Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thwarter

0 bejegyzést írt és 240 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mi diplomatáink a külföldi érdekérvényesítésből csak a protokolláris formaságokat sajátították el. Smúzolás a sonkás tekercsek, ráksaláták és drága borok mellett – és itt meg is áll a tudomány. Tegnap került nyilvánosságra az a videó, amelyben osztrák humoristák a…..
1000 leütés Az abortusz ellen 2013.10.19 11:00:18
Alább a művi terhességmegszakítás kapcsán azt az álláspontot igyekszem kifejteni, hogy az alapesetben erkölcsileg védhetetlen -- nem azt, hogy jogilag nem kellene védeni. Az erkölcs és a jog eltérő szempontjai ebben a nagyon nehéz kérdésben nagyon élesen mutatkoznak meg: mivel…..
Sokan csak külföldön csodálkoznak rá arra, hogy a Magyarországon általános igazságként elfogadott sztereotípiák (a magyar oktatás minőségéről például) nem feltétlenül felelnek meg a valóságnak, és hogy másként is lehet csinálni a dolgokat. Így járt mai szerzőnk, Máté…..
Úgy tűnik, kormányunk nem elégszik meg az eddigi intézkedésekkel és a statisztikai másképp számolást sem tartja elegendőnek, így további lépéseket kíván tenni szaporodásunk érdekében - demográfiai programot indít az év második felében, "ha a gazdasági növekedés ezt…..
thwarter 2013.05.09 11:01:30
@Puskát kellett volna hozni: A feher angol fiatalok fele (amugy honnan vettel ilyen statisztikai adatot, miert csak a feherek?) nem azert nem dolgozik, mert nincs allas, hanem azert mert derogal nekik az adott munka elvegzese. A legtobb bevandorlo nem a magas kepesitest igenylo munkat latjak el, hanem azt amit meg egy betanitott majom is el tudna. A feher angol fiatalok fele egyszeruen nem akar dolgozni. Oket nem lehet majd a bevandorlas megfekezesevel munkara birni.
Baratom, amugy ha te Nagybritanniaban elsz, akkor az a gyanum, hogy teljesen felreertetted, mit akarnak es mi a bajuk. Azert akarjak megfekezni a bevandorlast, mert pont attol felnek, hogy a bevandorlok NEM dolgozni mennek oda es csak jo sok lakastamogatast, meg segelyt kernek. Az EUbol meg azert akarnak kilepni (marmint a rasszista UKIP, meg a konzervativok nacionalista szarnya), mert ezek meg mindig azt hiszik, hogy a Brit Birodalom egy letezo gazdasagi es kulturalis egyseg, es vissza lehet terni azokba az idokbe.
thwarter 2013.05.09 11:04:37
@Puskát kellett volna hozni: Te latod rosszul, a Fold tulnepesedese mindannyiunk problemaja, nem lehet Magyarorszagot egy hermetikusan elzart egysegkent kezelni. Az lehetseges, hogy Magyarorszagon az agrariumot lehetne jobban eroltetni, de mit vesztenenk vele, biztos minden nemzeti parkunkat, a maradek erdot, esatobbi,esatobbi. Csak a vak nem latja, hogy az egyeduli megoldas a migracio engedese lehet. Arrol kene az allamnak gondoskodnia, hogy megfeleolkeppen integraloldjank a bevandorlok, nem pedig a magyar noket kene szo szerint es elvi ertelemben baszogatni.
thwarter 2013.05.09 11:21:05
@Puskát kellett volna hozni: Oke, most mennem kell, de akkor meg gyorsan mondok egy peldat, ami talan segit a poblema komplex termeszetenek megerteseben. Abban mind egyetertunk, hogy iden tavasszal nem volt igazan tavasz, sot. Raadaasul, effajta klimavaltozasok valojaban direkt kapcsolatban allnak az uvaghazhatasu gazak kibocsatasaval. Termeszetesen minel tobb ember van, annal tobb energiat fogyasztunk, mivel ez fosszilis forrasbol jon, ezert annal tobb szendioxidot bocsatunk is ki. Raadasul az Fold barmely pontjan kibocsatott szendioxid (metan, stb) a Fold minden pontjan erezteti a hatasat. Eppen ezert nem lehet Magyarorszagot kulonallo egysegkent kezelni, ebben a vilagban elunk mi is. Es most visszaterve a tavaszra, meglatjuk, hogy milyen hatassal lesz ez az agrariumra, nyilvanvaloan a termes mennyisege es minosege erosen fugg effajata behatasoktol. Ha Magyarorszag klimaja jobban megvaltozik, ki garantalja, hogy a magvak, amiket ma hasznalnak tudnak alkamazkodni az uj korulmenyekhez? Ki garantalja, hogy Magyarorszag el tudja latni magat (ha jol tudom, igy is tobb elelmiszert importalunk, mint exportalunk, de mindegy)?
Egy teljesen megujulo forrasokra epulo energiapolitika ma meg csak alom, es meg sokaig az lesz.
A te vilagodban Magyarorszag csak egyfelekeppen profitalhat es nohet ebben a vilagban, megpedig ha gyorsan raall a fegyvergyartasra es eladja oket azoknak az orszagoknak, ahol a vizellatas hamarosan komoly problemakba fog utkozni es a szomszedjaiknak. Ez vajon etikus? En pl. nem szeretnek egy ilyen nep resze lenni.
Fotó: Kós Károly Egyesület Vajon mit szólna a sajtó és a nép, ha bejelentenék, hogy paprikafüzérrel díszített, szájában bűvös kockát tartó óriáspuli helyett egy gyakorlatilag ablaktalan zárt héj képviselné Magyarországot a világkiállításon, aminek központi…..
thwarter 2013.04.29 09:06:53
Adásunkat megszakítjuk, csapataink harcban állnak! A HírTv jól visszavágott a német közszolgálati csatorna gyerekhíradójának! Hogy az is értse, miről van szó, aki már annyira besonkázott, hogy már tormásat böffent csak aktuálpolitika helyett, annak foglaljuk össze azért az…..
„Mint kormányrudat használta a reményt és a félelmet; az egyiket, hogy féken tartsa az athéniak önteltségét, a másikat pedig, hogy felemelje és vigasztalja őket, ha kedvüket vesztették.” (Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok)   HAZAFIAS KÖTELESSÉG MARADNI ÉS EMELNI A…..
A röghöz kötés a piac szabad működését zavaró potyautas problémára adott hibás és működésképtelen válasz. A kérdés az, hogy található a valós problémára, valós válasz. A hallgatói szerződés „röghöz kötés” névvel elhíresült elemétől voltak az elmúlt…..
Viszonylag kevés írás született eddig Dániáról, holott az északi ország akár vonzó célpont is lehetne a munkát kereső magyaroknak (már aki bírja az esőt). Például azért, mert szinte mindenki beszél angolul. Búgócsiga írásából azért kiderül még egy s más, akár a…..
Olyan 6-7 éve figyeltem fel a változásra. Korábban valahogy idősebb korukban jöttek emberek az egyetemre a társadalomtudományok valamelyik ágát tanulni. Jól behatárolható szubkultúra volt ez, a rendszerváltó értelmiség gyerekei, a segítő szakmák valamelyikében már dolgozó…..
Valódi aknamezőre futott a kormánypártok diákok és a hallgatóság ellen folytatott kommunikációs offenzívája szerda este. Giró-Szász András kormányszóvivő tájékoztatója és Parragh László arra reflektáló –vélhetően nem túlságosan átgondolt – televíziós…..
A méltán népszerű Szkepticista Gyülekezet ma a Kobak Klub rendezvényének keretében népszerű történelmi legendáriumokat zúz szét a tudomány, ráció, világosság és európaiság jegyében. A szélsőjobb magyarországi elburjánzásával a történettudomány területén is…..
Nem lesz teljesen hiábavaló a Bajnait lejárató állami kampány, hiszen Békéscsabán 3,5 évvel lemondása után is találni megbúvó antigyurcsányista sejteket:  A mellékelt képeket tegnap (12.11.18), a Békéscsabai Tesco Műszaki Osztályán készítettem. Sok laptop volt…..
thwarter 2012.11.21 07:28:04
Kigondoltam Rovásterroristák 2012.11.08 12:24:24
A Terrorelhárítási Központ és a Rendőrség legkiválóbb szakemberei is tehetetlenül szemlélik, ahogy a rovásterroristák zavarják az ország nyugalmát. A hagyományos bűnüldözői módszerek és a korszerű kriminalisztika minden vívmánya is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy…..
thwarter 2012.11.09 07:45:34
@Sumdraxx: As irek nem hasznalnak runakat es a skotok meg a velsziek sem. Az igaz, hogy komoly erofesziteseket tesznek, hogy tobb ember ismerje meg a nyelvuket, de az irast nem hasznaljak (raadasul teljesseggel nonszensz az irast hasznalni, ha nem hasznaljak a nyelvet, marpedig nem hiszem hogy ezek az alakok nagyon beszelnenek osmagyarul...). Nem tudom, honnan szerzik az emberek ezeket az infokat - gyanitom, hogy csak kitalaljak - de teljeseggel valotlanok. En sok evet eltem Skociaban es igen gyakran latogattam el Irorszagba is, es soha nem tapasztaltam semmi ilyesmit.
thwarter 2012.11.09 07:52:35
@Igorogi: Nos, a nacizmust eleg konnyu definialni. Ha valaki pl. egyes nepcsoportokat genetikailag alsobbrendunek belyegez, az bizony a nacizmus - amugy teljesseggel hamis - erveit terjeszti. Ebbol a szempontbol Jeszenszky bizony naci kijelenteseket teszeget.Es ha tetszik, ha nem bizony a kommunista hatalomnak is ilyenforman naci elemekkel diszitett vilagkepe volt, es ezert probaltak a hatterbe szoritani az 50-es evek vegetol a zsido parttagokat, ezert nem volt ertelmes ciganypolitikajuk, ezert neveztek a melegeket betegeknke, stb. Ha mindezt osszeveti az ember, rajun, hogy tobb koze volt e diktaturanak amam masikhoz, mint magahoz a kommunizmushoz, mint eszmehez (amihez nem volt sok koze).
thwarter 2012.11.09 09:43:03
@Sumdraxx: Azzal tisztaban vagyok, hogy vannak gaelul beszelo emberek mindharom kelta orszagban, az iras alatt nem az adott nyelven valo irast, hanem a runakkal torteno irast ertettem. Raadasul mindharom nyelvben vannak olyan hangok, amikre nincs a latin abc-ben megfelelo karakter, nekunk nincs ilyen, ami volt arra kitalaltunk latin alapu karaktert.
Teljes tudasodat az internetre alapozod, szerintem jobb elobb korulnezni a vilagban es utana megmondani, hogy hogy is van ott, de te tudod.
Határátkelő Ingázni Ausztriába 2012.10.15 06:53:00
Bevallom, mindig örömmel tölt el, amikor a kommenteken keresztül megismert olvasók (ha nem nagy merészség, akkor: virtuális ismerősök) billentyűzetet ragadnak és megosztják a maguk történetét. Ezért is örültem Nyulz of the World itt következő írásának. Utána meg jöhet az…..
thwarter 2012.10.15 09:48:40
A fideszes Varga István például úgy fogalmazott, a Büntető törvénykönyv nem mindenható, a rossz házasságokon belüli bűncselekményeket külön tényállással nem akadályozhatjuk meg, talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább…..
Nemrég a TASZ véleményt nyilvánított egy nagy vihart kavart oroszországi esettel kapcsolatban. Ahogy lenni szokott a kommentelők nem igazán értették meg, hogy miről is van szó. Történt, hogy Oroszországban egy Pussy Riot nevű fiatal lányokból álló punk banda bement egy…..
„Az egy főre vetített statisztika semmit nem jelent, erre mindenki ráébredhet, aki megnézi a sorrendet. Ez az összevetés kicsiny, kisebbrendűségi érzéssel megáldott nemzetek mákonya.” – írja blogjában Mong Attila. Egy kicsiny, kisebbrendűségi érzéssel megáldott nemzet…..
Alternatíva Cafat Gárda 2012.07.19 14:29:00
Biztos voltam benne, hogy Bándy Kata meggyilkolása kapcsán előkerül a férfibűnözés fogalma, például mert van igazság benne, meg azért is, mert a feministák szerelemgyilkos gecik. Dr. Raskó Gabriella, aki remekbeszabott, hiánypótló, informatív munkát írt a férfi és a női…..
Ghostwriter Orbánisztán - forever 2012.07.19 00:34:00
A „Nem Tetszik a Rendszer?!” blog az elmúlt három napban cikksorozatot közölt az ún. „rendszerkritikus erők” - LMP, Milla, 4K!, Szolidaritás - esélyeiről a következő választásokon a „kartellpártok” - FIDESZ ("+Jobbik"), MSzP, DK - ellen. A cikksorozat tényekkel akarta…..
A helyzet változott meg, nem mi – ezzel indokolta tavaly év végén egy emlékezetes interjújában a kormány IMF-politikájában bekövetkezett fordulatot Orbán Viktor. Politikai értelemben kétségtelenül kalandos hónapok teltek el azóta, és bár a tárgyalások órákon belül…..
Hende Csaba honvédelmi miniszter április 7-én személyesen indította útnak Várpalotáról a skandináv portyára induló, onnan a tervek szerint decemberben visszaérkező, két főt: - Csepin Pétert, a Bakonyi Poroszkálók elnökét, önkéntes tartalékos katonát, hagyományőrző…..