Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krajec Krisztian

113 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Foodyny Paul Bocuse intézet 2017.10.25 20:14:33
     Mi is történt a Magyar Bocuse d'Or Akadémia háza táján? Lehetőségünk nyílt a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tankonyháján részt venni egy remek eseményen, ahol két gasztronómiailag jelentős esemény is történt. Életre keltettek egy fantasztikus szakácskönyvet, mely tematikájában előremutató,…..
Foodyny Jött a Krampuz 2017.10.20 09:49:13
Álomból valóság! Ahogy az Igen pizzázó megálmodásában, a Krampuz létrehozásában is Vidó Nóri alkotását dicsérhetjük. Az elképzelés már régóta érlelődött benne, mivel azt vélte felfedezni francia útjai alatt, hogy kint szinte minden sarkon található galette-ező (palacsintalepény). Feltette magában a…..
Egy olyan helyet sikerült megalkotni, ahol asztaloknál ülve étkezhetünk, vagy bekucorodhatunk barátainkkal a kanapéra, és akár a látványban gyönyörködve elfogyaszthatjuk kávénkat az ablaknál.Igazán hangulatos enteriőrt varázsoltak a Depresso-nak, ami ha kintről benézünk, máris csalogatóvá teszi a…..
Foodyny Mik is a superfoodok? 2017.10.07 17:30:33
Nagy divat, vagy trend mostanában tudatosan étkezni, és odafigyelni arra, hogy mikor és miket eszünk! Van aki lakztózérzékeny, van aki vegán, vannak akik gluténmentesen étkeznek és sokan vagyunk akik superfoodokat eszünk! De hol voltak ezek eddig, miért csak mostanában találkozunk ezekkel? Akkor ez…..
Foodyny Még egy burger? 2017.10.06 19:12:55
Igyekszünk megtalálni azokat a helyeket, melyek valamiben különlegesek, esetleg érdekes helyen, vagy a megszokottól eltérő koncepcióval rendelkeznek. Nyugodtan ezek közé sorolható a Kedvenc Bisztró is. Merészebb húzással Budán, méghozzá Mammut-ban találhatóak. Hogy miért is merész? A pláza kultúra…..
Foodyny Itt imádok enni 2017.10.04 17:55:40
Folyjon a zsír!Cupákos! Már a név hallatán is beindul az ember fantáziája, és egyértelműen megjelenik a lelki szemek előtt egy jó zsíros hús, vagy egy kolbász képe - nem is tévedünk, ha ezzel az elképzeléssel a fejünkben lépünk be hozzájuk. A vízió pont ez volt, mikor Tasnádi Ákos séf (Macesz…..
A 0,75 Bistro… Nullahetvenöt Bistro: már a neve is utal arra a tematikára, amit létrehoztak. Hiszen aki egy kicsit is jártas a borok világában, tudja, hogy a palackok űrtartalma általában ezt a mértéket követi. Gondolkodásmódjuk bororientált vendéglátást takar, ami a 0,75 kistestvéréből, a Palack…..
Már adtunk hírt a bárok világáról, ami egyre érdekesebb és egyre szerteágazóbb kezd lenni Magyarországon. Többnyire a bártender szakmában dolgozók valahogyan férfiak, de bizony vannak nagyon tehetséges bártender lányok is, akik lenyűgöző eredményeik miatt méltán megérdemlik az ismertséget. Koroknai…..
  Fotón, balról jobbra: Rácz Jenô, Mr. Michael Ellis /Global igagazgató Michelin/ Stefan Stiller /Taian Table tulaj./ - Milyen érzés volt átvenni a Michelin csillagot?- Természetesen fantasztikus érzés volt, de ennek két fázisa is volt! Az egyik, amikor megkaptuk a meghívót a díjátadó gálára, az…..
Foodyny Csúcsgasztró a várban 2017.09.30 15:16:57
Budapest gasztronómiájának színes terítékén egy új étterem, a Ramazuri Bistronomy nyitotta meg kapuit a Budai Várnegyedben. Az Úri utca nevéhez hűen, úri környezetben találhatjuk meg őket. Egy olyan helyet álmodtak meg, mely a mai trendeknek megfelelő, igényes, mégis laza enteriőrrel rendelkezik,…..
Foodyny PirosLábos fesztivál 2017.09.29 21:05:25
IV. PirosLábos fesztiválNyitott porták Szigetmonostoron2017. október 7. szombat Besokalltál a tömegrendezvényektől? Egy fesztiválban a nyugalmat, a családias hangulatot és a szívből jövő vendéglátást keresed? A PirosLábos fesztivál immár negyedik éve az, aminek kitaláltuk. Egy családias rendezvény,…..
Foodyny Nincs lehetetlen 2017.09.29 08:58:15
A magyarországi gasztronómia egy speciális területéről, a rendezvényszervezésről beszélgettünk a Home Catering egyik vezetőjével, Gazdag Tamással. Mit is takar ez, és egyáltalán hogyan jött létre ez a meglepő dolgokat produkáló vállalkozása és kifejezetten érdekes aspektusa a nagy raktárnak, amit…..
Foodyny Brutális burger 2017.09.27 15:53:41
A Kálvin Gastro Bistro - becenevén KGB - jelenség lett Budapest gasztrotérképén. Fél éve nyitották meg kapuikat, és azóta túl vannak 5 étlapváltáson, és sok-sok elégedett vendég élvezhette konyhájuk remekeit. Minden ételükben visszatükröződik az az életérzés, amit a KGB séfje, Nyúzó Imre képvisel.…..
Foodyny Betyáros egy hely! 2017.09.26 08:54:40
Magyarország történelme, vegyítve gasztronómiával, és egy kis urbanizmusEgyedülálló a maga nemében az Urban Betyár étterem, hiszen egy olyan kategóriát hívtak életre, mely eddig nem létezett. Meglepően vegyítik mindazokat az értékeket, amiket egy magára igényes múzeum, és egy csúcsétterem hordoz…..
Új, rejtett zug a Budai Várban "A maison” szó legfontosabb magyar jelentései a következők: lak, otthon, háztartás, lakás, család, finom, nagyszerű, házi, cselédség, alapos.Egy tőről fakadó, mégis más jelentéssel bíró szócsokor, amelynek minden egyes tagja megidéz egy érzést, egy illatot, egy…..
Foodyny Ahol az olasz ízek laknak 2017.09.24 18:03:29
Ki ne szeretné az olasz konyhát? Mára már teljesen elterjedt Magyarországon is, és úgy gondolhatnánk, hogy ebben a műfajban már nem lehet újat mutatni, de az Ape Regina Italian Restaurantnak mégis sikerült! A Podmaniczky utca 18. szám alatt egy éve nyitották meg kapuikat, igazán jól sikerült…..
Foodyny Bocanova 2017.09.22 18:07:21
A Bocanova két arca nyilvánvalóan a két üzlet elhelyezkedéséből adódik. Az egyik a belváros nyüzsgő vérkeringésében, a Somogyi Béla u.-ban, leginkább a turistákra épít, a másik pedig kissé kijjebb, a pörgéstől messzebb, a Kassai téren, a törzsközönségre és a magyar vendégekre számíthat. Rengeteg…..
  Fotó: Szindbád az utazó  Sokan ismerik, rengetegen elismerik és nem kérdéses, mit tesznek le az asztalra! Felmerült már sokakban sokszor, hogy csillagot érdemelne, és latolgatásokra adott okot furcsa elhelyezkedése miatt. Ádám Csabát sem kell bemutatni senkinek, mivel munkássága az igazi…..
Foodyny Itt tényleg sütizhetsz 2017.09.20 17:11:46
Cukrászda a cukrásztól, avagy Sütizz! Már a név is fémjelzi azt a szellemiséget, amit képviselnek, és nagy örömünkre egy újabb felettébb kipróbálásra javasolt helyet tudunk bemutatni. A szakmaiság, az elhivatottság, és az alázatosan odatett munka, aminek gyümölcsét mi is meg tudtuk kóstolni.…..
Foodyny Közel a parthoz 2017.09.19 18:12:58
A Kopaszi-gát egyedi lokációját már évek óta felfedezte a vendéglátás. A környék fejlesztése azóta sem állt le, és a jövőben további komoly előrelépések lesznek. A Duna közelsége révén a nagyközönség már rég felfedezte az ebben rejlő lehetőségeket, mind a családi pihenés helyeként, mind pedig az…..
A Bocuse d’Or meghozta hazánknak a jól megérdemelt nemzetközi elismerést, és az évek óta tartó gasztroforradalom zászlaját büszkén emelhettük általa a magasba. Hazánk nemzetközi elismerése számottevően nőtt ezzel, viszont sokak szerint még az út elején járunk. Eljutottunk a megmérettetés első…..
Foodyny Pizza in the city 2017.09.17 16:39:51
Frissen sült, kézzel nyújtott kovászos pizza. Egyszerű, őszinte és finom. Menő, pezsgő környezetben nyitja meg kapuit a kontinentális Európa első Jamie’s Pizzeriaja, a belvárosi Gozsdu udvarban, a Madách sétánynál. A Jamie's Pizzeria nagyszerűen fogja egybe mindazt, amit Jamie Oliver képvisel:…..
Foodyny Nem csak fotós 2017.09.14 17:20:15
Fotó: Miklóska Zoltán 1997-ben szakács iskola, egy év Szántó József mellett, majd a Novotel konyhája, ahol tíz évig a fakanálforgatást gyakorolta, Both Zsolt és Gulyás István mellett: így indult Fekete Antonio a gasztronómia útján. De ebből mégis hogyan lett Magyarország első számú és egyedi…..
Foodyny Örületes burgerek 2017.09.13 14:20:23
A hamburger, mint forradalom, nagyjából 3 éve tört ki nálunk az unalmas sémából, és indult hódító útjára. A Budapest Burger Company is e tájt tárta ki kapuit, meglovagolva ezt az irányzatot. Amerikából hazatért vendéglátós testvérpár nyitotta meg, elhozva az ottani feelinget. Sport Pub-ként…..
Foodyny Több mint sommelier 2017.09.12 16:28:00
Hogyan lesz valakiből sommelier, vagy egy kicsit több? Petzold Attila elmondta nekünk. - Hogy jött a gasztro? - Az eredeti szakmám pék, pontosabban sütő technikus. Az egyik tanműhely falán volt egy örökbecsű egysoros: A disznó sem tudja, mitől hízik. Én ezzel már akkor sem tudtam azonosulni. Egy…..