Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zuziainwarsaw

148 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zuzia in Warszawa MobilFónia 2017.07.22 17:04:00
Miért van az, hogy az idő előrehaladtával egyre csökken a mobiltelefonok élettartama? Én - bár ezt kutatásokkal még nem támasztottam alá - a világ egyik legmaradibb embere vagyok. Már az is meglepő, hogy belefogtam a blogírásba és nem levelet írok a történésekről, vagy szórólapokat osztok egy…..
Zuzia in Warszawa Kerületek 2017.05.23 10:50:48
Egy kis összegző a wawa-i őrületes elnevezésű kerületekről: http://culture.pl/en/article/how-not-to-get-completely-lost-in-warsaw-a-guide-to-the-capitals-tricky-district-names Szívesen. Do widzenia..
Meneküljön, ki merre lát! Kiszabadultak a pókok a téli búvóhelyeikről és elindították nagyszabású hadjáratukat ellenem. Leginkább csoportokban támadnak, de előfordulnak egyéni akciók is a legnagyobb példányok részéről. Mégsem kell féltenetek, felkészültem a válaszcsapásra. A múltkori barkácsáruhazi…..
Zuzia in Warszawa Étteremben 2017.05.16 20:00:00
Kaphatnék egy ilyen ... őőő ... izét. Na, hogy is hívják? Ezt a ... mondjad már! Tudod, a ... hümm ... kotlet schabowy-t a mizériával. És tényleg. Do widzenia..
Ha ismersz, tudod, hogy nincs az a kézműves tevékenység, amit eddig ne próbáltam volna, vagy legalábbis ne lenne tervben. Fűztem gyöngyöt, kisütős gyurmáztam, készítettem ékszereket, festettem, batikoltam, rajzoltam, szőttem, decoupage-oztam, varrtam, horgoltam, nagyon régen még kötöttem is (nem…..
Fánfektsz end figjúrz Warszawa-ról a következő link-en.  Szívesen. Do widzenia..
Hová kell dobni a lengyel szemetet? A 'kosz és szmötyi' felirattal ellátott szemetesekbe!  Do widzenia..
Fontos napra virradt, hiszen ma van a Święto Konstytucji 3 Maja. Vagyis az 1791. május 3-án elfogadott alkotmány ünnepe, ami a világ második (1.: 1787. USA), Európa első (kartális) alkotmánya.  Nesze neked, fejlett nyugat! Do widzenia..
Enjoy: http://www.use-it-warsaw.pl/assets/pdfs/map_2012_en.pdf Szívesen. Do widzenia..
No kérem, éppen ma 1 éve, hogy megérkeztem Wawa-ba. Azért nem azt írom, hogy elindultam, mert az 15-én történt, szóval mivel is lehetne jobban megünnepelni a mai napot, mint azzal, hogy épp Budapesten tartózkodom. Do widzenia..
Zuzia in Warszawa #bréking 2017.04.11 09:25:23
Kit kell megölnöm ahhoz, hogy kapjak végre egy kávét? Do widzenia..
Zuzia in Warszawa Öreg Sam (?!) 2017.04.06 20:44:45
Amikor a céges "barinőd" meghallja a rádióban a Butterfly-t és közli, hogy "azta, de régi ez a dal!", akkor elkezdesz számolgatni, hogy hány éves is vagy valójában... Hmm...20 múltam...néhány évvel... Do widzenia..
Eljött a pillanat, amit már csak két másik tudna felülmúlni, de ezeket egyelőre nem árulom el. Nem, Anya, semmi köze házassághoz és gyerekhez ennek a két másik pillanatnak!  Ami tehát ma elérkezett, az egy nagy mérföldkő. Nagy lépés az emberiségnek. Ma egy sör receptjét megváltoztatják miattam. Még…..
A Korn koncert tizenkettedik sorában nem a stroboszkóp okozta epilepsziás rohamtól félsz, hanem attól, hogy ... ... oh, elnézést, kezdem az elejéről. Tegnap sikerült kipipálni az idei évre ütemezett 3 és feledik koncertet. Nem, nem azért fél, mert az egyikről tüntetőleg kivonultunk, hanem mert a…..
Még magyarul is akadnak félreértések bőven. Mint például a következő megtörtént dialógusok: 1.) - Milyen volt a napod? - Képzeld, a házból ma kiköltöztettek valakit!  - Makik öltöztettek valakit? (Ez természetesen még Magyarországon történt.)   vagy 2.)  - Ez az a film George…..
Este fél nyolc után már nem érdemes dolgozni, mert az ember fáradt és hülyeségeket beszél. Az imént elhangzott a nap, vagy talán a hét mondta, miszerint: "Szeretem az olyan hónapokat, amelyek elsejével kezdődnek. Megkönnyítik az ember életét." Zseniális és persze nagyon is igaz. Hasonó igazság,…..
Jó pár alkalom után először fordul elő, hogy a posta megszűnt működni. 3 hete feladtunk két levelet, amelyeket nem sikerült azóta sem kézbesíteni Magyarországon. Nem tudjuk, hogy hol akadhattak el, de az biztos, hogy egyik sem ért célba. Legalább nem félnek egyedül, hisz ketten vannak. Két…..
Hűvös márciusi nap volt, egy csendes vasárnap délután. Kint sikítva fújt a szél és páraként hullott alá az eső egész álló nap. Egy dallam hasított a csendbe: a Pisztráng.  - Lejárt a mosógép - mondta a nő, aki fel sem nézett a notebookjából, miközben megállíthatatlanul klimpírozott. - Rendben,…..
...elég a Piotr i Paweł-ba menni egy kis hazai ízért. Na zdrowie...őőőő...izé... Do widzenia..
Ma a Lengyel-Magyar barátság napján, Nagyon Boldog Magyar-Lengyel barátságot kívánok minden lengyelnek és magyarnak... ...jól.  No meg Boldog Születésnapot Kívánok Petrovics Emília Fédrának (Álnéven szerepel. Tényleg.).  Do widzenia..
Esküszöm, hogy teljesen véletlenül vettem meg. Azt hittem, hogy egyszerűen csak változott a csomagolás. Most már értem, hogy miért nézett rám furcsán a középkorú hölgy a boltban...szerdán...munkaidőben... Semmilyen 18+-os tartalmat nem terveztem a blog-ra, de ha a lengyelek így csinálják, esetleg…..
Zuzia in Warszawa Epilepszia #1 2017.03.10 13:20:20
Akarsz valami igazán giccseset látni? Parancsolj: https://www.facebook.com/Warsaw/videos/1409605752406556/  Do widzenia..
Mindenhol ott vannak...kiszámíthatatlanok...egy óvatlan pillanatban előtted teremnek...menekülj! Én már reggel az áldozatukká váltam... Íme a bizonyíték: Jáááj, már a Főnök is! Boldog Nőnapot, no meg Zoltánt! Do widzenia..
Vásárolnál egy magánhangzót? Minek?! Do widzenia..
Zuzia in Warszawa Pogoda #25647 2017.02.24 12:13:56
Itt, Wawa-ban, a "ha esik, ha fúj" mondás legalább egyik része mindig teljesül, rossz esetben egyszerre mindkettő. Már egy ideje tudom, hogy a lakásom és munkahelyem között egy L alakú szélcsatorna húzódik, amit mintha épp számomra, a mindennapos útvonalamra építettek volna - ezúton is köszönöm,…..