Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Csaba Tibor

54 bejegyzést írt és 148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Estefelé már szinte minden adat beérkezett Csehország választási központjába a voksolásról, így kimondhatjuk, hogy a nyertes a “korrupt elitek” ellen keresztesháborút hirdető, a rendszerváltás után meggazdagodó szlovák húsipari mogul, Andrej Babiš lett. Ő és pártja, az ANO vélhetően elsősorban a…..
A milliárdos Andrej Babiš és populista pártja  az ANO nyeri a cseh választásokat a Europe Elects modellbecslése szerint 26-27%-al az ANO lesz az első, a második helyen a szélsőjobboldali SPD és a szélőbaloldali KSČM 12-13%-al holtversenyben a második, őket a szociáldemokraták számukra…..
Három szakszervezet hirdetett meg munkabeszüntetést a Magyar Állami Operaházban csütörtökön, a dolgozókkal kötött kollektív szerződés hiánya miatt. A sztrájkra A hugenották október 28-i bemutatója alatt, 17.30 és 22.00 között kerülne sor. Az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete az MTI-vel…..
Megszűnhet a menekültek érkezési tagállamban való regisztrációja, de a jövőben uniós forrásoktól eshet el az a tagállam, amely nem működik együtt Brüsszellel a menedékkérők elhelyezésében. A javaslat a menekültek biztonsági ellenőrzését is megszigorítaná. Az Európai Parlament szakbizottsága ma…..
Mariano Rajoy spanyol kormányfő ma délben Madridban jelentette be az intézkedést, amely a spanyol alkotmány 155-ös cikkelye értelmében lehetőséget ad a területi autonómia felfüggesztésére, ha az autonóm kormányzatok valamelyike törvényt szeg. A miniszterelnök szerint a lépésre azért kerülhet sor,…..
Az idei torontói filmfesztiválon mutatták be Majszalún Hamud palesztin rendező filmjét, a Bar Bahar-t (angolul In between azaz Középen). Eddig elég nagyot szólt, bár sem tankok, sem kődobáló kisfiúk nincsenek benne. Egyetlenegy helyben készült arab film sem érdemelte még ki ugyanis, hogy…..
        A hervasztóan tehetségtelen magyar jobboldali értelmiség  imbecillis lojalitását az Orbán-rezsim iránt mostanában azzal szereti kimutatni, hogy Németország végét vízionálja, magyarázza, hogy mennyivel jelentősebb politikus Orbán, mint Angela Merkel.        Tegnap testközelből figyelhettem…..
Tóth Csaba Tibor 2017.09.09 22:26:55
@i: a helyzet ugyanez Nagy Britanniában, Olazsországban, Spanyolországban, Görögországban és Franciaországban is.
Csak nem arról van szó, hogy az EU valójában egy óriási privatizátormasina, amely az államot felszámolván azt offshore vagyonokba konvertálja, és hogy ennek hordalékaként tűri el az otthoni Orbánbandát, mint tökéletes bűntársat? Ja, hogy tényleg így van. Hupsz.
A Brexit után egy évvel végül igazi hangot kaptak az EU-ban maradásra szavazók, valódi képviseletet a még Nagy-Britanniában maradó, de egyre fogyatkozó számú EU-s munkavállalók. Jeremy Corbyn döntése persze praktikus, de hosszú távon több rejlik mögötte, mint egyszerű számítás. A brit baloldal…..
Egy embert halálra gázoltak az egyesült államokbeli Charlottesville-ben, az erőszakba fulladt Unite the right (Egyesítsük a jobboldalt) tüntetés után. Az autós támadást videóra is vették (itt: 15:24-nél történt). Virginia kormányzója az egész napos, erőszakos összecsapások miatt az „alt right”…..
KözleményTudatjuk tisztelt olvasóinkkal, hogy a 2017. március 16.-án, a Kettős Mérce blogon közzétett „Így irányítja Szegedet Botka László, Orbán Viktor kihívója” c. bejegyzés a Lapcom Zrt. média- és kiadóvállalat irányába jogsértő állításokat fogalmazott meg. A bejegyzés kapcsán a Kettős Mérce blog…..
Az új formáció nem véletlenül kezdte országjáró túráját a Dél-Alföld baloldali bástyájában. Egyrészt itt már volt valamiféle alapszervezetük, másrészt pedig a lefoglalt helyszín, a Grand Café kis moziterme az érdeklődők felére sem volt elég. Az alapvetően (egészen pontosan 58 százalékban) a magyar…..
A budapesti olimpia ellen kampányoló Momentum mozgalom nem csak egy ügy mellett elkötelezett. Még az idén párttá kívánnak szerveződni, és programjukban helyet kapna a melegházasság bevezetése és az ÁFA-csökkentés is. “Jogegyenlőségre lenne érdemes törekedni, vagyis a meleg párok számára ugyanúgy…..
Kettős Mérce Búcsú Aleppótól 2016.12.14 19:03:42
A hosszú, és gyötrelmes küzdelem, amely egy kétmilliós várost számolt föl, tőlünk alig 2000 kilométerre, szabadságharcként kezdődött, de erre a nagyhatalmak beavatkozása miatt már alig emlékszik valaki. Bassár el-Aszad most apjához méltó mészárlást végez, hiszen alig foglalta el a várost, a…..
"Az alkotmány fogta a Függetlenségi Nyilatkozat felkavaró szavait: „élet, szabadság és a boldogság keresése”, és arra cserélte: „élet, szabadság és tulajdon.” A Nyilatkozat csupán történelmi dokumentum maradt. Az alkotmány azonban az ország törvénye lett." (Howard Zinn: The Spirit of Rebellion,…..
Az EU-népszavazás után az elmúlt években élőhalottnak tetsző munkáspárti közép- és jobbszárny most ismét föltámadtak, és végre elszánták magukat arra, hogy az általuk „szektavezérnek” és „megválaszthatatlannak” bélyegzett munkáspárti vezetőt, Jeremy Corbynt eltávolítsák. Ezzel azonban minden…..
Az elmúlt hónapokban az épp újjászerveződőben lévő brit Munkáspártban és baloldali szcénában is erősen megosztó, sok vitát kiváltó kérdéssé vált az EU-s népszavazásban elfoglalt álláspont. Míg a Tony Blair után maradt jobbszárny és Jeremy Corbyn újbaloldali irányultságú elnök körül erős,…..
A csütörtöki aleppói orosz-aszadista offenzíva után két dolog kezd biztossá válni: a szíriai lázadók elveszítik a háborút, és Európa elhúzódó menekültválságra számíthat. A törökök egyelőre azt tették, amit szíriai válsághelyzetben eddig mindig: most éppen az eddig szinte folyamatosan működő kiliszi…..
A németországi bevándorlók által szilveszterkor elkövetett tömeges támadásokról szóló vitában erős támadások zúdulnak az európai baloldalra, pedig elsősorban ők foglalkoztak eddig a most felvetett problémák kezelésével is. Azok pedig, akik azt hiszik, a jelenlegi politikai és gazdasági helyzetben,…..
Bár az MTI és a kormány nyomán több magyar forrás is azt írta, „egyelőre nem lehet tudni” milyen ügyben jön David Cameron brit miniszterelnök Budapestre, erősen valószínű, hogy az EU-n belüli britanniai bevándorlás szigorítását is tartalmazó brüsszeli reformcsomagját kívánja eladni Orbán Viktornak.…..
Demokratizált parlamenti kérdésözön a miniszterelnöknek, az adókedvezmények elvételének megakadályozása, jelentős oldhami időközi választás a mérleg pozitív oldalán, kudarc a háborúellenes kampányban, stagnáló munkáspárti népszerűség és apró kínos jelenetek a…..
„Törökország nélkül egyszerűen képtelenek vagyunk megoldani a menekültválságot” – mondta a múlt héten Angela Merkel német kancellár, előkészítendő vasárnapi, tulajdonképpen Kanossza-járásnak minősíthető isztambuli útját. Úgy tűnik, a menekülthullám egyre inkább…..
Kobane ismét ég / Fotó: Dogan Media, Törökország Ha valaki azon gondolkozna, mi elől menekülnek Szíriában az emberek, itt egy újabb ékes példa. A BBC tudósítása szerint az Iszlám Állam ma hajnalban magyar idő szerint öt órakor több autóval, és ellenségük, a kurd YPG…..
Elúszni látszik a kormányzó AKP parlamenti szupertöbbsége a mai választáson / Illusztráció, nationalturk.com A szavazatok felének összeszámolása után a nem hivatalos felmérések szerint sikerült a kurd-radikális baloldalnak az a bűvészmutatvány amely a kemali Törökország…..
Április 2-án, a hagyományokhoz hűen, Manchesterben tartották meg a brit pártvezetők választás előtti vitáját. Először a viták történetében nem csupán a három hagyományos westminsteri párt (Konzervatívok, Munkáspárt, Liberális Demokraták) vezetői vettek részt, de a…..
A nyugati sajtó várakozásaira, minden előzetes felmérésre és még az exit pollokra is rácáfolt a tegnapi, izraeli Likud-győzelem. Az, hogy Netanjahu valószínűleg az utolsó napon sikeresen mozgósította a jobboldal hagyományos szavazótáborát, ráadásul a legutóbbi hetekben már…..