Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lasombra

0 bejegyzést írt és 5561 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Lasombra 2016.04.05 11:34:44
vannak jó hírek is. (igaz, nem Viccországból)
444.hu/2016/04/05/egy-24-eves-lengyel-no-bebizonyitotta-a-kepler-sejtest

(az URL megtévesztő, a nő nem lengyel, de a cikkben már helyesen szerepel. :D)
Lasombra 2016.05.18 09:34:16
@ijontichy: tegnap megkérdezték telefonon Simonyi Andrást, hogy szerinte reagálni fog-e valamit Clinton Szijjártó durcázására, és az kis híján elröhögte magát. :)
          G.Fodor Gáborral kezdeni a posztot határozott bátorságra vall a részemről, hiszen, mint tudjuk egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá, amit nyilván meg is fogok kapni, és nyilván el is fogok engedni a fülem mellett (azt még se írhatom egy kultúrblogban, hogy pont…..
Lasombra 2016.07.22 10:48:44
@balmoral: csak a jegyzőkönyv kedvéért (hátha történelem lesz) jelezném én is, hogy elkezdtem olvasni, de a 20. oldalnál szükségem lett volna egy-két deci tömény alkoholra a folytatáshoz, és mivel itt a munkahelyen ez nem opció, így fel kellett adnom.

egyébként ezek tipikusan azok a művek, ahol felértékelődne a védés. amikor face-to-face bele lehet kérdezni, hogy a saját szavaival, halandó - bár a témában felkészült - számára (vö. emberek közti beszélgetőhálózatok, Tóth 2015 pp.40) is érthetően vezesse elő a mondanivalóját, az üzenetét, a felfedezését vagy a megállapítását.
hiába van sok idegen szóval felékesítve, ha maga a váz sem ad ki semmilyen formát, v nem vezet sehova, akkor az legfeljebb művészetileg értékelhető, mintsem tudományosan. (amúgy teljesen valid pálya ez is, ld. ópium+S.T.Coleridge)

szegény Jánosunk lehet a világ legokosabb elméleti szakembere is, ha képtelen ezt a világgal - a világ számára emészthető formában - közölni, úgy meddő ez a tehetség. nincs értéke. a Kasszandra-szindróma egy változata, ahol nem nem hisznek neki, hanem nem értik a látnokot.
feltéve, hogy a látnok értette magát.
   A 444.hu megtalálta Koncz Katalin ny.egyetemi tanár, intézetvezető Corvinus egy érdekes cikkét a Magyar Tudományban. Vicces. Koncz Katalin természetesen úgy lett egyetemi tanár a Corvinus-on, hogy semmiféle komolyan vehető tudományos munkássága nem volt, ez kezd valamiféle motívum lenni,  de…..
         Magyarországon egy morális pánik alakult ki, amelynek része, hogy a mára teljesen megbolondult X.Y lepatkányozta azokat, akik Kiss Lászlót támadták, hogy Z.W gyakorlatilag lekurvázta az ügy azóta elhunyt sértettjét, ahogy az is, hogy Kisst Jack the Ripper és Ilse Koch szerelemgyerekeként…..
Lasombra 2016.04.08 10:37:25
nem akarok beszállni a Kiss László lehetséges alternatív élettörténetét taglaló vitába, mert
- egy másik fórumon már kötésig benne vagyok, és nem szeretem ismételgetni magam
- ez már eső után köpönyeg, ez az 50 év már elment úgy ahogy
- végtére is csak egy vélemény lenne a sok közül. és itt nagyon sok okos embernek megvan a saját, legalább annyira védhető narratívája. (ez most itt kivételesen nem szarkazmus, tényleg így gondolom.)

de hogy ne is tetszelegjek a kényelmes kívülálló szerepében, aki nem mer lemerészkedni a pályára, csak kintről bekiabálgat, röviden: jelen témában én kb a Team Virág et.-ban fociznék.

ami szerintem ma érdekes, és akár még tanulságos is lehet, az a dolog jelenleti élete. hogy most mi történik az ügy körül. Gyárfásostul, úszószövetségestül, Hallhatatlanok Klubjástul.
itt szerintem komolyabb a métely, mint elsőre látszott. a nyilatkozatok, az arcok, a szóválasztások (a mai "bajba került" mindent visz). minden olyan apróság, amit komolyan rákészülés nélkül nagyon nehéz leplezni, azt üzeni nekem, hogy ez egy olyan belterjes társaság, akik tudják, hogy borotvaélen táncol a nimbuszuk. ezért egymásnak is falazni kell (aka. "kiállnak egymás mellett"), és ezzel nemcsak a közvéleménynek, de társaiknak is üzenik, hogy a Hallgatás Törvényét nem szándékozzák megszegni, és ők nem akarnak először lőni.
ez, vagy a kényelmes konformizmus.

mintha a Jó a Rossz és a Csúf zárójelenetében levő mexican standoff zajlana most le, csak több szereplővel.
senki nem tudja, kinél van töltetlen fegyver, kinél vaktöltény, ki az, aki sebezhetetlen, és ki az, akiről 5 perc alatt elő lehet rántani valami durván kompromittálót. ráadásul a jelenlegi status quo is kényelmes az érintetteknek, így különösebb okuk sincs belekakkantani a ventilátorba.

talán azokban van a hiba, akik azt gondolták, hogy ha az élet egy területén kimagaslót nyújt valaki, akkor automatikusan minden más területen is.
ha megnyered a valóságshow-t, akkor tudsz énekelni is. ha gyorsan haladsz nedves közegben, akkor bölcs is leszel. ha meg tudsz szúrni valakit egy fémdarabbal, akkor erkölcsi példakép is vagy. stb.
newsflash: ők is csak emberek. ráadásul egy erősen kontraszelektált társaságban.
a példaképek jönnek-mennek, a hamis idolok szobrát szerintem igenis le kell dönteni. sőt, akik átvertek, becsaptak, sunnyogtak, azokét még meg is kell taposni.
nem kár értük. majd jönnek újak. viszont számukra már volna ezzel egy üzenetünk.

uff. :)
          Holnap a Budapesti Corvinus Egyetemen zárt ajtók mögött meghallgatják Lánczi András rektorjelöltet. Ő az egyetlen jelölt, személyéről április 18-án dönt az egyetem szenátusa.         Rektori programjában Lánczi azt tűzte ki célul, hogy a Corvinus Közép-Európa vezető egyetemévé váljék.  …..
       1997-ben Tony Blair Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, a blair-i Harmadik Út ideológusát, Anthony Giddens-t, pedig a London School of Economics igazgatójának választották.       A London School Economics-ot a Fabian Society-hez tartozó Webb házaspár és maga George Bernard Shaw alapította…..
       1. Egy nemzetellenes párt népszavazási kezdeményezést akar benyújtani a népvédelmi törvény azon paragrafusának megváltoztatása céljából, amely biztosítja a magyar emberek jogát ahhoz, hogy az első számú néptestvér unokaöccsének boltjaiban vásárolhassanak ceruzahegyezőt. Ez nem jó dolog. Mit…..
        A Mandiner utánajárt Szuromi Szabolcs Anzelm atya, a Pázmány rektorának cambridge-i kutatóprofesszori címének. A kutatóprofesszori cím státusza a Magyarországon oly népszerű "non-existent" volt. Azóta bizonyos helyekről törölték ezt az információt, bizonyos helyekről meg nem egészen (ez egy…..
        A Csillagok Háborúja az amerikai közép-középosztály ízlését, kultúráját és attitűdjeit tükrözi, ami még mindig jobb, mint a Vasember kontra Amerika kapitány kontra Batman kontra Superman, ami az amerikai tizenhat éves gyerekek ízlését, kultúráját és…..
         A magyar kormány minden szerződését felmondja a Magyar Telekommal, mivel az, idézem: a véleménye miatt diszkriminált valakit. Konkrétan a rezsim hivatalos Coelhoját.        1. Képzeljük el, ígérem, nem lesz nehéz, hogy Kovács Ákos szerint, a zsidóság a bosszú…..
Lasombra 2015.12.18 10:32:07
@regress˙: "A ballibek szerint, egy keresztény jobboldali embert bárhonann bármikor ki lehet rúgni."

1. nem a ballibek szerint, hanem az érvényes szponzori szerződés szerint, ami Ákos és a T között volt hatályban.

2. nem rúgták ki, hanem felmondták a szerződést, amire szinte biztosan lehetőség volt. ha netán mégsem, akkor arra találták ki az ún. Bíróságot, ami régebben még a vitás ügyekben volt hivatott döntést hozni. (manapság már ezt egy kormányülés intézi, ahol kimondják, hogy a T alkotmányt sértett, és már szankcionálnak is.)

3. semmi köze nincs a történetnek Ákos vallásának vagy politikai preferenciáinak. olyasmit mondott, ami nem fért bele a T-nek (tudod, aki a saját pénzét adja neki), ezért elváltak útjaik. ugye nem gondolod, hogy _kötelező_ volna Ákost szponzorálni?

4. főleg nem "bárhonnan, bármikor"-ról van szó, hanem egy egész pontosan körülhatárolható esetről, amelyre - mint írtam - még szerződés is volt.

5. egyelőre ott tartunk, hogy a kormány (NER, fidesz, ahogy tetszik) rugdal ki embereket a nézeteik vagy véleményük miatt. lásd tanárok (ún. etikai kódex), földrajzi bizottság, tűzoltók anno, közmédia tisztogatás anno stb.
külön szép, hogy pont ők vádolnak ezzel másokat.

6. legalább megpróbáltad
Lasombra 2015.12.18 11:00:35
@Kettes: egyértelmű, hogy behúznánk ezt a meccset (is) az egész világ ellen. a gaz multik közelről végignéznék, ahogy erőszakkal kiépítenénk a saját világhálónk... Magyarország szerte. :)
Tudom, ezeket 100x, 100 helyen 100 ember leírta már (tündérünk is minden prímszámmal osztható posztjában), de a minap filozofálgattunk erről a legjobb barátommal.. szóval para lesz, kb 1 generáció múlva mindenképpen (meg már van is persze most is, de az parább para lesz). Arra a…..
             Kovács Ákos szerint a nőknek nem dolga versenyezni a férfiakkal a munkaerőpiacon, az ő dolguk, hogy tartozzanak valakihez. Kovács Ákos valamiféle balkáni Michael Bubléként tölt meg rossz ízlésű emberekkel Papp László arénákat, ami nyilván több, mint a…..
Lasombra 2015.12.15 09:35:45
@Muad\\\'Dib: szerintem nem történt semmi komoly.
Ákosnak joga van hülyeségeket beszélni, Jótündérnek (meg bárki másnak) meg joga van reflektálni Ákos gondolataira. még ha nem túl hízelgő véleménnyel vannak róla, akkor is. (ezt Te is leírtad.)
nincs ebben semmi túlkapás. verbális szinten történt - szerintem - otrombáskodás, erre verbális szinten érkeznek a visszajelzések. ha mondjuk emiatt eltörné valaki Ákos kedvenc gitárját (vagy a kedvenc karját), az lenne necces.

egyébként mi volna az adekvát reakció egy ilyenre?
mindenki mindent hallgasson agyon? szűnjön meg a párbeszéd, a kritika, a közéletet hassa át a szemérmes hümmögés?

az oké, hogy mindenkinek joga van butaságokat beszélni v írni, de ahhoz nem tudom, hogy mikor vindikálták a jogot, hogy ezt mindenféle reakció vagy kritika nélkül tehessék meg.
nem kell félteni Ákost, akár még hálás is lehet, hogy egy egészen más nézőponttal is találkozhat. :D (már ha olvassa a Vincét vagy akár a 444-et.)
                 Boros János pártfilozófus (2013)   "A Migráció és a demokrácia univerzalizmusa fejezetben pedig demonstrálom, hogy minden demokráciának befogadónak kell lennie, és nem eléggé demokratikus az a társadalom, mely nem nyitott a más kultúrákból érkezőkre."…..
Nem volt nehéz előrelátni a state capture-t, az uniós pénzek szisztematikus lenyúlását, a nepotizmust, a kirakatpereket, az élet minden területét ellepő korrupciót, a maffiaeljárásokat és a debilek áradását. De Orbán szerdai nyilatkozatát tényleg nem lehetett előre…..
"Sötét korszakban élünk ma Magyarországon, nevezzük csak a nevén, hiszen napról napra újabb és újabb bizonyítékok kerülnek felszínre. A maffiapolitika korában él ma Magyarország, ez az igazság." Orbán Viktor, 2007    ..
         "A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont"  (Orbán Viktor a…..
Lasombra 2015.01.12 09:56:17
@jotunder: kíváncsiságból megnéztem - mert fogalmam sem volt róla -, hogy az Egyesült Királyságban kb 4,4% a muszlimok aránya.
még annyi sincs, mint nálunk a roma kisebbség.

a legmuszlimabb részek London Tower Hamlet és Newham borough-i, de azok is inkább etnikailag tiri-tarkák, mintsem muszlimok. (kb egyharmaduk az.)

csak ilyen kis színesként írtam. Tonyó meg nagy szociológus.
Lasombra 2015.01.12 10:14:08
@tableno: a stratégiánk úgy néz ki az, hogy OV olyan országot épít, ahol nemcsak a magyarok, de már a menekültek sem szeretnének a kelleténél egy perccel sem többet maradni. ha nem mehetnek tovább, akkor inkább visszafordulnak, még ott is jobb. :D
Orbán: Az én hobbim nem játszik itt szerepet. ...   A stadio­nok sem maradhatnak úgy, ahogy vannak. És csak ott építettünk, ahol a helyi közösségek ezt igényelték.Igényelték a helyi közösségek? De hiszen lézengenek az emberek a tízmil­liárdos létesítményekben, ez…..