Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rentingo

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az országos vészhelyzet elrendelése óta minden nap elhangzik a szakértők szájából, hogy „semmi nem lesz már olyan, mint ahogy eddig volt”.  Az albérleti piacon biztosan így van: új időszámítás kezdődött. A bérlők kiszolgáltatottsága véget ért, mostantól a bérbeadóknak kell megküzdeniük a fizetőképes…..
Egészen ritka piaci jelenséget figyelhetünk meg Budapesten a hosszú távú lakáskiadásnál, a szemünk előtt kibontakozó válság hatására egyidejűleg nő a kínálat és csökken a kereslet is, ami az álmoskönyvek szerint a bérleti díjak drasztikus esését eredményezheti. Megfordult a világ, az albérlők talán…..
Ha már legalább egyszer költöztél életed során albérletbe, akkor biztosan emlékszel még arra, hogy a keresési időszak alatt mennyi frusztráló dolog jött Veled szembe. Ha még nem volt részed ilyesmiben, akkor a most következő 6 legidegesítőbb dologra már úgy készülhetsz fel, hogy akár megoldást is…..
Az Airbnb lakások tulajdonosai voltak azok, akik elsők között szembesültek a válsághelyzettel: óráról órára jönnek a lemondások, és a repülőjáratok leállítása tovább ront a helyzeten. A következő 2 hónapban érdemi bevétellel szinte senki nem számolhat. Mit lehet tenni? Alternatívát jelenthet-e a…..
Albérletet keresni nehéz, jó albérletet találni pedig még nehezebb. Viszont sokszor nem a keresési feltételeken múlik, hogy milyen gyorsan találsz jó lakást. Manapság egyre gyakoribb, hogy a bérbeadók jónéhány feltételt szabnak a bérlő felé, de ezzel nem a Te esélyeidet akarják csökkenteni az…..
Nagyszerű dolog az első lakás bérlése, mikor végre elköltözhetsz otthonról és sikerült találnod egy csodás kis lakást, főleg, ha minden igényednek megfelel. Viszont a nagy boldogság mellett érdemes arra is figyelni, hogy ne csak Te, hanem a körülötted élők is jól érezzék magukat a továbbiakban…..
Az egyre dráguló ingatlanárak a bérleti díjakat is húzzák magukkal, ezért önálló lakás helyett egyre többen bérelnek ki közösen egy ingatlant. A gazdasági kényszer objektív ok, de ha laktál esetleg kollégiumban, és szereted a társaságot, akkor az együttlakás a későbbiekben szintén jó megoldás lehet.…..
Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy nem Te bérelsz, hanem Tőled bérelnek lakást, akkor valószínűleg találkoztál már néhány olyan kérdéssel vagy problémával, amit a bérlőd lehet, hogy másképp látott, illetve értelmezett. Lehet ez akár a lakással kapcsolatos apróbb változtatások témaköre…..
Kinek jutna eszébe ekkora hülyeség? Elsőként biztosan ez jut az eszünkbe, amikor meglátjuk, hogy "kiadott" jelzéssel is fent vannak a lakások a Rentingo.com közösségi oldalon. Aztán eszünkbe jut, hogy a szállodák sem csak akkor hirdetik magukat, amikor éppen van üres szobájuk, hanem előre…..
A befektetési célú lakásvásárlás még mindig vonzó lehetőséget jelent a hozamvadászok számára akár a szuperállampapírral szemben is: új lakással 6-7%, használt lakás esetén 8%-ot meghaladó hozam is elérhető. A befektetési céllal lakást vásárló bérbeadók a lakást vagyonelemnek tekintik, nincs hozzá…..
Kezdjük inkább onnan, hogy milyen egyáltalán az ideális bérlő? Milyen bérlőt kedvelnek a lakáskiadók? A tehetős külföldi üzletembert vagy egy inkább egy magyar családot kisgyerekkel? Úgy tűnik, nem ez az igazán fontos kérdés, ami inkább lényeges, hogy megbízhatóak legyenek, mert a bérbeadás során…..
Van, amikor elkerülhetetlen, hogy új albérlet után nézzünk, hiába gondoltuk korábban, hogy életünk végéig (na jó, azért addig nem) a jelenlegi kuckónkban fogunk lakni. Milyen élethelyzetek mozdíthatnak ki bennünket a megszokott helyünkről?   Te voltál már ilyen helyzetben? Ismerős? Elhagy a…..
Amikor együtt laksz valakivel, hamar szemet szúr, ha valami nem stimmel az illetővel, ha az együttélés vele bizony embert próbáló feladat. A jó lakótársra kevésbé figyelünk fel. Hogy ez miért van így, az megér egy külön bejegyzést.   Mégis milyen lakótársakba futhatunk bele? A teljesség igénye…..
Az alacsony hozamkörnyezet miatt az elmúlt években folyamatosan növekszik azoknak a száma, akik hosszú távú kiadás céljából vásárolnak használt lakóingatlant. A Rentingo.com eddigi tapasztalatai alapján több hasznos tippet is összegyűjtött, amelyekre a bérbeadóknak feltétlenül figyelniük kell, ha…..