Regisztráció Blogot indítok
Adatok
házmestermedve

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az erkélyek eszmei értéke az utóbbi időben erősen felértékelődött, és várhatóan ez még jó darabig így is marad. Most olyan meghökkentő erkély kihasználási módokat gyűjtöttünk össze, amiket már valaki letesztelt, de neked még véletlenül sem ajánljuk. ;)..
"Csukd be az ajtót magad után!"-halljuk lelki füleinkkel, ha visszagondolunk édesanyánk egyik régi intelmére. De miért különösen fontos cselekvés ez, ha társasház bejárati ajtajáról van szó. Elmondjuk.....
házmestermedve 2020.01.26 12:27:28
@élhetetlen: Maradjunk a békés eszközöknél! :) Köszi a véleményedet és abszolút érthető, hogy a te élethelyzetedben a kulcsos megoldás az kényelmetlen lenne, de ezt általában csak éjszakára javasolják és használják, akkor viszont sokaknak biztonságot jelent (nézd csak a szavazást, az első két válasz vezet magasan). Sajnálattal olvasom, hogy van ilyen ház, ahová az utolsó emeletre nem visz fel a lift. :( A szeretteidnek tudnál adni kulcsot, így ők feljutnának hozzád a továbbiakban is, éjszaka pedig mást úgysem engednél be te sem! ;)
Mi emberek hajlamosak vagyunk a negatív dolgokra fókuszálni és kevésbé észrevenni a jó és szép történeteket magunk körül. Most egy olyan tapasztalat következik, ami talán sokaknak visszaadhatja a reményt...
Ha szeretnél felkészülni az elkerülhetetlenre, akkor megmutatom, hogyan tudsz gondoskodni a szeretteidről, a legnehezebb időszakban. Részletesen bemutatom, hogy: kinek és miért érdemes végrendelkezni, a végrendelet formai, jogi és tartalmi követelményeit kitagadásra vonatkozó tudnivalókat a…..
házmestermedve 2018.06.18 19:11:49
@lilaorogna: Alapvetően lehet végrendelkezni a jogokról, de a haszonélvezeti jog egy picit összetettebb, mert több" fajtája" is van. Pl. az özvegyi haszonélvezeti jogot halál esetén nem lehet tovább örökíteni. Ez biztos, a többi fajtáról azonban nem tudok nyilatkozni, ehhez már szakértő segítségét javaslom.
Tetszene, ha azt mondanám, hogy pár óra alatt, néhány ezer forintból újjávarázsolhatod a fürdőszobádat? Még a szakik munkadíját is megspórolhatod, mert saját kezűleg is egyszerűen megoldható a felújítás...
házmestermedve 2018.06.10 12:15:48
@_B_: Teljesen jogos, rossz kifejezést használtunk, mert ezek kevésbé mondhatóak felújításnak. Azonban nagyon látványos apró változtatások vagy kiegészítések ezek, amiket már addig is érdemes megcsinálni, amíg nincs pénz a teljes felújításra! ;) Köszi a kritikát! Nézz rá a többi cikkünkre is, hátha ott találsz számodra is hasznos tanácsot!
Ajtóválasztási tippek következnek, amiket érdemes számításba venni és utánajárni, ha még nem döntöttél. Elmondom, mire számíts és mire figyelj, ha acélajtóra vágysz...
házmestermedve 2018.06.01 12:12:27
@Peddi: Szívesen vesszük, ha kiegészíted és szívesen bele is írjuk a hiányzó információkat... illetve, ha kérdésed van, megpróbálunk abban is segíteni! Mitől éreznéd úgy, hogy hasznos is, számodra is? Köszi, hogy írtál! Brumm.
Sokan kényszerűségnek érzik a panellakásban élést és alig várják, hogy megszabaduljanak egy ilyen típusú otthontól. Vannak hozzá tartozó negatívumok, ehhez kétség sem fér, de nem szabad az élet árnyoldalaira koncentrálni. Lásd meg a szépet és a jót a régi korok masszív monstrumaiban! Oka van annak,…..
házmestermedve 2018.04.11 08:52:09
@FlybyWire: Hali! Nálunk nem erről van szó, de akkor rosszul fogalmaztunk, ha neked úgy megy át, mintha csak védekeznénk. Vagyunk, akik tényleg szeretjük a panelt és komolyan (most még), én pl. nem költöznék kertesbe. De azzal nincs gond, hogy te nem szereted, vagy rossz tapasztalataid vannak, de azért minket ne bánts! Szuper, ha te meg olyan házban élsz, ami neked tökéletes! ;)
házmestermedve 2018.04.11 08:53:53
@LordAlyr: Szép jó reggelt! :) Erkélyes pince??? Küldesz majd nekem egy fotót, nagyon kíváncsi vagyok, szuper jól hangzik! Tök jó, hogy leírtad a tapasztalataidat, nagyon köszi! Brumm! <3
"Társasházi kutyás illemszabályok" cikkünk olvasása után kért segítséget Aszterik, aki igazi Házmestermedvének való bajban van, mert a szomszédságában nem egy, hanem egyből két folyton ugató kutya is lakik. Nézzük, mit tehet, ha nem akar beleőrülni, de költözni sincs kedve!..
házmestermedve 2018.03.17 14:26:30
@élhetetlen: A pihenés még nyilván rám fér, de tudod... annyira összevissza vannak ezek az évszakok mostanság! :D Bocsi, ha valami nem volt egyértelmű, de akkor itt helyesbítek kicsit: a két mondat nemcsak két külön pont, hanem két külön eset is. Az egyik arra vonatkozik, ha az adott kutya akkor (is) ugat, amikor a gazdi nincs otthon, a másik pedig arra, amikor a gazdival együtt töltött idő alatt (is) ugat. Mindkettő kellemetlen tud lenni és mindkettőnél át kell menni a szomszédhoz.. de valóban, akkor logikus, amikor ő is otthon van, mi is úgy gondoljuk! :P :)

Pont azt próbáljuk meg átadni, hogy semmiképp ne borulj ki és ne add a szomszéd tudtára első x körben, hogy igazából már a hajadat téped a kutyától, ha nem szóltál neki heteken, hónapokon keresztül (sőt, csípd el az elején a problémát). Ha még türelmesen, kedvesen ajánlod fel a segítségedet és legfőképpen őszintén, akkor nem lesz rossz érzése neki sem, és mindenekelőtt, természetesen ! ezt csak akkor ajánld fel, ha tényleg szívesen segítesz (és egyébként a kutyával nincs bajod, ugye? ezt taglaljuk, hisz szegény semmiről nem tehet)! Ez nagyon fontos! Ellenkező esetben eszedbe se jusson!

Újra átgondoltam a tanácsodra, de saját tapasztalat, hogy ezek a tippek jól működnek és továbbra is teljes medveszívvel javaslom neked is, hogy próbáld ki hasonló helyzetben. De csakis nagy szeretettel! Ahogy én is segíteni próbálok!

És persze várjuk egyéb, kipróbált ötleteidet! <3
házmestermedve 2018.03.21 21:00:18
@aszterik: Helló, újra itt! ;) Örülök, hogy el is olvastuk, úgy gondoltuk, hogy ez jár neked (ráadásul másnak is segítség lehet, de legalábbis inspiráló, hogy beszéljünk legalább róla), szóval MI KÖSZÖNJÜK!

Sajnálom, hogy a pontok fele messze áll tőled, de minden ellenérvedet el tudom fogadni és főleg tökéletesen megértelek. Sajna a 9-es pont az egyetlen, ami arról szól, amit te is -többszörösen is- megfogalmaztál, hogy neked a csendhez és nyugalomhoz jogod van!

Ha előrébb jutsz az ügyben, vagy nálunk okosabbaknál még jobb ötletet kapsz, mindenképp jelentkezz és oszd meg velünk, kérlek! Mi veled vagyunk, drukkolunk és hálásak vagyunk, hogy itt vagy köztünk! Köszi-!
<3
Gondolom, nem árulok el titkot, hogy egy korrupciótenyészet kellős közepén dolgozom. Itt nem ritkák a több tízmilliós felújítási munkák, de egy kisebb házban csak a kéménybélés is milliókat visz el.  ..
házmestermedve 2017.12.29 19:03:08
@kopasz barmok mindenhol: Ő egy olyan medve, aki házban is lakik, bizony... de cégként kezel társasházakat! És nyugodtan fordulj hozzá privátban bizalommal, nem harap és szívesen segít!
Pár hete kapott egy levelet a medve, hogy mit lehetne tenni azokkal a szomszédokkal, akik a szabályt lekaratézva mégis a lépcsőházban dohányoznak. Azóta jött egy új levél Gabitól, hogy nála is pont ez volt a probléma és hogy ők hogyan oldották meg. Mesélje el hát Gabi! ..
házmestermedve 2017.05.22 20:16:36
@Jakab.gipsz: Őszintén érdekel a véleményed. Szerinted mi a megoldás?
Mindenféle ítélkezés nélkül, valószínűleg nem a legszórakoztatóbb dolog, ha az ember medve alatt egy prosti lakik. Bár ne legyünk naivak, szex minden lakásban van, függetlenül attól, hogy pénzért történik vagy egy új autóért. :P Na persze, és ott a szerelem! ..
házmestermedve 2017.05.02 21:27:19
@Vulgo: Köszönjük szépen a kiegészítést, és igazán hálás csak Zsuzsi, hiszen neked köszönhetően, megoldódott a probléma. Miután olvasta a kommentedet, utánanézett a dolognak és megkeresték a tulajdonost, aminek hatására pár héttel később a "nem kívánatos" albérlő is kiköltözött! Kiegészítettem a cikket is, köszi! :)
Őszintén szólva, sosem értettem azokat a dohányosokat, akik egy percig sem zavartatják magukat, hogy hova és hogyan füstölnek. Ezzel kapcsolatban jött is egy kérdés, lássuk: Kedves Házmestermedve négyemeletes társasházban lakunk ahol a lépcsőházban tilos a dohányzás az egyik lakót ( felettünk…..
házmestermedve 2017.04.30 18:36:15
@Kovacs Nocraft Jozsefne: De bizony! Ha az SZMSZ-be beleveszitek, akkor abszolút. És így abszolút törvényesen teszitek. Nem mondom, hogy jó szórakozás egy bírósági hercehurca, de hogy máshogy? :(
házmestermedve 2017.04.30 18:38:23
@egyedi: Csak lehet, hogy nem fogalmaztam teljesen egyértelműen, bocsi. Az utcán dohányoztam, de nem mások ablaka előtt, hanem olyan helyeken, területeken, ahol másoknak nem fújtam az arcába a füstöt. Csak ennyi!
Pedig semmi rosszat nem tettek. Tuti, neked is van olyan szomszédod, akiről alig tudsz valamit, nem is nagyon beszéltek, de mégis, valahogy néha picit talán, titkon zavar a stílusa. Vagy csak nem tudunk velük mit kezdeni. Mert picit furák. Tudod, pl. az, aki a falhoz simulva cammog le reggelente és…..
házmestermedve 2017.04.02 18:38:33
@Foglaltnevek: Kíváncsiak voltunk a véleményetekre és szuper a te visszajelzésed is és a szavazóké, többi válaszadóé is. Mások vagyunk, úgy látszik veled is különbözünk ebben, mert te jól tudod őket kezelni, velünk ellentétben. És ez szuper. <3 Írd majd meg, melyik az a típusú szomszéd, akire te nézel fura szemmel (lehet, nekünk ők nem tűnnek fel), hogy kiegészíthessük majd a cikket. Köszi!
házmestermedve 2017.04.02 18:42:37
@FILTOL: Köszi a véleményedet. Még ha nem is esik jól, nagyon jófej vagy, hogy ennek ellenére írtál nekünk szomszédtípusokat, mindenképpen belevesszük őket a következő adagba, köszönjük! ;)
Valér (ő választotta ezt a nevet) problémája Házmestermedve előtt sem ismeretlen, gyakran kapunk hasonló segítségkérő leveleket. Lássuk! Kedves Házmestermedve! Olvasgattam az oldaladat, de nem találtam pont olyan írást, ami a problémámról szól, így szeretnék kérdezni tőled, vagy legalább…..
házmestermedve 2017.03.29 14:21:04
@StanLee: Szerintünk mindenképpen a közös képviselővel beszélj első (és második és harmadik :)) körben, mert ez az ő feladata, neki kellene intézkednie (különben minden munkáját elvégezhetnéd helyette), de ha mindenképp a mancsodba akarod venni az ügyet, akkor a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Ügyfélszolgálatához fordulhatsz. (Elérhetőség: 1149 Bp. Mogyoródi út 43. Kedd 8-12:00, Telefon:+36 1 469 4347, +36 20 820 0089)
Magyarországon valami elképesztően magas a magántulajdonban lévő lakások száma. És akinek van lakása, annak szinte biztos, hogy ez a legmagasabb értékű vagyontárgya.  Mivel pedig az ingatlan értéke a piaci viszonyoktól függ, így a tulajdonosok vagyona szép kilengéseket tud mutatni. Például…..
házmestermedve 2017.03.21 16:13:55
@Ashley2008: Már így is túl hosszú lett a cím, így nem írtuk bele a feltételezett "saját tulajdonú" melléknevet. Millió medvebocs. Valóban, te így akár sokkal gazdagabb is lehetsz! :)
Vannak emberek, akiknek Kiss Ádámot kell nézniük egy kis szórakozásért, én Házmestermedve (társasházkezelőként) nem tartozom közéjük. Ugyanis nekem elég, amikor kihívnak leendő ügyfelek a házakhoz, ún. bejárásra...
házmestermedve 2017.03.02 14:35:08
@kismokus41:

Most váltottunk kk-t, de nem tudtam, h kellene szerződést kötni, azt hittem, h a társasház törvény szabályozza a feladatokat. Ki írná alá azt ház részéről?

*Válasz: Ha üzletszerűen végzi, akkor szükséges. Ha pl. a házból egy tulajdonos, akkor nem. Akkor végzettség sem szükséges hozzá, míg a másik esetben igen.

Minden lakó (vagy meghatalmazottja)? És ha szlákat 3 hónap késéssel adja át ellenőrzésre és/vagy hiányosak a szlák, mit tehetek ellene utólag? Semmit?

*Válasz: A legjobb az lenne, ha lenne egy Számvizsgáló bizottság a házban. Aláírhatják a szerződést is és ellenőrzik a számlákat folyamatosan. Jegyzőtől lehet törvényességi felülvizsgálatot kérni.

Az lenne a megoldás, h félévente lecseréljük a kk-t, mert mindegyik csaló?

*Válasz: Fél év alatt egy közös képviselő sem tud csodát tenni. El kell számoltatni folyamatosan, mint ahogy mindenkit beszámoltatnak a munkájáról a munkahelyén. Szerencsére vannak azért profi és nem csaló közös kepviselők.

És honnan szedjek olyat, aki nem csaló? + Sürgősségre hivatkozva eltekinthet a 3 árajánlat beszerzésétől pl. egy szennyvizcső csere esetében, amit 120ezer Ft-ért rendelt meg?

*Válasz: Nem ismerem a konkrét helyzetet, de a mai világban 2 napon belül lehet árajánlatokat összeszedni.

Az ellenőrzési jegyzőkönyvben kifogásoltam ezt, de az csak egy papir, csak hülye válaszokat irogat rá hónapokkal később, semmi haszna, ettől még azt csinál amit akar legközelebb is, utólag úgysem tehetek már semmit. Vagy mit kéne tennem?

*Válasz: Ahogy írtam Jegyző és törvényességi felügyeletet kérni ha indokolt.

A másik kérdésedre pedig a válasz: "amikor kihívnak leendő ügyfelek a házakhoz, ún. bejárásra." = Váltani szeretnének és én elmegyek egy körútra megnézni a házat és közben beszélgetek tulajdonosokkal SZB tagokkal.

Köszi a témát! ;)
házmestermedve 2017.03.02 14:36:07
@korxi: Igen. Igazad van. A Társasházi Törvény az alap. Éppen ezért az üzletszerűen végzett -és itt erről van szó- társasház kezelő tevékenység esetén szükséges a megbízási szerződés. ld. pl utalás: THtv. 52§(b;c) és 53§(b;c)
Medveládában landolt egy levél Szilvesztertől (nevezzük így). Szilvesztert senki sem fogja irigyelni, ugyanis a felső szomszédja miatt mindig nála ömlik ki a WC-ből a minden, de halljuk őt: Kedves Házmestermedve! Szeretném megkérdezni, mit tennél a helyemben. Társasházban lakom, és a fölöttem…..
házmestermedve 2017.02.19 22:55:05
@cso zsi: Hú, de nagyon rosszul hangzik! Részvétünk! :( Hogyan kezelted, mi történt utána?
Minden évben felelős lakóként átolvasod az éves elszámolást, terveket, tényeket, de egy valamit nem értesz: miért olyan borzasztó magas a villanyszámla?! Konkrét történet, hogy egy ismerősöm megkeresett azzal, hogy agyaljak egy kicsit vele, mert nem érti, hogy hogyan lehet a társasházuknak…..
házmestermedve 2017.01.27 21:17:47
@VHB: Jó szomszédiban, barátiban, üzletiben! Egy erdőben laknak!
Péntek este 8 óra. Számos ablakban egyszerre villan a televíziók fénye, megy az esti film. Sokan épp ráfordítják a kulcsot a zárra és belevetik magukat az éjszakába, hogy a dolgos hetet levezessék valahol. Néhány különös lakó forró vizet enged a kádba, lágy zenét tesz fel, hogy ellazuljon.....
házmestermedve 2017.01.20 00:03:32
@nem_vagyok_dj: Köszi, hogy megtörted a csendet és üdv itt! :) A szövetkezettel lehetnek bajok, de az legalább nem mindennap érint, gondolom! A válaszod alapján akkor elmondható, hogy akivel jóban vagyunk, vagy aki elnézést kér, attól jobban elviseljük a zajongást? Vam venne valami! A feletted lakó dübörgése viszont rosszul hangzik! Próbáltál már vele beszélni? Annyira kíváncsi lennék, mit csinál pl. minden este, pont ugyanabban az időben!?
Társasházi lakásban élsz? Csak álmodozol egy hatalmas, jól felszerelt konyháról? Szeretnéd hasznosabban kihasználni a teret? Imádsz inspirálódni? Ha a kérdéseink közül legalább az egyikre igennel válaszoltál, van egy jó hírünk számodra! Attól, hogy kisméretű konyhában főzöd meg szeretteid vasárnapi…..
házmestermedve 2016.09.18 10:05:12
@élhetetlen: De-de, nyitottra gondoltunk. Az ajtó levételét csak azoknak ajánlottuk - ideiglenes megoldásnak -, akik nem merik/nem szeretnék egyből levenni és nyitottra cserélni. Medvebocs, ha nem fogalmaztunk egyértelműen. :)
Ha az ember Közép-Európában, azon belül is Magyarországon szocializálódott és már/még eszméleténél volt a 80-as/90-es években, egy közösséget bizonyosan ismer: a Szomszédokat. A gazdagréti panelház arcai sokunk retinájába beleégtek. Nemcsak a kissé suta, szárnybontogató magyar sorozatgyártás…..
házmestermedve 2016.08.19 09:30:52
@pandras11: Mit javasolsz helyette? És persze figyelemfelhívó legyen!
Új ingatlant béreltél/vásároltál volna ami egészen tetszett is, mindaddig, amíg nem vetettél egy pillantást a penészfoltos, koszos fürdőre… Veled is megtörtént már? Hozzáértők szerint érdemes energiát fektetni a fürdőszoba-felújításba, mert már egy kisebb beruházás is nagyban növeli az ingatlan…..
házmestermedve 2016.06.19 20:00:51
@Privateer: Nem gondoltuk volna, hogy ennyire rossz érzést vált ki belőletek a zuhanyfüggöny, de nagyon jó tudni, köszi a visszajelzést! :) Zuhanykabin a tökéletes megoldás, nem is kérdés, de az már kicsit nagyobb beruházás (ami persze megtérülhet). Egyszer írunk arról is!
házmestermedve 2016.06.19 20:01:22
@Samott: Valóban, ha valaki plusz ráfordítható összeggel a zsebében vesz lakást, a fürdő lehet az egyik, amihez hozzányúl. Ezért is nem nagy költségvetésű felújítást javasoltunk. De nem védekezni akartam, nagyon örülünk a visszajelzésnek és kritikának, igyekszünk ennek vonalán tovább haladni! Köszi! ;)