Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jobb és közép

1 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(18) Akkor ne finomkodjunk, beszéljünk amolyan puzsérosan. A "Csillag születik" zsűrijéből széles tömegek által megismert Puzsér Róbert a legkarakteresebb és legismertebb főpolgármester-jelölt, akire a politikát messziről lesajnáló átlagemberek is felkaphatták a fejüket. Be is szartak a ballib…..
Jobb és közép 2018.10.21 10:19:59
Aha. Cipeltetnék én ezzel az emberrel a Hungáriáról vagy az Örsről bútort az V. kerületbe, gyalogosan, kézben! Sétáló Budapest, az. De vegyük végig sorban, nehogy még én legyek az, aki somásan ítélkezik.
1.) Nem érdekel, miben hisz. A politika nem hitvita, hanem gyakorlati tevékenység. Az érdekel, hogy mit akar megvalósítani, pontosan hogyan, mennyiből, kikkel és milyen határidőre. Egyelőre egyetlen olyan embere sincs, aki értene valamihez, s akinek a nevét egyáltalán megemlíthetné, hogy mellette áll. "Stábom"? Blöfföd... Ez az ember életében nem dolgozott egyetlen olyan cégnél sem, ahol megszabják neki a feladatot meg a büdzsét egy határozatban, és határidőre teljesíteni kell. Bölcsész, na.
2.) Nem gyűlöletszekták jelöltje? Ez jó hír, de ilyenből van Budapesten még egymillió olyan polgár, akinek a szóhasználata nem annyira szalonképtelen mint az övé, tehát alkalmasabbak.
3.) Tehát a protest szavazatokra hajt. Abból nem tud annyi összejönni, hogy leváltsa Tarlóst. Marketingre mindenkinek szüksége van, aki érvényesülni akar a politikában. Ő úgy akar főpolgármester lenni, ahogy még soha, senki nem nyert választást. Mégpedig azért, mert így nem is lehet. Hát, izéééé... Tarlós ehhez csak tapsikol.
4.) Valóban igazi krakéler. Az ő szóhasználatával élve tehát egy egyszemélyes gyűlöletszektával van dolgunk. De már ahogy beszél is, azzal a dühgombóccal a torkában, az is mutatja,hogy indulatai kontrollálására képtelen. Ha képes lenne, akkor nem ilyen lenne a hangképzése. Egy főpolgármesternek sokféle emberrel kell szót értenie és együttműködnie, és a külföldi testvérvárosokkal is kapcsolatokat kell fenntartania. Ilyen stílusban?
5. és 6.) Valóban itt az ideje a változásnak Budapesten. Épp csak ez a fajta gyűlölködő stílus nem változást jelent, hanem ugyanazt, ami a Fidesz, csak balról és még durvábban. Mindenki ragályos betegség, meg egy darab fekália, de minimum esélytelen, aki nem ő? Tényleg? Hát, izééé... A budapestiek ennél azért civilizáltabbak. Még ma is. Tehát változást akarnak, de nem még rosszabbat, hanem valami egész mást. Valami európait.
7.) Aki nem akar megfelelni, az nem felel meg. Tehát kuka.
8.) A szociális demagógia elvetése igen üdvös. De mi van helyette? Egy nagy semmi, ahogy elnézem.
9.) Az jó, havan választási lehetőség. Csak ezek a fránya budapestiek nem két kupac, Puzsér már tudja, micsoda közül akarnának választani.
10.) Nagy tévedés. Aki nem nyer, sőt implicite beismeri az interjúban is és ebben a szövegben is, hogy esélyt se ad magának, azt nem érdemes támogatni sem. Ahogy a focit gólra, úgy a politikát szavazatra játsszák. Aki nem is akar nyerni, annak a politikából irány haza. A politikában nem exhibicionistákra van szükség, hanem olyan emberekre, akik nyerni akarnak, és ezért meg is tesznek mindent.
No, akkor talán ideje felnőni a feladathoz! Vagy haza is lehet menni. Mert ebből a szereplésből semmi más nem tud kijönni, csak az, hogy az ellenzéki szavazatok morzsolódni fognak, mint áprilisban, és a Fidesz akár 30%-os támogatottság mellett is eldöntheti, ki lesz a főpolgármester.
Kíváncsi vagyok, mennyi ideig meri kint hagyni a posztomat....
  2016, nőgyógyászati patológia.... 16 éves, gyermekarcú, kicsit duci, kicsit esetlen, csúnyán mondva tenyeres-talpas tinilány fekszik nagy pocakkal a kórteremben.39 hetes terhes, néhány hónapja nevelőotthonban él. Közel a szülés, várja kislánya világrajövetelét. Teljesen érdektelen. Nyomogatja a…..
Népszerű divatlapok és női magazinok, amelyek a legszínesebbek és legolvasmányosabbak voltak az egész keleti-blokkban. Ez a divat, Nők lapja és Fürge ujjak, avagy nosztalgiázzunk a női lapokról!..
Tudom, Trump óta erejét vesztette ez a minősítés, elvégre az amerikai elnököt a saját külügyminisztere idiótázta nem is egyszer, amúgy tök jogosan. Mégse jut eszembe jobb szó arra, amit Vágó Gábor és Gyurcsány művel. Őszintén, hülyebajusznak mi a faszért kell csak úgy lazán lerészegezni Ferit? És…..
Kisebb szünet után folytatódik a “Tíz ok”-sorozat, melynek keretein belül jártunk már Angliában, Ausztriában, Írországban, Norvégiában, Franciaországban (a sorozat eddig részeit itt találod), most pedig Svédország, azon belül is Stockholm következik. A szerző régi ismerősünk, Bandirepublic, aki…..
Ma igyekszem bemutatni nektek, hogy a fehérlisztet, kristálycukrot és az ezekkel készült termékeket mivel, hogyan tudjuk helyettesíteni, mire is figyeljünk.   Azok a fránya szénhidrátok 1. Liszt De először nézzük is meg, miért nem jó a fehérliszt. A finomított liszt nem tartalmazza a…..
Jobb és közép 2017.10.08 11:30:18
A magyar árvízvédelem egyik legnagyobb, mondhatni ikonikus katasztrófája volt a régi Szeged pusztulása 1879 márciusában. A Tisza-szabályozás hibás időzítése miatt - a felső szakaszt előbb szabályozták, mint az alsót, emiatt oda hirtelen zúdultak le az árvizek és nem igazán tudtak továbbfolyni -…..
Jobb és közép 2017.09.02 22:11:02
 Közeledik a 2018-as választás, és már most látszik, sokkal izgibb lesz a verseny a második helyért, mint anno 14-ben volt. A szokásos barátaink is tudnak még újat hozni a porondra, de még izgalmasabb az új arcok. A Momentum sikeres nemzetiálom-szaggatása után úgy tűnik…..
Jobb és közép 2017.03.19 20:39:21
@Sir Galahad: Az érdekazonosság a Fidesz és a Momentum között nem pillanatnyi, hanem tartós és hosszú távúnak ígérkezik. A Momentum vezetője kiköpött Orbán 1990-ből, nyilatkozata szerint rajong is érte nem kicsit. Ha egy ilyen fiatalembernek a pártja kelleni fog egy koalícióba a 2/3 érdekében, akkor be lesz édesgetve abba a koalába. Aztán meg Orbán kicsavarja és elhajítja, mint a citromot. Vagy mint korábban Torgyánt. Orbán minden koalíciós partnerét leamortizálta eddig, de még azt is, aki csak távolról, egyes ügyek tekintetében, leginkább csak ellenzékben működött vele együtt, mint az MDF. De Torgyánt és pártját konkrétan kiklopfolta. Ángyán Józsefet és a mögötte álló vidéki gazdálkodó szavazókat laposra taposta. A KDNP-ből kirugdalta a legutolsó szenteskedő szellentést is, amire utolsó erejükkel még képesek voltak, ha esélyt láttak rá, hogy cserébe akár csak egyetlen templomjáró nénike szavazatát is be lehet zsebelni. Borítékolható, hogy a Fidesz kormányon előadott legtöbb hülyeségéért a KDNP lesz felelőssé téve a 2018-as kampányban, nemcsak a vasárnapi boltzárért.
A Kisgömböc következő hamija a Momentum lesz. Kivéve persze, ha egyedül is 2/3-ot szerez a Fidesz, vagy legalábbis kényelmes kormánytöbbséget. Akkor nem lesz szüksége a koalára. De akkor még mindig megversenyeztetheti a Momentumot és a Jobbikot pár fb-tagságért meg más sine cura pénzecskéért, hogy szavazzanak csak szépen a Fidesszel együtt, ha kétharmados törvényt akarnak már megint bizdergálni.
Remélem, lesz olyan jobbközép párt, amelyik végre rendesen meg tudja szólítani a szavazókat.
Jobb és közép 2017.03.19 20:51:07
@Sexual Harassment Panda: Pont erre a célra hozta őket létre a Fidesz. Hogy behozzák egy jövendő koalába több százezer olyan balos szavazónak a voksát is, akik direktben a Fideszre sose szavaznának. Majd szavaznak a Momentumra abban a hiszemben, amelyben anno egy csomó emberke az SZDSZ-re szavazott, "mert azok biztos nem állnak össze az utódpárti komcsikkal", meg amely hiszemben anno egy csomó másik ember meg a kisgizdákra szavazott, "mert azok sose állnának össze a Fidesszel". Dehogynem!
Éppen ezért is van az, hogy a Fidesz szempontjából és funkcióját tekintve a Momentum valóban az új SZDSZ: egy jövendőbeli koalíciós partner, amelyet majd leamortizálhatnak. A külső szemlélő számára meg a Momentum az új Fidesz, hiszen az 1990-es Fideszre hasonlít mind a vezetőjét, mind a mondandóját tekintve. S azokat a szavazókat nyeri meg, akik akkoriban a Fideszre voksoltak, azóta meg balra és a liberálisokra. Meg azokat az új és ifjú választókat, akik éppoly naivak, mint azok, akik a kilencvenes években szavaztak a Fideszre.
Jobb és közép 2017.03.19 21:16:05
@Sexual Harassment Panda: Nem egészen. A Fidesz tesz róla, hogy egy olyan szervezet gyűjtse be a 2/3-hoz őneki hiányzó szavazatokat, amelyik csupa olyan szavazót vonz, akik a Fideszre magára nem szavaznának. Egyúttal megszabadul a Fideszen belüli esetleges trónkövetelőktől is, mert azok oda átpártolnak. Aztán, amikor úgy alakul, mehet az egész banda a lecsóba, mint anno a kisgizdák.
Tisztelt Főpolgármester és Polgármester Urak! A római-parti mobilgát tervei kapcsán március 6-án tartott lakossági fórumon Önöknek sikerült ismét megalázniuk a III. kerület lakóit, a független szakembereket és civileket, ezzel gúnyt űztek a demokráciából, miközben a képviseleti demokráciára…..
Jobb és közép 2017.03.09 13:29:34
@vergolenlo: Te legalább jól láthatóan nem ingatlanspekuláns vagy, hanem tisztességes ember, nünükétől eltérően. Ezzel együtt is tagadhatatlan, hogy 1920 óta legfeljebb a te házad lehet ott. Egyáltalán tudsz még ilyenről? Hányról? Van egy fél tucat? Aligha. De ha akár egy tucat is lenne, még mindig az lenne a költséghatékony megoldás, ha az állam kisajátítja azt a pár (a valóságban max. 2-3 ) házacskát, amelynek az elődje már az 1920-as években is ott volt. Kifizeti a tulajokat, eldózerolja a házakat, kialakít egy közparkot, amely leginkább egy ártéri erdőre hasonlít, és 100 évre építési moratóriumot hirdet a teljes területre. A mobilgát ennek legalább százszorosába kerülne, de a vizes VB mintegy négyszeres túlárazását alapul véve lehet, hogy négyszázszorosába. Nonszensz.
És lehet, hogy a XX. században volt olyan 30 év, mikor nem volt nagyvíz, de az már a hatvanas években sem volt titok, hogy mi az övezeti minősítés, és miért az. Ergo részedről nem volt racionális megoldás semmiféle olyan költés, amely az évi 2-3 hétig használt nyaraló funkcióját meghaladó fejlesztést jelentett. Nem tagadhatod le, hogy amikor az 1920-as hajdani kulipintyó helyén és helyett egy komplett családi házat építettél, mégpedig állandó lakhatás céljára, akkor már pontosan tudtad, hogy az ártér és hullámtér, és ennek kockázatai vannak. Alighanem már bőven a hetvenes -nyolcvanas években jártunk. Netán még később? Mindenképpen intő jel kellett, hogy legyen az, hogy csak ennek a Wesselényiről elnevezett akárminek a segítségével juthattál valamiféle biztosítás-utánzathoz. De rendes biztosító rendes lakásbiztosítást nem kötött ott senkivel.
Na most, vannak ott olyan ingatlantulajdonosok is, akik veled ellentétben nem egyedül vannak, hanem számosan. Ezek azok, akik a Nánási és a Duna közti lakóparkokban vásároltak ingatlant. Mindegyik 2002, az első igazán kiadós árvíz után épült. Mindegyik ingatlanspekulánsok projektje. Na, ezeket közpénzből nem lehet a kockázattól megkímélni. Nemcsak az építtetők, de azok is spekulánsok, akik ott hivatalosan üdülőt, valójában lakás célú ingatlant vettek. Vagy akár szállodát. Vagy nem tájékozódtak rendesen, vagy tudták jól, mit vesznek, de bíztak abban, hogy majd politikai hátszéllel elérik, hogy közpénzből legyen megvédve a terület az árvíztől. Ezzel pedig hatalmas értéknövekedést reméltek a fillérekért megvett telkeken, az ezredforduló után felhúzott ingatlanokon. Hát, ez nekik nem jár.
Sőt, tőled eltérően semmiféle erkölcsi vagy jogi alapjuk nincsen arra sem, hogy kártérítést követeljenek. Tudták, hol van az épületük, és a 2002-es nagy árvíz demonstrálta is, hogy mivel jár, mi a kockázat pontosan. Ők vállalták. Ennyi.
Jobb és közép 2017.03.09 17:16:31
@vergolenlo: Megkülönböztetett tisztelettel írok neked, mert jól láthatóan nem telekspekuláns vagy, meg nem is kormánypárti troll. Az is jól látszik, hogy szeretettel és patriotizmussal viseltetsz a terület iránt és nemcsak az önérdekedet nyomod, mint süket a csengőt. Ezért nekem köszönet nem jár, magad vívtad ki magadnak a tiszteletet.
Amikor pár éve kint voltak az "Üdüljön otthonában a Rómain!" molinók, rendszeresen jártam arrafelé. Horror árak voltak, és mikor statikus meg geológus havert kérdeztem, akkor bizony elmondták, hogy azok a betonkubusok ott elég nehezek, és egyáltalán nem vehető fix egyesre, hogy egy árvíz levonulása után maradéktalanul helyreáll az eredeti rétegrend, és nem fognak megdőlni semerre. Úgy kell elképzelni, hogy mikor jön az árvíz, akkor nemcsak ott van víz, ahol látod. Hanem a Duna vize a földet is átitatja, több méter mélyen és több négyzetkilométernyi területen. Még a Szentendrei úton túli részen, az úgynevezett Mocsáros-dűlőben (Rozália utca stb.) is az tapasztalható, hogy mikor a nagyvíz vonul lefelé, akkor a talaj süppedékes. Érzed, ahogy süpped a lábad, mikor lépsz. Ez azért van, mert a Duna vize átitatja alulról. Erre utaló jel, amikor a Pók és a Nánási utcák sarkán láthatod a kis patakot, milyen magasan áll benne a víz. Nyaldossa a kishíd alját. Na, az a víz a föld alatt is legalább olyan magasan áll, csak nem víznek látszik, mert a hordalékos talajt itatja át. De azon a vízzel átitatott üledékes hordaléktalajon úgy táncolnak a nagy háztömbök, mintha lassított felvételt néznél egy pohár üdítőről, a tetején táncoló jégkockákkal. Jóval lassabb, szabad szemmel nem látható a mozgás, de ugyanaz a jelenség. S amikor a nagyvíz levonulásakor kihúzódik a visszavonuló Duna a területről, akkor bizony a nagy háztömbök alól nem feltétlenül úgy távozik, hogy minden egyes hordalékréteget ugyanúgy hagy maga után, ahogy eredetileg volt. Ha egyes rétegeket jobban kimos, mint másokat, akkor a házak az alattuk ismét szárazodó rétegekre nem feltétlenül ugyanúgy fognak visszaülni, ahogyan elemelkedtek. Ferde is lehet emiatt a házak alapja. Lehet, hogy eleinte ez csak milliméterekben mérhető, és egyetlen árvíz után még nem látható. De sok idő és több árvíz után ez feszültségekhez, majd repedésekhez vezet a házak alapjainak vasbeton szerkezetében. Ezt az információt tudtam meg statikus (építőmérnök) és geológus haveroktól némi pizza és pár pohár innivaló mellett. Mondanom sem kell, hogy nem vettünk ott lakást, bár a dunai panoráma vonzó lett volna.
Abban maximálisan igazad van, hogy a jelenlegi égig érő korrupció mellett biztosra vehető, hogy valakinek a saját lábához kéne a terület.
De nem járna jól. Mégpedig pontosan azok miatt a geológiai és statikai jellemzők miatt, amelyek a talajt instabillá teszik hosszú távon. Nem tudható előre, hogy hány év és főképpen hány árvíz kell majd a házak megdőléséhez. De hacsak a Duna vízhozama és ezzel az alámosási képessége nem esik drasztikusan vissza, akkor kijelenthető, hogy jelenleg nem ismert olyan építési technológia, amellyel garantálható lenne, hogy a Nánási út - Királyok útja vonala meg a Duna közt felépült házak több emberöltőn át se ferdüljenek el. Ezért nem kell rájuk túl sok közpénzt fecsérelni. Aki ott van, élvezze a panorámát, amíg lehet, de túl sokat ne költsön az ingatlanra, hanem spóroljon, hogy vehessen majd később. árvízmentes helyen lakást. A Nánási-Királyok útja vonalán meglevő gátat olcsón meg lehet erősíteni, az hadd menjen. De többet költeni esztelenség. A hordaléktalaj geológiai és statikai jellegzetességeit semmilyen gáttal nem lehet megváltoztatni. Az árvíz néha jön, a kártételét mérsékelni lehet, de megszüntetni nem.
Ettől még veled nagyon együttérzek, hiszen 1997-ben csináltad a nagy beruházást, és 2002-ben jött a nagy árvíz, amely egyszer s mindenkorra tisztázta, hogy mi a helyzet és a rizikó. Téged és a hozzád hasonló néhány jóhiszemű, nem spekuláns tulajdonost, akinek már a világháború előtt is ott állt az ingatlanja, rendesen kárpótolni kéne, de a terület kisajátítandó és az építési tilalom elrendelendő. Kivételt ez alól csak a trélerre tehető mobilházak jelenthetnek. Azok is csak akkor, ha az elszállításuk után vízmentesen, szigetelten lezárható minden közműcsatlakozás. Mást oda a továbbiakban nem szabadna beengedni, és ami állami tulajdonú dolog összedől, annak a helyén ártéri erdőbe való növényekkel teli közparkot kell kialakítani. Ennyi. A Duna idővel visszaveszi, ami az övé, mert jön alulról is. Ezt kéne végre megérteni.
A nálunk okosabb franciák már évtizedek óta nem gátépítésben gondolkodnak, hanem visszahúzódnak az árterekből, hullámterekből a házaikkal, parkokat létesítve. Budapestnek is erre van szüksége, és a kerületnek is. Mert levegőt mindenki vesz.
Szónoklat és valóság az amerikai gazdasági nacionalizmus mögött I.     Trump amerikai elnök már választási kampányában rendszeresen azzal tüzelte ellenség azonosítására fogékony hallgatóságát, hogy Kína mesterségesen alacsonyan tartja nemzeti valutája, a renminbi jüan árfolyamát, amivel egyoldalú…..
A berlini merénylet az oroszok és a kontinens autokratikus lator kormányzatainak érdekében állt -- hogy  a KGB szervezte-e be a muszlimot, aki elkövette, és a KGB lőtte/lövette-e le a saját ankarai nagykövetüket a terelés és a "terrorizmus" elleni háború kiszélesítésének megalapozására, az elég…..
Donald Trump, az USA újonnan megválasztott elnöke még nem is lépett hivatalba, mégis hatalmas a hisztéria az ellentáborban. Pedig, aki azt állítja, hogy tudja, milyen elnök lesz belőle, az aligha tudja, mit beszél. Legnagyobb valószínűséggel még maga Trump sem tudja. De máris akkora a hisztéria,…..
A Blahán megint felálltak a színpadra azok, akik imádnak színpadra állni, és megint elmondták ugyanazokat a képtelenségeket, amelyeket egyenként ismételgetnek már 3-4 éve, és amelyek összesen rendre kudarchoz vezetnek. Most sem lesz másképp. Bokros "500 napja", Gyurcsány "ki, ha én nem" magán…..
A magyar polgár, akinek a saját teljesítményére büszkének, erkölcsösnek, hazafinak, és adott esetben istenfélőnek kellene lennie -- de mindenképpen ilyennek vagy hasonlónak, ha hazája legjobbjait akarná követni, és még eljutnak a füléig egykori szeretett tanárai szavai, a klasszikus magyar kultúra…..
PKP közösség Orbán, a gyáva 2016.04.18 15:46:44
Sok téveszme él a magyar emberek körében, ilyen az is, hogy Orbánnal végre van egy vezetője az országnak, amelyik bátor és erős, így határozottan vezeti a nemzetet egy jobb világba. Nem olyan girbe-gurbán, ahogyan az volt a demokráciában: még egykor a szocik alatt "sodródott" az ország, s vett…..