lepi el az arcod, hiszen már olyan régóta csorgattad a nyálad a különböző tévéműsorokban látott hasonló húsokra. És most végre megcsináltad. És még jó párszor meg fogod - haveroknak,…..
Mint tudjátok a játékokon kívül igyekszem olyan hangulati elemeket is majd becsempészni a múzeumba, amivel egy kicsit Ti is úgy érezhetitek hogy egy valódi időutazásnak vagytok a részesei.Ezért fontos számomra a dekoráció, amiből időről-időre bemutatok nektek egy-egy darabot. Ennek keretében…..
Mennyibe került a legendás Pritamin, illetve más ételek és italok az Ötvös filmek bemutatásának idején?  ..
Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható ritka játékokat összegyűjteni nektek.Remélem ezen a héten is akad olyan a kínálatban, amivel szívesen bővítitek majd a gyűjteményeteket...
Jó napot,Ne is szaporítsuk tovább a szót, íme a galéria: 1...
mpl 2018.05.04 18:04:05
Az első pillanatban megigézett. Azt hittem, megmenekülök - de nem. Hónapok teltek el sóvárogva, míg végül backere (támogatója) lettem egy crowfunding (közösségi finanszírozású) projektnek. Az Edge of Belgraviának a kickstarteren indított késkészlet kampánya hatalmasat ment.…..
mpl 2018.04.11 17:04:49
@Treff Bubi: konyhakésre bőrfonat...boldogok kesznek a László kórházban, amikor a belerohadt baktériumtenyészeteket analizalják gyomormérgezés után
Igaz még javában tart a tél, de már egy egy nap érezhető hogy közeleg a tavasz. Legalábbis én már érzem az illatát. Ilyenkor olyan jó érzés egy kis színt vinni az öltözékünkbe, egy kis bohémságot. Mint ahogy a természet is kinyílik, újraéled körülöttünk, ugyan úgy mi is egy kicsit megújulunk minden…..
Eddig bárkit kérdeztem a 24 órai zárás mellett kampányolók közül, senkinek se volt kidolgozott, közép-, vagy hosszú távú terve arról, hogy mi lesz a kerülettel, ha bedől a Bulinegyed. Ongjerth Richárdot, a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont vezető tanácsadóját arról kérdeztem, milyen jövő vár erre a…..
mpl 2018.02.04 14:50:01
@GiaMarie: ugye, te nem azon a környéken laksz?
"El kellett búcsúznunk, de még ekkor sem igazán fogtam fel, mi történik, nem voltam ideges (pedig még nyugtatót sem kaptam), sőt, talán inkább derűs a magam mondján – mindig poénkodásra kész. Azonban, amikor áthaladtunk a műtős részleg nagy, önműködő fémajtaján, és egy percre megálltunk a részleg…..
Serena Williamsről még a tavalyi év során hoztuk le az ősanyás állapotos fotósorozatát, ami a Vanity Fairben jelent meg. A világklasszis teniszező azóta életet adott gyermekének, Olympiának, akit már az Instagramról ismerhetünk is, hisz láthattunk közös szelfit vele. Ám az első hivatalos fotózása…..
A világhírű dalszerző és énekes Bryan Adams már régóta ismert fotósként is, több tucat kiállítása volt és több fotóalbuma is megjelent. Eleinte főleg hírességekről készített portrékat, majd később a reklám- és a divatfotózásban is sikereket ért el. Adams a világ egyik legnagyobb divatfotósától, Herb…..
mpl 2018.01.10 07:31:19
Pedig sokat elnéztek neki, még azt is, hogy kitalált hősökkel kívánja betelepíteni az '56-os panteont...
mpl 2018.01.01 08:00:18
@Látens Inszinuáció: “Az áldozatokat eleinte gödrökbe temették, de a szovjetek által elkövetett katyńi vérengzés tömegsírjainak 1943-as felfedezése után felismerték ennek kockázatát és igyekeztek eltüntetni a tömeggyilkosság nyomait. Ezért a holttesteket kényszermunkásokkal ismét kiásatták és elégették. A tábort ezt követően lerombolták, és helyén egy parasztgazdaságot létesítettek. A háború után, illetve 2012 óta végzett kutatások azonban kimutatták a földben található csontokat illetve a korábbi épületek és a tömegsírok maradványait” wikipedia, Treblinka szócikk.
olvasni kellene, mielőtt írni próbálsz
A sztori valamikor augusztus közepén kezdődött, amikor is drága unokahúgom úgy döntött, hogy feltétlenül nálam kell kikötnie a régi cipőszekrényüknek, mert az nekem majd nagyon jó lesz. Akkortájt még nagyon jó is lett volna, ha minden úgy alakul, ahogy szerettem volna, de ez a lehető legritkább…..
mpl 2017.12.27 12:05:02
Hidegben jólesik egy második kávé. Vagy egy tea. De mi van akkor, ha ezt a kettőt mintegy összevonjuk? Lágy, mint egy tea és erős, mint egy kávé - ez az a kettősség és harmónia, amiért a chai lattét szeretjük. Most két receptet is mutatunk, egy koffeindúsat és egy selymesebbet...
mpl 2017.12.26 07:51:13
Karácsonyra kijön a Star Wars legújabb része, és ezzel együtt elöntik a piacot a rajongók minden igényét kielégítő termékek is. Minden értelemben. Egy szexuális segédeszközöket gyártó cég is meglovagolta a hullámot: Han Solo, Dildoda és Darth Vibrátor között válogathatnak a felnőtt rajongók. Azt…..