Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mimichan

36 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem szoktam sorozatokat nézni, de a hétvégen egy nagyon jó japán sorozatot találtam.Az angol címe „It’s not that I cannot marry, I don’t”. (Magyarul ezt hogy mondhatom?)Egy sikeres 39 éves doktor nő, akinek már 5 évig nincs tarsa, lett szerelemes egy ferfiba, és más ferfitól tanácsokat kap.Ezek a…..
Mimichan 2016.07.08 15:22:36
@szabópéter: Nem, ezt a fotot interneten talaltam. :)))))) Nem hiszem, hogy mutatni fogom magamat a blogomon, mert nem vagyok annyira bátor... :p
Mimichan 2016.07.15 17:52:26
@lamikriszti: Szia, Kriszti! Örülök, hogy tetzik a blogom. :) Sajnos, én nem nagyon ismerem Tokiót se, Kiotót se, bár Yokohama Tokió mellet van. :p Minden meg van Yokohama-ban, ezért csak dolgozni mentem oda. De talán Kitti Land, amely Harajyuku-ban van, lehet érdekes kicsi lányoknak? Sajnos, Kiotó-ról semmit nem tudom. Csak egyszer voltam nagyon régen, de nem nagyon emlékszem.
Bocsi, tudom, hogy nem jól válaszoltam, de ha van kerdésem Yokohamaról, talán tudok válaszolni.
Ja, és Onsen-ról... Ott két fajta fürdő van. Egyik tradiciós fürdő, és másik pedig modern fürdő (Kenko-Land-nak hívnak. Magyarul "egészseges központ". Mindkét érdemes probálni. Biztos tetszeni fog. :)
Mimichan 2016.11.11 07:00:54
@Tomslayer: Szia! Bocsánat kérek, hogy nagyon lassú írok vissza... Sok japán ferfi szeret európai nőket is. Azt tudom, hogy sok orosz és román nő megy Japánba hoszteszként dolgozni, és sok japán ferfi megy hozzájuk. Viszont vannak olyanok is, akik félnek europai nőktól, mert ők magasabb. :))))) Az igazából nem csak magásság miatt félnek, hanem nyelv miatt is.
HAKO készitő naplója Magyar nők 2016.10.07 15:28:18
Sziasztok! Jelenleg nekem hosszú hajam van. De kicsikoromban is, felnöttként is, inkább mindig rövid hajam volt.Japánban mindig van divat… lányoknak néha rövid haj inkább divatos mint hosszú haj. Forditva is van. De inkább azt mondanám, hogy sok stílus talalható. Sok hosszú hajú lány is van. Sok…..
Mimichan 2016.10.09 17:39:05
@lucaronai: Azt észre vettem, hogy MO-on, ha egy lánynak rövid haja van és egy kicsit fiúsan öltözik, akkor sokan azt gondolja, hogy ö egy leszbikus. Fiatal koromban én is inkább fiúsan öltöztem, csak azért mert így szerettem, de senki nem láta engem leszbikusként. Munkahelyeken persze más, de privát életben senki nem mondja, hogyan kell öltözni. Úgy öltözöm ahogy akarok. Persze itt is, de ittani lányok elsősorban sokan úgy öltöznek ahogy nő legyen. Miért így kell? Mert fiúk szeretik? Ezzel rendben van, de ha mindenki ilyen, akkor nekem ez kicsit furcsa. :p
Mimichan 2016.10.09 17:47:34
@marha2: Ó, a férjem is pont ugyanazt mondta ahogy te! Igen, sok lányok ilyenek. Akarnak mutatni magunkat, de ha valaki bámult, akkor azt már nem szeretik.
Azt hallottam, hogy peldaul Belgiumban is, Párizsban is, lányoknak veszélyes miniszoknyákban kint sétalni. Különösen azért sok külföldik vannak ott, és ha cici mutató ruhában setálgat, akkor sok buta ferfi azt gondolja, hogy tényleg mutatni akarja.
Így gondolva, BPen sokkal biztonságossabb, de ittani lányoknak is egy kicsit kell gondolkodni.
Sziasztok!Mostanában úgy érzem, hogy sok arab embereket látom az utcán.Többszor látom olyan lányokat, akiknek van sálok a fejeken.Megmondom őszintén nagyon jónak talalom azokat a sálokat, mert Budapesten nem tiszta a levegő, és emiatt nem marad tisztán a hajam sokáig.Persze nem használok azokat a…..
Sziasztok! Valamikor látam, hogy egy magyar fiú azt írt, hogy japán lányval akar ismerkedni.Ezt magyarul írta, ezért nem is tudom, hogy hány japán lány értettek ezt, de remélem hogy majd találni fog egyet. :)  Viszont, mostani japán fiatalok kicsi mások mint az én generációm. (nem mondom hány éves…..
Sziasztok!Tegnap mentem a nyelviskolába vizsgát tenni, de azt mondták, hogy jól beszélek, és nincs náluk olyan osztály, amely nekem való.Örülök, de nem örülök.Sajnos ez az ingyenes magyar óra nem volt nekem való. Ezért tovább keresek más iskolat. Ha Japánba mesz és ott akarsz élni, akkor valahogyan…..
Mimichan 2016.09.01 00:40:30
@marha2: Úúúúú.... nem hiszem el.... Sokat írtam vissza neked, és minden tűnt el...
Probálom meg egyszér írni... :((((((

Köszönöm szépen a kedves kommentodat! Mindig olvasod a blogomat, és ennek nagyon örülök!

Úgy néz ki, hogy nem csak magyar szerelők ilyenek, hanem más országban is talalhatók, de amikor más magyar probál védeni őket, ezt tényleg nem értem. Lehet, hogyha ilyen leszek, akkor kicsit jobban érezni fogok? Nem tudom.
De egy dolog az biztos... nem vagyok elég rugalmas, azért meg mindig küzdöm ezekkel. Soha nem viselkedek rosszul veluk, de ezektól is néha nagyon nehéznek érzem. Lehet, hogy inkább tanulnom kell hogyan kell szerelni mindenet.
Mimichan 2016.09.01 00:53:41
@2016natsu: Szia, Natsu!

Igazából tudom mit jelent amit írtam. Szandékosan írtam így, mert tudom hogy csúnya, de azt gondoltam, hogy ezek a szavak pontosan mutat amit csinálnak másoknak. Legarább én úgy érzem, de lehet magyaroknak nem. (?)

Igen, mások is mondták ezeket a hibákat, de tényleg nekem nehéz...
És igazából, mindig ugyanaz szavakat haszálok, ezekkel valahogyan tudok mesélni sokat.
Sok könyvet is kell olvasnom, de nekem nincs törelem... mindig két szótárt kell hasznalnom. Ezt se nem szeretem...
Motivaciót akarok szerezni másoktól. Ezért nem rossz ötlet iskolába járni, szerintem. :)
Mimichan 2016.09.01 07:39:19
@marha2: Ó, nem írtam a tanulásról... elnézest...
Ahogy írtam Natsu-nak, azt gondoltam, hogy inkább jobb hogyha csoportban tanulok. Nyelvtant szeretnék tudni és másoktól mativaciót is akarok.
Ezért egyelőre úgy döntöttem, hogy iskolaba megyek.
Ha kell segitséget, akkor szólok. Köszönöm! :)
Sziasztok!Véletlenul találtam ingyenes magyar órat külföldieknek.Ma megyek vizsgat tenni. Nagyon izgalmas!6 hónapos a program és hetente kétszer kell járnom az iskolara.Biztos, hogy egyidő után uni fogok mint mindig, de eddig soha nem tanultam komolyan, ezért probálom most.Szerencsére, az iskola…..
Mai bejegyzésem lehet kicsit másképpen lesz... Szerencsére, az olvasóim nagyon szimpatikusak. Mindig félek amikor elosztom a bejegyzést, mert lehet nem tetszeni fog amit írtam, de eddig soha nem kaptam gonosz kommentot. Nagyon hálás vagyok, mert így támogatnak engem. Amit tudok itt írni, csak…..
Mimichan 2016.08.17 09:11:25
@marha2: Elnézest kérek, hogy késön írok vissza... Egy barátnőm látgatni jött és most nálam van. Mindennap ide oda megyek... (és kicsit fárad is vagyok...
Szerintem, azért mindig félek amikor elosztom új belyegyzést, mert a blogomon tele van általánositással, és tudom, hogy nem mindig így van. De az is igaz, hogy ezeket minden amit látam MO-on, mert néha sok magyarok így viselkednek. (és sokszor nem is értettem miert... ezért mindig vilagosan látom ezeket.) Viszont, ha ezeket mondom, valaki nevet, de valaki döhös is lesz.
Mimichan 2016.08.17 09:44:11
@2016natsu: Teljesen igazad van. Különbözni akarnak a másiktól, ezért sok magyarok nehezen tudnak együtt dolgozni. Ez is egy általánositás, de sokszor igaz.
Japánban sokan a közösségnek akarnak megfelelni, ezért jobban tudnak dolgozni együtt mint magyarok. Ez is egy általánositás, de sokszor ez is igaz.
Ezekról beszélek, de mindig vannak akik nem szeretik. Teljesen értem miert nem tetszik nekik, de amikor beszélek magyar szerelőkról (mert ők egy nagyon jó pelda), sokszor nem tudnak jól válaszolni nekem. :p
Ezen a héten a számitógépem tönkre ment és jelenleg csak a mobiltelefommal tudok internetezni. Amikor a férjem nem használja a számitógepet, akkor övét használom.Emiatt azóta keveset internetezek, de meglepően, jobban érzem! Elötte majdnem egésznap a szamitógépem be volt kapcsolva. Minden reggel…..
Mimichan 2016.06.26 07:59:15
@Zenigata: sok minden van, es nehéz dönteni mitől kezdjek. :))) Azokat is majd írni fogok (de azt hiszem, néha mar írtam) Viszont neha rosszul érzem amikor jol irok japánokrol es rosszul magyarokról, mert ugy erzem, hogy bántom magyarokat. Ebben a bejegyzésben is "hülye idegenek"t írtam. Szerintem, senki nem tud mondani hogy ez nem igaz, de ettől rosszul is erzem. :(
Mimichan 2016.08.10 23:11:07
@sangsahwa: Szia! Nem mondanám, hogy az a fő oka, de lehet az is benne van. Egyszer nekem volt valami problema az utcán. Egy idegen bácsi segitett nekem, és aztán egy ajandékot küldttem neki, mert azt éreztem, hogy kell adnom vissza valamit.
Felnőttek mindig azt tanit gyerekeknek, hogy nem szabad idegenekkel beszélni, mert nem lehet tudni milyen ember az. Lehet ez is benne van.
Japánban, aki fizet, ő a király. Neki nem kell köszönteni eladóknak. :)
Úgy néz ki, hogy az olvosóim között nem csak magyarok vannak, hanem külföldiek is.Néha vannak olyan emberek, akik azt mondjak, hogy tetszik a blogom, és motivaciót ad magyar nyelv tanulásra.Ennnek nagyon örülök, de azt is kell mondanom, hogy nem szabad tanulni a blogomtól, mert sok hiba is…..
Mimichan 2016.07.29 12:17:44
@marha2: szia, marha! Köszönöm hogy mindig ad kommentot!
Es teyleg nem kell bocsánatot kérni, mert ez nem te hibád. Te is egyik áldozat vagy, es nagyon dohos vagyok, hogy magyar politikusok igy hagyak ttani embereket. Kórházak sokkal fontosabb mint Viktor budai vári rezidenciája es nagy sport stadiumok, múzeumok... Ok a legnagyobb tolvajak Magyarországon! Utálom őket!
Sziasztok!A múlthéten sok helyre jártam és sok magyarokkal találkoztam.Egyik olyan hely volt, ahol mindenki angolul beszéltek.Ott nagyon élveztem, mivel majdnem minden tudtam érteni amit beszéltek, és az is jó volt, hogy olyan hölgyekkel is beszéltem, akik kézimunkat szereti.Remélem, hogy tovább…..
Mimichan 2016.06.03 14:15:44
@fehér.barbara.kyoko89: Köszönöm az informaciót! :D
Mimichan 2016.06.04 09:51:23
@Thrixyyy: Gerovital valamikor Japánban nagy divat volt. Akkor MO-on meg nem kapható volt, de most mar itt is kapható. Nagyon nehéz talalni olyan arc krém, ami nekem is jó. Tudom, hogy az nem magyar marka, de csak azert irtam, mert az is kelet europai termék ami jobb mint nyugati.
Mimichan 2016.07.04 13:47:36
@Thrixyyy: Hidd el engem! Csak bőrápolásról beszelek, de annyi sokat probáltam. Olcsót is, drágat is, és a legjobb az a Keleti-Europai termék. En sem gondoltam! Legarább japán nőknek nagyon jó. Sokannak javasolom!
Foci meccset altalában nem szoktam nézni, de ma este is néztem EB-ot, és nagyon izgalmas volt a játek!Megmondom őszintén, nem is gondoltam, hogy a magyar csapat nyérni tud.Mivel sokszor hallottam, hogy nem erős a csapat, az első játek elött azt mondtam a férjemnek, hogy jó lenne legarább egyet…..
Mimichan 2016.06.23 22:16:32
@edina.t: Én úgy érzem, hogy maga töpörtyűnek nincs nagyon íze... vagy van?
Ha vidékre mész Japánban, lehet bámulni fognak, de nagy városban nem.
Nemrégen azt olvastam, hogy minden gyereknek inkább lapos arca van... és ázsiai embereknek is. Lapos arca mindig fiatalabbnak mutat.
Én úgy érzem, hogy ráncok azért hamarabb jönnek, mert klíma miatt. Itt nagyon száraz a levegő, nagyon erős a nap, és víz is kemény. Mindhárom nem jó bőrnek. Japánban fordítva van. (nedves levegő, nem túl erős a nap, és puha víz van.)
Nagyon régen... kb. 20éve ezelött Japánban is divat volt a szolárium, de most már nem. Inkább fehér bőrt akarnak, ezért sokan vigyáznak a naptól. (bár én nem nagyon vigyázok...
Mimichan 2016.06.23 22:30:51
@DyaWorld: Mmmm... persze ott is vannak szépek is, de őszintén árra gondoltam, hogy nem annyira. :p

Akkor én magasabb vagyok mint te? Jaj, de jó! :DDDD
160cm tényleg nem kicsi... pont jó magasság, szerintem! :D

Téma minding hirtelen jön eszembe. Ilyenkor gyorsan tudok írogatni, de mostanában nem tudtam miról írjak. :p
Nemrégen a férjem végre olvasott a blogomat. Neki is tetszett. :D
Probálom újra találni egy érdekes témat!
Mimichan 2016.07.04 13:40:48
@Thrixyyy: Végre kaptam egy új szamitógépet!
Az utolsó két évben lustabb lettem, és sok dologra emlékezted engem. Igen, tübbet kell mozogni és sok vizet inni!!

Japánban izmos test egyszerúen nem divat. Sokannak nincs idejük edzsőteremre járni, bár szemelyesen izmos testet jobban szeretem. (de nem szeretem sok izom se)
Igen, egyetértek veled. Ebból a szempontjából is magyarok szebbnek talalom. :)
Mostanában, amikor ráérek, magyar cikkeket olvasok és új szavakat tanulok ezekból.Tegnap is egyet olvastam, és aztán egy negativ veleményet hagytam ott. Ma reggel mentem vissza az oldalra, és azt találtam, hogy valaki gonoszan irt vissza nekem.Nem akartam vele foglalkozni, ezért nem is irtam…..
Mimichan 2016.06.20 13:19:27
@DyaWorld: Igen, folytatom a blogot, mert nekem is sok jó dolog van ennek a blog köszönhetően. :)
Egyik az, hogy itt sokat gyakorolok magyarul és mási magyarokkal is kommunikálok és sok jó tanácsot adnak. Megmondom őszintén sokkal kedveseknek látom magyarokat ez a blog miatt. Az utcán sok gonosz embert látom, és emiatt volt olyan időszakom amikor nem szerettem magyarokat, de most mási képen nézek őket és szerintem ez nagyon jó! :)
Mimichan 2016.06.26 08:50:09
@Thrixyyy: Magyarokban sokszor azt nem szeretem, hogy jo dolgokban is rosszat keresnek es arról panaszkodnak.
Persze, néha az is fontos, de amikor más országokat nézek, sok jo dolog is van ebben az országban, es amikor találom, akkor mindig örülök.
Nem szeretem magyar politikusokat, es sok dolog van, ami kell javitani ebben az országban, de emiatt pesszimista lenni az se jó.

(Köszönöm sok kommentodat! A számítógépem tönkre ment, es emiatt lassan válaszolok... )
Ahogy többször irtam, ebben a blogban jókat is, rosszakat is irni fogok.  Úgy látom, hogy sok magyar állondóan valamire panaszkodik, de sok jó dolgok is vannak. Talán arra nem nagyon néznek.  De viszont, ma kicsi gonosz leszek. Arról irok, ami egyaltalán nem tetszik ebben az országban.Nem…..
Mimichan 2016.05.01 10:52:48
@Thrixyyy: Igen, ebben egyetértek veled! Amikor elöszőr dolgoztam sok magyarokkal, munka időben együtt mentek ki cigizni. A kezukben volt kávé és cigi, és kint egütt beszélgettek. Akkor megtudtam, hogy a cigi egyik eszköz lehet neki. Ezzél tudnak bent lenni tarsak között.

Bár utalok cigit, elfogadom, hogy cigiznek. Csak ne zavarjanak másikat. Ez a lényegem.
Mimichan 2016.05.20 19:51:51
@S.Zsófi: Nagyon örülök hogy ide jöttel! Azt is látom, hogy szabály miatt, jobb lett mint régen, de meg nagyon sok dolog van ami kell javitanni. Ez nem politika, hanem emberek. Nekik kell gondoni, ezert itt akartam irni. :)
Mimichan 2016.06.06 19:37:33
@2016natsu: Hát, igen... Ott Japánban sokkal jobb helyzet van nemdohanyzóknak. Sokan nem szeretnek dohányzókat, és ezt dohányzók is tudjak, ezért probálnak nem zavarni más embereket. Ilyen meggondolás hianyzik MO-on, és nem érdekelnek másoknak mi zavar, mi nem.

Viszont, én úgy érzem, hogy itt is kicsi jobb lett a mostani helyzet mint régen.
Régen, ha leszallok villamosból, mindig volt olyan emberek akik azonnal kezdtek dohanyozni. Ilyen emberek kevesebb lett. Lehet szabály miatt is, és drágabb is lett cigi. Ez jó dolog. Remélem hogy tovább kevesebben lesznek.
Sziasztok! Ebben a blogban néha rosszul is irtam magyarokról, viszont meg senki nem irt vissza nekem csunyán.Ez kicsi meglepő dolog számomra, mert ha valaki rosszul ir Japánról, biztos lesznek olyan japánok, akik azonnal bántanak.Nekem vannak panaszok is magyarokra, de itt mindenki szivesen halgat…..
Mimichan 2016.05.20 18:16:46
@callmeblackbird: Köszönöm a kommentodat! A veleményedet olvasva, árra gondoltam, hogy lehet mi mási képen kritkalunk, bár ebben nem vagyok biztos. Azert igy gondoltam, mert egy nap nekem kellett irni egy panasz levelet egy cégnék. Úgy irtam, ahogy szoktam japán levelben, viszont, a magyar kollágam olvosta, és az mondta, hogy ez egyállatalán nem panasz. Erőssebben kellet irni, azert javitotta. :p
itt pedig nem akarok bantani magyarokat, de őszintén is akarok lenni, ezért igy irok. Ha ebból sennki nem érzi rosszul, akkkor nagyon őrülök. :)

Igen, eztán a bejelyegyzés után, sok tanácsot kaptam, és mivel szeretem kézimunkázni, egyik csoportba bejelenkeztem. Náluk néha van talalkozás, ezert ott probálom új emberekkel talalkozni. :)
Mimichan 2016.05.20 18:48:31
@Fehér Barbara Kyoko: Igen, tudom, hogy sok magyarok ilyenek, de akkor nagyon megdöbbentem. Mindenki felnött volt, viszon ez a viselkedés telysen olyan volt mint óvodás. Gyerekek mindig anyukakkal akarnak maradni, és ök pont olyanok voltak. Ez elég szomorú dolognak látom. :(
Ilyenkor nehéznek érzem közöttuk lenni, de probálom nem törődni túl sokat.
Mimichan 2016.06.05 20:33:16
@Thrixyyy: Igen, viszont a bejegyzés után ujra kezdtem emberekhez járni. Meg nincs olyan magyar barátom, aki sokat találkozom, de ott volt néhany ember, akivel nagyon élveztem beszélgetni. Szerintem, sokan azért jönnek oda, mert új emberekkel akarnak ismerkedni. Viszont, minding egy kicsi félenk vannak. (Szerintem, különössen magyarok ilyenek) Ezért legközelebb kicsi bátor leszek, és megkerdezem egy kávéért. :)
Tudjátok hol van Japán?A szigetország, amely távol keleti Ázsiaban létezik. Onnan külföldre menni, hajóval vagy repülővel kell utazni. Azt mondjak, hogy Japánban csak egy nép van, bár ez pontosan nem igaz.A statisztikai szerint, Japánban 98,5% japán nép van és 1,5% koreai és kinai stb.De inkább…..
Mimichan 2016.05.18 23:18:52
@Fehér Barbara Kyoko: Szia, Kyoko-san!
Igen, az biztos, hogy politika és gazdaság miatt Keleti-Europainak néznek magyarokat, viszont én is látom, hogy inkább közép Europaban van Magyarország.
A ferjem azt mondja, hogy azért nem akarnak Keleti-Europahoz tartozni, mert Keleti-Europaban inkább szlavok vannak. Lehet az is igaz.
Mimichan 2016.05.20 09:21:46
@lidercke: igen, Magyarországnak elég érdekes es különleges történet es kultúra van.
Lehet hülyeségnek hangzik, de mindig arra gondoltam, hogy Magyarország olyan országnak lehetne mint egy márka... peldaul olyan mint Svájc. Azért mondom, Svájc, mert külföldieknek különleges benyomás van róluk. Európában van, de EU kívül, es sokan Svájc markát különlegesnek néznek. Ha elég okos lenne politikusok es marketing es ha nincs olyan buta emberek akit utcákon latom, Magyarország elég különlegesnek tud lenni, es tud bemutatni magukat mint egy márka.(Csehország is elég különlegesnek latom...)
Tudom, hogy valóságban ez nem lehet, de Magyarország ennyire különlegesnek látom.
Mimichan 2016.06.05 20:13:12
@Thrixyyy: Igen, én is azt gondolom, hogy kommunizmus idén sok dolog rossz irány ment. Japánban, sokan azt gondolja, hogy aki gazdag, azért gazdag, mert sokat tanult és dolgozott. Legarabb valamit csináltak emberekért, ezért emberek fizettek neki. Igy gondolnak.
Viszont, itt Magyarországon, sokan azt mond nekem, hogy aki gozdag, azért gazdag, mert valamit rosszat csinalt vagy most is csinal. És sajnos én is egy idő után erre rájöttem. Viszont politikusoknak nem érdekes valtoztatni, mert ök is közöttük vannak. Nagyon nehéz ezt valtoztatni. Én is remélem, hogy majd egy igazi hös megjelenik ebben az országban.
Megint egy japán vicces videót forditottam. Lenti jobb oldalon be kell állitani magyar nyelvre. Egy japán szakács szembekötővel tojásos rizst főz!..
Ezen a héten egy japán szakáccsal ismerkedtem meg, aki három hónappal ezelött érkezett Magyarországra.Eddig sok országban dolgozott, de mindig Europában belül.Nagyon tetszik neki Budapest, és legarább három évig akar maradni ebben a városban, bár nem lehet tudni mi lesz a jövőben.Már három hónap…..
Mimichan 2016.05.26 20:34:40
@edina.t: Szia! Nagyon örülök a kommentodért! :D
Nem, már nem nézek TV-et, de régen néztem és tudom hogy magyar sőr renklámja tényleg mindig jó! Árra emlékszem, hogy edzsednek és közben sőrt isznek. :)))))

A negativ gondolkodásról... hát, igen, ahogy irtam, ez nekem is problema. Mielőtt osztottam ezt a bejegyzést, a ferjemnek mutattam amit irtam, mert azt gondoltam, hogy lehet nem tetszeni fog neki.
Viszont, ő már tudja ezt a rossz oldalat, ezért nem is lett ideges. Azt gondoltam, hogy mint a ferjem, lehet hogy sokan is tudja ezt a saját rossz oldalat, de nem tudja mit csinálni, mert olyan kőrnyéken élnek ahol mindig védeni kell magukat...

Persze, Japánban is, sokannak van problema dolgozók között, és emiatt sok sztresszt is kapnak.
De magyar cégektól kicsi félek, megmondom őszintén. (bár nem is tudok dolgozni ott a nyelv problema miatt. :p
Azért , mert sokat hállodtam, mint ahogy irtad.... Ha jó csapat van és minden jól megy, akkor is egy új főnök tönkre teszik mindent, ha valami nem tetszik neki.... ÚÚÚÚúúúúúúú.....én is félek... :(((((((
Mimichan 2016.06.04 11:02:36
@Thrixyyy: Igen, ha magyar lennék, én is mennék külföldre. :p Erre a helyzetre én is nagyon sajnálom. Valami nagyon rosszul működik ebben az országban....
A ferjem mindig azt mond fiataloknak hogy "Tanuljatok más nyelvet és menjetek külföldre, mert igy jobb életetl lehet találni", de aztán mindig azt mondom neki, hogy "Nem kell mondani ilyesimit! MO-on is kellene tehetséges és intelligent emberek. Nem kell tanitani igy fiataloknak. Aki tudja, akkor is megy!"
A ferjem nem egyetért ezzel, de azt gondolom, hogy az fontos, hogy minel több okos ember maradjon ebben az országban, mert ök tudjak valahogyan segiteni az országért.
Mivel nő vagyok, csak nő szempontjából tudok irni ezt a blogot.Ferfiként, természetesen nem tudok.Bár japán vagyok, vannak olyan japán kultúra, amit nem igazán értem.Egyik az, hogy azt nem értem miert japán ferfiak mennek nagyon drága bárra, ahol sok hosztesz vár.Talán magyar ferfiak ezt jobban…..
Mimichan 2016.05.10 20:00:50
@Fehér Barbara Kyoko: Szia! Igen, az igaz!! Oda ezek a hoszteszek és prostituáltak mennek, meg gazdag lányok is. Én soha nem voltam ott. Nekem nem érdekes idegen hosztokkal beszelgetni, ezért nem értem ezt a kultúrat...
Mimichan 2016.05.30 19:04:25
@Thrixyyy: Ó, nagyon jól irtad!! Ezzel a model peldával, jobban értettem. :))))
Viszont, a cyborg-robottal kapcsolatban, értem amit mondod, de félre érted a dolgokat. Ezek minden sztereotipia, ami nem is fontos. Vannak ilyen dologok is, de szemelyesen nem ismerem. Ez valami specialis dolog számomra is.
Mimichan 2016.06.04 10:38:27
@Thrixyyy: :D
Japán és Magyarország… Sok mindenben nagyon mási vagyunk.Kultúra, szokás, gondolat… minden mási. Viszont, látom közöttunk valamit hasonló is.Tudod mi az?   Mindkét nép valahogyan kedvetlen.Mindkét nép nem bolondoznak mint Amerikaiak, peldaul. Most egyaltalán nem nézek TV-et, de régen amikor…..
Mimichan 2016.05.11 15:15:31
@Nemes Kissné Andrea: Telyesen érthető. (Japánban is van ilyen.) Viszont én nagyon örülnék, hogyha műsort tudok nézni és erre penzt is fizetnek! Ilyenkor sokat tudok mosolyogni. Viszont sok magyar ilyenkor is boldogtalannak néznek ki. :(
Mimichan 2016.05.30 19:21:05
@Thrixyyy: Hát, igen, teljesen igazad van. Sok japánnok is önbizalomhiánnyal van problema. Viszont, érdekesnek találom, hogy sok magyar úgy viselkednek mintha tele van önbizalommal.
Mimichan 2016.06.04 10:31:56
@Thrixyyy: Ezt nem magyarokkal tapasztaltam, hanem németekkel, de akkor is mesélem. A munka miatt néha megyek Németországba és ott angolul beszélek német kollegaimmal. Németek nagyon sokat beszélnek, de sokszor van olyan pillanat, amikor nem nagyon értem amit mondanak. Mindig azt hittem, hogy azért nem értem, mert az angol nyelv tudásom mindig gyenge, de ha azt mondom neki "Bocsi, de az mit jelent?", akkor sokszor azt mondta, hogy "Ó, bocsi! Ez a szó nemetül volt!". Egy szóval, amikor angol szavakat nem ismernek, sokszor német szavakat hasznaltak. Ilyenkor minding azt hittem, hogy nekem van probelem angol tudásommal, de nem igy volt. Akkor rájöttem hogy mennyire fontos önbizalommal viselkedni. Ha nem vagyok biztos valamiben, de ha önbizalommal beszélek, akkor emberek elhisznek. Ez a mód néha jó. :))))
Ez a bejegyzés nagy csalodást okozhat japán rajongóknak... viszont, ez a valóság!!   Úgy látom, hogy sokan érdekel japán kultúrakat és tradiciókat. Sok fiatalok pedig nagyon szeretik japán animeket és mangakat. Emiatt, vannak olyan magyarok, akik japán nyelvet is tanulnak. Ennek persze örülök,…..
Mimichan 2016.06.02 06:45:59
@marha2: Nem tudtam, hogy te is Japán rajongó vagy! Örülök, hogy sokan szereti Japánt, de mindig nem tudom mitól. :)))))))
Mimichan 2016.06.03 14:23:45
@marha2: Ó, Istenem! Your comment makes me feel really good!! <<< Ezt nem tudom hogy kell mondani magyarul... Én mindig onnan el akartam menni. Viszont a kommetodat olvasava, nagyon jól érzem magam most. :)))))
Mimichan 2016.06.04 10:11:20
@Thrixyyy: Tegnap voltam egy csoportnál, ahol más emberekkel együtt lehet kézimunkat csinalni. Ott kérdeztem hol lehet kapni magyar népviseletet, nem azért mert keresem, hanem csak azert mert olyan üzletet soha nem látam Magyarországon. (Egy helyet tudom, de ök hasznalt ruhakat eladnak. Nem ujat.) Azt mondta, hogy Váci utcaban talalható, de én nagyon ismerem Váci utcat, de soha nem látam olyan üzletet.

A munka miatt régen nagyon sokszor jártam Erdelyre, azért tudom miról beszélsz... (Olyan faluban is voltam, ahol mindenki népviseletben élnek.)
Bár sok fesztival van MO-on is, én is azt látom, hogy kint ahol magyarok élnek többet foglalkozunk a saját népi kultúránkkal.
Amikor beszélunk magyar kultúraról, mindig eldelyi kultúra-ról is beszélunk, mert ott jobban hagyományosabb.
Ezen a héten sok nemzeti ünnep van Japánban, ezért sokan nem dolgoznak, és az irodámban is elég csendes ezen a héten. Ma gyereknek napja van Japánban. Ha ilyenkor jársz Japánban, ilyen a halak talalhatók az házaknál.   Ma probálom irni japán gyerek és magyar gyerekról, bár sokat nem ismerem…..
Mimichan 2016.05.05 17:20:58
@marha2: ÓÓÓóóóóó, nagyon szépen köszönöm!!!! Azt hittem, igy kell irni "-é", és nem is tudom mi a különbség "-é" és "-e" között. Helyesen hogy kell irni "nem is tudtam, hogy jó anyukanak tudok-é lenni"? (peldaul, az nem helyes, hogyha mondom "megkérdeztem tőle, hogy szaba-é hasznalni."?)
Mindig azt hittem, hogy "-é" jelenti, "or not (vagy nem?)" angolul. Én csak alap nyelvtant tanultam a könyvból, ezért biztos sok hiba is van...

Viszont ("de" nelkül!) értettem "de" és "viszont"! Mai naptól nem fogok használni együtt őket. Köszönöm! :D
Mimichan 2016.05.07 23:25:33
@marha2: Rendben! Az jó tudni! Köszönöm! :D
Mimichan 2016.05.30 18:47:47
@Thrixyyy: Igen... magyarok nagyon szépek és jól néznek ki, amikor fiatalok vannak. Viszont egyidő után nagyon változnak. Ez is étel miatt, szerintem. Viszont, akik vigyáznak ételre, tovább szépen maradnak, és mindig jól néznek ki.
Úgy érzem, hogy nem csak magyarok, hanem sok külföldik rosszul értik japán nőket. Ma japán nőkról szeretnék irogatni.   Azt mondják hogy, japán nö helyzete nem olyan jó, az jelenti, hogy kevés cég vezető van, és nehéz epiteni karriert.Ez igaz. Sok külföldik azt hiszik, hogy japán nők mindig…..
Mimichan 2016.05.02 18:15:57
@marha2: Az anyukam generaciójában nagyon sok nő otthon marad. Akkor jó volt a japán gazdaság. Most mar ott is nehéz lett, ezért sok nő probál keresni olyan tarsat, akinek elég penze van. Ha nekem a gyerek lenné, inkább kint akarok dolgozni, mert nem akarok itthon maradni a gyerekemmel ketten. A saját penzt akarok keresni, és azzal utazni a csaladommal. :D
Mimichan 2016.05.30 18:42:14
@Thrixyyy: Igen, kicsi koromban, sok anyuka otthon volt gyerekkel, de most mar ott is nehézebb lett. Ezért sok lány inkább ezt az életet akar, bár nem mindenki sikerul. De ennek van rossz oldala is. Sok nőnek problema lesz, ha elválnak. Nehéz munkat talalni ezeknek a nőknek, mert kevesebb a munka tapasztalat, ezért csak egyszerú munkat tudnak talalni.
Magyar feliratot irtam egy japán vicces videóra. A videónál lenti jobb oldalon beállitani kellene magyar feliratra. ..
Mimichan 2016.05.26 15:06:43
@szabópéter: Aztán két videót forditottam, de nagyon béna voltam és nem tudtam jól forditani, bár a eledeti videók nagyon jók. Igyekszem tovább csinálni, mert ez sokat segit nekem is. :)
Sziasztok! Ma nagyon szép nap volt és egész nap nagyon jól éreztem magam!Mindenkinek is tovább szép hétvéget kivanok!   Ma nem irok túl sokat.Probáltam vicces japán videókat keresni, amik nektek is érthetők.   Az első videot a ferjem talalt interneten, és ő kedvence. :D   A következő…..
Sziasztok! Nagyon szép volt az idő a hétvégen! Remélem, hogy mindenkinek szép hétvég volt mint az idő!   Mai téma kicsi furcsa lehet nektek. Mert WC-ról beszélni fogok. :D   Elsősorban, ismered milyen a japán WC? Már sok japán házban is az ugyanaz fajta WC kagyló van mint itt, de régi házakban…..
Mimichan 2016.05.09 20:09:34
@marha2: Nem mindenhol van ilyen sminkelős terület, de igen sok helyen talalható. És ingyenes is! :D
Mimichan 2016.05.10 20:21:43
@Fehér Barbara Kyoko: Japán kád van nálad!? Japánból hozták!?
Mimichan 2016.05.10 21:09:55
@Fehér Barbara Kyoko: De érdekes! Mi valamikor kerestunk. Valami hasonló talaltunk, de kicsi drága volt, és magyar kádat vettunk. :p