Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kozma_Ferenc

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap ismeretlen számról felhívott egy manusz és közölte velem, miszerint nekem is tudnom kell, hogy Vona Gábor megsértette a nyugdíjasokat. Bevallom, nagyon gyanús volt ez az egész dolog, fel is támadt bennem a kétely, hogy nem valami ócska telefonbetyárkodás-e ez az egész. Azt természetesen…..
Kozma_Ferenc 2017.08.24 09:43:52
@Netuddki.: Ezt úgy írtad, mintha a családi adókedvezmény, meg a csok, meg a rezsicsökkentés illetve a jegybanki alapkamatok csökkenése csak is és kizárólag a fideszeseknél lett volna bevezetve. Erre te is ugyanúgy jogosult vagy, mint Ő. Ezekre mindenki jogosult nemtől, kortól, pártállástól függetlenül. Consul hozzászólásába sok helyen be lehetne kötni, de pont abba nem, amibe neked sikerült.
...a vasárnapi előrejelzések nyomán, ezért összeszedtünk egy válogatást korábbi írásainkból a mára megjósolt brutális melegre tekintettel. Az olvasói találékonyság gyöngyszemeiként sorakoznak a házi készítésű klímák, hűtőberendezések. Látszik belőlük, hogy tavaly…..
Kozma_Ferenc 2017.08.03 13:36:39
@SomiTomi: Sajnos igaza van Tominak. Én magam is próbálkoztam ezzel a módszerrel. A fagyasztóba tettem kb 40 liternyi ásványvizes palackot, hogy a panelban kicsit hűvösebb legyen. Egyik nap este 8-tól másnap délig egyfolytában ment a fagyasztó, és még így se volt minden víz átfagyva. MIkor meg betettem őket a dobozba és rákapcsoltam a ventillátort, akkor pedig kb 2 óra alatt teljesen kiolvadt mind és nem is igazán volt hűvösebb, csak akkor ért valamit, ha közvetlenül rám jött. Szerintem ez összességében nem éri meg, mert a víz hűtésére rengeteg energiát elhasználsz és még lassú is.
20 évvel ezelőtt, fiatal értelmiségiként, kezdő tanárként dolgoztam egy középiskolában és a munkával párhuzamosan még egyetemre jártam, később doktorandusz lettem.  Az utazás, könyvek, konferencia költségek komoly anyagi terhet jelentettek a napi megélhetés mellett, ezért minden többletmunkát…..
Kozma_Ferenc 2017.06.16 11:14:31
@Ylim: "A nyerészkedésből (deviza, tőzsde) származó jövedelmek adóját legalább az SZJA duplájára kell emelni."
Azt ugye tudod, hogy ha én az adózott jövedelmemet saját döntésem alapján kockára teszem a tőzsdén és elbukom, akkor az az én bajom, senki nem ad fájdalomdíjat érte. Ezzel szemben pedig ott lenne, hogy ha nyerek (ismételten minden kockázat az enyém és csak az enyém), akkor meg adózzam le egy jelentős százalékát. Miért? A tőzsdén se ingyen osztogatják a pénzt, ez nem olyan, hogy akkor én elkezdek tőzsdézni és garantáltam ömlik a pénz és boldogság van meg kánaán. Aki már kicsit több, mint 50%-ban eltalálja az irányt az már egy jó kereskedő. De ha emellé még mellétesszük a kereskedési költségeket és az adót, akkor már egy kivételesen jó képességű kereskedő is csak épphogy nullára tudja kihozni az eredményét. Ez nyilván azt hozza magával, hogy akinek van egy kis pénze kereskedni, az külföldön fogja forgatni a TELJES tőkéjét. Így nemcsak arról beszélünk, hogy a költségvetés nem kap adót a nyereségből, hanem arról, hogy a teljes tőke kivándorol az országból. De persze, emeljük csak az adót....
Nem bonyolult. Az atomenergia messziről olyan tökéletesnek tűnik, mint az örökké termő fák: alacsony szén-dioxid-kibocsátás, tisztán működő erőmű, a környezetet nem terheli, megbízhatóan, csendesen, észrevétlenül és teljesen hibátlanul működik. Az egész olyan, mint egy szmájlis matrica az…..
Amióta próbálok spórolósabban élni úgy, hogy közben ne éljek rosszabbul, megtanultam néhány dolgot: mi az, amit könnyebben tudunk nélkülözni és mi az amit nem, mi hiányzik igazán és mi az, ami nem annyira. Megtanultam azt is, hogy néha pénzt költeni az igazán spórolós megoldás. Ez egy hosszú és…..
Kozma_Ferenc 2017.03.24 08:54:17
@cardiobascuralis: Nem szoktam kommentelni, de muszály rákérdeznem, mert a kommenteből az jött le, hogy szerinted nincs különbség a téli meg a nyári gumi között. Ugye nem így gondolod? Persze vannak nagyon jó négyévszakos gumik, de azok nem az a kategória, ami egy spórolós blogon az emberek eszébe jut, az olcsó négyévszakos pedig csak korlátozott feltételek mellett javasolt, de semmiképpen se általánosságban.
(A Kép a Wikimedia Commonsról származik.) Az önkéntes egyszerűség - ahogy írtam - nem ott kezdődik, hogy csapot-papot hátrahagyva kiköltözünk tanyára. Az önkéntes egyszerűség ott kezdődik, hogy nem a csapot és a papot, hanem a tárgyainkat hagyjuk hátra. A tárgyakat, amiket…..