Regisztráció Blogot indítok
Adatok
V1ttori0

39 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szokásostól eltérően főétel vagy leves helyett egy közkedvelt desszert elkészítésének receptjét írom le, mivel sokak kedvelt csemegéje az ünnepek környékén. Én minden mákos ételért rajongok.   Hozzávalók a tésztához: 600 g liszt 200 g margarin 20 g élesztő 2 tojás sárgája 2.5-3 dl…..
Hosszú csend után visszatértem a tettek mezejére. Konyhai kalandozásaimat egy chilis bab elkészítésével folytattam. A borús napokat mindig bearanyozza egy kis fűszeres finomság, ezért esett a választásom erre a fogásra.   Hozzávalók: 3 db kidney babkonzerv kiegészítettem a konzerveket némi…..
Sikerült felszabadítanom egy kis időt a főzésre, íme az eredmény. Összedobtam egy gombapörköltet, amit kiegészítettem némi sárgarépával, hogy még színesebb és ízgazdabb legyen a fogás. Fűszerként némi szárított bazsalikomot és petrezselymet használtam...
Viktor konyhája Erdei gombaleves 2016.10.30 15:40:47
Hétvégén a szülővárosomban jártam és kinéztem a piacra, ahol sikerült beszereznem némi erdei gombát, amiből egy tejszínes pikáns gombalevest készítettem. A végeredmény önmagáért besezél, szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni, főleg, hogy a bőséges csapadéknak köszönhetően itt az erdei…..
A minap megláttam az egyik népszerűbb üzletlánc polcain egy gránátoshalnak nevezett tengeri halfajta mirelit haltörzsét. Meg is vettem, mert régebbről ismerem, nagyon hasonló a hekk-hez. Talána kicsit ''halasabb'' az íze. Így meg is vettem és elkészítettem. Hozzávalók: 2 nagyobb gránátoshal kb…..
Pár napja elkezdtem érezni, hogy valami betegség motoszkál bennem így összedobtam egy gyors ázsiai levest, ahol az ízek alapját az 5 fűszer és a szója adta, valamint némi friss chili és koriander. Nem vagyok benne biztos, de mindenesetre úgy érzem elmúlt a kórság, úgy döntöttem, hogy ezt a…..
Újra összeszedtem magam és neki álltam a rendszeres főzöcskézéseknek. A korábbi posztombeli algasalátám készítése közben összedobtam egy jellegében kínai Wok-ban készült főételt, melyhez ném kínai kelt is felhasználtam. Esténként én nagyon szeretem a hasonló gyorsan elkészítheteő, de könnyű…..
Viktor konyhája Hínár saláta 2016.10.05 08:03:12
Kínai éttermek egyik kedvelt fogása a hínár saláta, úgy döntöttem elkészítem én is a saját változatomat. Egyáltalán nem bonyolult. Íme a végeredmény. Szerintem a színek és az ízek önmagukért beszélnek. A legjobb az egészben, hogy semmilyen komoly konyhai rutint nem igényel az…..
Szombat este úgy döntöttem készítek valami gyors, finom fűszeres ázsiai levest garnélával, de ezúttal nem valamilyen jól ismert receptet használtam, hanem megpróbáltam minél jobban elengedni a fantáziámat, így készült el a képen látható leves. A hozzávalók, nagyjából kinézhetők a képről, a…..
Tegnap két régi jó barátommal elugrottunk vacsorázni a Fehértói halászcsárdába, Szeged mellé. Csak ajánlani tudom, nagyon közel állt hozzám az általuk képviselt ízvilág, pár napon belül írok egy átfogóbb értékelést is az eddigi élményeimről, de elsőként szeretném megosztani veletek a fenti képet az…..
Végül elkészült a kép összeállításom recepttel. Most egy hozzávetőleges receptet adnék, a hozzávalók alapján mindenki el tud indulni, a pontos arányokat általában főzés közben állítom be. Köretként valamilyen frissebb salátát javaslok, de a receptjét hamarosan annak is…..
Tegnap dél körül azon gondolkoztam, hogy jó lenne valami csípősebb de nem túl nehéz egytálételt elfogyasztani, sikerült is valami ötletesebbet kitalálni, szerintem jól sikerült. Mindenkinek ízlett aki kóstolta. Íme az eredmény és a recept. Hozzávalók: 4 db tojás 1 db thai chili 1/2 habanero…..
Csináltam egy kis alacsony szénhidráttartalmú vacsora tálat magamnak az egészséges életmód jegyében. Nekiálltam edzeni, így muszáj kiegyensúlyozottan táplálkozni. A tálhoz a következő hozzávalókat használtam fel: paradicsomos füstölt sprotni, mediterrán szószos kagyló, ecetes jalapeno, koktél…..
Pár barátommal jártunk kint a Millenáris parkban rendezett hamburger napokon a múlt héten. Sok lehetőség közül az egyik választásunk a W35 "fire in the hole" fantázia nevű hamburgerére esett. A rendezvényen a burger egy kisebb változatát lehetett megvásárolni, természetesen alacsonyabb áron. A…..
Igyekszek visszarázódni a szokásos otthon főzögetős kerékvágásba. Sokak mondták, hogy szívesen látnának valami mexikói receptet. A sok beszélgetés meg is tette a hatását edzés után úgy gondoltam szükségem valami komoly protein forrásra, ami illik a kora nyári hangulatra. Ezek alapján választottam…..
Elmúlt péntek és szombat egy kedves barátomhoz mentünk el grillezni, kicsit rásötétedett, de azért kitartottunk bőszen elég sokfélét készítettünk, mindenki megelégedésére, a pontos húsmennyiséget már pontosan nem tudom megsaccolni, de a lényeg, hogy négyféle tarját, csirkeszárnyat és pulykamellet…..
Megosztanám veletek egy könnyű salátareceptem, amely némi mexikói beütéssel rendelkezik. Ez is tipikusan egy olyan recept aminél már a színkavalkád is felkelti az ember érdeklődését, aztán az első falat után jön az igazi ízorgia. A csípősséget mindenkinek magának kell éreznie. Én ennél jóval…..
Imádom a magyar konyhát! A leveseink jelentős része így kezdődik: rántás + víz, aztán dobd bele a többit, és várj, míg megfő. A leves neve meg attól függ, hogy mit dobtál a rántásos vízbe... ezeket aránylag nehéz elrontani. De azért nem lehetetlen:) Na, a tojásleves pont…..
Régebbi képeimet  böngészve belefutottam egy jól bevált kagyló receptembe. Érdemes kipróbálni, mert a gyorsan elkészíthető és garantáltan nagy sikert arat. Hozzávalók (2-3 személyre): 1 kg feket hélyas kagyló 2.5 evőkanál vaj 6 gerezd aprított fokhagyma ízlés szerint vörös chilli…..
Egy ilyen reggelivel már biztosan jól indul a nap. Szívesen indítom a vasárnapom egy hasonlóval, ha sok a teendő...
Viktor konyhája Bajai halászlé 2016.05.28 16:05:25
Mivel bajáról származok nem maradhat el a blogról az egyik kedvenc halászlevem receptem se, a bajaié. Az ízeken túl azért is ajánlom az elkészítését, mert ha már lesóztuk megfelelően a halat akkor pillanatok alatt elkészül (kevesebb mint egy óra). Az ínyencek a pontyon kívül sok másfajta halat is…..
Viktor konyhája Spenót saláta 2016.05.27 18:03:51
Nem rég módomban volt kipróbálni egy finom spenót salátát a Dang Muoi-ban. Mihelyst lesz egy kis lélegzetvételnyi megpróbálok valami hasonlót készíteni! :) Szerintem a látvány magáért beszél...
Egyik barátommal a hétvégén kedvet kaptunk egy kis halfőzéshez, így készítettünk egy bajai illetve egy tiszai halászlevet, a recepteket még nem volt időm leírni, de hamarosan azokat is pótlom. ..
Nem is olyan rég hozzájutottam némi szarvashúshoz és rövid utánajárás után elő is álltam egy egyszerűbb recepttel amit szeretnék most megosztani. Sajnos mikor készítettem nem tudtam hozzáférni bográcshoz, de remélem ez nem von le a recept értékéből. A végeredmény szerintem mind látványra, mind…..
Néha megkívánok valami igazán magyaros ételt, mint pl.: egy zúzapörköltet, úgy gondoltam, hogy a változatosság kedvéért megosztok egy libazúzás receptemet, hogy a kevésbé könnyed ételek is képviseltessék magukat a blogon. Felesleges mellébeszéléssel nem is húznám az időt, hanem máris egy fotóval…..