Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vamosk

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Politikai korrektség brüsszeli módra: sérti a tagállamokat, ha a Bizottság az uniós források szétlopásáról beszél? Jó, akkor állítsuk le az antikorrupciós jelentést, és titkoljuk el a benne foglaltakat! Partnerünkkel, az Access Info Europe-pal közösen adtunk be közérdekű adatigénylést az Európai…..
Az európai szintű lobbizás visszásságaitól már régóta szenved az uniós döntéshozatal. A fő problémát a forgóajtó jelenség jelenti, amely gyakorlat azt a bizarr karrierpályát is lehetővé teszi  az uniós tisztségviselőknek, hogy hivataluk lejárta után röviddel már olyan magáncégek érdekeit…..
Az nem meglepő, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hivatásából adódóan sokat utazik. Az Együtt által a Külügyminisztériumtól kikért adatokat felhasználva mutatjuk meg, hová, kivel, mikor és mennyi közpénzből repült a kormányfő a jelenlegi ciklusban. A feldolgozott adatokból kirajzolódik, kik azok az…..
Dunaújvárosi látogatásával a miniszterelnök lassan elfogyasztja a kormánypárti vezetésű megyei jogú városokat. Hátra van még Győr, Lázár Hódmezővásárhelye és az ellenzéki Salgótarján és Szeged - esetleg más nagyvárosok. A shownak ugyanis folytatódnia kell, hiszen a cél egyértelműen a vidéki…..
2018-ra a kormánynak lesz egy szoftvere, amivel egy kattintással megnézheti, hány férőhely van az ország stadionjaiban, vagy hány fő volt betegszabadságon Somogy megye B betűs önkormányzataiban. Most úgy tűnik, a kormány ráül ezekre az adatokra, miközben a települések gazdálkodása semmivel sem…..
Mozgalmas időszakot élünk a döntéshozatali átláthatóság terén. Éppen az előző héten számolhattunk be arról, hogy az Európai Ombudsman ajánlásokat tett annak érdekében, hogy az 500 millió embert érintő uniós jogalkotás zárt ajtók mögött születő alkuit jobban ellenőrizhessék az állampolgárok, most…..
Mindig is kíváncsi voltál rá, hogy ki kapja a legtöbb EU-s pénzt ott, ahol laksz, illetve hogy kinek van a legtöbb földje és ezzel párhuzamosan feltehetően komoly gazdasági befolyása az településeden? Mostantól egy kattintással megnézheted, a K-Monitor ugyanis egyszerűen kereshetővé tette azt, hogy…..
Átláthatóbbá tenné az uniós jogalkotást, ezért az informális egyeztetésekre vonatkozó átfogó vizsgálatot indított az Európai Ombudsman - áll az Access Info beszámolójában. Emily O'Reilly célja a "brüsszeli bürokrácia" átláthatóbbá tétele: 2015-ben ügyeinek 22,4%-a szólt az uniós adatok, dokumentumok…..