Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyerektuning

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alvás életünk ugyanolyan létfontosságú alaptevékenysége, mint a légzés, az egészséges étkezés, vagy a megfelelő mozgás. Alapfeltétele az egészségnek és a jó közérzetnek. A gyermekeknél még fontosabb a minőségi alvás megléte, mivel ennek hiánya okozhat érzelmi problémákat, zaklatott…..
Tudtad, hogy a színezés, festés, gyöngyfűzés és minden kézműves tevékenység önmagában is stresszoldó, ráadásként fejleszti a kreativitásunkat? Már Carl Jung Jung (1875 – 1961) is  használta a mandalákat pszichológiai praxisában, ezzel terjesztve el a nyugati gondolkodásban. Úgy tekintette a…..
Gyerektuning Karácsony 2016.12.21 09:00:00
Sok szülőt aggaszt, hogy karácsonyra igazi ajándékvadásszá változik a gyermeke, azonban a kis klienseim beszámolóit hallgatva, mindig rájövök, hogy a gyerekeket a kezdetektől rabul ejtik a hangulatok, az együtt töltött idő. Kép: http://darh.tk A gyermek szocializációjában és a kiegyensúlyozott…..
Az óvodás és iskolás klienseim október közepétől karácsonyi lázban égnek, hosszasan tervezgetik az ajándéklistát, ami hétről hétre változik. Kép: http://www.missbehaviour.ca A szülők gyakran csapdában érzik magukat, hiszen a gyerek valami automatizált játékot vagy számítógépes játékot kért, de a…..
A fiam első karácsonyán tobzódtunk a családdal az ötletekben és a megvásárolt játékokban is, ezeknek a nagy részét csak ritkán veszi  elő. Sok dobozon, webshopban látható korhatár szerint csoportok a választható játékok területén, de kellő indoklás nélkül ezek csak üres kategóriák maradnak. Most…..
Már mindenki biztosan túl van az első szülői értekezleten, akár az oviban az akár iskolában. Ilyenkor a szülők nagy keserűségére jönnek az első panaszok. A gyerek nem tud végig ülni egy órát, pedig már november van, belebeszél az órába, esetleg fel is áll sétálni, vagy féktelenül viselkedik az…..
A női táska rejtelmei.... Ha-ha... Mert jó, ha minden Anyai Ridikülben lapul valami meglepetés, amivel étteremben, orvosnál és egyéb "állatikínoshaüvöltagyerekem" helyen a várakozás pozitív élménnyé varázsolható.              (PHOTO CREDIT: THINKSTOCK)Drága Férjem kerek évfordulós szülinapja…..
Legtöbbünk számára az éttermezés kikapcsolódás. Jó hangulat, finom ételek, jó kis beszélgetések, klassz italok, ja és nem kell főzni… Szóval csupa pozitív jelző.  A gyerekek számára mindez dög unalom. Nem zajonghat, nem szaladgálhat, és persze várni kell… Sokat…  Várni az asztalra, várni az ételre,…..
Mindannyiunknak nagy fejtörést okoz, ha gyermekünk barátjának szülinapi ajándékot kell választani vagy éppen valamelyik rokongyermekünknek ajándékozni játékot. A megfelelő játék kiválasztása minden esetben bonyolult feladat, azonban ha a gyermek valamilyen fejlődési zavarral küzd, érdemes fokozottan…..
Gyerektuning Itt a 7 a tét! 2016.10.04 14:35:39
Már régen játszottam kártyával, ezért jól megtornáztatta a figyelmemet ez a játék. A kártya szórakoztató lehetőség a családnak vagy baráti körnek, főként esős időben vagy akár pihenésképpen az őszi kiránduláson. Ennek a kártyajátéknak nagy előnye, hogy az 15-20 percig tart, ennyi játékra még egy…..
Gyerektuning Anna, a feje kanna! 2016.09.27 15:50:26
A szülők talán legnagyobb aggodalma az, hogy a gyermek nem találja meg a helyét a közösségben, bántalmazzák, csúfolják. Bizony ezek az emlékek sokszor a felnőtt rég elfeledett traumáit, tüskéit hozzák a felszínre, ami olykor hátráltathat minket abban, hogy hatékony segítők legyünk ebben a…..
Na jó, ez így erős, mert tanulni jó és kell is, de könnyedebbé tehetjük egy kis játékkal és mivel elsősorban a koncentráció hiánya okozza a tanulási nehézséget, keressünk olyan játékokat, amelyek ezt erősítik!Amikor valaki bemegy a boltba, egészen biztos, hogy a vásárlók 99%-ának az első 10 kiejtett…..
Szeptemberben sok család szembesül hatalmas kihívással, elindul az óvoda illetve az iskola. A nehézségek, kételyek egyaránt érintik a szülőt és a gyermeket is. Vajon mi lesz az oviban? Tud-e figyelni a gyerek a suliban? Sokat sír a gyerek a délutáni alváskor az oviba? Számtalan kínzó kérdés…..
Gyerektuning Gamifikáció??? 2016.09.01 14:10:08
Nemrégiben olvastam egy cikket arról, hogy különböző cégeknél kutatásokat végeztek, hogy ha játékosan, vagy egy kimondottan adott munkakörre fejlesztett játék segítségével tanítják be az új munkatársakat, az milyen eredményeket produkál a hagyományos metódussal szemben.  Bob Marsh, az LevelEleven…..
Gyerektuning S.O.S! 2016.08.29 16:58:00
Az év talán legizgalmasabb, ugyanakkor legnehezebb szakaszához érkezett a gyermekünk, kezdődik az iskola. Mindegyikünk fejében megfordulnak ilyenkor a szorongató kérdések, vajon hogyan bírja gyermekünk az idei tanévet, hogyan éli meg az óvoda elhagyását, vajon megint csúfolják-e,…..
Gyerektuning Milyen a jó játék? 2016.08.22 14:25:00
Sokszor megesik, főleg mostanában, hogy a több napig tartó csodálatos napsütéses napok után váratlanul beront a hideg. Ettől persze már csak az a rosszabb, ha még egy jó kis eső is járul hozzá, melynek köszönhetően a játszóterek nem a legalkalmasabb helyszínekké válnak…..
Gyerektuning A nyár kihívásai 2016.08.15 12:00:00
Az interneten egyre szaporodik a cikkek száma, hogy mit tehetünk a gyerekekkel nyáron. Hiszen ez az évszak a kalandokról, a tapasztalatok gyűjtéséről a pihenésről szól. Emellett megjelenik az igény, hogy fejlődjön is a gyermek nyáron. Főként az iskolás gyerekek esetében vetődik…..
Hányszor hallhattuk gyerekkorunkban, hogy „Ne menj ki a vonalból!” Sok sok gyermek és szülő a rajzolásra, színezésre kötelező iskolai feladatként tekint. A rajzoláshoz főként az óvodában és az iskolaérettség idején a gyerekek egy részénél teljesítményszorongás társul már a ceruza látványához is. Az…..
A játék pszichológiája és jelentősége sokak számára ismeretlen, pedig a tudatos nevelés mindennapi részévé kell hogy váljon. Ez segít megértenünk gyermekeink viselkedését, a megfelelő játék kiválasztásával hozzájárulhatunk fejlődésükhöz és ha tudjuk mit miért csinál, akkor talán türelmünk is több…..
 Gyerekjátékhoz a kulcs TE Magad vagy!  Lassan 10 éve foglalkozom fejlesztőjátékokkal. Két gyermek édesanyjaként egyre-másra szembesültem azzal a nehéz feladattal, hogy a játékok végeláthatatlan világából számukra a legjobbat, legszerethetőbbet tudjam kiválasztani. Belevetettem magam A NAGY…..