Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megunom

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
megunom 2020.12.28 02:43:57
@incze: Trump alairta a COVID-segelyekrol szolo (es egyebkent 5500 oldalas) torvenyt.
          Tamás Gáspár Miklós a 444.hu-ban közölt cikket Kurta szó a szólásszabadságról címmel. Tézise szerint a rendőrség helytelenül járt el, amikor előállította dr Gődény Györgyöt, akit általában és joggal koronaszkeptikusnak szoktak nevezni.        Nem vagyok jogász, ezért csak nagy vonalakban…..
megunom 2020.12.26 17:31:08
megunom 2020.12.27 00:56:50
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
megunom 2020.12.24 20:09:01
@jotunder: HaFr kolléga minimum 50-szer rúgta ki, szó szerint (ott gyakran sokkal rosszabbul viselkedett, mint most itt). Szóval résen kell lenni.
"Pártlistát az a párt állíthat, amely - legalább kilenc megyében és a fővárosban - legalább ötven egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított" - ez az egyik pont, amin a kormány 2020. november 10-én, a dátumbélyegző szerint 23:59 perckor T/13679. számon benyújtott javaslatával módosítanák…..
megunom 2020.11.12 07:21:42
@Főnix Oszlár Gazdag: Mindig visszajön. Néha más néven, de mindig visszajön. Talán három hónap volt a leghosszabb távolléte. Nem tud ezen blog nélkül élni.
megunom 2020.11.12 07:23:58
@ijontichy: Szerintem olvasd el megint a régieket, nem különböznek azoktól, amik majd csak most jönnek majd.
„Mi, magyarok ki akarunk törni abból, hogy Európa másodvonalába tartozzunk, mi azok közé az európai ország közé akarunk tartozni, ahol a legjobb élni, alkotni és lakni. Magyarország a világgazdaság legkorszerűbb technológiájával akar termelni. A legjobb és legtisztább természeti környezetet akarja…..
megunom 2019.12.19 19:42:59
@ijontichy: Erről olvastam egy tanulmányt. Amikor keveset keresel, és kapsz egy fizetésemelést, nagyon örülsz. Amikor már többet keresel, akkor is örülsz ennek, de messze nem annyira. A tanulmány 2-3 évvel ezelőtt készült, és akkor az USA-ban 75 eyer dollárra tette a kritikus szintet, ami felett már nem a fizetésed a fő gondod.
megunom 2019.12.20 04:55:50
@neoteny: "New York City-ben, vagy Nashua, New Hampshire-ben?" Nem emlekszem, ha tippelnem kellene, azt gondolnam, hogy orszagos atlagrol van szo, de ez tenyleg csak egy tipp, lehet hogy kisebb volt a szoras.

"Hanem mi a fő gondod?" Nyilvan ember es helyzet valogatja. Ebben viszont nem lehet atlagot szamolni.
megunom 2019.12.20 04:56:24
@megunom: "szoras" >> felmeres foldrajzi kiterjedese.
1. Well, a font egy évtizede nem látott erősödésben, a tőzsde a reggeli nyitás óta száguld, a gazdasági Armageddon sok "szakértés" dacára egyelőre elmarad. Az aussi PM örül, Donald örül, a világban erősebb az angolszász hagyomány, mint a területi (nemzeteket összeboronáló, szupraállami) integrációs…..
megunom 2019.12.14 02:40:54
@neoteny: 1992 óta minden negyedik évben a megválasztott elnök az év embere. Clinton, G.W.Bush, Obama kétszer, Trump eddig egyszer.

en.wikipedia.org/wiki/Time_Person_of_the_Year#Persons_of_the_Year
Még az abszurditásnak is van értelme (mint az értelem inverze, amely az emberi és közösségi értelem hiányosságaira mutat rá és ekként élvezhető, de legalább tanulságos művészetet tud létrehozni), de annak, amit Orbán művel az országgal: semmi. Azt képzelni (delirálni), hogy a -- vegyük elő:…..
megunom 2019.12.09 19:09:32
@ijontichy: Itt most a "katona" meg a "Katona" nem ugyanaz... nem mindig lehet meguszni a nagybetuk elhagyasat zavar nelkul :):).
megunom 2019.12.09 20:37:36
@ijontichy: Itt a "katona" meg a "Katona" nem ugyanaz...
Van olyan eset, amikor fontos, hogy nagy, vagy kicsi a K.
"Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük."  (W.A.) Hazánkban -- mint a legtöbb közösségi inkompetenciától szenvedő frusztrált országban -- a…..
megunom 2019.10.21 17:31:40
@MIx:
"Erről készült fotó ereklyeként függött kanadai szobája falán ahol öngyilkos lett."
Nem kanadai, floridai.
hu.wikipedia.org/wiki/Wass_Albert
Minden más fogalommal szemben, amit Ungváry Rudolftól és Magyar Bálinttól kezdve Filippov Gáborig alkalmas vagy kevésbé alkalmas módon az orbánista állam leírására használtunk, fontosabbnak és előrébb valónak gondolom a társadalmunkra vonatkozó gondolkodást. A társadalmi folyamatok megértése…..
    ( MOST ÉRKEZETT (a Nature szerkesztőségi cikke az MTA vegzálásról: Aggasztó változások Magyarországon))    A Professzorok Batthyány Körének elnöke lendületes cikkben támadta hátba a Magyar Tudományos Akadémiát az újfasiszta Magyar Időkben. Náray-Szabó Gábor akadémikus a következőt bírta…..
megunom 2018.06.27 14:12:22
@jotunder: Ki az? Szelepcsenyi Robert azert eleg hires.
Orbánnak kb. annyira van igaza, mint Horthynak az 1920-as években: a globalizáció (a tőke, a munkaerő és a szolgáltatások akadályozott, de kényszerítő áramlása) éppen úgy igazságtalan, mint Trianon volt. És, megfordítva, éppen úgy nincsen értelme vele kapcsolatban igazságtalanságról beszélni a…..
megunom 2018.05.25 04:14:35
@HaFr: "valójában Trump (még mindig tisztázatlan orosz besegítéssel, a Breitbarttal és a rá jellemző unortodox verbális világgal) messze nagyobb nyilvánosságot mozgósított." Ez speciel tulzas. Hillary Clinton megiscsak harommillioval tobb szavazott kapott, csak rossz helyen. Tehat o mozgositott tobb szavazot.
Az ország gazdagodásának nincs királyi útja. Viszont van járható útja. Egy nemzet gazdagodásának logikája semmit nem fog változni ahhoz képest, ami az utóbbi hetven (béke)évben volt, és nagyjából a következő szempontok mentén épül fel. 1. Egyének szintje. Magas színvonalú oktatás és szakképzés…..
megunom 2017.09.26 22:29:45
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Legy szives, mondj harom peldat az Orban altal elkovetett hibakra. Erdekel, miket tartasz hibanak.
Jobbik, MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Modern Magyarországért Mozgalom, Momentum Mozgalom, Új Kezdet, Polgári Világ, LMP, Kétfarkú Kutya pártok Tisztelt Elnök Asszonyok, Elnök Urak! Az évek során egyenként is megismerve az Önök véleményét az ellenzéki pártok választási együttműködésének…..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
megunom 2017.05.20 05:15:59
@velőtanya: Sot, Trump ugyvedei mar felkeszulnek az impeachment vedelmere.
www.cnn.com/2017/05/19/politics/donald-trump-white-house-lawyers-research-impeachment/

Kulonben szerintem nem biztos, hogy jo lenne, ha ilyen okbol elveszitene az elnoki cimet (tudom, ha arulast kovetett el, akkor el kell veszitenie). Azert nem, mert akkor a hivei azt mondanak, az otletei jok voltak, csak az o szemelyes hibai miatt nem kerult sor a megvalositasukra. Es johet a kovetkezo Trump. Sokkal jobb lenne, ha a hivei rajonnenek, hogy Trump nem tudja az igereteit betartani.
megunom 2017.05.20 05:18:07
@velőtanya: A te ingerkuszobod tenyleg magasan lehet, mert en mar nem birok Schmidt Mariatol semmit elolvasni.
Először fogadjuk el, hogy a jobboldaliság jelentését nem a filozófia és a politikatudomány döntik el, hanem a politikai beszédmód: ahol a politikai beszédmódot a Fidesz uralja, és ő jobboldalinak mondja magát, ott a Fidesz (is) jobboldali. De vannak más felfogásai is a jobboldalnak, a Polgári…..
megunom 2017.05.14 06:42:45
@444: De pont most köszöntél el unionista! Ezen a blogon ez ragadós, azt hiszem.
megunom 2017.05.16 05:26:22
@neoteny: ez a helyes reakcio, ahogy Te reagalsz. Lovász László otthagyta a nyugis, elvezetes, es jol fizetett allasat a Microsoftnal, hogy itthon egy idegileg sokkal inkabb megterhelo, sokkal rosszabbul fizetett allast betoltve segitsen az orszagnak. Igen eros benne az erzes, hogy mivel o sokat kapott Magyarorszagtol, sokat is akar visszaadni.

Legjobb, ha lezuhanyozom.
Nemrég érkezett a hír, hogy az Adidas az amerikai Atlantába telepíti a teljesen robotizált cipőgyárát. Ezentúl nem fog óránként két dollárt fizetni távol-keleti munkaerőért, hanem oda viszi a gyárát, ahol a kereslet és a robottechnika továbbfejlesztésének legalkalmasabb helye van, amelyek -- nem…..
megunom 2016.08.24 16:45:51
@unionista᠋: "sanyi szerint biztos fizettek is érte, a pénzt utalják vissza. kamatostól. és azt adják oda a gulag áldozatok hozzátartozóinak."

Mondd meg Sanyinak, hogy rosszul tudja. A lovagkereszthez nem adnak pénzjutalmat. A napokban ez rengetegszer elhangzott.
megunom 2016.08.24 18:31:24
@unionista᠋: A csoportelmélet teljesen más dolog.

hu.wikipedia.org/wiki/Csoportelm%C3%A9let

Az absztrakt algebra, nem statisztika, nem is valszám.
A csoportelméletben az, hogy "csoport" valami egészt mást jelent.
megunom 2016.08.24 19:45:21
@unionista᠋: De ott (a csoportelméletben) van egy muvelet, arra való zártság, egységelem, inverz, asszociativitas, szóval erre a helyzetre nagyon nem illik. Nem jobban, mint a testek, vagy a gyűrűk, a hálók, vagy a félcsoportok elmélete.
Orbán helyesen mondta (ha nem is fogalmazott pontosan, ezért hadd korrigáljam): vérzivataros időkben a magyar nép sikervágyát mindig az olimpiai érmekkel törekedtek csillapítani az utóbbi száz év döntően diktatórikus vezetői. A társadalmunk sikertelenségét kompenzáló fikció a "sportnemzetről" abba a…..
megunom 2016.08.22 02:17:48
@unionista᠋: "de nem vagyok szent. a western digital merevlemezt is ugye számla nélkül vásároltam. ennek a be nem fizetett áfáját önként ledolgozom".

Kinek? Hogyan?
Szerencsére, most hogy már pártelnök sem vagyok, könnyen számot vethetek azzal, hogy demokrata sem vagyok. Nem kedvelem a demokrácia éthoszát, amely a valóságban semmi mást nem jelent, minthogy vigyük le a politikát olyan alacsony színvonalra, amennyire csak lehet, hogy az adott tömegmédia az adott…..
Magyarország jobboldali pártja, a Polgári Konzervatív Párt, a szabadság, az emberi értékteremtés, és az erős európai nemzet érdekeit képviseli. Mind a három érdekében magas színvonalú iskolarendszerre, a korrupció letörésére, a törvényesség helyreállítására, illetve megerősítésére van szükség. A PKP…..
megunom 2016.05.31 19:01:00
@unionista᠌᠋: "de azt viszont tény, hogy a világtörténetében nem volt olyan, hogy egy ország teljesen nyitott gazdasággal valaha is felzárkózott volna. ilyen nem volt az emberiség történetében. sehol és semmikor."

Spanyolok, 1974-2007?
en.wikipedia.org/wiki/Economic_history_of_Spain#European_integration.2C_1985_-_2000
en.wikipedia.org/wiki/Economic_history_of_Spain#Boom_1997_-_2007
megunom 2016.06.01 01:53:10
@unionista᠌᠋: "a spanyoloknak egyetlen szövetségesük volt. az európai közösség".

Az picit nagyobb, mint a bajorok...

Mai adatokkal: EU/Bajoro. 508mil / 12.5 mil > 40 .
minden ember / EU 7400 mil / 508 mil =14
"Orbán a mai magyar politika egyetlen kiemelkedő tehetsége". (Szelényi Iván)       (Remélhetőleg ez elég provokatív mondat egy megjegyzésnél is megjegyzésebb megjegyzésposzthoz.) Azt gondolom, hogy Szelényinek igaza van, azt is gondolom, hogy ez a legrosszabb, ami történhetett Magyarországgal,…..
megunom 2016.05.27 20:18:14
@jotunder: Itt mit jelent a Kingfish?
Az ember annyira megszokta már, hogy gürcöl, majd a munkájáért cserébe a hónap végeztével pénzt kap a piacról -- közvetlenül vagy a munkáltatóján keresztül --, ám az állam azonmód fogja, és elviszi a megkeresett pénze felét (munkáltatói hozzájárulásokkal együtt többet), hogy fel se teszi a kérdést,…..
megunom 2016.05.27 15:22:11
@unionista᠌᠋: "soros miért "liberális" "demokrata" és miért nem egy közönséges despota, stb. "

Mert a despota ezt jelenti:wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Despota
megunom 2016.05.27 17:58:14
@unionista᠌᠋: nem kell elfogadni a hitelt, vagyis ez nem despotizmus. Vannak jobb szavak, de nem tisztem, hogy neked elmondjam, melyek ezek. Pont akkor sorosozol, amikor a "jobboldal". Ez unalmas. Engem ennél jobban nem érdekel a kérdés, befejezem a témát.
Az utóbbi hetekben megsűrűsödtek az olyan kormányzati nyilatkozatok, amelyeket egy motívum köt össze: az uniós tagságunk szembeállítása a magyar érdekekkel. Nem arról van már szó, hogy egyes baloldali, majd mindenféle pártállású nyugati és uniós politikusokat személyükben gyaláznak az olyan alakok,…..
megunom 2016.05.09 15:03:25
@pitcairn2: Tolem me'g a szendvicset is elvettek az Uj zelandi vamosok. De lehet, hogy az csak egy rovid kampany resze volt.
A Polgári Konzervatív Párt 2018-as választási programjának kivonata. Aki egyetért velünk, várjuk a segítségét választókerületi szervezeteinkben, szakértőként, anyagi támogatóként. Magyarország ma felkészületlen arra, hogy a fejlett európai nemzeteknek versenytársa és együttműködő partnere legyen. A…..
megunom 2016.04.21 19:48:02
@unionista᠍: Te magad megmondtad, mi kellene:
-------------------------------------------------------
unionista (törölt) 2012.10.20 23:33:25
@vadkelet:
10% kommunizmus (egyenlő újraosztás), 10% kereszténység (jókedvű adakozás), 80% kapitalizmus. mondj jobbat.
--------------------------------------------------------
mandiner.blog.hu/2012/10/16/megismerni_szlovakiat_i_kis_szlovak_legendarium_x