Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szivárványszagú csótány

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyian annyi féle érvet sorakoztatnak fel amellett, miért nem szeretnének gyereket.  Mint sokan másokat, engem is borzasztóan bosszantanak az elviselhetetlen gyerekek. Nyilván lehet ezeket a szülőkre kenni, de végső soron a gyerek az, aki bosszant. A legújabb trend, hogy mindent engedjünk meg a…..
szivárványszagú csótány 2019.09.16 09:17:02
@fizetekmegegysort:
Posztóló Cicababa "írásműve" egy merő képzavar, primitíven megfogalmazva. Nem érdemel túl sok kommentet.
A mai trendek szerint a konyha nagyon sok esetben egy légtérben van a nappalival és az étkezővel. Vajon egyfajta burkolat legyen ilyenkor az egész helyiségben, vagy válasszuk el a különböző funkciójú területeket egymástól a burkolattal is?   ..
Minden embernek az életében egyszer el kell zarándokolnia Mekkába, Jeruzsálembe, a Vatikánban vagy a kék-sárga áruházba, kinek-kinek a világnézete szerint, hogy boldogabb ember legyen. Mi most bocsánatos módon az utolsóba mentünk kamra polcokat venni, meg hát közelebb is volt. A zarándoklat…..
Ha még emlékszünk, úgy ért véget a Kádár-rendszer, hogy az országban nem volt egy park, ami civilizált sztenderdek szerint parknak, nem volt egy út, amely útnak (és nem vegyesen kátyús és foltozott potenciális sártengernek) lett volna nevezhető. Nem voltak viselhető ruhák, csak felvehetők, nem volt…..
Sokakban ébreszt kellemes emléket az építőtábor említése, ami nekünk - akik már nem vettek részt a mozgalomban - furcsa lehet. Hiszen mi lehet jó abban hogy az egész éves tanulás végén nyáron még hetekig-hónapokig tartó nehéz fizikai munkát is végezzünk, spártai körülmények között, távol…..
Képzeld, kihívtam a rendőrt, erre közölte, hogy az a pofon, amitől leestem a székről, az semmi. Ha nem ököllel ütött, az semmi… Mindezt a fiúk előtt… Hányingerem lett. Feltört bennem a rég eltemetett düh, az a harag, amit akkor érzel, ha igazságtalanul bántanak valakit, főleg, ha az a valaki…..
szivárványszagú csótány 2019.07.09 10:54:44
@Lilla.Levendula: Kérlek, legyen egy kivesézett poszt a munkahelyi bántalmazásról is. Ez ugye, főleg lelki/verbális erőszak, és a netes cikkekben leginkább azzal zárulnak, hogy az illető keressen más munkahelyet. Ez OK eddig, de sehol nem lehet arról olvasni, hogy egy ilyen helyzetben vagy után, milyen jogi lépéseket lehetséges vagy érdemes tenni illetve mik azok a módszerek, amikkel egy ilyen feldolgozhatóvá válik az áldozat számára. Ha érdekel, szívesen mesélek róla, egy ilyenből sikerült ugyan kilépnem de a családi életem odalett és sikerült beszednem egy krónikus betegséget emiatt. Az agresszor pedig vígan éli életét, még jogi, erkölcsi elégtételt sem tudtam szerezni, nemhogy anyagit... sajnos ez is egyre jobban terjed, a jogalkotó pedig ezt is elbagatellizálja.. Voltaképp lehet, hogy a szem becsukásával maga a jogalkotó a legnagyobb agresszor? Csak felteszem a kérdést csendben...
Azon gondolkodsz, hogy új életet kezdesz valahol? Ha igen, van nyolc hely, ahol tárt karokkal várják az idegeneket. Szóval nem csak Magyarországon kaphatnak pénzt a családok... Az olaszországi Locana (Fotó: flickr.com/Eleonora Gianinetto)..
szivárványszagú csótány 2019.02.13 14:55:40
@szepipiktor: Szerintem pont a kormány csinált kurvát a nőkből, vagyí legalábbis akar csinálni, a vasárnapi 7 pont alapján. a tegnapi mammypress cikk azt írta, hogy gáz, hogy kurvát akarnak csinálni belőlük. Egyébként a tegnapi írás melyik eleme az, ami nem igaz?

Egyszer olvastam vallahol, hogy "vegyétek ki a mocskos kezeteket a bugyinkból" - és valahogy még most is, itt is helytállónak vélem ezt a felszólítást (sajnos úgy tűnik, nem fogják.)
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Tisza közelében, Mezőcsáttól délre van egy takaros kis falucska, Négyes. Nem hallott még róla az olvasó? Nincs vele egyedül. Hogy miért érdemel külön posztot? Mert a 4 buszvárója közül az egyik egészen elképesztő, de a másik 3 se rossz. Érdemes egy gyors…..
szivárványszagú csótány 2019.02.12 08:44:35
  Tegnap a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) vezetősége sajtóközleményt adott ki, ahol kifejtik: aggodalommal tapasztalják azt a folyamatot, ahogyan a magyar közbeszéd az elmúlt években egyre inkább eldurvult.   „Na kis barátaim, akkor most nagyon figyeljetek, nem mondom el többször:…..
szivárványszagú csótány 2019.01.16 15:39:13
@Kivlov: Oké, de kinek a szabályait? Csak mert nekem úgy tűnik, ismét vannak az egyenlőek és az egyenlőbbek, és mintha nem azonos szabályok mentén mozognánk. Ha a vezetőinkét kell elfogadniuk, akkor lehet lopni, meg lesz egy csomó vak komondor is. meg még sok minden és még több nem.
Mindezidáig csak próbáltam szeretni a csicsókát, mert tudtam, az egészség szempontjából értékes gumó, mivel magnéziumot, kalciumot, káliumot, foszfort, B1-, B2-, és C-vitamint tartalmaz. Ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít megelőzni a szív- és érrendszeri…..
Három poszttal korábban írtam, amit a tudomány és a kiválóság hazai üldözésének gyakorlatával illusztrálnék most, nem egészen függetlenül Magyarország legfontosabb erőforrásának és exportcikkének, az emberi elmének a megfojtásáról egy prosztó rezsimben. "Igazságos egy személlyel úgy bánni, hogy…..
szivárványszagú csótány 2018.12.10 08:18:27
@Bogomil: Szerintem azért csinálják ezt, mert ennyire hülyék. Primitívek, tudatlanok és rettegnek mindattól, ami náluk - bármilyen téren - több. Az elnyomó ősi félelme a műveltebbtől ergo üldözni kell és megsemmisíteni. Több példát is láthatunk erre a történelemben, elég, ha a posztban felsorolt dátumokra tekintünk vissza.
Egy csodás örmény fűszer - egyesek az örmények leveskockájának is nevezik. A székelyek is átvették, így érkezett hozzánk is...
szivárványszagú csótány 2018.10.18 14:15:25
@Andrass9: Sziasztok mind! Műkedvelő olvasótok vagyok. Én anyósom anyukájától tanultam, pontosan ezt a churut verziót. A mama szamosújvári örmény néni volt, néhány éve halt meg - így igazolom, hogy a recept autentikus.
Időspórolásképp nem szobrászkodtak kúpokkal, csak egyszerűen apró dunsztosüvegekbe töltötték a masszát és ment a hűtőbe. Ez már a modernizáció.
Mindig húslevesbe tettük, tejföllel elkevertük, nagyon finom. Ilyenkor a levesbetét az "ángádzs", azaz az apró tésztabatyuba csomagolt darált hús.
Néhány éve, mióta a néni meghalt, már nem készítettük - lehet, hogy felelevenítem! Babos ételekbe is remek de másban nem igazán tudom elképzelni, cask ebben a kettőben.
A Fidesz elnöke végül csak megtalálta Strasbourgot, pedig először Brüsszelben akarta megvédeni Magyarországot. ..
szivárványszagú csótány 2018.09.12 13:05:17
@N. Barbie: Szívemből szóltál, köszönöm!
Csóti.
Sosem meséltem még történetet, de eljött az idő hogy bemutassam, milyen beteg tud lenni egy általános iskola. Szerencsére elballagtam, de ez a vicces, ám de kicsit kínos történet egész életemben el fog kísérni szerintem. Szóval, történetünk szerint van egy Bálint nevezetű kisfiú, aki élettel teli…..
Tojás csészében tejföllel. Magyarul semmi különös, bezzeg franciául úgy hangzik, mint a Napkirály végrendeletének bevezető traktusa. Persze franciául még káromkodni is olyan, mintha az ember selyemmel törölné a seggét.Szóval, úgy esett, hogy múlt szombaton nemigen akarózott…..
Vörösbor(de)minõségi olvasónk hívta fel a figyelmemet egy sokcsücskös kenyérre egy fotóval: "ezt süsd meg (ha tudod)". Persze nem ezekkel a szavakkal, de én még tudok olvasni a sorok között :) Persze elsõ dolgom volt kiguglizni, honnan lõtte a képet, és az természetesen Limarához vezetett. Mivel…..
szivárványszagú csótány 2016.05.20 11:14:44
szivárványszagú csótány 2016.05.23 14:50:01
@Andrass9: Szia!
Nagyon köszönöm az ötletet. A csülkös bejegyzést is vgigolvastam, teljesen egyetértek: néha komolyra kell fordítani a szót.
Én a szilvafával beszélgettem el néhány éve, idén pedig a zöldborsóültetvénnyel.

SzCs
Blogkocsma Zakuszka házilag 2012.09.07 07:00:00
A padlizsánszezon végefelé, amikor a paradicsompaprika éppen teljében van, készíti ezt a remek eledelt a feleségem. Télire üvegbe zárt ízbomba - a nyár összes illatával és a tábortűz füstjével...
szivárványszagú csótány 2016.05.20 11:33:47
@PO: Sziasztok!
Mi mindig babosat készítünk - az előre főzött babota legvégén keverem bele és már csak egyet rottyantom, a hőkezelés miatt. A család nagy szemű babbal kedveli, én inkább apróbb tarkababot szoktam belefőzni, hogy statisztikailag jobb legyen az eloszlás az üvegekben :-)

Szemes bors és sok sok tárkony is kell a zakuszkába, hiszen ez eredetileg egy örmény étel és az ő fűszerük a tárkony .
Blogkocsma Köles-kőrözött 2016.05.18 07:00:00
PO mesélt róla először az egyik közösségi oldalon. Gyorsan elkunyeráltam a receptet. Pár nap múlva mélezett is. Három legyet is ütöttem egy csapásra. Készítettem egy jó fogást, volt mit ennem két napig. Írhatok belőle egy posztot mindenki okulására. És persze…..
szivárványszagú csótány 2016.05.20 11:24:34
@Topy: Köszönöm, mentettem!

SzCs