Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egone

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lezárhatja a negyeddöntőt a DVTK Jegesmedvék..
Egone 2018.03.04 19:23:37
Domiking: "Miért is ne lehetne ennek 5 év múlva egy pozitív kimenetele."

Ezt én is így gondolom. Azzal, hogy a Volán elment az EBEL-be , rengeteget profitált a válogatott. Keményebb, hajtósabb meccseken edződtek a játékosok. Miért ne mehetne ki más csapat is? Egy a lényeg, csak olyan csapat mehessen ki, aki indít itthon is egy csapatot. Valóban nincs mélységi merítés a játékosok között. Miért is?
Az a fiatal játékos, aki nem tudja megugrani a juniorból kiöregedve, hogy az Erste Ligás csapatból kiszorítson egy több éves felnőtt tapasztalattal rendelkező játékost, az más alternatíva híján abbahagyja. Nem akarok példákat sorolni, de van rá bőven. Más országokban elmegy másod, vagy harmad osztályba játszani, mert nem éri el az első osztály szintjét.
Most már nálunk is van OB II, de ez inkább adminisztratív dolog, hiszen az amatőr OB III-ból csinálták. Úgy gondolom, hogy azok az utánpótlásból kiöregedett játékosok, akik U8-U10-től tanulták a jégkorong alapjait, azok magasabb szinten teljesítenének az OB II-ben mint azok, akik sohasem játszottak igazoltan vagy játszottak, de 50 év körüliek. Példaként felhoznám a Jászberényieket kiknek nagyon szurkolok, hogy addig valamilyen csapattal húzzák ki, amíg saját utánpótlásból meríthetnek. Többüknek szurkoltam már a Lehel HC-s időszakban is. Ez inkább elismerés számukra, mert én is közel a 60-hoz még mindig lejárok focizni, de be kell hogy ismerjem, nem megy már úgy mint 30 éves koromban. :)
Tehát aki meg tudja finanszírozni, az menjen külföldre és itthon egy farmcsapat. Aztán 5 év múlva mindenki haza és a topcsapatokból lesz egy erős ligánk. A farmcsapatok meg mennek az OB II-be és lesz egy erős OB II is.
És azért azt is valljuk be, ha most ez az egyszem EBEL-es Volán hazatérne, nem nőne ugrásszerűen az ERSTE liga színvonala. Az sem biztos, hogy 3000 fölötti nézőszám lenne a fehérvári jégcsarnokban.
Egone 2018.03.04 19:57:05
@essze: Magától nem. De ez nem hiszem, hogy csak rajtuk múlna.
De valóban a kluboknak a saját érdeke a fontosabb.