Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Suksori

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Matekozzunk 2017.07.27 16:09:12
Szeretném, ha valaki megcáfolná a következő eszmefuttatást, de nem az apró részletek terén, hanem lényegében. Ha valahol valami egy évet vagy egy százalékot csúszik, az a lényegen nem változtat. Vegyünk két ma született leányt, az egyiket egy modern, liberális eszmeiségű családból, a másikat egy…..
Suksori 2017.08.25 23:01:57
@Frederick:

mintha Antoni Ritával vitáznék, aki szerint gyűlölőm a nőket, mert nem tetszik a kliensbüntetési rendszer."

ilyet mondott?
Az eseményről videó is készült, mindenki okulására...
Suksori 2017.08.23 16:04:48
@Deansdale:

de úgy értik.

Cole says she was diagnosed with post-traumatic stress disorder after Whedon confessed the infidelities.

whedon felépített egy feminista imázst, közben nem ennek megfelelően élt.
azt hitte a lökött, hogy az ő felesége nem egy irigy rinyapicsa, aki nem fog mindent kiteregetni, hát tévedett.
azt is hihetette, hogy majd sokan kiállnak mellette, és elnézőbbek lesznek, elvégre látványos feministáskodott, pedig tudhatta volna, hogy mivel "fehérheteroférfi", édesmindegy mit csinált, támadni fogják amilyen erővel csak bírják.
Suksori 2017.08.23 17:33:20
@Deansdale:

ezt máshonnan másolom, egy jól ismert magyar értelmilségi írta

"György Csepeli
hiaba irt, ir barmit, az irni olvasni nem tudo tobbseggel szemben eselytelen,
a demokracia a tudatlanok diktaturaja

csepeli györgy szociológus, tankönyvíró, balliberális értelmiségi"
Legútóbbi hazalátogatásomkor olyat tettem, amire bár nem vagyok büszke, de külföldön bevett szokás: fizetés nélkül távoztam egy helyről, miután a pincér négyszeri kérésre, 20 perc után sem volt képes a pár italról szóló számlát kihozni...
Mindenki szeretne sikeres lenni az életben. Gyerekkorunk óta tudjuk, hiszen a fejünkbe verik, a sikerhez sokat kell tanulni. Személyes véleményem szerint a sikerhez sokat kell dolgozni, de én csak egy újságíró vagyok, nem tudhatom. Az viszont biztos, hogy régóta él a közgondolkodásban egy gyakori…..
Az ember nehéz lélekkel veszi tudomásul, ha egy olyan dolog amiről azt hitte jó színvonalú és értéksemleges szolgáltatás kiderül, hogy valójában ellenséges harci alakulat. Ha csak 3 évvel ezelőttre gondolok, egészen úgy tűnt, a szociális média, a keresők, a videó-megosztók, az emil szolgáltatók…..
Suksori 2017.08.11 19:49:04
jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2017.08.11. 17:00:20

@snakekiller23: Most komolyan, mi mutat arra, hogy valsagban lenne az amerikai felsooktatas? Egy dolgot mondanal?

Mennyire lenyeges dolog az, hogy radikalis diakszervezetek pattognak? Valoban olyan fontos ez? Ennel azert sokkal kemenyebb pattogas lehetett akkor, amikor negy diakot agyonlott a nemzeti garda a kenti egyetemen. Most a progressziv harciaskak megakadalyoztak par embert, hogy beszeljenek az egyetemeken (ahogy egyebkent ugyanezt csinaltak jobber harciaskak baller ertelmisegiekkel), hogy oda ne rohanjak. Nem, nem igaz, hogy a radikalis diakszervezetek beleszolasa a tananyagba tulmegy a marginalis semmisegeken (es egyebkent az elmult otven evben errol szolt a felsooktatas konzervativ kritikaja Allan Bloom-tol Thomas Molnarig, hogy jaj, mi lesz a klasszikusokkal, meg mitomen), a legkomolyabb eleme a valsagnak szerintem az, hogy mocskosul draga az elitfelsooktatas, es az megijeszti a kozeposztalyt. Ez letezik, az osszes tobbi un. valsagjelenseg marginalis."

örülünk vincent blog, jotunder/gabor elek
Senki nem mentes szülei tetteitől, ha aktív, saját jogú üzlettársként milliárdokban mérhető javakban részesül a szülők büntetőjogilag is megítélhető tettéből. Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja talajrészeg állapotában véghezvitt szexuális zaklatásos botránya kapcsán fellángolt az örök értelmiségi…..
Suksori 2017.08.11 19:30:25
@beszóló:

van benne valami.
a tagság az lmp dolga, ha a szerző nem lmp-s mi köze hozzá?
a mszp is tele volt komcsadékokkal, talángyilkos pufajkás meg d-209 volt a miniszterelnök, meg libás gordon a gazdák tönkretevője, stb.
nyilván épeszű párt nem venné be ungárt, de hát az lmp olyan-amilyen
nem kell rájuk szavazni

most viszont csak azért lehet felelőssége vonni, amit tényleg elkövetett.
A derék Botka László 600 ezer forintnál húzza meg azt a határt, amely fölött "fizessenek a gazdagok", e jövedelemszint alatt csökkenne az adóterhelés. Tehát a jelzett összeg fölött "gazdag" valaki Magyarországon -- akár szingli, akár egy rakás gyereket tart el, na mindegy, nem ez a lényeg. A lényeg…..
Suksori 2017.08.11 12:33:03
@Duplaxiii:

a sikeresek egy részére lehet is köpni, másik részére nem.
az is vitatott, mi a siker, önmagában az hogy valaki gazdag, semmi sem jelent lehet okos buta, tisztességtelen tisztességes, "hasznos" káros, bármilyen.
egyedi esetek vannak, nem sikeresek sikertelenek
Suksori 2017.08.11 12:39:49
@tamtkr:

ahol van adómentes jövedelemrész és erre épül az egyetlen kulcs, az máris kétkulcsos, nulla és a "tényleges" kulcs

valódi egykulcsos ahol az egész jövedelem adóköteles és egyetlen kulcs van, hol is van hazánkon kívül?
Az elmúlt két évben elég sok jó film jelent meg a magyar mozikban, mondhatni a bőség zavarával küzdöttünk. Ezek között voltak olyanok, amelyek megfelelő elismerést kaptak a kritikusoktól (méltányolták színvonalukat) voltak amelyeket nem értékeltek helyükön (alábecsült alkotások) és akadtak olyanok…..
A Dunkirk kapcsán melyet kemény szavakkal mertünk kritizálni és azt az arcátlanságot is elkövettük, hogy jelentősen túlértékelt filmnek tartottuk (mely kifejezést azóta egyébként minden erővel száműzni akarják egyes "filmes szaktekintélyek") - felmerült az éppen most (július 30-án) 47 éves…..
Suksori 2017.08.05 11:17:46
@delorean:

A film kizárólag látvány,"

nincs olyan, hogy a "film kizárólag"
van ahol a beszéd, van ahol a néma színészi játék, van ahol a látvány, van ahol a cselekmény a domináns, stb.
Orvosok, egyetemi tanárok, magánvállalkozók, könyvelők, nyugdíjasok, IT-sek… két dolog közös bennük: egyrészt évek óta a szigetországban élnek, másrészt pakolnak, mert a közeljövőben elhagyják az országot. Te is pakolsz, vagy csak fontolgatod, hogy otthagyod az Egyesült Királyságot? Miért? Mi szól…..
Suksori 2017.08.02 14:49:52
@Anakin Solo (a.k.a. Ape):

ja, az arányokat kell nézni, nem a buta propagandát nyomni.
statisztika ez számít, az hogy a te körödben mi van, semmit.
pláne, hogy simán hazudhatsz is, kutya nem tudja ellenőrizni
"Ez a dagadt néger, aki énekelt... Szerintem a Herczku Ágnes jobb lett volna" - mondta a kormánypárti publicista, Lovas István az Echo TV Sajtóklub című műsorának július 17-i adásában a Grammy-díjas CeeLo Green fellépéséről a vizes vb megnyitóján. Bayer Zsolt nagyban egyetértve közölte: "Én is csak…..
Millió cikket olvastam már szegény autistákról, akiket nem ért meg a világ. "Minden a normálisoknak kedvez." - mondják. Hát tudják meg, nem csak nekik szar! A zárkózottságukkal, barátságtalanságukkal, félősségükkel folyamatos bizonytalanságban tartják a környezetüket - legalábbis engem biztosan.…..
Suksori 2017.07.13 19:32:29
@Sir Galahad:

foslogika.
amúgy részben veleszületett, részben alakított, sokan nem annyira extrok mint mutatni próbálják magukat az elnyomó normához igazodva
Suksori 2017.07.13 19:35:30
@MaxVal BircaMan HJCD:

te terrorizálod az értelmet magát, ők csak reagálnak
Suksori 2017.07.14 19:25:50
@Sir Galahad:

valóban nem vagy az, ők bár nem mindig szimpatikusak, de nálad intelligensebbek:)
Tudjátok, hogy bölcsész vagyok, tehát kötelező olyan dolgokon gondolkodnom, mint a boldogság. Ki boldog és miért és mikor és hogyan? Mi a boldogság? Azt is tudjátok, hogy pénzből élünk, mindnyájan, tehát kötelező a pénzről is gondolkodnom. Na de mennyi az annyi? És hogy találkozik ez a két…..
Suksori 2017.07.08 00:22:48
  Mindenekelőtt – még a felismerés előtt is – ehhez a bloghoz kellett az, hogy tudjak miről beszélni, és hogy tudjam, miről beszélek, amikor azt mondom: introvertált vagyok. Korábban hiányzott hozzá a fogalmi keret, aztán jött a híres TED-előadás, majd témába vágó cikkek és vélemények sora. Kábé…..
Suksori 2017.06.29 19:01:01
@LegalMosquito:

a körülmények nem fognak változni..+

részben az ún. szellemi söpredék miatt, akinek túl nagy a befolyásuk, hazánkban meg pláne.
Amikor elkezdődött a nagyon régóta várt harmadik évada Mark Frost és David Lynch kultsorozatának, akkor azt is írtuk, hogy ez már nem az a Twin Peaks, amire emlékezhetünk a kilencvenes évekből. Ez hét részen keresztül igaz is volt, de az amerikai idő szerint vasárnap leadott nyolcadik semmihez sem…..
Suksori 2017.06.28 14:17:49
@Giggsy:

nolant nem sokra tartják elit kritikusi körökben, szóval ő nem jó példa.
lynchet jobban elismerik
Suksori 2017.06.28 14:33:09
@Kovácsné:

az egész műfaj per. def. alkalmatlan arra az ostoba művészieskedésre, amit lynch nyom.
hangulat, esztétika, akinek bejön szereti, akinek nem, nem.
én pl. nem, de akik igen, azok miért ne néznék?
Suksori 2017.06.29 10:40:36
@mulholland2:

ami arra kényszeríti az embereket, hogy agyaljon rajta, hogy mit miért, miér hogyan."

ennek szigorúan csak és kizárólag akkor van értelme, ha van egy végső racionális megfejtés, ami persze kétértelmű is lehet.
ha nincs, akkor az egész felesleges, üres, és nem krimibe való.
ennyi.
A múltkor észrevettem magamon valami különöset. Azt hogy szenvedek. Túl sokat. Magam miatt meg mások miatt. De leginkább magam miatt. Meg azt is, hogy fáradékony vagyok: kimerít, ha sokat kell beszélnem, ha sokat kell hallgatnom, ha konfrontálódnom kell másokkal. Ha kénytelen vagyok mások hülyeségét…..
Suksori 2017.06.23 10:04:52
@Sir Galahad:

ez hülyeség is, (a kritika nem rinyálás, nem hiszti, csak a hülyék vagy a változásban ellenérdekeltek szerint) a minőségi munkára meg nincs forrásod.
a poszttal nem ez a baj
„Magyarország erős és büszke európai ország” adják hírül plakátok végeláthatatlan tömegei szerte az egész országban. Ez valószínűleg így is van. Minden valamirevaló ország azt állítja magáról, hogy büszke, az erő pedig… Hát az elég bizonytalan valami. Attól függ kinél erősebb, miben és mennyire egy…..
Suksori 2017.06.13 17:26:48
@1234567890987654321:

te a keményen jobbos prosztó (eufemisztikusan: kelet-európai nacionalista) gondolatmenetet nyomod.
nektek tényleg nem való európa, meg semmilyen épeszű nyugatias párt
Suksori 2017.06.13 17:33:27
@desw:

ja, hát lehet ezt is nyomni, csak értelme nem sok van.
életkor politikai hazudozás között nincs kapcsolat, neked a szakirányú képzés és gyakorlat birkapásztorképző, hát így valóban nem lehet közös alap.
De biztos lesznek olyanok is, akik megfogadják. És talán nagyon jól járnak majd ezzel... A kép nem kapcsolódik a szerzőhöz, ennél azért fiatalabb... :)..
Suksori 2017.06.05 13:55:31
@Gour:

ilyet itt nem szabad leírni:)
Suksori 2017.06.09 23:53:19
@Pitya21:

Egy átlagos étterem ma ilyen: flegma felszolgáló személyzet, közepes vagy gyenge kaja, pofátlan árak."

a magyaroknak, úgy tűnik, ez is megfelelő
Jó fizetés, kellemes munkakörnyezet, értékteremtés – ezek mind olyan szempontok, amelyek nagymértékben befolyásolják egy Y vagy Z generációs döntését a munkahelykeresésnél. Van azonban még valami, amiről nem mindig beszélnek, pedig döntő tényező lehet: a rugalmasság és az ezzel járó szabadságérzet.…..
Suksori 2017.06.04 15:58:19
@kuki123:

azoknál megy, akik késő este-éjszaka is dolgoznak, hajnali 2-3-kor fekszenek, és 10-11 órakor kelnek.
de ez csak bizonyos tevékenységek esetében működhet
Varga Gergő neve onnan lehet ismerős, hogy ő volt az, akit Gulyás Mártonnal együtt 72 óra fogda után, gyorsított eljárásban összesen 500 óra közmunkára a bíróság, miután megpróbálták megdobálni a Sándor-palotát a lex CEU ellen tiltakozó, random tüntetésen. És ő volt az, aki az ítélethirdetésen az…..