Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Treff Bubi

0 bejegyzést írt és 1364 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hihetetlen, hogy Liam Neeson, ez a sármos szívtipró ma töltötte be a 70. életévét. Az észak-ír színész az utóbbi tizenpár év egyik legfoglalkoztatottabb akciófilmes színésze, viszont számtalan olyan filmben is szerepelt, amivel megalapozta magának azt a hírnevet, hogy ő bizony nem csak ilyen…..
"Na szia, figyelj csak, azért hívlak, mert helyzet van, és kéne nekem az az anyag amiről beszéltünk, de asap. Tudod, legyen ütős, fasza grafikonnal meg céges sablonban, megy az Elnökvzrigzgatóúrhoz...
MagyarTarka Gyanakodj, ha tegeznek! 2022.03.05 11:33:48
Ma jól indult a napom: ketten is letegeztek - ismeretlenül! Amúgy utálom, de ma mégis kisütött a nap az undok, szürke márciusi reggelben. Ha abban a korban vagy, hogy emlékszel a reklámra, mikor összedőlt a lépcsőház a "lecsókolomozott" nő körül, akkor pontosan érted, mire gondolok...…..
Az álmoskönyvek szerint sosem jó dolog, ha a vallási fanatizmus tettrekészséggel és megfelelő anyagi háttérrel párosul. Ennek következményeit tapasztalhatták meg a japán főváros, Tokió lakosai egy végül pokolivá váló 1995 márciusi napon is. Nukleáris gombafelhő - a mai posztunkban tárgyalt…..
Treff Bubi 2022.02.10 07:54:01
@kvp: én még a csonkítást is el tudnám képzelni mint lehetséges büntetést. Nyilván modern orvosi eszközökkel, műtéti körülmények között végrehajtva. Szerintem komoly visszatartó ereje volna, ha az emberek tudnák hogy adott esetben mínusz egy kézfejjel kell folytatni az életüket, plusz a börtönévek nincsenek rád írva, de a hiányzó végtag már felvet kérdéseket a környezetedben.
A nevével tevékenységi köréről rengeteget eláruló izraeli MeaTech 3D bejelentette a világ eddigi legnagyobb, 104 grammos nyomtatott steakjét. Eddig még senki nem printelt ekkora húspótlékot. A cég saját új bioprinting módszerrel, valódi sejtekkel dolgozva érte el a gasztronómiatörténeti…..
1952. Riporterek és fotósok figyelnek egy atomrobbantást a nevadai kísérleti telep közelében ..
Évente kb. 2000 órát vagyunk munkában, és ezt az időt nagyon nem mindegy, hogy mivel és főleg kivel töltjük. Sok múlik a fizetésen, a munkakörön és a kollégákon is, de ami mindent tönkre tud tenni, az a főnökünk személye.   Bizony elég nehéz dolog jó főnököt találni, és ha nekünk nem sikerült,…..
Treff Bubi 2022.01.27 17:47:27
@midnight coder: ez sajnos még több száz fős multiknál is így van. Jól jellemzi a problémát, hogy szinte mindenhol vannak jobb-rosszabb szakmai tréningek, lehet képezni magad cégen belül, de a vezetőképzésnek nyoma sincsen. Általában tényleg az lesz a gombnyomogató brigád főnöke, aki a leggyorsabban tud gombot nyomogatni.
Bár a home office-ban az otthon kényelmében vagyunk, sokan tapasztalhatják, hogy a virtuális megbeszélések kimerítőbbek, mint a hagyományosak. Az elmúlt két évben a COVID járvány átalakította a munkahelyünket, megsokszorozódott a home office-ban töltött időnk, és naponta több online meetingen kell…..
MovieCops PÉNTEK 13. 2021.12.27 06:00:00
Minden idők egyik legnevezetesebb horrorszériája, a Péntek 13. első részét egy másik ismert horrorsorozat, a Halloween 1978-ban bemutatott első része inspirálta. Sean S. Cunningham rendező és Victor Miller forgatókönyvíró egyáltalán nem gondolkodott sorozatban, csupán szerettek volna egy kis pénzt…..
1958. Karácsonyi nyüzsgés. Marion, Indiana, Egyesült Államok..
Nemrégiben egy kedves cimborától hozzám került egy Kenner gyártói katalógus, úgyhogy természetesen ezt is megmutatom nektek. A gyártói katalógusokat és főleg a Kenner katalógusokat különösen kedvelem, mert elég sokféle játék szokott bennük látszódni. Az 1995-ös év ilyen szempontból különösen jól…..
1914. A Sakurajima vulkán kitörése Japán déli részén. A sziget működő vulkánjának lávafolyamai - feltöltve az alig két kilométer széles szorost - félszigetté változtatták Sakurajimát, összekötve az Osumi-félszigettel..
A tesztoszteron az egyik legfontosabb férfihormon, amely számos élettani funkciót befolyásol, hiánya azonban nem mindig egyértelmű...
1888. Fridtjof Nansen norvég felfedező csapatával Grönlandon. Nansen nemcsak sarkkutató, hanem oceanográfus, diplomata, nagykövet, fotográfus, feltaláló és gyorskorcsolyázó is volt egy személyben. 1888-89-es grönlandi, majd 1893-96-os északi sarkvidéki expedícióinak köszönhetően emelkedett Norvégia…..
1945. április 14. Franklin Roosevelt amerikai elnök temetési menete a Fehér Ház felé, Washingtonban Az elnök a jaltai konferencia után hazatérve folyamatos fáradtságra panaszkodott. Március 29-én birtokára, a georgiai Warm Springbe utazott pihenni. Április 12-én ebéd után egy portréhoz ült modellt,…..
Az elmúlt időszakban Afganisztán a nemzetközi figyelem középpontjába került. Az amerikai katonák kivonulása után újra a tálibok vették át a hatalmat. Az aggasztó események késztettek minket arra, hogy áttekintsük, hogy mik is történtek az elmúlt 40 évben az országban, kik és hogyan próbáltak meg…..
Egy hónap híján két éve láthattátok a 'Színes mindennapok' sorozat utolsó részét. 1972-nél hagytuk abba az MTI Fotóarchívumának színes fotóiból álló válogatást, de örömmel jelentem hogy folytatjuk, hiszen a szocialista Magyarországnak még 17 év adatott a történelem színpadán. Így ma 1973-ból…..
Horváth Ilona szakácskönyve már nagyanyáink polcáról is lekacsintott ránk, s már akkor tudtuk: ebből egyszer, ha nagyok leszünk, mi is főzni fogunk. Az elsőként 1955-ben megjelent szakácskönyv szerzője éppen 115 éve, 1906. augusztus 25-én látta meg a napvilágot Brassóban. Mit csinált…..
fáymiklós Képtelenség 2021.08.07 07:37:53
Az történt, hogy bámészkodtam a vízparton, és megláttam egy apát, amint lelkesen játszott a kislányával. Beültek a vízbe, élvezték, hogy felborította őket a hullám, nevettek, bájosak voltak. Zsebemben a fényképezőgép, nem álltam ellen, leguggoltam, elkattintottam. Nem kellett volna. A zord atya…..
A kérdés nagyszerű és elgondolkodásra késztető, és már csak azért is érdekes, mert nemrégiben ugyanez merült fel a baráti társaságban. Szóval Steve kérdésfelvetése úgy szól: ha nem lenne semmilyen gátja, hol élnél legszívesebben? Az ő válasza kissé meglepő, de a magunk részéről nagyon szimpatikusnak…..
1979 egyik nyár eleji szombat estéjén az "Egymillió fontos hangjegy" c. zenei műsor egy egész adást szentelt a semmiből nagy hirtelenséggel felbukkant supergroup-nak, a Dinamit Együttesnek. Felcsendült az első szám, a "Tinédzser dal" és rohantam az ablakhoz, hogy az bérházunk udvarán lebzselő…..
Treff Bubi 2021.06.15 22:41:15
@ekat: Vikidál énekstílusát, előadói technikáját nagyon átformálták a musicales évek, rengeteg operai manírt felszedett sajnos.
Napi kedvenc kép: 1910. Német tiszt idomított zebráján ugrat át egy akadályon Német Kelet-Afrikában (jelenleg Tanzánia)..
Tegnap volt negyven éve, hogy az amerikai mozik bemutatták Steven Spielberg és George Lucas közös mesterművét, Indiana Jones első kalandját, Az elveszett frigyláda fosztogatóit. 1981. június 12-én fantasztikus élmény lehetett filmrajongónak lenni, különösen egy olyan filmplakát láttán, amelyen az…..