Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Levesbáró

199 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
zsideklaszlo_levesbaro készítette ezt a képet...
Levesbáró Harira leves 2018.06.29 12:35:30
Múlt héten Marokkóban jártam, nagyon kíváncsi voltam a méltán híres konyhájukra. Az egyik legismertebb különlegességük a Harira  leves, miután ezer féle változata van, most az egyik változatát mutatom meg nektek ezt Marrakesh  Medinájában (óváros) ettem. Mivel ez náluk inkább a hideg évszak, és a…..
Levesbáró Jókai bableves 2018.05.11 16:50:05
Ez egy kihagyhatatlan történelmi leves recept. Sok százezren megkóstolták imádják, most elárulom hogyan készül ! A bableves Jókai Mór kedvenc levese több nemzedék konyhájában finomodott odáig, ahogyan nagyon kedves nagynénim, Juci nénim főzte. A nagy szemű babból tarkabab lett a malacköröm füstölt…..
Akárki akár mit mond nekem, a magyar konyha egyik legfontosabb, legteljesebb és talán legismertebb étele a bográcsgulyás. (A bográcsgulyás  a fotóért köszönet: Korpádi Péternek és Patyi Szidóniának) Nagy örömömre   megnyílt a gulyáskantin étterem a Bartók Béla út 41 szám alatt. Elsők között…..
Mi Magyarok birka, bárányhúst szinte csak húsvétkor eszünk, ami vészesen közeleg, ezért osztom meg veletek egyik kedvenc receptem.  Ha még nem is látszik, hamarosan itt a tavasz, ilyenkor szinte kötelező ellátogatni Hollókőre. Bár néhány komolyabb dugó után én inkább, vagy előbb, bár az időt elnézve…..
(a fotóért köszönet Korpádi Péternek és Patyi Szidóniának) Csapjunk oda végérvényesen a náthának, influenzának. Angolszász körökben a nátha legjobb ellenszere a forró leves. Nem véletlenül még a Micimackóban is ezt visznek a betegnek. De nem csak a forró húsleves a gyógyír. Hosszan sorolhatnám, mi…..
Levesbáró Bakonyi Pandúrleves 2018.02.20 19:03:11
(A kép forrása : Korpádi Péter,  Patyi Szidónia köszönet érte!) Ha megkérdezitek tőlem, hogy kik volt a névadók, akkor a válaszom az, hogy  pandúrok, a csendőrség előtt ők voltak a jófiúk. Ami persze gyakran megkérdőjelezhető volt mert mivel ők voltak az egyszemélyes törvény gyakoriak voltak a…..
Mennyire jó ötlet, egy ilyen kombinált üzletet megalkotni. Szinte teljes szolgáltatás nyújt. A főzni szeretsz azért, ha nem azért, ha  haza akarod vinni azért. Mindenre van megoldásuk, bravó! Arról nem is beszélve, hogy  nála megveheted a fűszerpácaimat is!  A címük:  Veres Üzletház Hentes…..
Azért szeretem fedeles dobozba rakni, mert gazdaságosan el tudom pakolni a hűtőben. A fedelet a kihűlt lére tedd rá mert a kicsapódó gőz vizet képez a megszilárdult kocsonya tetején. Ez által egymásra rakhatók, nem vesznek át az ételek idegen ízeket szagokat. Háttérben látszik is, milyen típusú,…..
Levesbáró 2018.01.09 18:38:05
@élhetetlen: Kitűnő ötlet a fagyasztás köszönöm!
Levesbáró 2018.01.10 08:26:13
@Andrass9: Nagyon örültem a hozzászólásodnak, mert a blog létrehozásánál az volt a célom, hogy rakjunk össze egy olyan felületet, ahol kedvet csinálunk a főzésnek, és értékeljük a finom ételeket. Nem vonjuk kétségbe mások tudását, tapasztalatát értékeit. Külön értékes volt számomra, hogy saját tapasztalatodat osztottad meg velünk, nem mint kommentgladiátor harcoltál! Köszönöm szépen.
A ünnepi halászlé! Nagyon érdekes, hogy miért alakult ki az a szokás, hogy halászlevet általában szent este, vagy utazások alkalmával halászcsárdákban szoktunk enni. Persze családonként, és tájegységenként nagyon eltérő a halevés szokása. Gondoljunk csak arra, hogy a Baja környékén élők fogyasztása…..
A Főtéri sokadalomba kimentünk Barnánkkal. Kis korcsolya, forralt bor, hurka, kolbász. Nagyon élveztük. Szeretem a pecsenyések sültjeit, ma viszont igazán kellemes meglepetés ért. Olyan véres hurkát ettem, amit imádok, zsemlés enyhén édeskés, nem túlzottan fűszeres, ilyet készítettünk annak idején a…..
GrillLand Őszi, téli grillezés 2017.11.09 13:11:06
Grillezés ősszel és télen. Mennyire érdekes a hazánkban a szabadtéri sütögetés általában csak a melegebb évszakokra korlátozik. Pedig éppen a hűvösebb időben sokkal jobban tudjuk értékelni a parazsunk melegét. Ráadásul a húsok iránti vágyunk hidegekben sokkal erősebb. Persze ilyenkor az öltözék…..
GrillLand Zsebgrillező 2017.10.27 11:30:19
Természetesen enyhe túlzás a zsebre rakható méret, de lapjaira szétszedhető minden féle szerszám nélkül is  újra összerakható. Persze ha már nem új akkor számolnunk kell azzal, hogy ha  előző használat után nem tisztítottuk meg akkor esetleg koszos, kormos. Első használatnál feltétlenül égessük le a…..
Kihalásra van ítélve? Remélem nem! Köszönhetően az ebéd házhoz szállító cégeknek hozzá lehet jutni, persze ha ezt, választod. A kép is a ma megkapott ebédemről készült. Éttermekben szinte sehol nem láttam étlapon. Persze ifjú koromban is ugyan ez volt a helyzet, kivétel néhány hagyományos kocsmai…..
Levesbáró 2017.10.20 09:28:41
@Lobo Marunga: Te nem szereted, de engem megnyugtattál, hogy nem tűnik el! Köszönöm!
Levesbáró 2017.10.20 09:30:10
@Vén motoros: Köszönöm az észrevételed! A Lábszárt én is nagyon szeretem!
Levesbáró 2017.10.20 09:33:09
@laci_52: Köszönöm, a füstölt húsok is csodát tesznek a bablevessel!
Egyre hűvösödnek az esték, de egy szalonnasütés vagy grillezés kitűnő program lehet. Nemrégiben mi is szerveztünk ki-ki alapon egy bulit. a baráti társaságunkban Rita csak azt jelezte a csapat felé, hogy szalonnasütés lesz, mindenki hozzon magával hozzávalókat. Szerintem mindannyian aggódva azért,…..
Levesbáró 2017.10.19 15:54:03
@Andrass9: Köszönöm szépen az észrevételed
Levesbáró 2017.10.19 15:59:16
@eloi: Köszönöm, ezt legközelebb kipróbálom!
Már Melinda nagyszülei is ezt a töltőt használták! A kolbászfűszer mintáinkat Vanyarcon Melindáiknál próbáltuk ki. A képen a Bajor fehér, és jobbra a mexikóit ízesítésűt láthatod.  Azért előtte egy rövid történelem: A világ szinte minden tájékának megvan a kedvenc kolbásza. Természetesen ez…..
100% csak a termést                                    50%- a termést,                          20%-ban a termést a többiben a szárat tartalmaz. A kíváncsi vagy az otthoni őrölt borsodra melyikre hasonlít! Simon barátom az OMÉK-ra készítette ezt a bors összehasonlító prezentációt. Az kívánta…..
GrillLand A marhahúsok királya 2017.09.24 11:51:33
Az OMÉK-on különleges gasztronómiai élmény várt az ide látogatókra. A japán pavilonban hús és főző bemutató keretében bemutatták a  Wagyu marhahús különleges titkát. Már többször olvashattunk a tenyésztők sörrel itatott, esténként masszázzsal kényeztetet, egyes hírek szerint szakéval locsolt…..
Gyöngytyúk leves Egyik kedvenc levesem a gyöngytyúkból készülő húsleves. Sajnos egyre ritkábban találkozunk vele. Egy régi parasztház udvarán a legjobb házőrzők közé tartozott. Ha túl sokat rikácsolt, fazékban végezte, a család örömére. Mivel tovább fő mint a tápos csirke, hagyjunk időt az…..
Valószínűleg nincs ekkora serpenyőd otthon, ezt a képet Kapolcson készítettem. Ha „Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak „Időszerűvé válik Móra Ferenc örök becsű sora. Sokan úgy gondolják, hogy nyár a szabadtűzi programok fő szezonja, pedig a tavasz, és az ősz, esetleg egy napos téli nap is…..
Levesbáró Főzzünk a szabadban! 2017.09.09 12:56:09
Persze, nem valószínű, hogy ilyen erős tartónk és ennyi bográcsunk legyen, mint Katlan Tóniknak Kapolcson. De ideális vendéglátó program, ha a vendégeinket bográcsban készülő étellel lepjük meg. Ha van erre, hogy szabad téren egy tűzrakásra, faszén hevítésre vagy nyílt gázégőre alkalmas helyünk. Ha…..
GrillLand Kredenc Delikát 2017.09.09 10:43:24
Imádom, az ilyen egyszerű ötletes delikát boltokat. Remélem Ti is. Ha még a fűszer keverékeinket is árusítják az már csak hab a tortán. Ez csak a jó ízlésüket dicséri! Ha kedvetek van és Győrben jártok ott a helyetek!                      ..
A Magyaros tortilla. A Gyömrői grill és lecsófesztiválon láttam ezt a standot. Szerintem nagyon jó példa, hogyan lehet igényesen jó ötletet megvalósítani Street Foodosra. Jól sikerült a kidolgozás, a hagyományokra épülő berendezés, nagy ötlet a tortilla lap hazai finomságokkal megtölteni.…..
Levesbáró Horvát bableves 2017.08.30 13:40:23
Manestra od bobići . Manestra od bobići . Érdekes keveréke az olasz minestra és a magyar bablevesnek. Végül is a végeredmény sikeres lett. Persze nem végeztem kiterjedt kutatást, hogy ki mit tett hozzá ennek levesnek kialakulásához. Hiszen a magyar-horvát sok évszázados közös történelme úgy is sok…..
Levesbáró 2017.08.31 18:48:27
Ha megkóstolod, rögtön a Horvát tengerparton érzed magad! A csevapcsicsa Horvátország egyik legjellemzőbb grillezett étele. Ezt a képet Az Isztria félsziget északi részén, Umag városkájában a Sol Garden Istra grill teraszán készítettem. Nagyon ízlett. Ha balkánon kalandozunk, szinte minden…..