Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fektoh

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sorozatwiki tudta meg még tegnap éjjel, hogy a Feleségek luxuskivitelben című pompás trashreality megkapta a második évados berendelést. A műsor nézettségét ugyan nem sok értelme lenne kitenni a vitrinbe, de a sajtóvisszhangot már lehet mutogatni, hiszen kismillió cikk, kritika, blogbejegyzés…..
fektoh 2018.01.10 13:08:48
@Trejo:
Vagy "Luxuskurvák elvitelre".
"Az állampolgároknak az államról alkotott képét, véleményét alapvetően meghatározza az, amikor ügyeik intézése során kapcsolatba kerülnek az állammal, és ezáltal képet alkotnak annak működéséről, társadalmi kapcsolatairól." - így kezdődik a kormányablak credoja, amire egy örömteli Minden szavaddal,…..
fektoh 2017.10.12 12:45:55
@A.C.:
Aha. Tiszafüredi kormányablak: az ügyfélkapun lefoglalt időponthoz képest 40 perc múlva hívtak be, szerintem akkor is csak azért, mert már tizenötödjére kérdeztem meg a biztonsági őrt, hogy vajon dolgoznak-e ma odabent a kollégák, vagy egész napos nemzeti kávészünetet rendelt el a miniszter. A hívószám kijelzőn nem jelent meg a számom, még csak hasonló sem (az interneten foglalt időpontoknak külön menüpontja van az automatán, az ad egy egyik ügycsoporthoz sem hasonló számot, így még azt sem láttam volna, hogy valakit behívnak nálam nagyobb sorszámmal esetleg). Végül kijött egy Mancika, szinte felháborodva: "Úgy látom valaki foglalt az interneten. Ha itt van most jöjjön".
A másik probléma az ügyfélkapuval, hogy a budapesti okmányirodákba/kormányablakokba a legtöbb ügyre 3-4 héttel későbbre tudsz csak foglalni. Ezt tedd össze a autóátírásra vonatkozó 15 napos határidővel. Mikor ilyen ügyem volt, egy ideig próbálkoztam, már Budapest másik végén lévő kormányablakokba is, de ott sem volt jobb. Végül elmentem a legközelebbi kormányablakba, húztam sorszámot, vártam 2 órát és megvolt. Persze nagyon jó lenne ez a netes foglalás, csak akkor az államigazgatást is át kellene állítani a kőbaltáról a netre.
A TV2 Facebook-oldala szerint  az ország egyik leghitelesebb televíziósa kizárólag a TV2 hírigazgatója, Kökény-Szalai Vivien felkérésére mondott igent. Május 2-tól tehát Marsi Anikó és Gönczi Gábor várja a nézőket a Tényekben. Azt, hogy Marsi Anikó mennyire a leghitelesebb televíziós vagy sem,…..
Mutatom, ő az:..
fektoh 2016.02.10 12:40:30
Pont ezt érzi az angol nyelvű banda, amikor egy magyar banda gyalázza elő a dalaikat B) ..
fektoh 2015.10.29 12:56:22
Élő adás­ban ment egy­más­nak Sarka Kata és Bá­lint An­tó­nia - írja a jobboldal kicsi, savanyú Blikkje, a Ripost.hu, és a hírt persze azóta már átvette az igazi Blikk…..
fektoh 2015.08.14 15:06:22
@recirkulációs kör:
Mert a lyuksógor női megfelelője a dugihugi. Nem annyira gyakran használt kifejezés, mint a lyuksógor, de létező, nem én találtam ki.
Aki valójában 20 éves sincs  ..
fektoh 2015.05.26 14:50:41
Nincs ebben a sztoriban semmi, csak egy történet egy ellopott és megtalált autóról, ami végül mégsem lett meg. Mert csak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
fektoh 2015.04.08 16:29:55
Nem kellenek ahhoz külön rendőrkapitányságok, hogy megmutassuk, a 21. században is kőkorszaki módon működik a rendőrségi kommunikáció: még egy kutyaólon belül sem értenék meg egymást a "rend bátor őrei".

Warning! Egy megtörtént esetet bemutató megahosszúságú komment következik, gyengébb idegzetűek inkább görgessenek.

Sztori:
- hölgy rokonom hosszú hétvégére utazik, előtte meglátogat minket, pár sarokra tőlünk leparkol (Bp)
- megjön a férje, az ő autójával mennek tovább, majd ha megjönnek, elviszik az asszony kocsiját
- pár nap múlva visszaérkeznek, az autónak hűlt helye
- illetékes r. kapitányságra be, feljelentés, körülmények elmagyarázása, adatok felvétele, papírmunka - majd értesítjük, viszlát
- 3 nap múlva telefon a kapitányságról: itt van nálunk az autó egy telepen, a hosszú hétvége alatt lakossági bejelentés érkezett, hogy az egyik ablak nincs teljesen felhúzva, kollegáink kármegelőzési intézkedést foganatosítottak és elszállítottuk egy őrzött telepre a gépjárművet xxx Ft megfizetése után a gépjármű átvehető.
- rokon szépen megköszöni, hogy megóvták a gépjárművét, ha már ő ilyen nyomorult volt, hogy nem húzta fel az ablakot rendesen, de azért egy pár kérdése felmerül:

1. Mielőtt elszállították az autót miért nem kereste meg őket a rendőrség, hiszen lassan az aznap épp viselt alsónemű színét is ki lehet deríteni az emberekről pár perc alatt, pláne egy olyan szervnél, amelynek birtokában van az állampolgárok legszemélyesebb adatainak jelentős része?

2. Ha már elszállították az autót miért tartott csaknem egy hétig, mire végül értesítették a tulajdonost?

3. Amikor pár napja megtették a feljelentést az autó eltűnése miatt miért nem bukott ki azonnal az adatok rögzítésekor, hogy az autó napok óta a rendőrségnél van?

A válasz némi zavaros magyarázkodás a személyiségi jogokról és adatkezelésről meg hogy "aznemúgyvanhogy ide beírom és a rendszer látja, hogy amott meg azvan, hát ez lehetetlen, ilyen rendszer meg számítógép a világon nincsen hát ez nem egy szcifi túl sok filmet tetszett nézni térjünk már vissza a földre stb." szóval lehet a kasszához fáradni és Bp külsőre kitaxizni az autóért.

Ezek után ha az elmúlt 10 évben a rendőrségi informatikai rendszerek fejlesztésére költött összeg 1 Ft-nál nagyobb volt, akkor biztos vagyok benne, hogy az zsebekben landolt és nem hardver és szoftver lett belőle. Az állomány informatikai képzése pedig láthatóan nyomokban sem létező fogalom (a motiváltságukról és probléma megoldó készségükről eddig is voltak tapasztalatok, ez nem meglepetés)

Adalék1:
- ezt követően 2-3 hónappal az autót a rokon eladja
- a vevő egy hét múlva kétségbeesetten hívja: gond van, mert az autó lopott! (WTF?), most akartam átíratni és azt mondják az okmányirodában, hogy hoppá! rendőrségi körözés van a járművön
- telefon az okmányirodába, kedves, segítőkész hölgyikének tényállás vázolása, jóindulatból rendszám alapján megmondja (telefonban nem is szabadna ilyen infót kiadnia), hogy x. hó x-e óta a yyyy rkp. körözi ezt az autót, mert lopott
- aha, szóval a yardról felhívtak, hogy megvan az autó, mert ők vitték el, papírt is adnak az egész hercehurcáról, de annyi eszük már nincs, hogy ezzel egyidejűleg azt is összefuttassák, hogy akkor a feljelentés lezárható, nem kell körözni, hiszen megvan!
- rokonban bevillan, hogy ő azóta ment vagy 10.000 km-t az autóval, még külföldön is volt, mi van, ha egy közúti igazoltatásnál kibukik, hogy körözik az autót (ami a férje nevén van, és mivel nem vette fel a nevét nem egyértelmű, hogy milyen kapcsolatban van a tulajjal), akkor őt egyből viszik a fogdára a köztörvényesek közé, amíg ki nem derítik, hogy az autó valójában nem lopott? Az eddigiek alapján ez meddig tartana a rendőrségnek, napokig?
- telefon az érintett rkp-nak, illetékes kapcsolása (harmadjára sikerül is), tényállás vázolása (megvan az autó ti adtatok róla papírt barátom nálatok is megvan a dokument), kérés a körözés törlésére
- válasz: hátaznemúgyvanaz! be kell jönni személyesen aláírt papír pecséttel huszonháromésfél példányban és akkor visszavonjuk.
- félóra emberi mivoltból kikelt üvöltözést követően végül hajlandóak voltak visszavonni a körözést személyes megjelenés nélkül.
Az ember csak bemegy az Aldiba, hogy megvegye a hétvégi sört, ropit, tojást, aztán egyszer csak hopp, szembejön egy bicikli. Gyanús ez, gyanús, hiszen a hasonló üzletekben csak veszélyes romokba lehet belefutni, amelyek maximum az utca túloldaláról, éjszaka, sűrű ködben látszanak…..
fektoh 2015.03.27 22:23:49
@arncht: 3-4 bar terepre? Ha csak nem vagy 120 kilo, szetrazna az agyadat... Cx bringaknal is 3 bar korul van vegyes terepen, amugy alatta (35os gumival), montin 1.5-2 baron mennek tl gumikkal, belsovel a felutes miatt vmivel tobbel.

Biztosan igazad van, de a topic egy trekking (túra) bicajról szól, ez aszfaltra való.
fektoh 2015.03.27 22:31:24
@ccvv:
Tetszik ez az indukciós! Mekkora a teljesítménye: csak helyzetjelzésre jó, vagy azért valamit látni is vele?

A kondenzátorost szokták kombinálni a (agy)dinamóssal is. Az én Cyco-mon sima dinamó van, és a hátsó ledes lámpa gyárilag kondenzátoros, úgyhogy pár percig még világít, ha megállok (rá is írták germánul, hogy "standlichtautomatic")
fektoh 2015.03.27 22:34:01
@arncht: te peldaloztal montival...

Bocs, de keversz valakivel. Nem példálóztam montival. Hadrian77-et idéztem
Egyben az utolsó is. Szemtengelyferdülés lesz ez B) ..
fektoh 2014.05.28 22:56:48
Arnold Schwarzenegger, Kommandó… Arnold Schwarzenegger, az egyszemélyes hadsereg… Arnold Schwarzenegger, Arnold Schwarzenegger… hangzott el a Film+ reklámjában, ami egyszerre volt egy zseniálisan összerakott montázs, és egy kegyetlenül vicces reklám. A kommandó egy szar, de…..
Baszod, ez angolul a fokozat legmagasabb fokozata. Rovásírással kiejtve B) ..
fektoh 2014.05.21 09:02:03
@dex.ion:
krav maga edzésen ezt hívtuk "mókusütés"-nek
Subba Oroszország WTF 2013.12.03 11:25:00
Kis szemmasszázs: ..
Kicsit elnyomja a hörgést, de nem rossz Annak aki nem ismerte fel elsőre: a német Necrophagist’s hörgős banda Foul Body Autopsy című számát tolja le a csávó..
 http://szerencsesferi.com/nézed, hallgatod amíg bírod ..
fektoh 2013.07.02 11:27:41
Szeptember elején derült ki az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának utasításából, hogy a július végén nagy örömmel átadott, 23 darab vadonatúj „B” típusú mentőgépkocsikban helyhiány miatt nem lehet szabályosan lélegeztetni a beteget a hordágy fejrésze mögötti…..
Subba Gödör a színvonal! 2012.10.04 15:57:47
..
fektoh 2012.10.05 09:26:58
@megatoner.hu:
:D
Ezen egy hétig fogok röhögni. Köszönöm!