Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anyueztveddmeg.hu

4 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokáig éltem abban a bódultsággal is részben azonosnak gondolható téveszmés tudatállapotban, hogy a vírus általi kényszerű pihenőt a legtöbb vállalkozás fejlesztésre fogja fordítani. Meggyőződésem, hogy az intézkedések átgondolatlansága, legtöbbször már-már nevetséges kivitelezése, egyértelműen…..
 Hosszú, de azért nem álmatlanul töltött szünet után végre megint bejutottunk a kertbe, ahol állatok élnek. Persze most már kiváltságosként mehettünk, előnyösen megkülönböztetve azoktól a polgároktól, akik ilyen-olyan félelmük vagy a bürökrácia (az "ö" véletlen elírás, de a bürök jelentése okán…..
Talán ez is csak hiszti - és akkor már akár ide is tartozhat ;-) -, de lassacskán mindenki rádöbben, hogy a karantén-életmód egészségtelen és lábon járó polgárnak nem való. Miután sikeresen tönkrement sok-sok vállalkozás és ugyanolyan sikeresen felvirágzott sok másik, az újraosztás remélhetőleg…..
Immár nagycsaládosként, kamasztól a csecsemőig életkorú utódokkal, 24 fogadott gyermekkel - na jó, csak vigyázok rájuk, meg terelgetem őket hétköznapokon -, úgy gondolom, hogy némi fogalmam már kialakult a gyermeki lélekről. Ismerem az igényeiket, vágyaikat, és azt is, hogy az álmaik megvalósulási…..
Mind a csillagászati érdekesség, mind pedig a látvány szempontjából nem akármilyen estének nézünk elébe július 27-én, pénteken, amikor a sötétedéstől kezdve lehet majd megfigyelni, ahogy a Telihold lassan a Föld árnyékába vonul. Ezzel párhuzamosan pedig felkapaszkodik az égboltra a Mars, olyan…..
anyueztveddmeg.hu 2018.07.26 23:01:33
anyueztveddmeg.hu 2018.07.27 23:28:17
@PFreddy: Köszönöm! Sajnos itt olyan felhős az ég most, hogy semmit nem látni :-(
Valóban durva, hogy két egymást követő Budapest-Gran Canaria járat is úgy indult el, hogy az utasok csomagjait szándékosan Ferihegyen hagyták. Miért? Röviden: mert a rossz szabályozás miatt megtehetik. Kicsit hosszabban: a maga szempontjából a Ryanair a kisebbik rosszat választotta. Ez egy heti…..
anyueztveddmeg.hu 2018.07.25 00:05:09
@csincsilla72: Elég sokat utaztam fapadossal, meg nem fapadossal is. Olyat, hogy ledobálják a csomagomat minden előzetes probléma jelzése nélkül, még nem tapasztaltam sehol. Nincs sok elvárásom egy fapadosékkal szemben, de annyi, hogy a feladott poggyásszal együtt megérkezzek, annyi igen. Zaklathatnak útközben parfümökkel, lapozgatok gyűrött, koszos prospektusokat kínai bóvlival megtöltve horror áron, elfogadom, hogy nem dönthető az ülés, hogy nem oda ülök, ahová szeretnék, hogy kések és még sok dolgot, de az sehol nincs benne a kínálatban, hogy a cég pénzéhsége miatt minden holmimat újból meg kell vennem érkezéskor. Ami kézipoggyászban van, csak erőszakkal felcímkézik, hogy lehessen vele labdázni a csomagtérben. Lehet védeni őket sok dolog miatt, van az olcsó húsnak sokféle leve, de ez már szabadna, hogy beletartozzon. Ezután már azt is el kell majd fogadnom, hogy kilopják a cuccaimat, mert hiszen ez is rendszeres Budapesten, tehát szokjak hozzá?! Értem én, hogy védeni kell a mundért akár avatatlan prókátorként is, de gondolkodni már luxus?
anyueztveddmeg.hu 2018.07.25 00:19:39
@sterimar: Nem úgy értettem, hogy a gépre nem szállt fel, hanem hogy a géppel nem szállt fel. Talán nem voltam túl szakmai, de nem ez a munkám :-) Gondolom a több órás várakozás közben volt ideje mindent elrendezni, elintézni, azután kint beszélgetett, természetesen valaki mindig volt bent a fülkében. Arra akartam utalni, hogy utasok nélkül nem sok értelme van elindulnia.
A közelmúltban több helyen ismét feltűnt az új-mexikói Santa Fe Loretto kápolna lépcsőjének a legendája. Egy bulvárlap nyomán a Fatáj Online is átvette, és mint szakmába vágó anyagot leközölte - változtatás nélkül, a legenda állításait tényként kezelve. Az írást…..
A Netflix őrülten sikeres ifjúsági kalandhorror-sorozata, a Stranger Things sem kerülhette el a siker egyik modern velejáróját: az alkotóit beperelték plágium vádjával. Ez a hollywoodi ügymenet része, a Mad Maxtől az Avatarig mindent és mindenkit perel valaki, több, de inkább kevesebb sikerrel. A…..
Nekem alapvetően nincs bajom a BKV-val. Persze néha én is ki tudok borulni, de a máltai tömegközlekedést megismerve össze kell tegyem a kezem, még akkor is, ha egész Budapest le van zárva a kínaiak miatt. ..
Leteszteltük és valóban szándékosan szétülteti az egy foglaláson szereplőket a Ryanair csak azért, hogy utána felkínálja: fizessetek és akkor ülhettek egymás mellett. Ennél nagyobb pofátlansággal rég találkoztunk, főleg, hogy még le is tagadják, hogy változtattak volna a rendszerükön. Valahol…..
Ferdinand Alexander Porsche szerint a dizájn nem szimplán művészet, hanem a funkciók eleganciája. Bizony egy szépen megtervezett termék attól igazán jó, hogy a csodás külseje mögött minőségi technológia lapul. Szerintünk ez nemcsak autókra, de az órákra is ugyanúgy igaz.  Márpedig manapság igen…..
Művészi fotó igénye nélkül: ilyen lett (telóval)   Valahogy mindig a dolgok végére marad az autómosás. Szerettem régebben magam tenni, de hely hiányában nem megy, a jó kézimosók (válogatós vagyok) mind a város más-más pontján vannak, így kb. két órás elfoglaltság a mosatás. Ezért gyakorta betolom…..
Egy közép- vagy felsővezetői pozícióban, felelősségteljes beosztásban dolgozó embernek különösen vigyáznia kell arra, hogy kipihenten, a lehető legjobb fizikai és mentális állapotban érkezzen munkahelyére, hiszen a kialvatlansága, ingerlékeny fáradtsága másokra is hatással lehet. Nézzük, mit…..
Zsombibácsi szegény valahogy teljes aszinkronban van kiszemelt szolgáltatójával, a UPC-vel: bármit is állít határozottan, a cég makacsul ragaszkodik az ellenkezőjét. A fura felállásból fakadóan például csak modemet vittek neki, hiába jelezte, hogy először madzag kéne, mert nála ugyan nincs kiépítve…..
Nem sci-fi többé: az alagutak, amelyek lehetővé tehetik a téridő-utazást, laboratóriumban már felépíthetők. Bár nagyon kis skálán, bizonyítani tudják, hogy át lehet hatolni téren és időn, és a jövőbeli intergalaktikus utazásokra várva, hatékonyabbá tehetik a nanotechnológián alapuló eszközöket –…..
Amikor gyerekekkel foglalkozunk – történjen ez szülőként, nevelőként vagy bármilyen más szerepben – az egyik legnagyobb kihívás az, hogy egyrészt legyünk „pajtások” – olyasvalaki, akivel a gyermek nemcsak játszhat, de akiben bízhat és bármi bajjal fordulhat hozzá –, másrészt tartsuk a kereteket.…..
anyueztveddmeg.hu 2016.11.18 20:51:35
@nitro1: Gondolom, hogy még elég kicsi, ha mindhárom étkezésnél ott van. Ráér még a gyomorbajra, refluxra, miért ne falatozhatna nyugodtan? Szerintem ha van egy óránk felette ülni, akkor szerencsések vagyunk :-)
Kubáról valamiért egy romantikus kép él az emberek többségében, ahol az emberek ugyan szegények, és szocializmus (vagy mi) van, de a kubaiak mégis boldogok, táncolnak, énekelnek, szivaroznak és általában egész jól érzik magukat. A valóság persze ebben az esetben is más…..
anyueztveddmeg.hu 2016.09.15 20:03:41
Először akkor jártam Kubában, amikor utoljára ki lehetett menni az Aeroflot által, kb. 8ezer forintért és azt nem hagyhattuk ki. Az egészségügyről azt mesélte egy helybéli hölgy, hogy kétféle orvos van, az egyik ingyenes, de oda jobb nem menni, a másik megbízható és jó, de az igénybe veszi a magánéletben is a pácienseiből a csinosabbakat. Megtudtuk, hogy akinek van tehetsége, elszánt és valahogy tud pénzt keríteni, elmegy az országból. Aki ott marad, az vagy lusta vagy annyira szegény, hogy a minimális lépésekre sem képes. Bűnözés valóban nem volt, mert minden sarkon volt egy rendőr, lényegében nem kell kergetniük a tettest, csak füttyenteni a következő sarkon álló kollégának... De ők kerestek a legjobban. Amúgy egyszer kizsebeltek a buszon és járhattam rendőrségen a külvárosban. Nagyon beivódott a hangulata, főleg ahogy a gyanúsítottakkal bántak.
A lakást, ahol laktunk, olykor ellenőrizték a hatóságok, hogy ki van-e adva. Olyankor egy rejtett ajtón keresztül át kellett osonnunk a szomszéd lakásba, majd amikor oda is becsöngettek, akkor meg vissza. Egyszer a szekrénybe kellett bújni egyikünknek, mert egy fővel többen voltunk a megengedettnél. Paladarokban ettünk, amit itthon most akarnak betiltani, habár ott az utcán kaptuk a reklámcetlit a házigazdától. Talán itt is ez lenne a jó megoldás az mobil alkalmazás helyett :-) Egy igazi szocialista fusi-paradicsom volt az ország, mindenki meglopta a rendszert, amelyik meg igyekezett mindenkit egy kellően alacsony szinten vegetáltatni, nehogy hirtelen elillanjon a lakosság színe-java.
És részt vehettem még Május 1. ünnepségen. Castro beszédét sokáig hallgattuk, de annyi időnk nem volt, hogy kivárjuk a végét :-)

indafoto.hu/tanczos_tamas/image/22759079-ac821ee7/user
Ez az egymillió forintos kérdés, amire a kutatók egyelőre nem találták meg a választ. De azt biztosan állíthatjuk, hogy a kutyus nem azért eszi a füvet, mert vegetáriánus lett...
Sosem szerettem az ilyen kis gyöszöket, igazából persze nem lehet róluk rosszat írni. Én személy szerint a Cheerson CX-10-et egy semmire sem jó kulcstartójátéknak tartom. Ezt gondoltam az FQ777-124C-ről is, amikor átvettem a postától, hogy ez is pont ugyan ilyen. A gépet egyébként a Banggood…..
Talán nincs még egy olyan gyilkos, akinek személye köré annyi legenda, féligazságokat tartalmazó történet szövődött volna, mint Pipás Pista. Ha megpróbáljuk megtalálni a valóságot az évek során rárakódott, meseszerű rétegek alatt, akkor sem biztos, hogy eljutunk a teljes igazságig. Egy dolog azonban…..
anyueztveddmeg.hu 2016.06.21 08:47:55
Úgy látszik, habzsolja a magyar utas a méregdrága nyaralójáratokat. A Wizz Air ugyanis már a nyári csúcsszezon beindulásakor bővíti nyári kínálatát, ilyenre pedig még soha nem volt példa. Várna visszatérő útvonal, pár éve még befuccsolt, Mallorca pedig, amit most sűrítenek,a legdrágább.  A Wizz…..
anyueztveddmeg.hu 2016.06.19 12:38:35
@Dernovics László: Több ismerősöm is mondta, hogy idén nem fognak repülővel utazni, mert a hírek alapján így látják biztonságosnak.