Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ex-leprás

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Konferenciát szervezett vasárnap az LMP Ökopolisz nevű alapítványa Merre van előre? címmel. Jó kérdés, bár nem egyértelmű, hogy kire vonatkozik: az LMP-re? Vagy az országra? Az előadók elsősorban az országról beszéltek, az előadók személye viszont talán inkább az LMP…..
ex-leprás 2013.06.03 21:11:40
@Brix: izgalmas lenne egy olyan forgatókönyv, hogy a válságát túlélt lmp 2014-ben éppen bent marad a parlamentben (mint a fidesz 20 évvel korábban), aztán négy évvel később kormányváltást visz véghez bizonyos kisgazdákkal szövetkezve (mint a fidesz 20 évvel korábban).
A régi nem használható többé, mondják, de azért még kiadnak belőle néhány ezret. A hatóság félrevezeti az autóst. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
ex-leprás 2013.05.31 16:14:01
ha jól látom, ez másfél hónapos sztori. (én csak most akadtam rá, mert adásvételi témában keresgéltem.)
próbaképpen rá is néztem az újbudai okmányirodás oldalra. kár volt.
ujbuda.hu/page.php?template=okmanyiroda_dokumentumok
a nyomtatványon még mindig nem szerepel sem az állampolgárság, sem az okmány típusa...

ha valaki külföldön él, és honvágya támad, semmi mást nem kell tennie, csak beleolvasni a totálkár néhány cikkébe és azok kommentjeibe...
A halászlé készítése olyan dolog, mint a magyar foci: mindenki ért hozzá. Ez így is van, na de ne feledjük: a jó halászlénél létezik még jobb is. Sajnálatos, hogy e remek étel asztalra kerülése kis hazánkban elsősorban a karácsonyi ünnepekre korlátozódik, ahogy az is…..
ex-leprás 2012.12.22 17:38:56
A volt kedvenc pékségembe mentem vásárolni, ahol mindig a "tegnapi sütésű kenyeret" veszem féláron... az egyik 175 forintos tétel helyett az eladó 1750-et ütött be. Szóltam. Erre a másik eladó, aki értett a pénztárgépek nyelvén stornózta a számlát, majd teljes áron ütötte…..
ex-leprás 2012.12.22 01:33:34
@Jankove: jogos. pár éve már nem, előtte pedig falusi termelőnél párszázért vételeztem.
az 1500-öt egy korábbi hozzászóló mondta be, én csak továbbgondoltam.

ezzel együtt nekem fura a sztori ezen része. mármint az ötezres tétel, és a 20ezres, amiből etetni kell a családot. persze az sem világos, hogy január eleje mit takar. első hét? mert addig azért kitarthat 15000 forint, pláne, ha már megvolt a karácsonyi nagybevásárlás. de talán kevesebben kapják fel a fejüket, ha a posztoló kihagyja a húszezresre vonatkozó kiszólást.
mindegy. békés karácsonyt nekik.
ex-leprás 2012.12.22 17:18:11
@batgirl: igen, valami ilyesmi.
ex-leprás 2012.12.22 17:37:09
@Lillamama: mindig becsültem a tudatos, rendezett embereket, mint a kiegészítés mutatja, itt ilyen családról van szó.

ugyanakkor a poszt maga - mivel egy napló jellegű blog része - nem tartalmazott elég kimerítő tájékoztatást, a körülmények nem derültek ki, csak az a pár tétel, ami megcsapta az emberek szemét. így aztán közel sem sztereotípiáról van szó, sokkal inkább információhiányról.
erről persze a posztoló nem tehet, hiszen ő csak írt egy újabb bejegyzést a naplójába, de talán másokat sem illene megdorgálni azért, mert szóvátettek ezt azt. ha visszaolvassa a szöveget, akkor lillamama is beláthatja, hogy félreérthető következtetés vonható le a soraiból.
arról nem is beszélve, hogy pont a fogalmazás miatt közel hatezer ember utálta meg egy pillanat alatt azt a pékséget, amit aztán a posztoló utólagosan mentegetett. szóval nem mindegy, hogy mit és hogyan írunk le, na.

amúgy a kenyeret pár éve mi is lefagyasztottuk, igaz, nem sütöttünk, de kiolvasztva mindig finom friss illata volt. és felhívni a figyelmét egy kereskedőnek arra, hogy hibázott, szerintem is jogos, korrekten, nem anyázva - a reklamációnak a magyarban van egy fura pejoratív kicsengése is, az ember egy felháborodott, kezével fenyegető vásárlót vizionál, pedig hát lehet ezt másként is - talán sok olvasó itt csúszik félre, amikor a kereskedő pártjára áll.
Kormányunk új szlogeneket vetett be a tandíj védelmében: "nagyobb felelősségvállalás", "minőségjavítás", "piac igényeinek figyelembevétele" - pedig az egész nem más, mint annak elmaszatolása, hogy a hatalom egy fillért sem óhajt költeni az új generációra, cserébe viszont…..
A csapat szerdán indult, hogy behajózzák a járműveket, de a személyzet természetesen nem a hat hetes viziutat választotta: mindenki repülővel utazik. Az utolsó pillanatban alaposan megnéztük a pusztítót, amit a Szalay-Bunkoczi páros Selyemút ralis 2. helyezése után sokan várnak a…..
Az 5500 éve halott fiatalember múmiája több mint 100 éve látható a British Museumban, de csak most derült ki, hogy meggyilkolták. A Gebelein embert, akit a kutatók vörös haja miatt csak Gyömbérként emlegetnek, most komputertomográfiával megvizsgálták és kiderült, hogy…..
Fotó: Mike from Budapest/skyscrapercity.com Volt egy épület a Hercegprímás utca 5 szám alatt, a Bazilika felől a második, az alábbi térképen az üvegtetős. Belváros-Lipótváros - amúgy remek - interaktív térképén az olvasható róla, hogy 1836-ban épült, a…..
ex-leprás 2012.11.14 13:29:23
@nowy: ezen akkorát röhögtem, hogy leöntöttem magam a déli kávémmal...
kösz.
termeszek... :)))))))))))
"leellenőriztette" Volt nekem egy isteni magyar-tanaram', aki az ilyeneket halkan, kedves, elnéző mosollyal, de kissé okítóan feddő hanggal, csak emígy korrigálta: "Robikám, le nélkül.." Vagy "be nélkül", mert jellemző volt a bepótolom vs. pótolom is ;-) Szeretettel: Tisztelt…..
ex-leprás 2012.11.10 12:52:37
@pucros:
teljes tévedés. és a poszt is rossz irányból közelít. az ellenőriz igében csak az "el" az igekötő, és az el is válik: nyugodtan mindenki lenőrizze csak el! :)

ennek kapcsán jut eszembe a hajdan volt iskolai ellenőrző füzet, amit ma már nem így hívnak, és talán jobb is, hiszen az minden volt, csak nem ellenőrző. beleírtak jegyeket, intőt, dicséretet, de az égvilágon semmit sem ellenőriztek vele, benne.
Pelsológia Hétköznapi pontyok 2012.09.20 22:45:25
A szerencse forgandó – tartja a közmondás nagy bölcsen, ugyanakkor az is biztos, hogy saját döntéseinkkel magunk is jelentősen befolyásolhatjuk. Hol pozitív, hol negatív irányba billen Fortuna mérlege egy-egy jó, vagy éppen rossz elhatározásunk nyomán. Hétfőn például a…..
Nagyon bátor az a reklámcég, amely kitalálta, hogy a halálfélelemmel próbál népszerűvé tenni egy alapvetően nyugalmat árasztó autót. Pedig pontosan ez történt a Lexus esetében. Úgy látszik, a japánok is megelégelték, hogy potenciális vásárlóik minden eddigi…..
ex-leprás 2012.07.21 21:26:29
@Béza Dániel: jaja. pont erre gondoltam én is. akkor lett volna hű magához a reklám, ha nem pulzusmérőt, hanem fogyasztásmérőt mutatnak a kör alatt.
de ha már a pulzusmérőt választották, akkor viszont pont alacsony értékekkel ütött volna jobban.
így is kicsit gáz volt a szereplőválogatás, pláne ha még átment volna az autó a papírmasé falon, a néni ott helyben meghal, az tuti.
  Titanic ez, bár nem az óceánt járta, csak a magyar folyamokat; nem halt meg miatta senki, csak maga a hajó lett az enyészeté; és nem jéghegynek ütközött, hanem csak a magyar valóságnak. A magyar technika- és hajózástörténet egyik különleges emléke, a Monarchia korának egyik…..
A Roy és Ádám Trió akusztik jam formájában és önálló koncerttel is jelentkezik Kapolcson. A zenekarból Nagy Ádám gitárossal beszélgettünk. Augusztus 4-én léptek föl a Blue sPot Café színpadán. Van-e valami emléketek a Művészetek Völgyéből? Meglepő, de mi, mint Roy és…..
Az Új Színház zajos sikere után a Főváros felmentette Gerendai Károlyt a Sziget szervezésének felelőssége alól, helyére a népszerű igazgató jöhetett volna. Itt a lehetséges program. "Vissza kell adnunk azt a bázist, azt a szigetet a nihilben, amit elvettek tőlünk a…..
  Jól van, kivártuk, de remélem, megérte. Már múlt héten megérkezett Gabi levele, amiben - kérésemnek megfelelően - megírta meglátásait a süllőnyitányról, de technikai okok miatt csak most fértem hozzá. Ezennel közkinccsé teszem, hátha mások is találnak benne megfontolni…..
Válság van, és ez a válság miért éppen a horgászmédiát kerülné el? Lapok alakultak és szűntek meg a közelmúltban, de jelentősen visszaesett a két piacvezető horgászújság, a Magyar Horgász és a Sikeres Sporthorgász értékesített példányszáma is. Néhány hónapja…..
ex-leprás 2012.06.07 14:33:22
@Raon:
a mohoszos urambátyám már egyre kevésbé igaz, ráadásul eléggé ártalmatlan. a szövetség(ek) egyre több csatát veszít, de ez csak első látásra és a laikusok számára lehet örvendetes, hiszen az, hogy valami rosszul működött, még nem jelenti azt, hogy nincs is rá szükség. ami a mohosz után következik majd, nagy eséllyel rosszabb lesz, mint a mohosz "fénykorában".

doktor HA pedig - noha legalább 10 éve úgy néz ki, hogy méltányosságból írhat a mahorba - valójában igényt elégít ki, méghozzá az olvasók egy jelentős részének igényét. fura, de igaz, akkor is, ha szakmailag erősen megkérdőjelezhető a cikkek mondanivalója.
vele ellentétben azonban - és most nem védeni szeretném HA-t -, a "modern" "szakírók" "cikkeire" (őszinte tisztelet a kis számú őszinte kivételnek:)) valójában semmiféle igény nem mutatkozik. hacsak nem az igénytelenség igénye... az eredetiség-mondanivaló-érdekesség-kivitelezés-szakértelem-önálló gondolat bermuda sokszögében vész el a legtöbb jelölt... sajnos.
ex-leprás 2012.06.07 23:53:46
@charon24:
amikor jézus odajött hozzám... szökdécseltem, végeztem a munkámat, egyszer csak ott termett és meggyógyított... volt üzlet, nincs üzlet...
:))))

kár lenne lapokra bontani a problémát - általánosabb annál a színvonalesés.
Lejátszotta az angol válogatott az utolsó felkészülési mérkőzését – szerencsére, mert ha lenne még 1-2 meccs az EB-ig, akkor a végén teljesen elfogyna a csapat, és a Liverpool B-nek kellene kiállnia a franciák ellen. Ruddy, Barry és Lampard után Cahill is kihagyja a tornát:…..
Itt az ideje, hogy megismerkedjünk északkeleti szomszédunkkal. Nekem az elmélyülésben személyesen az asszonyfőnök családja, Stas Gorin megbízott állandó szakkomentátorom, Ödönbá' kárpátaljai származású volt edzőm, valamint az internet, többek közt Visontay Péter fotói…..
Április utolsó hétvégéjén, egyik barátunk és a gyerekek unszolására lelátogattunk Délegyházára. Tavaly nem sikerült lejutnunk, de most kíváncsiak voltunk, hogy működik e még a pergetés pisztrángsügerekre, és hogy mennyit változott az állomány. Kegyetlen meleg, 28-30 fok…..
Pelsológia Apróságok 2012.05.12 17:59:00
Péntek délután van, júliusi kánikulát idéző nap. Hazatérve a munkából, fél órát téblábolok a szigeten, elrendezem csónakomat (vízmerés, akkutöltés), és igyekszem információt szerezni a horgászati lehetőségekről. Pergettyűs Tomi tájékoztat: a süllőzők esténként,…..
ex-leprás 2012.05.14 18:22:32
ex-leprás 2012.05.16 14:01:31
@Willyfog67: jah, fekát fogni is minden hülye tud - bizonyos napszakban, bizonyos évszakban, bizonyos méretben...
meg naphalat. meg békát. meg szúnyogot.
nagyobb volt egy lónál...
Pelsológia Süllőnyitány 2012.04.28 16:48:00
Sokan várták, hogy véget érjen. Ki ezért, ki azért, Gábor barátommal mi azon egyszerű oknál fogva, hogy ezt a hétvégét egymással, és a régen gyakorolt pergetéssel tölthessük. Tegnap vízre került a csónakom, ma hajnalban pedig – fittyet hányva az élénk keleti szélnek –…..
ex-leprás 2012.04.28 21:58:23
Pelsológia Halat a Balatonba! - 2. 2012.04.15 09:24:00
Az előző részben nyitva maradt a kérdés: miért haszontalan dolog azonnal kifogható, 1,5-2,5 kg-os pontyokat telepíteni a Balatonba? Előre szeretném jelezni, az okfejtésben rejlő hibalehetőség jelentős, éppen ezért az alábbi számokat ne tényként kezeljük, sokkal inkább egyfajta…..
ex-leprás 2012.04.17 22:57:28
@Koli:
kicsit költői volt a kérdésem persze...
de ez a vezetőség kontra tagság dolog ezért kétélű szerintem. még egy mezei egyesületnél is az, ahol lehet szava a tagságnak, de sok dologban a vezetőség dönt. ám a balaton esetén még csak klasszikus tagságról sem beszélhetünk, hiszen a vízkezelő nem egy horgászegyesület, hanem egy állami szerv...

ugyanakkor a cikk egyik mondata előtt tényleg értetlenül állna "a horgászok" jelentős része, nevezetesen:
"A kifogott friss, méretes telepítés haszontalanul kerül ki a tó trófikus rendszeréből."
már hogy kerülne ki haszontalanul, amikor megfogtam, hazavittem, megettem - kérdezhetnék sokan... :)
Rendhagyó, vadászós poszt következik. Hal nem lesz benne, horgászat sem, és a Balaton is legfeljebb a közelségével kapcsolódik a tegnap este történéseihez.  Immár húsz éve van fegyvertartási engedélyem. Az utóbbi öt-hat évben már alig volt időm és energiám a…..
ex-leprás 2012.03.20 15:54:48