Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Norbert Kocsis

21 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kicsit elmaradtam a beszámolóval, de nem is akartam elsietni. Ki akartuk élvezni Adrival a sziget minden szépségét. A kvalifikáció és a verseny közötti 10 hét meglepően gyorsan eltelt, már nagyon vártam azért, hogy vége legyen, mert ilyen hosszú szezonom eddig még nem volt a 4 éves triatlonos…..
Norbert Kocsis 2018.11.15 08:02:35
@Burgermeister: Köszönöm!
Röviden a válasz, ha valaki egészséges, akkor igen, de... Miért akar mindenki "Ironman-t" vagy nevezzük inkább hosszútávú triatlon csinálni? Sajnos manapság mintha ez egy elvárás lenne, hogy minél hosszabb, minél extrémebb terhelésnek tegyük ki magunkat, utána meg mint valami "hős" félholtan…..
Norbert Kocsis 2018.11.08 16:55:51
@speedconcept75: Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de Hawaiin voltunk a VB-n és utána, ha már ott voltunk, a jól megérdemelt pihenésünket is eltöltöttük. 99 százlékban egyetértek azzal, amit írsz. Sajnos tényelg sokan csak a távot akarják hajszolni. Edzéselméletben viszon én úgy látom, hogy rengetegen csak az minél hosszabb távokat hajszolják szintén és nem teszik bele az intenzív munkát. Anélkül meg, hacsak nincs heti 20 óra edzeni, nem igazán lehet gyorsan menni. Nálam például az erőállóképesség és a maximum erő fejlesztése is elég nagy arányban van jelen az edzéseknél.
Egy kicsit érzelmes írás következik a motívációról, edzésekről, egymás megfigyeléséről a különböző platformokon. Akik ismernek, valószínűleg tőlem várnák ezt a legkevésbé, de valahogy ez most kikivánkozik belőlem. Nem lesz sem eleje, sem vége, nem ad válaszokat, csak kérdéseket tesz fel. Mégis úgy…..
A cipőimre nagyon kényes vagyok, ha valamelyik nem tökéletes, akkor azonnal cserére kerül, vagy legfeljebb utcán használom tovább. Futócipőnél szerencsere van pár márka és típus, ami nekem bevállt. Edzéseken a Saucony Kinvara és Ride, versenyekre meg az Adidas Adizero Boston valamint az Asics Hyper…..
Peter Greenaway zavaros, de annál érzékszerv-orgiasztikus műve tudomást sem vesz a futásról. Azért címnek jó volt. Pedig ilyen névvel, hogy Green és Away, menő terepfutó lehetne. Szóval kész a leltár. (Sosem vagy kész.) A 2012-es itt, 2013-as itt, 2014-es itt, 2015-ös itt, 2016-os itt.) Mit csinál…..
Norbert Kocsis 2018.02.12 17:22:55
@szcs84: Valószínűleg igazad van, és nem is akarok triatlonosként itt a futók közt zavarni, csak úgy érzem, van egy jelentős számú közös részhalmaza a két csoportnak. Ahogy nézem a futó közösségre is ugyan úgy jellemző a mennyiség mindenek felett. Ígérem utolsó "OFF" csak jó példa: Triatlonnál a kedvencem az 5 bringa óra után 2 óra futás edzésnek. Rengetegen csinálják. Semmit értelmét nem látom, de hát mindenki magának edz, az ő dolguk. Én, ha valaki edző ilyet írna ki nekem, abban a percben hagynám ott.
Norbert Kocsis 2018.02.13 09:10:24
@őze bálint: A tégla edzés az az, amikor pl bringázol 12km-t utána futsz 2km-t és ezt ismétled megállás nélkül mondjuk ötször. Lehet akár fokozódóra is csinálni. Ha valaki olimpiai távra készül nagyon hasznos, annál hosszabb távra szerintem nem annyira fontos, mert túl időigényes előkészíteni, jobban is ki lehet használni a rendelkezésre alló időt.
Mint két hete írtam, Adri is elkezdett teljesítmeny alapon edzeni. Ennyi idő nagyon rövid, de máris látszanak az első kis lépések, és úgy néz ki, hogy hamarosan új teszt fog kelleni!  Korábban már írtam, hogy mi fordított periodizáció szerint készülünk. A szokásostól eltérően ebben az időszakban…..
Egy kis előszó. Nem bírtam magammal, beszereztem még egy teljesítménymérőt. A hivatalos indoklás szerint, hogy megnézzem, hogy a két lábam egyenletesen terhelem e, meg Adri is kipróbálhassa a Watt alapú edzést. Nem hivatalosan pedig azért, hogy tavasztól, a komoly felkészülés kezdetén mindkét…..
Kicsit eltűntem, de az év utolsó két hónapja a szinte teljes pihenésről szólt sport szempontból.  2017 nagyon jól sikerült, minden úgy alakult, ahogy szerettem volna, sőt, várakozáson felül. Sikerült 9:26-ot menni egy teljes távú versenyen Roth-ban és kvalifikálni az Xterra VB-re, igaz ki nem…..
Egy nagyon érdekes kísérletre volt lehetőségem Berlinben. Józsi (futonaplo.blogspot.de) barátom felajánlott egy teszt lehetőséget, így össze tudtuk hasonlítani, hogy egy karbon kerékszett mennyit számíthat. Én vittem ehhez a saját kerekeimet, a bringát, valamint a Stages teljesítménymerőt. Ő pedig…..
Norbert Kocsis 2017.10.22 18:52:27
@mtomi: szerintem is csak akkor van értelme, ha ezen múlik egy mondjuk hawaii kvalifikáció, vagy komoly versenyen dobogós helyezes. Persz jó érzés, már csak a hang miatt is. Csak a csodát nem szabad várni, az edzést nem pótolja.
Az év maradék része már nem a tudatos edzésé, cserébe fantasztikus helyeken tekerünk. Ez kell most a feltöltődéshez, mert jövőre kezdődik megint a kemény munka.   A videó a csehországi Nove Mesto -ban készült a kedvenc egynyomos ösvényünkön. 50-60km felhőtlen száguldás, mi kell még az őszre? Nekünk…..
Az egyik utolsó reggeli edzésünk volt ma reggel a reptéren. Most ennyi fért bele, úgyis pihenés van. De jó is kint tekerni, nem pedig a görgőn :) Adri egy óra egyenletes, minden 5. percben 7 másodperc sprinntel: Strava link   Nekem is egy óra volt, alap állóképesség, aerob extenziv / zsírégető /…..
A triatlon leghosszabb száma, itt dőlhet el leginkább a verseny kimenetele. Úszáson nem lehet sokat veszíteni, ha valaki rendelkezik egy minimális vízbiztonsággal, maximum 10-15 percet, ami legyünk őszinték, nálunk amatőröknél nem számít annyira, ha csak nem egy hawaii kvalivikáció a cél. A bringa…..
Évente egy maximum kétszer tudok, és ez a nagy többségre is valószínű jellemző, csúcsformát hozni.  Roth után több mint két hónapig tartott, mire újból el tudtam kezdeni rendesebben edzeni. Itt nem is igazából fizikai fáradtságról beszélek, inkább szellemileg és agyban viselt meg a felkészülés és a…..
Az öltözködés fontos, triatlonnál különösen. Mindig nehéz eldönteni, hogy egy, esetleg kétrészes legyen a mez, legyen fehér a nap miatt, legyen ujja, ne legyen, hu de sok itt a kérdés... Idén amikor Roth-ra készültem, eldöntöttem, hogy szeretnék egy jobb idővel célba érni. Ehhez a kulcs egy jó…..
A cipő mindenkinek egyéni, mi válik be. Nekem szerencsém van abból a szempontból, hogy nincs lúdtalpam, semmilyen ortopédiai problémám, ezért a "neutrális" cipők között keresgélhetek.  Ezt a cipőt kimondottan versenyre vettem, mert annak ellenére, hogy a srakánál elég jó csillapitással rendelkezik,…..
Már említettem korábban, hogy nekem a teljesítménymérő jobban bevált a felkészülés során, mint a teljesítmeny diagnosztika, amit utoljára 2014 decemberben csináltunk mindketten. Ehhez az is hozzájárult, hogy Adri diagnosztikáját sajnos elrontották, túl magas volt a kezdő sebesség a futás…..
Az óráról sokat nem tudok írni, teszi a dolgát, mint általában a Polar eszközök. 4 adatmezőt jelenít meg maximum, ami kicsit kevés, de bringán úgysem nézem sem a sebességet, sem a megtett távot állandóan, így pont elégséges. Nekem olyan 6-7 mező lenne az ideális. Üzemidő kb 12 óra GPS-el, pulzus…..
Másfél hónap pihenéssel Roth után terveztem még egy levezető versenyt az évre. Nem akartam terhet, csak önfeledten versenyezni minden cél nélkül. Régebben MTB maratonokra jártunk, gondoltam jó lenne újra terepen versenyezni. Adrival megbeszéltük, hogy elsőre csak én indulok, hogy megnézzük milyen…..
Mint már említettem a rothi beszámolóban, a Trainingpeaks-et használom az edzéseim tervezéséhez, illetve rögzítésére. Itt a premium előfizetést hasznosnak érzem, de lehetne nélküle is élni. A programról nem szeretnék írni, azt már többen megtették, meg a saját blogjuk is sok hasznos infót ad. Az…..
Egy amatőr triatlonos élete Roth 2017.09.04 12:46:22
Egy kicsit visszamegyek az időben, ugyanis a Blog csak most indul, de az egésznek az indulását a rothi verseny eredménye adta. Felkészülésről csak röviden. Edző nélkül készülök, mert egyelőre élvezem a kísérletezést saját magamon. A népszerű TrainingPeaks alkalmazást használom a felkászülés során.…..